Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
Rothmans

#3076 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Rothmans »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2020 18:13 Jasta bolan, nije tebe zakacilo ni tvoje najblize, pa lako biti mangup.

Treba sisati slauf u skorije vrijeme.
nisam ja mangup ,ja sam veseljak. ne moze se svak zakljucat u kucu sa xhamsterom i prepadat narod po forumu . izadji malo medju ljude, mozda i kakva dama naleti, haj znaj. sacu i ja do trznog da skrsim ovo malo plate ,pa onda lagana setnja sa gospojicom
laik1981

#3077 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laik1981 »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2020 18:09 Treba otici obiteljima onih 278.000 umrlih pa im pricati o izmisljenim virusima, cipovanju i sumornim a neostvarenim scenarijima.
Isto to mozes pitati i onih 250000-500000 obitelji ciji clanovi godisnje umru od gripe, pa se nikad od te gripe nismo krili, niti samounistavali vlastite zivote zbog nje.. Mozes za misljenje o ovom virusu pitati i ovih novih 100 miliona gladnih u svijetu, a i stotine miliona onih kojima je otkazima ugrozena egzistencija.. Svima njima je virus kao virus najmanji problem.. Milion djece godisnje nestane i ne budu pronadjeni, pa se zbog njih ne zatvaraju granice i ne uvode policijski satovi.. Pocni brojati te slucajeve nekih dva mjeseca, pa probaj pustiti dijete samo na ulicu..
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3078 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Domaci izdajnik »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2020 15:01 Nositi masku je stvar odgovornosti prema sebi, svojoj obitelji i okolini, nikad ne znas jesi li kliconosa i hoces li bas ti zaraziti nekog mozda i svog najblizeg. Da nosim nekoga na dusi, ne hvala.

Nije mi problem nositi masku, rukavice samo kad moram u banci i slicno, masku skinem kad sam sam napolju ili sa ljudima sa kojima imam svakodnevni kontakt. Kad ulazim u granap, stavim je, ne vidim u cemu je problem. Zasto je problem nositi masku pet minuta u prodavnici, ne razumijem.

Oni su vec morali otvoriti sve prodavnice, naravno sa mjerama distance, dezinfekcijom, ogranicen broj kupaca i slicno. To je obaveza. Drzati zatvorene radnje i u maju je pomalo besmisleno, u radnji se ionako moze drzati pravila, i u frizerskom salonu i u krojacnici, sva se pravila znaju i sve te lokacije su dostupne policiji pa kaznjavaj ko se ne ne pridrzava osnovnih pravila.

Zivot se mora nastaviti, sa nekakvom odgovornoscu svih pojedinaca. Dva mjeseca je maksimalno, nema se sta dalje cekati, jer ljudi ovise o svom poslu. Ako nemas prihode, svejedno je hoces li biti gladan ili zarazen virusom.

Uostalom, puno su rizicnija privatna okupljanja, derneci kojekakvi, druzenje po kucama, golf klubovima, vikendicama. Ali to je vec do neodgovornosti gradjana.
Evo ti rješenja:

Image

I nemaš frke :oops:
MorningStar

#3079 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MorningStar »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2020 18:09 Treba otici obiteljima onih 278.000 umrlih pa im pricati o izmisljenim virusima, cipovanju i sumornim a neostvarenim scenarijima.
Nije zabranjeno da neko ne izlazi iz kuce. Pa ko bi da se zastiti 100% zakljucat vrata lokote poredati opskrbiti se toalet papirom i konzervama i sa srecom.
dječak sa šibicama

#3080 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by dječak sa šibicama »

U Berlinu je tokom danasnjeg dana uhapseno 30 ljudi zbog nenosenja maski i krsenja socijalne distance.

U par njemackih gradova stotine ljudi protestvuju protiv vladinih mjera socijalne distance. U Berlinu ih je policija rastjerala pepersprejom.

Toliko o tome da u Njemackoj nema nikakvih pravila ponasanja i da su maske neobavezne.
MorningStar

#3081 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MorningStar »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2020 22:08 U Berlinu je tokom danasnjeg dana uhapseno 30 ljudi zbog nenosenja maski i krsenja socijalne distance.

U par njemackih gradova stotine ljudi protestvuju protiv vladinih mjera socijalne distance. U Berlinu ih je policija rastjerala pepersprejom.

Toliko o tome da u Njemackoj nema nikakvih pravila ponasanja i da su maske neobavezne.
Mozes kupiti sebi suzavac pa u kuci sebi u oci da upotpunis dozivljaj :D :lol:
AmirBaa

#3082 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by AmirBaa »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2020 22:08 U Berlinu je tokom danasnjeg dana uhapseno 30 ljudi zbog nenosenja maski i krsenja socijalne distance.

https://www.dw.com/en/coronavirus-germa ... a-53260732
"Generally, most states now require residents to wear face masks or coverings while in shops, grocery stores, and shopping malls, as well as on local public transportation.

Berlin is the only state where masks are not required in shops and supermarkets, but rather "strongly recommended.
Bavaria has the strictest penalties in place for those who repeatedly ignore the regulations. Those caught not wearing a face covering while taking public transportation or while in a store face a €150 ($163) fine, which could double to €300 for repeat offenders. Store owners who don't provide their employees with masks could face a €5,000 fine.

Those violating the rules in the northeastern state of Mecklenburg-Western Pomerania face a €25 fine, while the central state of Hesse has instituted a €50 fine."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Manje kazne u Njemackoj nego kod nas, i onda ovdje panicari misle da su nasi donijeli ovaj zakon sa maskama jer se brinu za narod :bih:
dječak sa šibicama

#3083 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Tako je to u uredjenoj drzavi odgovornih gradjana, kukolj iz zita sprejem po ocima i mrs kuci.

Kod Nijemaca nema "ne mere meni niko zabraniti". Zabranjeno okupljanje vise od 50 ljudi, policija odmah djeluje.

Uostalom, zato bosnjo i prospe pepeljaru iz auta kroz prozor tek kad napusti Njemacku i udje na divlji balkan. Tamo ne smije.
MorningStar

#3084 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MorningStar »

Kod nas zabranjeno vise od troje ljudi do skoro policijski sat , obavezne rukavice sve zatvoreno ljude po planinama i zabitima kaznjavali djecu zakljucali penzionere zakljucali kazne na nivou neke drzave gdje je plata 2000 eur itd :lol: Neki ljudi su mazohisti to vec znamo.
Zijo77

#3085 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zijo77 »

Nevjerovatno koliko ima ovih što bi zatvarali i zabranjivali! Imam utisak da su dobro razočarani slabljenjem virusa i činjenicom da virus nije tako opasan koliko bi oni željeli. Ovi kao "Moonca" čak priželjkuju povratak virusa na jesen! Naravno i povratak svi nezakonitih i protivustavnih mjera! Imam utisak da ih jako seksualno uzbudjuju te mjere. Zamislite, takvi bi meni uvodili mjere i to iz duboke anonimnosti. Predstavite se gospodo punim imenom i prezimenom da znam ko hoće da me zatvori! Zatvorite se, ko vam brani! Takve spodobe stalno ko fol plaču za žrtvama korone zaboravljajući da milioni ljudi umiru od raka, srčanog i moždanog udara. Milioni ljudi su zbog ovih mjera pretrpjeli značajna oštećenja zdravlja zbog straha, zatvorenosti i nekretanja. Ljudu su uvijek umirali od nečega, a ovo ludilo sa virusom me navodi na pomisao da je tu nešto stvarno sumnjivo!
Posebno treba dobiti informacije u kojoj su mjeri u pojedinim zemljama prekršena ljudska prava i slobode! Jedna stvar su zabrane okupljanja više od tri osobe na ulici, držanje distance i slično. To su mjere iz većine evropskih zemalja. Teško je naći primjere policijskih satova i zabrana za djecu do 18 i stariji od 65 godina. Te mjere su ovdje i u Srbiji trajale dva mjeseca.
sadie_forever

#3086 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Zijo77 wrote: 09/05/2020 22:39 Nevjerovatno koliko ima ovih što bi zatvarali i zabranjivali! Imam utisak da su dobro razočarani slabljenjem virusa i činjenicom da virus nije tako opasan koliko bi oni željeli. Ovi kao "Moonca" čak priželjkuju povratak virusa na jesen! Naravno i povratak svi nezakonitih i protivustavnih mjera! Imam utisak da ih jako seksualno uzbudjuju te mjere. Zamislite, takvi bi meni uvodili mjere i to iz duboke anonimnosti. Predstavite se gospodo punim imenom i prezimenom da znam ko hoće da me zatvori! Zatvorite se, ko vam brani! Takve spodobe stalno ko fol plaču za žrtvama korone zaboravljajući da milioni ljudi umiru od raka, srčanog i moždanog udara. Milioni ljudi su zbog ovih mjera pretrpjeli značajna oštećenja zdravlja zbog straha, zatvorenosti i nekretanja. Ljudu su uvijek umirali od nečega, a ovo ludilo sa virusom me navodi na pomisao da je tu nešto stvarno sumnjivo!
Posebno treba dobiti informacije u kojoj su mjeri u pojedinim zemljama prekršena ljudska prava i slobode! Jedna stvar su zabrane okupljanja više od tri osobe na ulici, držanje distance i slično. To su mjere iz većine evropskih zemalja. Teško je naći primjere policijskih satova i zabrana za djecu do 18 i stariji od 65 godina. Te mjere su ovdje i u Srbiji trajale dva mjeseca.
Makes no sense :-)
allem_77

#3087 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by allem_77 »

Zijo77 wrote: 09/05/2020 22:39 Nevjerovatno koliko ima ovih što bi zatvarali i zabranjivali! Imam utisak da su dobro razočarani slabljenjem virusa i činjenicom da virus nije tako opasan koliko bi oni željeli. Ovi kao "Moonca" čak priželjkuju povratak virusa na jesen! Naravno i povratak svi nezakonitih i protivustavnih mjera! Imam utisak da ih jako seksualno uzbudjuju te mjere. Zamislite, takvi bi meni uvodili mjere i to iz duboke anonimnosti. Predstavite se gospodo punim imenom i prezimenom da znam ko hoće da me zatvori! Zatvorite se, ko vam brani! Takve spodobe stalno ko fol plaču za žrtvama korone zaboravljajući da milioni ljudi umiru od raka, srčanog i moždanog udara. Milioni ljudi su zbog ovih mjera pretrpjeli značajna oštećenja zdravlja zbog straha, zatvorenosti i nekretanja. Ljudu su uvijek umirali od nečega, a ovo ludilo sa virusom me navodi na pomisao da je tu nešto stvarno sumnjivo!
Čuj, nisu loše te mjere tamo gdje ti država plaća da ležiš kod kuće par mjeseci. Potpuno razumijem Mooncu. :D I ja bih volio odmarati kod kuće, naročito kada je minus vani, a da je plata redovna, pa makar bila i 60%
dječak sa šibicama

#3088 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Nekakav totalni karantin ocekujem samo ako virus bas podivlja.

Sumnjam da ce oni samo na povecanje broja zarazenih reagirati panicno, mada imamo posla sa Solakom, Sebijom, uzasnim zdravstvom, sa obzirom da su kupljeni herljavi ventilatori i pokradene pare, sve je moguce.

Prije jeseni ni nece, u junu vec mora sve proraditi, sa odgovornoscu gradjana.

Nas osnovni problem je ludjacka vlast, a mnogi se pretvaraju da ih nema i da je ovo normalna drzava. I nekome se inate, a oni samo cekaju da opet stave katanac da opet pokradu sto mogu pokrasti. Sta ih sprjecava... narod ce opet za njih glasati, glupi bosanac nikada pameti nece doci.
Enticer

#3089 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Enticer »

Zijo77 wrote: 09/05/2020 22:39 Nevjerovatno koliko ima ovih što bi zatvarali i zabranjivali!
To su oni likovi kojima finansijski odgovaraju mjere karantina i ovo stanje kakvo jeste. Ili su uhljebi koji skraceno ili nikako ne rade, a plata ista ili tuse maske i rukavice, a moguce i ventilatore ili im je nekakva online prodaja procvjetala pa ne zele da se vrate na staro stanje.
Znaci samo finansijska korist, kakva korona kakvi bakraci, samo pare.
MUNAFIK

#3090 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by MUNAFIK »

Kad sam ja to isto pisao za umrle od gripe...

Kad je umiralo svake godine do sad pola miliona od gripe nikoga nije bolilo briga, a sad odjednom mnogi kao brinu za stare i bolesne pa bi zatvarali sve živo i stavljali nas sve u izolaciju...

Ovaj virus je zavrsena prica... Kad vlasti budu smatrale da je vrijeme da sve vrate u normalu, a da ne priznaju da su pretjerali i pogrijesili sa mjerama i tako uništili ovo malo jada od ekononije, sve ce se onda za 5 dana vratit kao sto je i bilo...
studiorum_tuzlaensis

#3091 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by studiorum_tuzlaensis »

mjere se postepeno i ublažavaju upravo zbog tgoa što su skontali koliko su zasrali. Ako ih ukinu sve odjednom, postavljati će se pitanje, koji klinac ste nas zatvarali u kuće 2 mjeseca.

I ovako se ljudi pitaju.
kormax

#3092 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by kormax »

MUNAFIK wrote: 10/05/2020 04:18 Kad sam ja to isto pisao za umrle od gripe...

Kad je umiralo svake godine do sad pola miliona od gripe nikoga nije bolilo briga, a sad odjednom mnogi kao brinu za stare i bolesne pa bi zatvarali sve živo i stavljali nas sve u izolaciju...

Ovaj virus je zavrsena prica... Kad vlasti budu smatrale da je vrijeme da sve vrate u normalu, a da ne priznaju da su pretjerali i pogrijesili sa mjerama i tako uništili ovo malo jada od ekononije, sve ce se onda za 5 dana vratit kao sto je i bilo...
Ma to za stare pričaju samo oni što žive od njihovih penzija, pa nedaj Bože da im se šta desi... Znači neradnici koji su indirektno priključeni na PIO, pa u strahu za izvor prihoda ovde govore izolacija,karntena, zatvaraj :D :D
Zijo77

#3094 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Zijo77 »

Djecu drže zatvorene jer ne znaju šta bi sa srednjoškolcima. Škole ne rade, a oni nisu u stanju da ih pokrenu. Kod nas je ta nastava "online", samo pro forme ili reda radi! Kod nas su škole pretvorene u ustanove za čuvanje djece da ne budu na ulici! Diploma niti jedne škole više ne vrijedi pišljivog boba! Obrazovanje je totalno srozano! Kada bi ukinuli zabranu izlaska za mladje od 18 godina, na ulici bi se našao odjednom veliki broj mladih i besposlenih osoba. Toga se ove nesposobne vlasti boje, a ne tobožnje opasnosti da mladi prenesu virus starijim. Uostalom, mladi prije svega dolaze u kontakt sa starijim u zatvorenim prostorima kao što su stanovi!
Vlasti će ovu mjeru nastojati produžiti sve do zvaničnog završetka školske godine. Naravno, da bi prikrili stvarne razloge zabrane za mlade, oni će i starije od 65 godina držati zatvorene (osim dozvole prijepodnevnih izlazaka, bez dana vikenda) sve do završetka školske godine ili bar do Bajrama!
Sigurno se pitate kako ja to sve znam. Vjerujte, nije teško! Treba samo ući u mozak tih Solaka, Sebija i sličnih, trebate se sa njima pokušati poistovjetiti, uživiti u ulogu polazeći od njihovih biografija!
Cherry-Cherry

#3095 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Cherry-Cherry »

Image
Lincoln-Burrows

#3096 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Lincoln-Burrows »

Zijo77 wrote: 10/05/2020 10:17 Diploma niti jedne škole više ne vrijedi pišljivog boba!
Toga me je strah, da u ovo doba ne zavladaju samouki inžinjeri.
laik1981

#3098 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laik1981 »

index_box wrote: 10/05/2020 14:58
Kako ti nije dosadno više. Kakav mazohista :roll:
Na takve psihicke probleme je dio struke i upozoravao na pocetku uvodjenja restriktivnih mjera..
AmirBaa

#3099 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by AmirBaa »

U Hrvatskoj danas opet odlična situacija, a neki su (ovi iznad mene :mrgreen:) vec paniku dizali kako se vec vide posljedice ukidanja mjera :lol:
BarbaDue

#3100 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by BarbaDue »

Lincoln-Burrows wrote: 10/05/2020 14:02
Zijo77 wrote: 10/05/2020 10:17 Diploma niti jedne škole više ne vrijedi pišljivog boba!
Toga me je strah, da u ovo doba ne zavladaju samouki inžinjeri.
nije tema, ali ljudi nikako da shvate da posjedovanje diplome sa državnog fakulteta ne mora značiti da je vlasnik sposoban za održavanje sebe u životu a da ne govorimo o porodici, trafici, preduzeću itd.itd.
Locked