Onda "galamiš" na pogrešne ljude i na pogrešnom mjestu.Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 15:19Šta ti misliš?tempuser wrote: ↑10/05/2020 14:58I ko je tu kriv, država, instruktori ili kandidati?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 14:20 Ako nekome ne smeta poplava autoškola i oni kao učesnici u saobraćaju, onda svaka čast.
Svi smo tako učili, ali mislim da se pretjetalo u broju licenci, isto kao i sa taksistima.
Ja mislim da je kriv onaj ko je dozvolio ovoliki broj autoškola.
Pretpostavljam da je to u nadležnosti Kurtona, pardon, Kantona.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#27776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Naslovnica
#27777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro, ništa onda.tempuser wrote: ↑10/05/2020 15:29Onda "galamiš" na pogrešne ljude i na pogrešnom mjestu.Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 15:19Šta ti misliš?
Ja mislim da je kriv onaj ko je dozvolio ovoliki broj autoškola.
Pretpostavljam da je to u nadležnosti Kurtona, pardon, Kantona.
- amar1994
#27778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
konektovan wrote: ↑10/05/2020 14:50 Kakve sad auto skole i qurtzi palci. Danas instruktor po cijeli dan tipka na mobitel i pravi story na instagramu sa svojim kandidatima, dok mu kandidat vozi nesto malo vise od 20 ak km/h i salta brzine na 1000 rpm.....![]()
gotovo kraj diskusije,nevjerovatni debili...
-
Naslovnica
#27779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ometanje saobraćaja je kada sa totalno nesposobnim i nepripremljenim učenikom izađeš u 0800 ujutro, u jeku špice. Pa napraviš pičvajz i čep, kandidat pogubljen (nije do njega), ne zna da li je došao ili pošao, apsolutno mu nije mjesto na drumu. Ne može se neko ko nema osjećaja izvesti prvi dan u gradsku. Mene instruktor nije izveo dok nije bio siguran da nisam spreman za to, nego na poligon brale. Doduše, ja sam vozio i prije položenog, tako da nije bio problem.tempuser wrote: ↑10/05/2020 14:33Objasni:vjeshalica wrote: ↑10/05/2020 13:02
Neko se osjeca prozvan
Zna se sta je ometanje saobracaja
Dislocirani sa Vrbanje,preseljeni na Dobrinju koja je manje prometna i opet nisu u stanju da vozaju vise od 30 na sat
Vi nemate 10% prave gradske voznje u okviru obuke...
Samo ucite na marsutama i to na Dobrinja- Alipasino-Mojmilo
1. Sta je ometanje saobracaja
2. Kako si ti bez "ometanja" saobracaja savladala gradsku voznju?
Ako i pokušaš s pričom kako je nekad bilo drugačije ili da si ti imala instruktora vanzemaljca koji te je obučavao gradskoj po slobodnim turama pa si naučula više od tih 10%, odmah odustani. I prije 25 god, a ne 18 godina se obučavalo isključivo po turama za polaganje + nisi imala ni blizu ovoliko semafora, a kruznih tokova ne znam da je bio ijedan. Ako si šta mogla bolje naućiti od starih instruktora to je onda bio samo vozački bonton i kultura...
Moj instruktor me štošta naučio, osim bontona i kulture.
Između ostalog, kada si prvi na semaforu, da moraš krenuti i postići min 40km/h što prije, ali bez gasanja i škripe guma. I jos mnoge stvari.
U ove nove brude instruktore nemam nimalo povjerenja. Dok ne vidim instruktora s brkovima, sve ostalo je talaška.
-
tempuser
#27780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je tvoje subjektivno viđenje ometanja, ako vozi desnom trakom tu za zakon nema nikakvog ometanja.Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 15:56Ometanje saobraćaja je kada sa totalno nesposobnim i nepripremljenim učenikom izađeš u 0800 ujutro, u jeku špice. Pa napraviš pičvajz i čep, kandidat pogubljen (nije do njega), ne zna da li je došao ili pošao, apsolutno mu nije mjesto na drumu. Ne može se neko ko nema osjećaja izvesti prvi dan u gradsku. Mene instruktor nije izveo dok nije bio siguran da nisam spreman za to, nego na poligon brale. Doduše, ja sam vozio i prije položenog, tako da nije bio problem.tempuser wrote: ↑10/05/2020 14:33Objasni:vjeshalica wrote: ↑10/05/2020 13:02
Neko se osjeca prozvan
Zna se sta je ometanje saobracaja
Dislocirani sa Vrbanje,preseljeni na Dobrinju koja je manje prometna i opet nisu u stanju da vozaju vise od 30 na sat
Vi nemate 10% prave gradske voznje u okviru obuke...
Samo ucite na marsutama i to na Dobrinja- Alipasino-Mojmilo
1. Sta je ometanje saobracaja
2. Kako si ti bez "ometanja" saobracaja savladala gradsku voznju?
Ako i pokušaš s pričom kako je nekad bilo drugačije ili da si ti imala instruktora vanzemaljca koji te je obučavao gradskoj po slobodnim turama pa si naučula više od tih 10%, odmah odustani. I prije 25 god, a ne 18 godina se obučavalo isključivo po turama za polaganje + nisi imala ni blizu ovoliko semafora, a kruznih tokova ne znam da je bio ijedan. Ako si šta mogla bolje naućiti od starih instruktora to je onda bio samo vozački bonton i kultura...![]()
Moj instruktor me štošta naučio, osim bontona i kulture.
Između ostalog, kada si prvi na semaforu, da moraš krenuti i postići min 40km/h što prije, ali bez gasanja i škripe guma. I jos mnoge stvari.
U ove nove brude instruktore nemam nimalo povjerenja. Dok ne vidim instruktora s brkovima, sve ostalo je talaška.
![]()
U tome i jeste najčešći problem, vidimo samo sebe i onda izmišljamo zakone kako mi mislimo da bi trebali biti. Jbga, i meni smetaju, kao što mi smeta pun qurac stvari kod drugih vozača, ali ako se ne metiljaju srednjom ili lijevom trakom, ne rade ništa pogrešnoa, a kroz te stvari moraju proći kao što smo svi prolazili.
p.s. Ne zaboravi, časovi se plaćaju i nikome se ne plaća više nego štp mora, a ti budi beg pa svakom kandidatu iz svog džepa doplati po 2 časa poligona prije nego izađe u grad.
Last edited by tempuser on 10/05/2020 16:29, edited 2 times in total.
-
Naslovnica
#27781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Čuj moje subjektivno viđenje problema?!
Ja sam ti napisao da se ne treba izvoditi učenik za vrijeme špice koji nije još uvijek sposoban, koliko-toliko, voziti bez većih problema. Svakodnevno sam svjedok (a sigurno nisam jedini), kandidata koji voze brzinom od 20-30 km/h, stanu na raskrsnici pa se objašnjavaju šta i kako dalje...a iza kolona automobila, svi krenuli na posao. To nisu subjekativni nego objektivni problemi. Nikakvo izmišljanje zakona i propisa prema sebi, mojne šuplje.
Znam da ćeš ti nastaviti po svome, kao i na svakoj temi, da repliciraš i da se ubjeđuješ, mene, sebe i ostale, da si ti u pravu i da tvoja mora biti zadnja, ali smo na to ovdje već navikli.
Opleti.

Ja sam ti napisao da se ne treba izvoditi učenik za vrijeme špice koji nije još uvijek sposoban, koliko-toliko, voziti bez većih problema. Svakodnevno sam svjedok (a sigurno nisam jedini), kandidata koji voze brzinom od 20-30 km/h, stanu na raskrsnici pa se objašnjavaju šta i kako dalje...a iza kolona automobila, svi krenuli na posao. To nisu subjekativni nego objektivni problemi. Nikakvo izmišljanje zakona i propisa prema sebi, mojne šuplje.
Znam da ćeš ti nastaviti po svome, kao i na svakoj temi, da repliciraš i da se ubjeđuješ, mene, sebe i ostale, da si ti u pravu i da tvoja mora biti zadnja, ali smo na to ovdje već navikli.
Opleti.
- Bloo
- Globalna šefica
#27782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zar nisu.poligone ukinuli?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 16:21 Čuj moje subjektivno viđenje problema?!
Opleti.
![]()
Ja sam drito sa polozenim pismenim dijelom morala u auto i u gradsku. Ono bez znanja ikakvog kako radi kvacilo npr. I naravno da se useres od straha. Od drugih vozaca, od pjesaka koji iskacu, od vozaca, od kamiondzija...
Nisu svi vozili prije polozenog vozackog.
-
zigson
-
tempuser
#27784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno, apsolutno subjektivno.Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 16:21 Čuj moje subjektivno viđenje problema?!
Opleti.
![]()
Instruktori imaju radno vrijeme, baš kao ti i ja. Eto kao što ti tvrdiš da ne bi trebalo izvoditi kandidate kad je špica, zamisli da tebi neko kaže, ne možeš raditi od od 8 so 9 i od 16 do 17, a i plata ćče biti biti umanjena za vrijeme koje ne radiš.
Objektivan problem je ako on u toku obuke krši pravila koji se vozač instruktor i vozač kandidat moraju držati. Svrha svih onih tabli, oznaka itd na autoškolama da u tom autu neko uči da vozi i da su greške moguće jer se nije rodio naučen kao ti.
-
kakaljin
#27785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja imam postovanje prema vozilima sa oznakom P, ali sam primjetio toliko kardinalnih gresaka od strane istih vozaca, i to nije ono da su prepadnuti vec potpuno pogresno provode pravila saobracaja i ugroze druge ucesnike u saobracaju. Mogu svatiti neke greske komplikovanije ali osnovne greske ne mogu da prihvatim od onoga koji je to tek neucio i treba da se podrazumjeva da ta osnovna pravila zna.
-
tempuser
#27786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jesu jer je besmislen. Jednako kako te po turama za polaganje uče kako da položiš gradsku vožnju tj. vozački, tako te na poligunu ne uče da parkiraš auto nego da položiš poligon. Izvježbaš na autu kojem polažeš uz pomoć orjentira garažu lijevu, desnu, stajanje na crtu itd, kad sjedneš u drugi auto isto kao da nisi ništa vježbao. Vožnja je sticanje osjećaja i praksa.Bloo wrote: ↑10/05/2020 16:25Zar nisu.poligone ukinuli?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 16:21 Čuj moje subjektivno viđenje problema?!
Opleti.
![]()
Ja sam drito sa polozenim pismenim dijelom morala u auto i u gradsku. Ono bez znanja ikakvog kako radi kvacilo npr. I naravno da se useres od straha. Od drugih vozaca, od pjesaka koji iskacu, od vozaca, od kamiondzija...
Nisu svi vozili prije polozenog vozackog.![]()
-
Naslovnica
#27787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije subjektivno, nego je objektivno. I nisam ja jedini koji se žali. Objektivno je da svakome smetaju kada voze 20-30 kroz naselje, pa stanu na raskrsnici i objašnjavaju se. Svima prave problem, a ne samo meni. Objektivno je da usporavaju saobraćaj.tempuser wrote: ↑10/05/2020 16:34Naravno, apsolutno subjektivno.Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 16:21 Čuj moje subjektivno viđenje problema?!
Opleti.
![]()
Instruktori imaju radno vrijeme, baš kao ti i ja. Eto kao što ti tvrdiš da ne bi trebalo izvoditi kandidate kad je špica, zamisli da tebi neko kaže, ne možeš raditi od od 8 so 9 i od 16 do 17, a i plata ćče biti biti umanjena za vrijeme koje ne radiš.
Objektivan problem je ako on u toku obuke krši pravila koji se vozač instruktor i vozač kandidat moraju držati. Svrha svih onih tabli, oznaka itd na autoškolama da u tom autu neko uči da vozi i da su greške moguće jer se nije rodio naučen kao ti.
Lijep pokušaj, ali opet fulaš. Ne možeš porediti moj ili svoj posao, ili bilo čiji, s objektivnim problemom prekobrojnih autoškola sa kandidatima koji nisu za ceste.
-
Naslovnica
#27788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam znao da su ukinuli poligon?!Bloo wrote: ↑10/05/2020 16:25Zar nisu.poligone ukinuli?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 16:21 Čuj moje subjektivno viđenje problema?!
Opleti.
![]()
Hahahahha, pa zaista nevjerojatno.
Pa jbte, gdje nauče kako da šaltaju brzine?!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#27789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Podsjeti me ovo na mog instruktora, kako je na zadnjem bocnom staklu imao pticje govnotempuser wrote: ↑10/05/2020 16:47Jesu jer je besmislen. Jednako kako te po turama za polaganje uče kako da položiš gradsku vožnju tj. vozački, tako te na poligunu ne uče da parkiraš auto nego da položiš poligon. Izvježbaš na autu kojem polažeš uz pomoć orjentira garažu lijevu, desnu, stajanje na crtu itd, kad sjedneš u drugi auto isto kao da nisi ništa vježbao. Vožnja je sticanje osjećaja i praksa.Bloo wrote: ↑10/05/2020 16:25Zar nisu.poligone ukinuli?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 16:21 Čuj moje subjektivno viđenje problema?!
Opleti.
![]()
Govno se skorilo. Nije ga oprao sto godina. Mislim da je i prodao auto sa njim
- drug_profi
#27790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogu se neiskusni kandidati izvoditi na cestu kad je najmanja guzva. Oni iskusniji pred kraj obuke mogu ici u spicu.
ali ovdje se povladjuje kandidatima kad ko moze, a svi bi jal da malo zakasne ujutro na posao, jal da izadju malo ranije....
ali ovdje se povladjuje kandidatima kad ko moze, a svi bi jal da malo zakasne ujutro na posao, jal da izadju malo ranije....
-
tempuser
#27791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A da li je to sto tebi objektivno smeta objektivno kršenje propisa?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 17:10 Nije subjektivno, nego je objektivno. I nisam ja jedini koji se žali. Objektivno je da svakome smetaju kada voze 20-30 kroz naselje, pa stanu na raskrsnici i objašnjavaju se. Svima prave problem, a ne samo meni. Objektivno je da usporavaju saobraćaj.
Lijep pokušaj, ali opet fulaš. Ne možeš porediti moj ili svoj posao, ili bilo čiji, s objektivnim problemom prekobrojnih autoškola sa kandidatima koji nisu za ceste.
Itekako mogu porediti. Prvo, instruktori nisu sami sebi davali dozvole za rad isto kao što ti nisim sam sebe zaposlio, osim ako nisi vlasnik firme. Drugo, jednako kao što si ti plaćen po satu, odnosno za svoje radno vrijeme primaš platu, tako je i instruktor plaćen po satu. Zato da ti ponovim pitanje, da li bi bio sretan da ti šef dođe i kaže da ti je radno vrijeme skraćeno za 2h i da će ti plata biti na 25% niža.
To što ti zagovaraš je ovo što se desilo frzerima i ugostiteljima, zrabanilo im da radi, pa nek gurnu šišarku u guzicu.
-
kakaljin
#27792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato se fino preispitaju sve dozvola koje imaju autoskole od nadlezni i ako ima anomalija ukinu se dozvole onima koji ne zadovoljavaju kriterije, i zabrani se da auto skole vrse obuku od 7 do 9 i od 15 do 17 i onda taman imaju ostalo vrijeme da rade ponuh 8 sati sa radi prvu smjenu dnevnu od 6 sati i radi nocnu voznju od 17 do 19. i svi zadovoljni i zadovoljene sve norme i instruktor radi punih 8 sati sa pauzom od 2 sata.tempuser wrote: ↑10/05/2020 17:28A da li je to sto tebi objektivno smeta objektivno kršenje propisa?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 17:10 Nije subjektivno, nego je objektivno. I nisam ja jedini koji se žali. Objektivno je da svakome smetaju kada voze 20-30 kroz naselje, pa stanu na raskrsnici i objašnjavaju se. Svima prave problem, a ne samo meni. Objektivno je da usporavaju saobraćaj.
Itekako mogu porediti. Prvo, instruktori nisu sami sebi davali dozvole za rad isto kao što ti nisim sam sebe zaposlio, osim ako nisi vlasnik firme. Drugo, jednako kao što si ti plaćen po satu, odnosno za svoje radno vrijeme primaš platu, tako je i instruktor plaćen po satu. Zato da ti ponovim pitanje, da li bi bio sretan da ti šef dođe i kaže da ti je radno vrijeme skraćeno za 2h i da će ti plata biti na 25% niža.
To što ti zagovaraš je ovo što se desilo frzerima i ugostiteljima, zrabanilo im da radi, pa nek gurnu šišarku u guzicu.
-
tempuser
#27793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nije to baš ko rukomentna utakmica da uzimaš kandidate s rezervne klupe kad ti koj iodgovara, daj u 8 iskusnije, daj u 11 zelene, nego se prilagođavaju kandidatima da što više časova uklope u dan. Nemoj jutarnja špica, nemoj posljepodnevna špica i umjesto 12 godišnje izguraš 10 kandidata. Lako je nama filozofirat...drug_profi wrote: ↑10/05/2020 17:16 Mogu se neiskusni kandidati izvoditi na cestu kad je najmanja guzva. Oni iskusniji pred kraj obuke mogu ici u spicu.
- drug_profi
#27794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije rukometna utakmica vec je puno ozbiljnija i vaznija stvar. Ne moze neciji cas biti bitniji od toga da ce 1000 ljudi zakasniti na posao.tempuser wrote: ↑10/05/2020 17:35Pa nije to baš ko rukomentna utakmica da uzimaš kandidate s rezervne klupe kad ti koj iodgovara, daj u 8 iskusnije, daj u 11 zelene, nego se prilagođavaju kandidatima da što više časova uklope u dan. Nemoj jutarnja špica, nemoj posljepodnevna špica i umjesto 12 godišnje izguraš 10 kandidata. Lako je nama filozofirat...drug_profi wrote: ↑10/05/2020 17:16 Mogu se neiskusni kandidati izvoditi na cestu kad je najmanja guzva. Oni iskusniji pred kraj obuke mogu ici u spicu.
I mojne da mi repliciras jer me savrseno ne zanima tvoje serendanje.
-
kakaljin
#27795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bolje je 10 kvalitenih i boljih vozaca da izadje iz autoskole nego 12 ili vise onih koji ce prvo ugroziti sebe pa i ostale ucesnike u saobracaju a dobili su vozacku dozvolu i misle sve su naucili i sve znaju.tempuser wrote: ↑10/05/2020 17:35Pa nije to baš ko rukomentna utakmica da uzimaš kandidate s rezervne klupe kad ti koj iodgovara, daj u 8 iskusnije, daj u 11 zelene, nego se prilagođavaju kandidatima da što više časova uklope u dan. Nemoj jutarnja špica, nemoj posljepodnevna špica i umjesto 12 godišnje izguraš 10 kandidata. Lako je nama filozofirat...drug_profi wrote: ↑10/05/2020 17:16 Mogu se neiskusni kandidati izvoditi na cestu kad je najmanja guzva. Oni iskusniji pred kraj obuke mogu ici u spicu.
-
tempuser
#27797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koje ostalo vrijeme, da kandidatima u 5 ujutro zakazuju vožnje? Možda bi instrukturi i pristali, s tim da cijena obuke ne bi bila više 1100-1200, ali koji će kandidat pristati?kakaljin wrote: ↑10/05/2020 17:33Zato se fino preispitaju sve dozvola koje imaju autoskole od nadlezni i ako ima anomalija ukinu se dozvole onima koji ne zadovoljavaju kriterije, i zabrani se da auto skole vrse obuku od 7 do 9 i od 15 do 17 i onda taman imaju ostalo vrijeme da rade ponuh 8 sati sa radi prvu smjenu dnevnu od 6 sati i radi nocnu voznju od 17 do 19. i svi zadovoljni i zadovoljene sve norme i instruktor radi punih 8 sati sa pauzom od 2 sata.tempuser wrote: ↑10/05/2020 17:28A da li je to sto tebi objektivno smeta objektivno kršenje propisa?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 17:10 Nije subjektivno, nego je objektivno. I nisam ja jedini koji se žali. Objektivno je da svakome smetaju kada voze 20-30 kroz naselje, pa stanu na raskrsnici i objašnjavaju se. Svima prave problem, a ne samo meni. Objektivno je da usporavaju saobraćaj.
I tebi da ponovom, ljudi ne rade za fiksnu platu ili i državnoj školi da ih boli dupe ako im neko krati ili sjecka radno vijeme.
Lako je tuđim gloginje mlatit...
- nepass1
#27798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam polagao kad je jos bio poligon. Sjeo tad u g2, pita instruktor jesi ikad vozio. Kazem jesam jugu.. znas li sta je kocnica, gas,kvacilo,mjenjac, zmigavac....znam. prvi cas poligon mozda 15 minuta, kaze hajde na cestu. Isla je prvo procjena znam li osnove, kad je vidio odmah na cestu. Naucio me je da polozim i uvjek se islo u autoskolu da se nauci kako poloziti ali moj instruktor me isto tako naucio da trecom g2 vozim 100, to mu je i limit bio u trecoj
. Naucio me prestizati u biti naucio mi solidno voziti auto i snalaziti se u svakodnevnim situacijama.
Zena polozila prije desetak g. Nikad nije vozila. Meni dopizdilo da glumim sofera pogotovo kako je dijete stiglo. Pa za jedno deset sati sam je naucio da savlada benzinca, vozi 60 ako je moguce, svira sporacima
, ne boji se kruznog toka. Ne bi je ni jedan instruktor ovako naucio.
Zena polozila prije desetak g. Nikad nije vozila. Meni dopizdilo da glumim sofera pogotovo kako je dijete stiglo. Pa za jedno deset sati sam je naucio da savlada benzinca, vozi 60 ako je moguce, svira sporacima
-
kakaljin
#27799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i treba dignuti cijenu polaganja vozackog i poostriti pravila polaganja da ne moze svako tek tako poloziti vozackutempuser wrote: ↑10/05/2020 17:54Koje ostalo vrijeme, da kandidatima u 5 ujutro zakazuju vožnje? Možda bi instrukturi i pristali, s tim da cijena obuke ne bi bila više 1100-1200, ali koji će kandidat pristati?kakaljin wrote: ↑10/05/2020 17:33Zato se fino preispitaju sve dozvola koje imaju autoskole od nadlezni i ako ima anomalija ukinu se dozvole onima koji ne zadovoljavaju kriterije, i zabrani se da auto skole vrse obuku od 7 do 9 i od 15 do 17 i onda taman imaju ostalo vrijeme da rade ponuh 8 sati sa radi prvu smjenu dnevnu od 6 sati i radi nocnu voznju od 17 do 19. i svi zadovoljni i zadovoljene sve norme i instruktor radi punih 8 sati sa pauzom od 2 sata.tempuser wrote: ↑10/05/2020 17:28
A da li je to sto tebi objektivno smeta objektivno kršenje propisa?
I tebi da ponovom, ljudi ne rade za fiksnu platu ili i državnoj školi da ih boli dupe ako im neko krati ili sjecka radno vijeme.
Lako je tuđim gloginje mlatit...
Kakav 5 ujutro, autoskola radi od 9 do 15 tj 6 sati i onda idu od 17 do 19 tj 2 sata sto je ukupno 8 radnih sati, a u ostalom zasto instruktori nebi radili 6 sati za istu platu koju sada primaju
-
Naslovnica
#27800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naporan si k'o enterokolitis i braniš neodbranjivo. Znao sam čemu će voditi bilo kakav pokušaj argumentovanog dijaloga sa tobom. Svi na jednu stranu, ti na drugu. Sve znaš najbolje i u svemu tvoja mora biti posljednja.tempuser wrote: ↑10/05/2020 17:28A da li je to sto tebi objektivno smeta objektivno kršenje propisa?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 17:10 Nije subjektivno, nego je objektivno. I nisam ja jedini koji se žali. Objektivno je da svakome smetaju kada voze 20-30 kroz naselje, pa stanu na raskrsnici i objašnjavaju se. Svima prave problem, a ne samo meni. Objektivno je da usporavaju saobraćaj.
Vjerojatno i postoji konkretna riječ za takve likove u našem jeziku.
Haj zdra'o.