SDP

geralt

#60351 Re: SDP

Post by geralt »

palermo wrote: 08/05/2020 16:01
geralt wrote: 08/05/2020 14:22
palermo wrote: 08/05/2020 12:30 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-naj ... /200508064

ovi kao i obično lete pred rudu.....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /200508063

ovaj kao i obično samo da nešto kaže, nema veze ima li to smisla ikakva.....

Ja zaista ne vidim kakav je problem sa održavanjem mise za ubijene na Blaiburgu....i višestruke ubice imaju pravo da se neko zauzme kod boga za njih...

Ono što se ne treba dozvoliti je promocja NDH dakle, sva obilježja koja pripadaju NDH i svi oni koji dođu sa obilježjima NDH trebaju biti uklonjeni i to se treba već sada saopštiti organizatorima......sve ostalo je samo puko politikanstvo
Zato sto to nije vjersko vec politicko desavanje, i zato sto crkva ima pravo odbiti sluziti misu. Npr. katolicka crkva u Austriji je odbila sluziti istu ovu misu.

Nego vidim da si i ti izletio pred rudu, eno i iz tvoje stranke stizu osude.
Boss se oglasio ? Nisam vidio.

Nego predmijevam, misliš na SDA i njihovo saopštenje. Pa to ti samo govori o sličnosti između tzv.različitih političkih blokova unutar (u ovom slučaju) bošnjačkog miljea. A čiji je osnovni (zajednički) moto, populizmom do glasova.

S tim što je i ovaj put SDA pametnija pa kaže, ne možemo mi uredovati ono što se dešava u crkvi. A SDP bi protestovao ispred crkve. De bolan.....
Crkva koja se upusti u organizovanje politickih dogadjaja je izgubila pravo da se krije iza slobode religije. Postoje odlicni razlozi zasto se u Njemackoj ne sluze mise Hitleru, ni u Italiji Musoliniju. A ni u Koruskoj ustasama, kad smo vec kod toga.

Sto se tice protesta, ja cu prvi biti na njima. A prilicno sam siguran da sam bio na vise misa i da imam vise katolickog "backgrounda" od tebe.
JThomas

#60352 Re: SDP

Post by JThomas »

ja mislim da bi najbolje bilo da u cijeloj federaciji implementiramo mostarski recept pomirenja i suživota naroda. uz dvije iskusne, široke i odgovorne stranke, a bez izbora :thumbup: a tamo gdje ima samo jedna? pa logično, samo jedna.
doremifa

#60353 Re: SDP

Post by doremifa »

geralt wrote: 08/05/2020 16:10
palermo wrote: 08/05/2020 16:01
geralt wrote: 08/05/2020 14:22
Zato sto to nije vjersko vec politicko desavanje, i zato sto crkva ima pravo odbiti sluziti misu. Npr. katolicka crkva u Austriji je odbila sluziti istu ovu misu.

Nego vidim da si i ti izletio pred rudu, eno i iz tvoje stranke stizu osude.
Boss se oglasio ? Nisam vidio.

Nego predmijevam, misliš na SDA i njihovo saopštenje. Pa to ti samo govori o sličnosti između tzv.različitih političkih blokova unutar (u ovom slučaju) bošnjačkog miljea. A čiji je osnovni (zajednički) moto, populizmom do glasova.

S tim što je i ovaj put SDA pametnija pa kaže, ne možemo mi uredovati ono što se dešava u crkvi. A SDP bi protestovao ispred crkve. De bolan.....
Crkva koja se upusti u organizovanje politickih dogadjaja je izgubila pravo da se krije iza slobode religije. Postoje odlicni razlozi zasto se u Njemackoj ne sluze mise Hitleru, ni u Italiji Musoliniju. A ni u Koruskoj ustasama, kad smo vec kod toga.

Sto se tice protesta, ja cu prvi biti na njima. A prilicno sam siguran da sam bio na vise misa i da imam vise katolickog "backgrounda" od tebe.
Ovo nije misa pavelicu mada sam siguran da se organiziraju mise i za pavelica kao sto se organiziraju mise i za ndh po nekim crkvama u hrvatskoj a vjerojatno i negdje po BiH. stvarno ne znam da li se organiziraju mise vojnicima i civilima koji su poginuli u italiji ili njemackoj za vrijeme drugog svjetskog rata ali obzirom da vjernici uplacuju mise zadusnice svojim preminulim pretpostavljam da se organiziraju
geralt

#60354 Re: SDP

Post by geralt »

doremifa wrote: 08/05/2020 16:24 Ovo nije misa pavelicu mada sam siguran da se organiziraju mise i za pavelica kao sto se organiziraju mise i za ndh po nekim crkvama u hrvatskoj a vjerojatno i negdje po BiH. stvarno ne znam da li se organiziraju mise vojnicima i civilima koji su poginuli u italiji ili njemackoj za vrijeme drugog svjetskog rata ali obzirom da vjernici uplacuju mise zadusnice svojim preminulim pretpostavljam da se organiziraju
Da se sutra u Staroj pravoslavnoj crkvi na Bascarsiji odrzi komemoracija za "vojnike i civile" poginule na Zelengori u maju 1945, pretpostavljam da ti ne bi smetalo?
doremifa

#60355 Re: SDP

Post by doremifa »

geralt wrote: 08/05/2020 16:34
doremifa wrote: 08/05/2020 16:24 Ovo nije misa pavelicu mada sam siguran da se organiziraju mise i za pavelica kao sto se organiziraju mise i za ndh po nekim crkvama u hrvatskoj a vjerojatno i negdje po BiH. stvarno ne znam da li se organiziraju mise vojnicima i civilima koji su poginuli u italiji ili njemackoj za vrijeme drugog svjetskog rata ali obzirom da vjernici uplacuju mise zadusnice svojim preminulim pretpostavljam da se organiziraju
Da se sutra u Staroj pravoslavnoj crkvi na Bascarsiji odrzi komemoracija za "vojnike i civile" poginule na Zelengori u maju 1945, pretpostavljam da ti ne bi smetalo?
nisam rekao ni ovo prvo da mi ne smeta
Bloo
Globalna šefica

#60356 Re: SDP

Post by Bloo »

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60357 Re: SDP

Post by malakh »

madner wrote: 08/05/2020 15:17
malakh wrote: 08/05/2020 11:44 i gdje piše da će ih poštedjeti krivične prijave, ako uoce neke nepravilnosti u njihovom radu?

a pogotovo nigdje ne piše da tvrdi da ih ne može nelegalno smijeniti?
Prpa.ba wrote: 08/05/2020 11:42
Novoimenovani opunomoćenik Vlade Kantona Sarajevo u skupštini Toplana Sarajevo Ermin Veličanin (DF) je, nakon održane prve konstituirajuće sjednice Skupštine Toplana, uputio Matiću pismo u kojem navodi da su, preuzimajući dužnost, članovi Skupštine dobili određene informacije o kršenju propisa i internih akata koje je izvršio Nadzorni odbor KJKP Toplane.

"Naravno, s obzirom na to da sam pravnik po struci ne želim prejudicirati ničiju odgovornost dok se adekvatno, u skladu s propisima ne utvrde činjenice. Međutim, utvrđivanje činjenica bi nam svima potrošilo mnogo energije, a opet je upitno da li bi Skupština nakon toga i dalje imala povjerenja u Nadzorni odbor. U vezi s ovim vas molim da razmislite da li bi bilo adekvatno da Nadzorni odbor u ovom sastavu podnese ostavke kako bi nas sve poštedjeli nepotrebnog istraživanja, utvrđivanja činjenica, disciplinskih postupaka, međusobnih prijava i tužbi, a vjerovatno i medijskog eksponiranja, što nam nikome, pretpostavljam, nije potrebno", kazao je Veličanin.
Evo boldovao sam da pomognem tumacenju.

Kaze predsjednik skupstine preduzeca, idite da ne bi bespotrebno istrazivali ima li krsenja propisa a na osnovu informacija koje su, navodno, dobili.

Petparacka suptilnost, DF je stvarno turbofolk stranka, Memo Haljevac politicke scene.
Pise ovdje jer ako kaze poštedjeli nepotrebnog istraživanja to znaci NECEMO AKO DATE OSTAVKE ISTRAZIVATI.

Tacno je da nije nigdje rekao da ih ne moze nelegalno smjeniti, samo je implicirao da ih mora svih sredstvima smjeniti.
za mene osobno je to dzentlemnski cin. uvijek se poziva na ostavku. ja kada sam bio rukovodilac, znao sam da će me smijeniti i ljudi su mi ponudili da podnesem ostavku, što sa i učinio. danas sam sa tim ljudima u korektnim odnosima, ali sa strankom njihove akcije nisam. poslije dolazile tri inspekcije u kontrolu moga rada i sve je u redu bilo.

i podnijet će ostavke, jer su se prepali dfa. danas su dva izvršna direktora preklinjala da im se nadje neki posao u toplanama, a zauzvrat bi bili lojalni dfu. jedan od njih je sin bivseg premijera kantona sarajevo, a drugi je onaj sto je zaledio posao u domu zdravlja.

valjda članak na klixu su oni i poslali i gradjani ih popljuvali.

a i ovaj alagić je mutan, samo sto nemam dokaze za te tvrdnje, pa ih necu iznositi. pretpostavljam da ce se sve saznati...
Nike af1 white

#60358 Re: SDP

Post by Nike af1 white »

malakh wrote: 08/05/2020 17:20
madner wrote: 08/05/2020 15:17
malakh wrote: 08/05/2020 11:44 i gdje piše da će ih poštedjeti krivične prijave, ako uoce neke nepravilnosti u njihovom radu?

a pogotovo nigdje ne piše da tvrdi da ih ne može nelegalno smijeniti?
Prpa.ba wrote: 08/05/2020 11:42

Evo boldovao sam da pomognem tumacenju.

Kaze predsjednik skupstine preduzeca, idite da ne bi bespotrebno istrazivali ima li krsenja propisa a na osnovu informacija koje su, navodno, dobili.

Petparacka suptilnost, DF je stvarno turbofolk stranka, Memo Haljevac politicke scene.
Pise ovdje jer ako kaze poštedjeli nepotrebnog istraživanja to znaci NECEMO AKO DATE OSTAVKE ISTRAZIVATI.

Tacno je da nije nigdje rekao da ih ne moze nelegalno smjeniti, samo je implicirao da ih mora svih sredstvima smjeniti.
za mene osobno je to dzentlemnski cin. uvijek se poziva na ostavku. ja kada sam bio rukovodilac, znao sam da će me smijeniti i ljudi su mi ponudili da podnesem ostavku, što sa i učinio. danas sam sa tim ljudima u korektnim odnosima, ali sa strankom njihove akcije nisam. poslije dolazile tri inspekcije u kontrolu moga rada i sve je u redu bilo.

i podnijet će ostavke, jer su se prepali dfa. danas su dva izvršna direktora preklinjala da im se nadje neki posao u toplanama, a zauzvrat bi bili lojalni dfu. jedan od njih je sin bivseg premijera kantona sarajevo, a drugi je onaj sto je zaledio posao u domu zdravlja.

valjda članak na klixu su oni i poslali i gradjani ih popljuvali.

a i ovaj alagić je mutan, samo sto nemam dokaze za te tvrdnje, pa ih necu iznositi. pretpostavljam da ce se sve saznati...
koja ofirna propaganda mogao si jos ubaciti i trole da bude post socniji u nebulozama ono nemojte vjerovati svojim ocima vjerujte meni i samo meni :mrgreen:
bunk

#60359 Re: SDP

Post by bunk »

Jel ovaj performer izjavio da ce gradjani morat selit iz grada ako se umanji iznos novca kojim se financiraju stranke?
:lol: :lol:
Sta ce jadan ako se bude moro vratit u ruraliju iz koje je poteko :mrgreen:
RunnerX

#60360 Re: SDP

Post by RunnerX »

malakh wrote: 08/05/2020 17:20samo sto nemam dokaze za te tvrdnje
A do sad si ih imao. :lol: :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#60361 Re: SDP

Post by malakh »

RunnerX wrote: 08/05/2020 18:03
za sve. i objavljivao. znaš, za razliku od tebe čiji je post maksimalno jedna prosto proširena rečenica, ja se ipak potrudim da ne trolam, ne botujem i ne spamam od teme do teme.

ono, da ti iskreno kažem, nisi relevantan da o bilo čemu piskaram sa tobom, zato je najbolje da me zaobiđeš sa pristrasnim, stranačkim spamanjem.

sa putokazom pod ruku i razguli..
malakh

#60362 Re: SDP

Post by malakh »

Nike af1 white wrote: 08/05/2020 17:39 koja ofirna propaganda mogao si jos ubaciti i trole da bude post socniji u nebulozama ono nemojte vjerovati svojim ocima vjerujte meni i samo meni :mrgreen:
trole i respiratori će još dugo biti predmet rasprave, to uopće nije upitno. u oba slučaja je zarada dobavljaca milionska...
Matzan

#60363 Re: SDP

Post by Matzan »

RunnerX

#60364 Re: SDP

Post by RunnerX »

malakh wrote: 08/05/2020 18:29
za sve. i objavljivao. znaš, za razliku od tebe čiji je post maksimalno jedna prosto proširena rečenica, ja se ipak potrudim da ne trolam, ne botujem i ne spamam od teme do teme.

ono, da ti iskreno kažem, nisi relevantan da o bilo čemu piskaram sa tobom, zato je najbolje da me zaobiđeš sa pristrasnim, stranačkim spamanjem.

Ne lutko moja, "jedna rečenica postovi" su upućeni tebi, jer kao bot ništa više ne zaslužuješ.
malakh

#60365 Re: SDP

Post by malakh »

RunnerX wrote: 08/05/2020 20:21
malakh wrote: 08/05/2020 18:29

Ne lutko moja, "jedna rečenica postovi" su upućeni tebi, jer kao bot ništa više ne zaslužuješ.
čiji bot oči moje lijepe?
Leverage

#60366 Re: SDP

Post by Leverage »

Matzan wrote: 08/05/2020 19:21
Jel ti ovo argument da glasaš za SDA?
Matzan

#60367 Re: SDP

Post by Matzan »

Leverage wrote: 08/05/2020 20:38
Matzan wrote: 08/05/2020 19:21
Jel ti ovo argument da glasaš za SDA?
Ma kakvi, ovo je samo jedna mala nezgodica, gaf... pomalo i simpatično.

Ali, postoji puno drugih, bitnih razloga zbog kojih za SDP smradove NIKAD neću glasati.
putokaz1

#60368 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa et glasat ćeš za DF tj SDA :D
Better Man

#60369 Re: SDP

Post by Better Man »

Treba ukinuti finansiranje političkih stranaka trajno, ali isto zabraniti svim javnim preduzečima da i pfening smiju dati bilo kojoj političkoj stranci. Stranke treba da se finasiraju isključivo od članarine svojih članova i nikako drugačije.
doremifa

#60370 Re: SDP

Post by doremifa »

Better Man wrote: 08/05/2020 22:44 Treba ukinuti finansiranje političkih stranaka trajno, ali isto zabraniti svim javnim preduzečima da i pfening smiju dati bilo kojoj političkoj stranci. Stranke treba da se finasiraju isključivo od članarine svojih članova i nikako drugačije.
ako se samo finansiraju od clanova onda ne smiju dakle primati nikakve donacije od privatnih preduzeca jer bi to ugrozilo njihovu neovisnost. ako sam razumio vi bi zapravo zabranili nove stranke tj. cim se registruju moraju imati jedno 10.000 članova da bi mogli pokriti osnovne troskove ili?
Ne znam da li ti je jasno ali javna preduzeca vec ne smiju davati novac politickim strankama. Sad razmisli, SDA ima skoro sva javna preduzeca, tendere, pozicije za zaposljavanje i sve ostalo pod kontrolom a druge stranke zive od 2KM/mjesecno/član. pitam se tko je u boljoj poziciji recimo u KS?

,
drug_profi

#60371 Re: SDP

Post by drug_profi »

Better Man wrote: 08/05/2020 22:44 Treba ukinuti finansiranje političkih stranaka trajno, ali isto zabraniti svim javnim preduzečima da i pfening smiju dati bilo kojoj političkoj stranci. Stranke treba da se finasiraju isključivo od članarine svojih članova i nikako drugačije.
To je udar na demokratiju i pogoduje samo onome ko ima budzet pod kontrolom. Ne nasjedajte na ove SDA podvale.
bunk

#60372 Re: SDP

Post by bunk »

Upravo.
Zasto izmisljati toplu vodu.
Kako je to rijeseno u zemlji u kojoj je stvoren Dejton?
Prepisati od amera i cao.
Qrko davati.milione maraka strankama.
Sve i jednu marku namihenjenu strankama prebaciti u fond za povecanje plata rudarima.
A ko hoce u politiku neka proda djedovinu ili svoja kola pa se financira.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#60373 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

A kako bi sprijecio onda "dobit ces tender ako doniras privatno 10 posto iznosa tendera u sda"?
Novak20

#60374 Re: SDP

Post by Novak20 »

bunk wrote: 09/05/2020 07:55

Upravo.
Sve i jednu marku namihenjenu strankama prebaciti u fond za povecanje plata rudarima.
:lol:

Fond za povećanje plaća rudarima ???

Zašto ?

Skoro svi njihovi bivši direktori i dobar dio inženjera su bogatuni. Državi duguju ovromne novce, 2/3 su višak koji opterečuje proizvodnju i čini je nerentabilnom.
Rudnici su SDA ustanove za rješavanje nezaposlenosti, a rudari najvjerniji fanovi SDA.

I sad im treba tuđim parama povećavati plaće ???

:lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60375 Re: SDP

Post by Chmoljo »

bunk wrote: 09/05/2020 07:55
Upravo.
Dakle, logičnije je primjenjivati anglosaksonski politički model, nego evropski kontinentalni, jer smo mi u stvari otok u pacifiku?

Zanemarićemo sve hiljadugodišnje kulturne, historijske i ekonomske poveznice, zajedničku pravnu tradiciju, sličan mentalitet zato jer je Dejton tu potpisan.

I onda se SDAovci ljute kad ih porediš sa četnicima prema kojima Bosna ne postoji prije Dejtona.
Post Reply