Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑07/05/2020 08:50
Neki dan mi se upalila rezerva na Seyi, prepade me.
Nisam ni znao da se, pored lampice upozorenja, čuje i zvučni signal.
Kontam, koji je sad Q, prepade se, kad ono rezerva.
Prvo auto do sada koje mi daje i zvučno upozorenje na rezervu. Doduše, nisam puno puta u životu dogurao do rezerve, možda su i druga imala isto upozorenje.
Novija auta imaju i zvučni signal. Kod mene se isto pored paljenja lampice čuje i zvučni signal. Uvijek sipam pun, ali nikad prije nego se upali rezerva.
Isto tako kada mi se upali rezerva pocne pistati upozorenje par sekundi, pa onda na svako paljenje auta ide upozorenje, a kada mi kompjuter pokaze imate jos 40 km do pumpe odem i naspem pun kao i ti
Da. I kod mene kad se jednom upali rezerva i počne pištati upozorenej od par sekundi, pa onda pišti na svako paljenje. Rezerva mi se pali uglavnom kad pokazuje 100 km do pumpe, tj. sipanja. Meni kompjuter obično kad je na rezervi najmanja kilometraža koju pokazuje da imam do pumpe, tj. sipanja goriva je 80 km. Ispod ne pokazuje, već samo dvije crte i na satu one crte što pokazuju koliko imam goriva, bude na zadnjoj crti. kad se ona ugasi, tačnije postane providna, a ne crna tada je vjerovatno na strogoj rezervi. Rezervoar mi je kapaciteta 60 litara,a rezerva se pali između 48 i 50 litara. Zavisno od potrošnje goriva.
Jel realno da na dionici na stupu ne znam naziv al od drvosjece odnosno kruznog pa prema aerodromu, lamperu lik vozi lijevom trakom 45kmh, pored njeg uporedo kombi isto tako bezinom do 50kmh pa i on uspori ponalo
Jel tu vrijedi ono nepisano pravilo da se lijeva oslobodi ako ne vozis brzo il ako vidis da imas auto iza sebe? Koja qurcobolja jbt nije neka duzina, al mogao sam 10 auta preci nego ovako guslao za njim
JavierBosnia wrote: ↑09/05/2020 16:49
Jel realno da na dionici na stupu ne znam naziv al od drvosjece odnosno kruznog pa prema aerodromu, lamperu lik vozi lijevom trakom 45kmh, pored njeg uporedo kombi isto tako bezinom do 50kmh pa i on uspori ponalo
Jel tu vrijedi ono nepisano pravilo da se lijeva oslobodi ako ne vozis brzo il ako vidis da imas auto iza sebe? Koja qurcobolja jbt nije neka duzina, al mogao sam 10 auta preci nego ovako guslao za njim
bitanga_sa_otesa wrote: ↑09/05/2020 17:44
danas vidim fadila novalica ,novi passat karavan ,smedji ,gusla 40 i drka po mobitelu ,al bio je u desnoj traci pa mu je oprosteno
bitanga_sa_otesa wrote: ↑09/05/2020 17:44
danas vidim fadila novalica ,novi passat karavan ,smedji ,gusla 40 i drka po mobitelu ,al bio je u desnoj traci pa mu je oprosteno
JavierBosnia wrote: ↑09/05/2020 16:49
Nemoguće je proći gradom normalno autom više, nakon ove situacije sa ovim virusom sve je podivljalo, ko sa lanca pušteno. Nema više normalne vožnje, ili se vozi 40 kmh ili se vozi 140 kmh kroz grad. I to je to, zbog prvih živce izgubiš, zbog drugih možeš glavu izgubit
Trojica sljivotresa u sve 3 trake prvi na semaforu na Socijalnom. Pali se zeleno. Onaj u lijevoj traci gleda onog u srednjoj, a sljivotres iz srednje trake gleda u onog u desnoj traci. Ne vjeruju da se upalilo zeleno jebote! Ne krecu, vec se gledaju medjusobno a iznad glavusa im lebdi pitanje "Jel se ovo upalilo zeleno brate?"
Pocinje raja svirati i tek onda sljivotres iz lijeve trake poooolaaaakooo ubacuje u prvu i krece na ler gasu u nevjerici.
Jebem li vam selo veselo iz kojeg ste sljegli da zajebavate posten svijet!
Last edited by Romeo 80 on 09/05/2020 23:12, edited 1 time in total.
Silom prilika vozih se malocas sa komsijom sto je pocetnik, oko godinu voza, nije klinjo ima nekih 25 26 god helem
Na semaforu je u leru jer ne valja drzat u prvoj kaze, tek kad se zuto upali ubacuje u prvu veoma tromo, dok krene, zeleno vec 2 sec sigurno svijetli
Na Stupu ispod mosta sa 55 usporava na 50, i kad sam mu rekao da moze 70 proci bez kazne, kaze, ko zna jel brzinomjer ispravno pokazuje, a i da su u policiji lopovi namazani pa stavljaju radare bez tolerancije da uzimaju pare
bitanga_sa_otesa wrote: ↑09/05/2020 21:09
neko ga je pametno nasavjetovao
zamisli koliko je takvih degenerika zatucanih na cesti....
Rekao bih otprilike jedno 80-ak % minimalno. 10% su samoprozvani "trkaci", a ostatak otpada na mucenike koji bi samo zeljeli normalno voziti oko ogranicenja i prateci saobracaj.
Ja sam imao srecu evo zadnja 2 sata da se vozam normalno po gradu. Sve 50-60. Medjutim iritira me kad stanes na semaforu svi u nekom fazonu ruka na volanu i neki kriminalni/trkacki pogledi. Jebote ne smijes se okrenut na stranu da pogledas, sve nekakvi Vin Dizeli.