Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uze 600 milja [ po zakonu naravno ] za kupovinu glasova na sljedecim izborima. 2000 radnika koji su ostali bez posla mogli su dobit po 300 maraka pomoci.
Pa dobili su, nije on tih 600k pojeo ili stavio u svoj džep, otišli su na hiljadu adresa, nisu bačeni u vjetar, nestali ili pokradeni kao Fikretovi respiratori.
Kakve se gluposti valjaju...
jedan efendija 100 ,a drugi efendija 60 hiljada.
Fikretovi respiratori nisu pokradeni,eno ih u skladistu.
Koji efendija?
Dobila pare ISLAMSKA ZAJEDNICA i BANU... Dakle institucije su dobile pare kao sto uvijek i dobijaju. Pare nisu dobili nikakvi pojedinci i nikakve efendije nego INSTITUCIJE...
problem je što se želi prikazati potencijalni sukob na relaciji zukorlic - islamska zajednica i na bazi toga optuziti konakovica da podržava zukorlicevu frakciju, rusi islamsku zajednicu, radi protiv interesa bošnjaka bla bla.
tek kada sa konkretnim dokazima to sve dokažu, a dokazi su prepiska, snimljen razgovor, neki pisani akt, uz dokaz da je banu baš od tih 60.000 financirao kampanju zukorlica za reisa, napadi će biti opravdani. do tada je ovo pucanj iz prazne puške.
i da, dao je i 9.500 hiljada islamskoj zajednici kiseljak, a to nitko ne spominje. ljudi poslali molbu i on im odobrio pare.
ono, ne branim konakovica, ali njemu kao pojedincu neće moći naći niti jednu grešku, jer nije glup i zna da će mu se svaka dlaka tri puta mjeriti.
problem je u stranačkim ljudima i potencijalnim sranjima koje su pravili po javnim firmama. prvenstveno mislim da pindzine, na onaj benetton i tako te malverzacije koje mu mogu prišiti i naštetiti.
Mozete spinovat,izmisljat,lagati i na svaki drugi nacin se opirati ali borba koju vodi Dino je borba koja nema alternativu i koja ce vas SDA sendvicare i simpatizere ove pljackaske oligarhije poslati na smetljiste historije.Nije vise u pitanju borba politickih stranaka nego dva koncepta.Jednog kriminalnog i papanskog i drugog koji je po svemu drugaciji od ovog koji vlada 25 godina.Ko god misli da moze zaustaviti ovu borbu grdno se vara.
Nije vise ni bitan NiP sam po sebi,bitno je ono sto je ovaj covjek donijeo svojom pojavom a to je jasno etiketiranje kriminalaca,jasno prozivanjem imenom i prezimenom,jasno ogoljavanje Fahre kepeca,Bakira,laznog ljiljana Komsica i ostalih papaka.
Ova Dinina borba je izrodila silne doktore koji su digli glas protiv Sebije i njenog sranja koje pravi,ova borba je rodila Jasnu Durakovic koja nije NiP,ova borba je napravila jednog Zlatka Miletica koji nije NiP,ova borba polahko ljulja temelje SDA krenuvsi od Campara pa nadalje.
Ovih par dnevnicara doista misle da mogu zaustaviti ono sto je neminovno u buducnosti a to je da ce se narod kad tad obracunati sa ovim smecem koje je unistilo drzavu u svakom smislu.Licno mi je zao sto moram dijeliti prostor u ovoj drzavi sa nekom bijedom koja i pored svega sto vidi sta je SDA uradila ovom narodu,oni dodju i jos nesto kao hoce da pricaju i argumentuju svoje stavove.Takve papke bi ostranjivao sa foruma,jer ovo vise nije ni stvar razlicitih misljenja i razlicitih stavova.Ja bi te ljude banovao jer kad mi pocne revitalizirati SDA pljacku to mi je isto kao kad mi neki cetnik pocne iznositi neke ssvoje "argumente" da nije bio genocid u Srebrenici.
Ovim sto na bilo koji nacin pokusavaju sprecijeciti ozdravljenje ove nacije,licno zelim da dozive sudbine desetina i stotine hiljada ljudi koji su na raznorazne nacine propatili zbog ovog smeca koje nas 25 godina pljacka,raseljava,ubija po ulici bez presuda,i sta sve ne.Toliko od mene.
Man of steel wrote: ↑08/05/2020 23:11
Konaković će sa vremenom postati svjestan da je mnogo više mogao uraditi kao član SDA stranke nego ovako sa svojim vlastitim političkom partijom.
Za licni interes, sigurno. U onome sto mu je posao, nema sanse. Pa kao jebeni premijer kantona nije mogao smijeniti nekakvog Hubijara, sta bi bilo kad bi na jace igrace udario?
Konaković će sa vremenom postati svjestan da je mnogo više mogao uraditi kao član SDA stranke nego ovako sa svojim vlastitim političkom partijom.
Za licni interes, sigurno. U onome sto mu je posao, nema sanse. Pa kao jebeni premijer kantona nije mogao smijeniti nekakvog Hubijara, sta bi bilo kad bi na jace igrace udario?
Ali je ipak bio premijer Kantona Sarajevo što je sam po sebi pokazatelj da je u samom vrhu stranke ipak imao podršku.
Slazem se.
Volio bih da NiP-NS-NBL-SDP-Damir niksic skupa djeluju sada na lokalnim kao neki test/uvertira za opce 2022. Ako budu dobri,podrzati ih. A ako ne budu opet birati druge. Bitno je mijenjati.
Ali je ipak bio premijer Kantona Sarajevo što je sam po sebi pokazatelj da je u samom vrhu stranke ipak imao podršku.
Pa o tome i govorim. Imao je i stanoviti Adem Zolj ili Suad Zeljkovic podrsku. Da nahrane kerove i ne diraju nista.
Ima i Sefik podrsku da cetiri godine bude lutka na kanafi. Konakovic je mislio da moze bolje od toga.
Man of steel wrote: ↑08/05/2020 23:36
Pa ako može bolje eto mu stranka pa nek je pravi sebi po svom ćejfu, kadrove i sve ostale stvari koje je imao u SDA može samo sanjati.
A kad naleti na prvog Hubijara u svojoj stranci nek se onda skroz prestane baviti politikom.
Pa ako može bolje eto mu stranka pa nek je pravi sebi po svom ćejfu, kadrove i sve ostale stvari koje je imao u SDA može samo sanjati.
A kad naleti na prvog Hubijara u svojoj stranci nek se onda skroz prestane baviti politikom.
koje kadrove osim asima i osmice svega ti ne smatras valjda eklaktnog devica i ludacu ode bosnjak dodje srbin kvalitetnim kadrom
Jeste, kadrovi koji terorisu grad zavrtanjem vode godinama da bi se ugradili u nove cijevi. A ti premijer na papiru i raja ti jebe mater svakodnevno, a u stvari nemas moc da rijesis to.
Prpa.ba wrote: ↑08/05/2020 08:18
Samo jos na Ljubav & Sex nisi poceo uzivo prenositi (polu)vijesti sa vaseg portala za ciju naklonost se izborio SBB.
Uostalom, sav kriminal i vezane dokaze treba iznijeti, sto tajite.
Necemo valjda biti kao Komsic. Covjek se svega nagledao, kaze, ima i gorih stvari (kada se relativizuje kriminal SDA), jos pravnik, ne da ni marka da se ukrade, sve zna ali ni za sta nema dokaz.
"Ono što sam vidio, čuo i pročitao za ljude u politici nije ništa novo. Čuo sam ja daleko gorih stvari od ovoga pogotovo, naprimjer u DF-u i šta se sve radilo, ali ne bih sad o tim detaljima i optuživao ljude, a nemam konkretne dokaze. Mada znam šta se dešavalo, kako su se pare nudile zastupnicima", rekao je Komšić.
Banksy wrote: ↑07/05/2020 20:56
Pa dobili su, nije on tih 600k pojeo ili stavio u svoj džep, otišli su na hiljadu adresa, nisu bačeni u vjetar, nestali ili pokradeni kao Fikretovi respiratori.
Kakve se gluposti valjaju...
Koji efendija?
Dobila pare ISLAMSKA ZAJEDNICA i BANU... Dakle institucije su dobile pare kao sto uvijek i dobijaju. Pare nisu dobili nikakvi pojedinci i nikakve efendije nego INSTITUCIJE...
A sada idemo dalje...
Odobravaju se sredstva u iznosu od 100,000 KM, medzlisu islamske zajednice u svrhu obezbjedjenja stambenog prostora imamu careve dzamije
O privatnoj Zukorlicevoj i Cericevoj INSTITUCIJI
Jasno je to Dino, ako citas ovo.
Ali mozete li sta uraditi da razjurite ovu bagru koja ce nas unazaditi jos vise. Kakav ce tek kriminal da procvjeta za par mjeseci kad ljudi ostanu bez sredstava za zivot, poslova nema, turista nema, para nema...
I ja bih opljackao kladionicu ili supermarket, a gdje nece neki klosar ili otac male gladne djece.
Patton44 wrote: ↑08/05/2020 09:01
Koji efendija?
A sada idemo dalje...
Odobravaju se sredstva u iznosu od 100,000 KM, medzlisu islamske zajednice u svrhu obezbjedjenja stambenog prostora imamu careve dzamije
A kako nije bio problem godinu dana ranije kad je toj istoj organizaciji gdje je Zukorilic, Bakir donirao vise novca od tih 60 hiljada?
Usput, Zukorlic je instucija u svakom pogledu za ovog trenutnog SDA reisa.
A sada idemo dalje...
A kako nije bio problem godinu dana ranije kad je toj istoj organizaciji gdje je Zukorilic, Bakir donirao vise novca od tih 60 hiljada?
Usput, Zukorlic je instucija u svakom pogledu za ovog trenutnog SDA reisa.
Jasno je da samo SDA moze davati pare Islamskoj zajednici i niko vise.... Cim neko drugi da odmah se povampire kao da je dao pare cetnickom ravnogorskom pokretu...
A da kifla nije dao ove pare, ovi isti bi ga opet prozivali. Samo sada da bojkotuje IZ i BANU....