SDA-All about

JThomas

#47226 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

a ako neko krade imaju institucije da to utvrde. i maršal da ih za marku pošalje u zatvor :thumbup:
Matzan

#47227 Re: SDA-All about

Post by Matzan »

Leverage wrote: 08/05/2020 19:37 SDA umanji finansiranje političkih subjekata kako bi opoziciji uskratila sredstva za kampanju koja će oni povući koristeći poluge moći iz budžeta, javnih preduzeća i od svojih privatnika kojima su "valjali", a nepismena rulja aplaudira, ko veli vidi ukidaju političarima pare :lol: , e jest lijepo bit SDA sa polupismenim bagrom. Napraviš potez kojim profitiraš i finansijski i u političkom rejtingu.
Kome se ne sviđa lopatu u ruke pa ožeži. Posla preko glave.
Al' ne zna to pošteno ni marke zaraditi. Samo šuplja i guzovača.
ultima_palabra

#47228 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Matzan wrote: 08/05/2020 21:24
Leverage wrote: 08/05/2020 19:37 SDA umanji finansiranje političkih subjekata kako bi opoziciji uskratila sredstva za kampanju koja će oni povući koristeći poluge moći iz budžeta, javnih preduzeća i od svojih privatnika kojima su "valjali", a nepismena rulja aplaudira, ko veli vidi ukidaju političarima pare :lol: , e jest lijepo bit SDA sa polupismenim bagrom. Napraviš potez kojim profitiraš i finansijski i u političkom rejtingu.
Pričaš o Asimu i Traci?
Matzan

#47229 Re: SDA-All about

Post by Matzan »

ultima_palabra wrote: 08/05/2020 21:29
Pričaš o Asimu i Traci?
Koliko vidim Nikšić plače za parama.
Potrošilo se valjda unaprijed. :lol:
Leverage

#47230 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Lopatanje i pranje guzica otprilike je maksimum koji većina glasača u BiH može raditi. To svake dvije godine uredno i pokažu.
JThomas

#47232 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

glas malih biznisa koji je radio kampanju za sda. moš mislit. vjerovatno se i on tada zainteresovao, poslao ponudu i oni prihvatili. ofirnije i od građanskog saveza, ali našu kratkovidnost nikad ne treba potcjenjivati.
Better Man

#47233 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Billy The Pljuc wrote: 08/05/2020 13:54
Sociolog wrote: 08/05/2020 13:04 Ja sam saznao prije svih medija i nportala da da ce Centralna misa za Bleiburg biti kod nas, otvorio Temu..a vi ste onda zakljucali tu temu

A sad se pravite pametni
Druže nadam se da je ovo moderaciji upućeno, ja do sinoć nisam ni vidio tu već zaključanu temu kao ni znao za misu. Ono što znam i hoću jeste da ću biti ispred katedrale 16-tog bez obzira što SDP stoji navodno iza organizacije istog okupljanja pa će samim tim već ispolitizirano služenje mise biti dodatno ispolitizirano.

Evo čitam da je "naša" vajna SDA izdala nako "priopćenje" u kome se obraćaju Puljiću da isto ne čini a stavili nam kretena na mjesto gradonačelnika koji isto podržava. Taj isti debil a i samo rukovodstvo stranke ovakvom reakcijom dodatno produbljuju osjećaj gađenja koji ja konkretno imam prema njima već decenijama a znali su vjerovatno i prije tebe i prije mene za ovo.

Pokušavam da skontam šta je poenta ovo "probijanje leda" sa misom, to bi jelte trebala postati uobičajena praksa iz godine u godinu da se u gradu koji je u više navrata krvario zbog raznih oblika fašizma redovno vrši služenje mise zna se kome.
Onaj ko bude držao misu za Bleiburg, kao i oni koji budu došli na misu su ništa drugo doli fašisti, koji podržavaju ustaške zločine i zločine Hitlera i kao takve ih sve treba imenom i prezimenom prozvati i isključiti iz javnog života. ne smijemo dozvoliti da se ustašluk i fašizam slave i obilježavaju u Sarajevu.
Man of steel

#47234 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Nema se tu šta podržavati ili ne podržavati već se moraju poštovati zakoni ove zemlje.

Deklarativno svakako osuditi ali i obezbjediti da sve prođe u najboljem mogućem redu.
Man of steel

#47235 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

JThomas wrote: 08/05/2020 20:42 a ako neko krade imaju institucije da to utvrde. i maršal da ih za marku pošalje u zatvor :thumbup:
Problem je što se institucije smisleno i dogovoreno obezvrjeđuju jer se tako ruše stubovi ove zemlje.
ultima_palabra

#47236 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Matzan wrote: 08/05/2020 21:37

Pričaš o Asimu i Traci?
A kako mislis da politicka stranka zaradi pare? Na legalan nacin, naravno.
Bloo
Globalna šefica

#47237 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

ultima_palabra wrote: 08/05/2020 23:28
Matzan wrote: 08/05/2020 21:37

Pričaš o Asimu i Traci?
Članarine, donacije BH Tel..ovaj bogatih pojedinaca koji podrzavaju rad te stranke... :mrgreen:
Matzan

#47238 Re: SDA-All about

Post by Matzan »

ultima_palabra wrote: 08/05/2020 23:28
Članarinom i legalnim donacijama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47239 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Nekome clanarina nekome Traca i Asim zavrsavaju kao u Kumu.
drug_profi

#47240 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ukidanje finansiranja politickih stranaka je udarac demokratiji. To se isplati samo onoj stranki koja kontrolise budzet.
A nemojte da mislite da cete ga jos dugo kontrolisati. 2 godine i pa-pa. Malo kroz zeljezne prozore gledat...
Billy The Pljuc

#47241 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Better Man wrote: 08/05/2020 22:41
Billy The Pljuc wrote: 08/05/2020 13:54
Sociolog wrote: 08/05/2020 13:04 Ja sam saznao prije svih medija i nportala da da ce Centralna misa za Bleiburg biti kod nas, otvorio Temu..a vi ste onda zakljucali tu temu

A sad se pravite pametni
Druže nadam se da je ovo moderaciji upućeno, ja do sinoć nisam ni vidio tu već zaključanu temu kao ni znao za misu. Ono što znam i hoću jeste da ću biti ispred katedrale 16-tog bez obzira što SDP stoji navodno iza organizacije istog okupljanja pa će samim tim već ispolitizirano služenje mise biti dodatno ispolitizirano.

Evo čitam da je "naša" vajna SDA izdala nako "priopćenje" u kome se obraćaju Puljiću da isto ne čini a stavili nam kretena na mjesto gradonačelnika koji isto podržava. Taj isti debil a i samo rukovodstvo stranke ovakvom reakcijom dodatno produbljuju osjećaj gađenja koji ja konkretno imam prema njima već decenijama a znali su vjerovatno i prije tebe i prije mene za ovo.

Pokušavam da skontam šta je poenta ovo "probijanje leda" sa misom, to bi jelte trebala postati uobičajena praksa iz godine u godinu da se u gradu koji je u više navrata krvario zbog raznih oblika fašizma redovno vrši služenje mise zna se kome.
Onaj ko bude držao misu za Bleiburg, kao i oni koji budu došli na misu su ništa drugo doli fašisti, koji podržavaju ustaške zločine i zločine Hitlera i kao takve ih sve treba imenom i prezimenom prozvati i isključiti iz javnog života. ne smijemo dozvoliti da se ustašluk i fašizam slave i obilježavaju u Sarajevu.
Druže ja mogu tamo samo mahati ušima, nemam namjeru nikoga fizički onemogućavati da prisustvuje misi a kladim se da će istoj prisustvovati makar jedno lice koje znam lično i koje nije ni bitno na kraju. Bitna je ideja da se tako nešto može održavati u jednom Sarajevu i to treba zaustaviti i tu se slažem s tobom. Ako tog nekoga "koga znam" nije stid proći kraj mene i ući na misu mene sigurno neće biti stid stojati tamo jer im treba, kako njemu tako i ostalima, staviti do znanja da nisu poželjni i da to što rade jeste pogrešno. Sama ideja da se misa drži jednom Maksu Luburiću koji je personifikacija zla na ovim prostorima kao i sam ustaški pokret je dovoljna da se svakom normalnom digne kosa na glavi od užasa.

Neću ulaziti u raspravu o "nevinim žrtvama" Bleiburg-a jer ne isključujem mogućnost da je tamo neko stradao a ko nije direktno okrvavio ruke kao i o samom broju stradalnika koji je znao ići i do 600.000 stradalih dok je sam Tuđman govorio da se radi o brojci 35.000-40.000 ljudi. Zna se ko su stradalnici uglavnom, nisu samo hrvati, nego i muslimani pripadnici ustaškog pokreta, slovenski belogardejci, četnici, nijemci itd.

Sama ideja da se u jednom Sarajevu održi katolička misa radi odavanja pijeteta ljudima koji su počinili strašne zločine u tom istom gradu meni lično smeta a nisam rođeni sarajlija. Isto tako bi mi smetalo i da neko uči ovako javno tehvid muslimanima stradalim u Bleiburg-u u ovom istom Sarajevu jer u njemu živim i ovo je jedini način da iskažem svoje nezadovoljstvo i neslaganje, bezbeli da živim u Zagrebu isto bih učinio.

Ni katoličkoj crkvi a ni islamskoj zajednici ne ide u prilog ovo što se dešava konkretno vezano za Bleiburg, pošto im zakon omogućava da u vjerskim objektima rade što hoće ja ću se kao poslušan građanin povinovati istom. Do samih vjerskih institucija je da se odmaknu od ovoga i istjeraju iz svojih redova sve one koji na ovaj način politizuju te same institucije a do političara koje jelte mi biramo je da konačno donesu zakone koji će zabranjivati fašizam i onemogućiti već jednom da raznoraznim zločincima održavamo pomen ili po njima nazivamo ulice, škole, studentske domove itd.itd.

Pošto su kod nas vjerske institucije usko povezane sa političkim partijama na vlasti vrlo je izgledno da se isto neće desiti još zadugo i moje mišljenje je da ovo prvo trebamo njima adresirati, oni su ti koji omogućavaju ovako nešto.
Last edited by Billy The Pljuc on 09/05/2020 08:45, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#47242 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

drug_profi wrote: 09/05/2020 02:49 Ukidanje finansiranja politickih stranaka je udarac demokratiji. To se isplati samo onoj stranki koja kontrolise budzet.
A nemojte da mislite da cete ga jos dugo kontrolisati. 2 godine i pa-pa. Malo kroz zeljezne prozore gledat...
Mene to malo podsjeca na embargo na oruzje svim stranama u ratu... a znamo kome je to odgovaralo.
JThomas

#47243 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

a ako neko od svog po zakonu dobijenog tendera sad odluči donirati nekoj političkoj stranci koju simpatizira, pa šta ćemo sad. slobodna je zemlja. možda to bude i neka stranka koja nije na vlasti :thumbup:
MarshalDodik

#47244 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Nebitno je vise financiranje i sve ostalo.
Narod je konacno dosao tobe :izet:
bunk

#47245 Re: SDA-All about

Post by bunk »

ultima_palabra wrote: 09/05/2020 03:00
drug_profi wrote: 09/05/2020 02:49 Ukidanje finansiranja politickih stranaka je udarac demokratiji. To se isplati samo onoj stranki koja kontrolise budzet.
Mene to malo podsjeca na embargo na oruzje svim stranama u ratu... a znamo kome je to odgovaralo.
Pa onda da sacekamo da preuzmu vlast ti koji odgovaraju pa onda nek oni ukinu finansirenje stranaka .
Jel moze?
Ili opcenito to ne treba ukidati i ostaviti da pojedini paraziti uzimaju hiljade maraka mjesecno ili stranke milione tokom godina.
JThomas

#47246 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

i ja bih dijelio strahove da će vlast skretati pare u kampanju da nije komšića i radončića u vlasti, a ovako se može spavati mirno. kako je to selektor u mudrosti uredio i spriječio neodgovorne pojedince da se bave nečasnim radnjama :thumbup: :bih:
Ludzak

#47247 Re: SDA-All about

Post by Ludzak »

SDA ne moze biti za antifašizam.
HDZ ne moze biti za antifašizam
SNSD ne moze biti za antifašizam.
Sve nacionalističke strane i retorike ne mogu biti za antifašizam. Jer se od nacinalizma kreiralo i četništvo, i ustaštvo, i SS-ovci itd.
mobster

#47248 Re: SDA-All about

Post by mobster »

Veliki sam politicki protivnik SDA, ali dovoditi njih u vezu sa SSom na isti nacin kao HDZ sa ustasama ili SNSD sa cetnicima je suludo. Manite se laznih i "nazor" ekvivalencija.
JThomas

#47249 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

hdz i snsd su aktivno za fašizam, a sda je skeptična prema antifašizmu. u nekim kontekstima razlike zaista ima, a u nekim drugim nema.
kritikos

#47250 Re: SDA-All about

Post by kritikos »

mobster wrote: 09/05/2020 12:58 Veliki sam politicki protivnik SDA, ali dovoditi njih u vezu sa SSom na isti nacin kao HDZ sa ustasama ili SNSD sa cetnicima je suludo. Manite se laznih i "nazor" ekvivalencija.
Druže, nema malo sam fašista i puno sam fašista. Sami sebe su doveli u taj položaj sa Busuladžićem.
Post Reply