Opel Astra - Vase iskustvo.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1001 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Haj Amare ne lupaj zivota ti.....
Onda nek kupi dustera, uradice sve ko i nissan i xc40 po toj tvojoj nakaradnoj logici. Nemoj biti toliko ogranicen i mjesati se u sve i svasta.
Onda nek kupi dustera, uradice sve ko i nissan i xc40 po toj tvojoj nakaradnoj logici. Nemoj biti toliko ogranicen i mjesati se u sve i svasta.
- amar1994
#1002 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Meni nije poseban,bmk sta ti mislis kako.o volvu tako i o meni 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- drug_profi
#1004 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Mozda na kraju jedino sto mognem bude polovan duster. Jeben vakat dosao a bice vjerovatno i gore.
- basicm
#1005 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Kako ste inace, onako?
-
UmaX
#1006 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Bacanje para je svaki SUV, svaki. Pa ih ljudi itekako kupuju. Moj rodjak kupio ganc nov Ford Ecoboost, za pare koje je dao je mogao kupit Focusa. I to Focus noviji model...a evo sigurno i ovdje ima ljudi koji bi prije uzeli Ecosporta.amar1994 wrote: ↑07/05/2020 17:31hoces iskreno,bacanje para xc40,sve ok i dobar je on ali je cijena sa malo boljom opremom 70 hiljada 1.5Tdrug_profi wrote: ↑07/05/2020 01:38Ni meni se plaho ne sviđa ovo kuda su krenuli, ali hajd vidjecemo. A ja se iskreno nadam da cu za sljedece vozilo moci birati izmedju XC40 i Qashqai.
I ovaj najavljeni Yaris Cross hybrid izgleda dobro i privlacno.![]()
qashqai ce sve isto odradit i u 90% stavki bit isti,jedino sto mu fali je malo luksuza..
https://izaberiiodvezi.nissan.ba/Vozila ... ekna/1478/
https://izaberiiodvezi.nissan.ba/Vozila ... onic/1400/
nek me neko ubjedi da volvo vrijedi 20 hiljada vise![]()
Ja bih banovo SUV jer je cista glupost, al ne pitam se ja, a ni ti. Nek kupuje sta ko hoce...
- Rockefeller
#1007 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Dobro je pa se ne pitas 
- drug_profi
#1008 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
SUV svakako ima skuplju eksploataciju, ali ima i svoju namjenu.
Neko ga uzima radi bezbjednosti, neko radi funkcionalnosti. Neko radi vise razloga.
Ja bih recimo dizele zabranio, ali se ni ja ne pitam.
Neko ga uzima radi bezbjednosti, neko radi funkcionalnosti. Neko radi vise razloga.
Ja bih recimo dizele zabranio, ali se ni ja ne pitam.
-
UmaX
#1009 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Nije bezbjedniji. Nije ni funkcionalniji od jednog karavana.
Jedino je lakse uci jer se ne moras saginjat. To je sve.
Jedino je lakse uci jer se ne moras saginjat. To je sve.
- amar1994
#1010 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
dobar je u izbijanju para iz dzepa kad treba gume mijenjat
ia ja bi ali kazu da se kriva Drina ne moze ispravljat
pokausao sam bit objektivan al nista izgleda..UmaX wrote: ↑08/05/2020 07:45
Bacanje para je svaki SUV, svaki. Pa ih ljudi itekako kupuju. Moj rodjak kupio ganc nov Ford Ecoboost, za pare koje je dao je mogao kupit Focusa. I to Focus noviji model...a evo sigurno i ovdje ima ljudi koji bi prije uzeli Ecosporta.
Ja bih banovo SUV jer je cista glupost, al ne pitam se ja, a ni ti. Nek kupuje sta ko hoce...
ia ja bi ali kazu da se kriva Drina ne moze ispravljat
- nepass1
#1011 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Pa haj sto vam smeta suv toliko?razumijem izbaciti dizele cadi itd.
-
tabija
#1012 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
SUV ima funkciju kod ljudi koji zive negdje u brdskim dijelovima gdje pada puno snjega i plus imaju vikendicu sa malo losijim putem i makadamom/blatom.
A uz sve to, hoce da imaju i auto sa kojim mogu na neki duzi put, otvorenu cestu, magistralu isl tj na more i slicno.
Takav SUV sa 4x4 pogonom i vecim klirensom je multipraktik za njih.Izvuce na terenima gdje je njima potrebno a mogu i po gradu/otvorenu vozit uz relativno ok udobnost.
Za sve ostalo je suvisan, osim naravno sto ljudima moze da se svidja izgled i to onda neka plate.
Meni je isto apsurd zivjeti na C.Vili, raditi na Skenderiji, nemati nikakvu vikendicu, ne ici po planinama isl i kupiti SUV radi fore...ali nismo svi isti.
A uz sve to, hoce da imaju i auto sa kojim mogu na neki duzi put, otvorenu cestu, magistralu isl tj na more i slicno.
Takav SUV sa 4x4 pogonom i vecim klirensom je multipraktik za njih.Izvuce na terenima gdje je njima potrebno a mogu i po gradu/otvorenu vozit uz relativno ok udobnost.
Za sve ostalo je suvisan, osim naravno sto ljudima moze da se svidja izgled i to onda neka plate.
Meni je isto apsurd zivjeti na C.Vili, raditi na Skenderiji, nemati nikakvu vikendicu, ne ici po planinama isl i kupiti SUV radi fore...ali nismo svi isti.
- amar1994
#1013 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
vecina ih je FWD tj. 4x2 
fora je osjecati se nadmocno..@Nepass Vitara nije skup auto i ima solidan 4x4 pogon
fora je osjecati se nadmocno..@Nepass Vitara nije skup auto i ima solidan 4x4 pogon
-
UmaX
#1014 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Cade i moderni DI benzinci, naravno ni blizu kao dizeli, al cade. Zato i njima sad dodaju OPF/GPF.
Dizeli trose u prosjeku manje goriva, a manje goriva = manje CO2. Tako da nije bas sve tako crno-bijelo.
Za takve je pravi "dzip", kako mi to volimo reci. Tipa Nissan Patrol, itd, a ne neki govnjivi SUV izveden od "obicnog" auta.tabija wrote: ↑08/05/2020 12:12 SUV ima funkciju kod ljudi koji zive negdje u brdskim dijelovima gdje pada puno snjega i plus imaju vikendicu sa malo losijim putem i makadamom/blatom.
Jebes SUV koji se nudi i kao 2WD, naravno takvih je danas 95%.
- nepass1
#1015 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
A sto ti smeta, sto bi zabranio? Ja nemam para tj. necu da dam tolike pare za auto. Uzeo sebi vitaru jer mi se svidjelo auto. Uzeo bih i sad prije peugeot 3008 nego 308. Nek im je sve isto, prvi mi je estetski ljepsi.
Za vitaru servis 177KM, o nekim kvarovima nema se sta pricati na novom autu, to nakon dva nova auta mogu tvrditi.
Za vitaru servis 177KM, o nekim kvarovima nema se sta pricati na novom autu, to nakon dva nova auta mogu tvrditi.
-
profatr
#1016 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Sa suv-om imaš bolji pregled ceste, puno je lakše ulaziti i izlaziti iz auta, ne brineš se kada je potop hočeš li zaglaviti, lakše penjanje na rubnike i sl.
Gume su skuplje, nabavna cijena je skuplja, nešto je malo veća potrošnja goriva.
Sve je stvar ukusa, netko preferira karavane, netko limuzine, a netko suv.
Gume su skuplje, nabavna cijena je skuplja, nešto je malo veća potrošnja goriva.
Sve je stvar ukusa, netko preferira karavane, netko limuzine, a netko suv.
-
tabija
#1017 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Ja bas mislim da je za njih SUV, a da je pravi dzip za ipak malo vise terena i minimalan izlazak na asfalt.UmaX wrote: ↑08/05/2020 12:35Cade i moderni DI benzinci, naravno ni blizu kao dizeli, al cade. Zato i njima sad dodaju OPF/GPF.
Dizeli trose u prosjeku manje goriva, a manje goriva = manje CO2. Tako da nije bas sve tako crno-bijelo.
Za takve je pravi "dzip", kako mi to volimo reci. Tipa Nissan Patrol, itd, a ne neki govnjivi SUV izveden od "obicnog" auta.tabija wrote: ↑08/05/2020 12:12 SUV ima funkciju kod ljudi koji zive negdje u brdskim dijelovima gdje pada puno snjega i plus imaju vikendicu sa malo losijim putem i makadamom/blatom.
Jebes SUV koji se nudi i kao 2WD, naravno takvih je danas 95%.
Malo sarajevskog snjega i makadama nije dovoljno za dzipa, a ipak 4x4 i 5 cm visi klirens mogu odraditi presudnu ulogu.Da se ne lazemo i obicno auto sa 4x4 ce to odraditi bez problema, taj klirens i visina je samo dodatna sigurnost.
- drug_profi
#1018 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Ovi hendikepirani SUV su mi nonsens. To ne razmatram.
Moja buduca potreba za SUV vozilom ce biti radi plana preseljenja na periferiju grada, vikendicu gdje mi je prilazni put nizbrdicom -18m/100m od asfaltiranog puta.
Sve i da asfaltiram tih 150 metara, kostalo bi me cca.15.000 maraka i opet bi ostalo 18% nagiba. Dakle da se ne bih doveo u situaciju da sidjem i parkiram, prenocim, pa da onda cekam da se otopi da bih mogao izaci nazad.
Zato da bih bio mobilan i u zimskim danima planiram SUV koji bi to savladavao i onda me lijepo odveo i do Zagreba, i do Neuma...
Robusne sprave tipa Jeep, Land cruiser su pretjerane sa aspketa cijene nabavke i eksploatacije.
XC40 mi se svidio, a cijenim da ce 5-6 godina star AWD moci da se nadje za 15-18K eura. Qashqai mozda za koju hiljadu manje.
Tu se odmah postavlja i opcija za iste pare uzeti novu Vitaru, mozda Dustera novog. Yaris Cross ce izgleda biti samo kao hibrid i tu treba ocekivati visoku cijenu, ali ko zna kakvo ce trziste polovnjaka biti za 5-6 godina.
Najavljuju od sljedece godine i novu Mokku...
Nego odosmo sa teme u 3pm.
Pitanje je sad hocu li ja imati i vikendicu za 5godina
Moja buduca potreba za SUV vozilom ce biti radi plana preseljenja na periferiju grada, vikendicu gdje mi je prilazni put nizbrdicom -18m/100m od asfaltiranog puta.
Sve i da asfaltiram tih 150 metara, kostalo bi me cca.15.000 maraka i opet bi ostalo 18% nagiba. Dakle da se ne bih doveo u situaciju da sidjem i parkiram, prenocim, pa da onda cekam da se otopi da bih mogao izaci nazad.
Zato da bih bio mobilan i u zimskim danima planiram SUV koji bi to savladavao i onda me lijepo odveo i do Zagreba, i do Neuma...
Robusne sprave tipa Jeep, Land cruiser su pretjerane sa aspketa cijene nabavke i eksploatacije.
XC40 mi se svidio, a cijenim da ce 5-6 godina star AWD moci da se nadje za 15-18K eura. Qashqai mozda za koju hiljadu manje.
Tu se odmah postavlja i opcija za iste pare uzeti novu Vitaru, mozda Dustera novog. Yaris Cross ce izgleda biti samo kao hibrid i tu treba ocekivati visoku cijenu, ali ko zna kakvo ce trziste polovnjaka biti za 5-6 godina.
Najavljuju od sljedece godine i novu Mokku...
Nego odosmo sa teme u 3pm.
Pitanje je sad hocu li ja imati i vikendicu za 5godina
- Haris.ba
#1019 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Ja imam suva 4x4 i monovolumena. Suv, pa i samo na prednji pogon ima plus ako nista zbog lakseg ulaska i izlaska, i zbog veceg klirensa zbog nasih bajnih cesta.
Bio sam misljenja da suv bez 4x4 je bacanje para. Ali kada sjednem u nisko auto smeta mi.
A da ne pricam o ljepoti sto kad je snijeg ne sekiram se hocu li gdje naleci na snijeg.
Bio sam misljenja da suv bez 4x4 je bacanje para. Ali kada sjednem u nisko auto smeta mi.
A da ne pricam o ljepoti sto kad je snijeg ne sekiram se hocu li gdje naleci na snijeg.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1020 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
ja nemam vikendicu 
- Bakir1
#1021 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Ja imam 3, poklonim ti jednu 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1022 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
ti si profiter 
- Bakir1
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1024 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Zamisli da si radio sa cetvorkama, bilo bi nešto i na moru 
- Bakir1
#1025 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Kako truhnu cetvorke nije isključeno ni to