Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima jedna ekipa migranata u Mostaru, nedavno sam i sliku štanda postavljao, gdje prodaju svašta. Spavaju negdje u Fejićevoj, blizu starog grada, dakle kirija je sigurno skupa. Tu su već par mjeseci. Jedno vrijeme su stalno dolazili u kafić gdje ja sjedim često. Ne štede, osim što je jedan na sapunu štedio.
E od čega to živi, da u centru grada par mjeseci plaća kiriju, jede iz restorana, u kafiću svaku večer i troše u prosjeku više od standardnog lokalnog gosta. Od maramica, nema šanse niti to treba uzet u opciju.
Da se baš ono stisnu, par stoja moraju imati mjesečno, a tu su mjesecima plus vrijeme i potrošnja u putu prema ovamo. Okle lova.
zrakomlat wrote: ↑08/05/2020 00:04
Ima jedna ekipa migranata u Mostaru, nedavno sam i sliku štanda postavljao, gdje prodaju svašta. Spavaju negdje u Fejićevoj, blizu starog grada, dakle kirija je sigurno skupa. Tu su već par mjeseci. Jedno vrijeme su stalno dolazili u kafić gdje ja sjedim često. Ne štede, osim što je jedan na sapunu štedio.
E od čega to živi, da u centru grada par mjeseci plaća kiriju, jede iz restorana, u kafiću svaku večer i troše u prosjeku više od standardnog lokalnog gosta. Od maramica, nema šanse niti to treba uzet u opciju.
Da se baš ono stisnu, par stoja moraju imati mjesečno, a tu su mjesecima plus vrijeme i potrošnja u putu prema ovamo. Okle lova.
zrakomlat wrote: ↑08/05/2020 00:04
Pozz zrakomlat iz Mostara si,mozel upit na p.p.?
Pozdrav, da, živim u Mostaru. Može pitanje ako nije teško
Jedini ispravni put za rješenje problema je ponudio Radončić. Daleko od toga da cijenim Radončića, naprotiv. Medjutim, neko ga je jednostavno dobro savjetovao. Da li je moguće provesti identifikaciju? Moguće je! Da li je moguće provesti deportaciju u matične zemlje? Teško! Ali, sama činjenica da se ti postupci vode, odbija migrante od BiH jer oni vrlo brzo dolaze do informacija! Dakle, postupci identifikacije i prijetnja deportacijom odbija migrante i mnogi će na kraju pristati i na samodeportaciju, tj. vraćanje u Pakistan, Alžir i ostale zemlje iz kojih su došli!
Radončiću bi svi mi mogli pomoći neljubaznošću i odbijanjem. Nažalost, vidim da puno ljudi daju marku, dvije, pozdravljaju se sa njima itd. Ranije sam tvrdio i sada tvrdim da su nama Bošnjacima migranti iz islamskih zemalja, momci od 20 do 30 godina bez imena i biografije, velika opasnost. Sada ih ima oko 10.000, ali tačan broj se ne zna jer pristižu i pristizat će novi! Ja tačno znam šta će se dešavati kada ih bude duplo veći broj, a pogotovo znam šta će se dešavati kada ih bude 100.000! Mrzi me da ponavljam!
Opstrukciju rješenja pravi SDA i to samo budalama nije jasno. Džaferović je naprosto trčećim korakom otišao kod ambasadora Pakistana da ga uvjeri da ćemo mi Bošnjaci primiti sve Pakistance koje nam prijateljski Pakistan pošalje. Sličnu reakciju je SDA imala u slučaju onog čuvara koji je uhvatio migranta u kradji u "Amku", na Otoci! Naravno, SDA je napala i čak zaprijetila pripadniku osiguranja! Reis je cijelu jednu hutbu posvetio podršci migrantima bez imena i autobiografije. Kakvi su stvarno planovi SDA? Kako ona vidi rješenje problema? Nikad nisam vidio čovjeka kojima su usta toliko puna ustava i zakona kao što je naš Šefik Džaferović. Interesantno, u slučaju nelegalnih i nezakonitih momaka koji se bave prosjačenjem, provalama kradjama i napadima, Džaferaga šuti ko zaliven. Ključna figura je Bakir Izetbegović!
tap3ah75 wrote: ↑10/05/2020 14:21
Šta se smije opsovati/lanuti migrantima ovdje na forumu a da se ne fasuje ban.
Kskvi nadimci za njih su prihvatljivi moderaciji?
Zijo77 wrote: ↑10/05/2020 00:15
Jedini ispravni put za rješenje problema je ponudio Radončić. Daleko od toga da cijenim Radončića, naprotiv. Medjutim, neko ga je jednostavno dobro savjetovao. Da li je moguće provesti identifikaciju? Moguće je! Da li je moguće provesti deportaciju u matične zemlje? Teško! Ali, sama činjenica da se ti postupci vode, odbija migrante od BiH jer oni vrlo brzo dolaze do informacija! Dakle, postupci identifikacije i prijetnja deportacijom odbija migrante i mnogi će na kraju pristati i na samodeportaciju, tj. vraćanje u Pakistan, Alžir i ostale zemlje iz kojih su došli!
Radončiću bi svi mi mogli pomoći neljubaznošću i odbijanjem. Nažalost, vidim da puno ljudi daju marku, dvije, pozdravljaju se sa njima itd. Ranije sam tvrdio i sada tvrdim da su nama Bošnjacima migranti iz islamskih zemalja, momci od 20 do 30 godina bez imena i biografije, velika opasnost. Sada ih ima oko 10.000, ali tačan broj se ne zna jer pristižu i pristizat će novi! Ja tačno znam šta će se dešavati kada ih bude duplo veći broj, a pogotovo znam šta će se dešavati kada ih bude 100.000! Mrzi me da ponavljam!
Opstrukciju rješenja pravi SDA i to samo budalama nije jasno. Džaferović je naprosto trčećim korakom otišao kod ambasadora Pakistana da ga uvjeri da ćemo mi Bošnjaci primiti sve Pakistance koje nam prijateljski Pakistan pošalje. Sličnu reakciju je SDA imala u slučaju onog čuvara koji je uhvatio migranta u kradji u "Amku", na Otoci! Naravno, SDA je napala i čak zaprijetila pripadniku osiguranja! Reis je cijelu jednu hutbu posvetio podršci migrantima bez imena i autobiografije. Kakvi su stvarno planovi SDA? Kako ona vidi rješenje problema? Nikad nisam vidio čovjeka kojima su usta toliko puna ustava i zakona kao što je naš Šefik Džaferović. Interesantno, u slučaju nelegalnih i nezakonitih momaka koji se bave prosjačenjem, provalama kradjama i napadima, Džaferaga šuti ko zaliven. Ključna figura je Bakir Izetbegović!
A da im Scepan zaprijeti bacanjem u rijeku mozda nece dolaziti.
Zijo77 wrote: ↑10/05/2020 00:15
A da im Scepan zaprijeti bacanjem u rijeku mozda nece dolaziti.
kako nema, 1001 km granice se ne moze efektivno pokriti samo im treba rupe pokazati.
scepan umjesto sto baca suplje a raja se hvata, trebao je sa dodikom dogovoriti pojacanje na istocnu granicu
Nece da moze jer od tih 1000 km imas unsko sanski kanton koji ce slusati. RS moze samo osigurati rupe da u federaciju mogu upasti a ere nedaju da vide da im ovi se sunjaju okolo.
hebace oni nama svima znanje a ne samo jednima...zivi bili pa vidjeli
to sto neko zabija glavu u pijesak i prica kako to nije njegov problem, poslije ce jaukati i upirati prst u drugoga a od toga nema fajde
Mislim da si naivan! Neće RS imati problem jer tamo nema ni jednog osim u brzom prelazu prema gradovima sa bošnjačkom većinom! Dodik je najmanje 30 puta ponovio da neće primiti ni jednog migranta! Hajde što na to nisu reagovale ambasade ni Evropski zvaničnici, ali nije SDA! Nije Bakir koji inače nikad ne prešuti razne Dodikove izjave! Šta ti to govori? Meni govori da Evropa ne reaguje na Dodikove izjave jer se prešutno slaže da parking bude kod nas! Ustvari, to neće biti parking kada broj ilegalnih momaka naraste na 100.000! Tada će SDA zbog neizdržljivog stanja (vidi Bihać) predložiti prijem u državljanstvo! Stvarno ne bih volio to gledati kako se jedan dio BiH pretvara u muslimansku mješavinu nas Bošnjaka i Pakistanaca, Bangladešanaca, Afganistanaca itd! To će biti uvod u katastrofu, haos i raspad BiH! Izgleda vam ovo previše crn scenario? U istoriji se malo toga dešava slučajno! Nestaju narodi koji se ne znaju odbraniti, a meni se činu da su Bošnjaci za ovih zadnjih 25 godina pokazali da ne znaju! Vile nas nosaju, medjunarodni protektori. Medjutim, nisam ih čuo da podviknu kako se migranti moraju rasporediti i u RS ili tamo gdje HDZ drži vlast!
Bosna se raspala 92' . Samo to nama nece niko da kaze . Kukavan narod ,koji i ne zasluzuje drzavu na kraju krajeva, je pored srba ,hrvata , vehabija , dobio jos jednog dusmana u vidu ovog prosjackog sljama.
U zenici su npr izmigoljili iz svih rupa kako je otoplilo. Pun ih park. Oko onih solarnih klupa , po tridesetak se nabilo u 5 m kvadratnih. Policija nista , al zato ne daju domacoj omladini da 2 auta jedno do drugog parkiraju. A mogu mislit kako je tek zenama prolazit pokraj tih copora.
Ne očekuj od naših cura i žena da dignu glas protiv muških migrantskih hordi. Da je kod nas umjesto 10.000 migranata došlo 10.000 migrantica od 20 do 30 godina, vrištale bi naše cure i žene! Sjećam se nekada davno prije rata kada su u Sarajevo pristizale porodice iz unutrašnjosti BiH. Bilo ih je podosta iz Hercegovine. Sarajke su bile bijesne na hercegovke zato što su im "otimale" frajere ispred nosa! Sarajke su Hercegovke pogrdno nazivale Hercegovanke. Dakle, i u slučaju migranata naše cure reaguju instiktivno osjećajući da pristiže "pozitivna" konkurencija. Vjeruj mi da neke ne razmišljaju puno o opasnosti od migranata. Neke kontaju, neka migranata, od viška glava ne boli! Nažalost, mi smo kao narod takvi pa i naše cure nisu izuzetak! Mi ne prepoznajemo opasnost, tako je bilo i 92. Rat se pripremao oko nas dvije godine, zapravo rat oko nas se odvijao pred našim očima godinu dana, a mi smo spavali! Kažem, vile nas nosale u prošlosti! Ali, pitanje je kada će se vile umoriti!
Pazi, sve se može kada se hoće. Radončić bi to deportovao ili bi bar migrante natjerao da poštuju zakone ove zemlje, da nije SDA. Ta stranka opstruira već tri godine. Narod ne prepoznaje opasnost, zabavio se svojim drugim problemima. I sve tako dok ne bude kasno! Dok se ne probudimo okruženi ološem iz Pakistana, Afganistana, Iraka itd. Dok se ne probudimo u logoru sličnom Palestini!
Znači ako većina naroda glasa za SDA a SDA podržava ilegalne migrante podrazumijeva da glasačko tijelo SDA podržava migrante ali pretpostavljam ne u svom dvorištu već tamo negdje. Zelenim termitima savršeno je jasno da egzodus stanovništva na Zapad znači i manji priliv sredstava u budžet u budućnosti i nemogućnost života na visokoj nozi na koji su navikli i zato ni najmanje ne sumnjam da su im ilegalni migranti budući glasači a ko zna možda i ministri. U tom slučaju došlo bi do još većeg iseljeničkog vala.
Zijo77 wrote: ↑11/05/2020 11:07
Ne očekuj od naših cura i žena da dignu glas protiv muških migrantskih hordi. Da je kod nas umjesto 10.000 migranata došlo 10.000 migrantica od 20 do 30 godina, vrištale bi naše cure i žene! Sjećam se nekada davno prije rata kada su u Sarajevo pristizale porodice iz unutrašnjosti BiH. Bilo ih je podosta iz Hercegovine. Sarajke su bile bijesne na hercegovke zato što su im "otimale" frajere ispred nosa! Sarajke su Hercegovke pogrdno nazivale Hercegovanke. Dakle, i u slučaju migranata naše cure reaguju instiktivno osjećajući da pristiže "pozitivna" konkurencija. Vjeruj mi da neke ne razmišljaju puno o opasnosti od migranata. Neke kontaju, neka migranata, od viška glava ne boli! Nažalost, mi smo kao narod takvi pa i naše cure nisu izuzetak! Mi ne prepoznajemo opasnost, tako je bilo i 92. Rat se pripremao oko nas dvije godine, zapravo rat oko nas se odvijao pred našim očima godinu dana, a mi smo spavali! Kažem, vile nas nosale u prošlosti! Ali, pitanje je kada će se vile umoriti!
A cuj ,da su migranti skandinavci nekako bi i pila vode takva prica . Nema se onde pajdo sta probrat da valja. Sve gubar na gubaru. Tako da kod nasih zena samo mogu ic na sazaljenje nikako na barenje