Ženidba, djeca i razvod

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#176 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by kakavdanakneiskustvu »

plain vanilla wrote: 07/05/2020 14:37
kakavdanakneiskustvu wrote: 07/05/2020 14:33

to treba pitati nju,prijetila je djetetu da će ga ostaviti u domu za nezbrinutu djecu,i svašta slično tome
Jel ono tebe zena ulovila na forumu da svasta pises pa neka frka bila? :mrgreen:
ne znam za to
John Cleese

#177 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by John Cleese »

Veigar wrote: 07/05/2020 15:08 Tema nisu emancipovane žene udate za kretena, i to je već milion puta apsolvirano, tema su proračunate žene koje bez braka ne žele dijete ali isto tako ne žele ni brak. Dijete bez braka također ne žele a porodični zakon ih gleda kao i te emancipovane koje su se udale za kretena, u prevodu kao žrtve.
Pardon, ispricavam se zbog digresije :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#178 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Bobi »

Tomahawk11 wrote: 07/05/2020 14:37
kakavdanakneiskustvu wrote: 07/05/2020 14:33

to treba pitati nju,prijetila je djetetu da će ga ostaviti u domu za nezbrinutu djecu,i svašta slično tome
Jel ono tebe zena ulovila na forumu da svasta pises pa neka frka bila? :mrgreen:
Ne mogu da vjerujem da je danak šejtanao po forumu :shock:
Vanila mahaluša širi dezinformacije :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#179 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Tomahawk11 »

Bobi wrote: 07/05/2020 15:22
Tomahawk11 wrote: 07/05/2020 14:37

Ne mogu da vjerujem da je danak šejtanao po forumu :shock:
Napada čovjeka ni krivog ni dužnog :oops:
hadzinicasa

#180 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by hadzinicasa »

rajvosaxo wrote: 07/05/2020 13:47
hadzinicasa wrote: 07/05/2020 11:46 de nek mi samo neko pokaze te neke sto su uzele NJEGOV stan (koji je on zaradio i kupio prije braka), i plus od alimentacije ne znaju sta ce od para, ne moraju ni da rade, ni nista. on sve.
djesute sto su iskoristile pa nabile nogom?
Izvini, mozda kasnim, zakuha se zacas ovdje, a gdje i nece...Čim spomenes da je žena nešto zajebala, ide hampa.
Rekoh vec, evo gledam iz prve ruke.
Nisu uzele njegov stan, nego njihov zajednički. Jer muskarac kod nas po defaultu izlazi iz stana po razvodu, pa čak i kada je razlog njena preljuba, a ne samo "neslaganje".
Nek ostane djeci, tamo-vamo, ta suplja...
Vidim spominje se alimentacija koja zaista jeste u većini slučajeva minorna, ali on gura, kupuje, plaća djeci ekskurzije ( mozda su kod mene ovi primjeri duševniji, ali hajd )

Reci da ne znas i ti ovakve situacije.
Vidi - alimentacija je redovno mjesecno ucestvovanje u troskovima koji postoje oko djeteta. To ukljucuje - struju, vodu, grijanje, plin, hranu, odjecu, obucu, biciklo, role, skejt, igracke, grickalice, treninge, skolske knjige, igrice, knjigice, kurseve i sl. Sve sto je djetetu potrebno ne samo da pri prezivjelo nego i da bi izraslo u funkcionalnu jedinku drustva.
Ekskurzija je vanredni trosak, takodjer oko djeteta. Recimo otac plati ekskurziju, majka kupi stvari koje trebaju za ekskurziju i da dzeparac. Opet nije on placao djeci ekskurziju nego su zajedno.

Alimentaciju ne uzima roditelj kod kojeg je dijete sebi, pa ide na putovanje oko svijeta dok on jadan placa, nego alimentacija podrazumijeva da oboje snose troskove pa ako hoces i imanja zajednickog djeteta.

I muskarac ne izlazi po defaultu iz stana. Cak ni ako su ga zajedno stekli. to ako hoce da djeca budu obezbijedjena, pa s odrekne svoje polovine stana - pa njegova su djeca, nece ga (stan) ni zena u grob ponijeti. ona ostaje da se brine o njima sto isto nije herojstvo (kao ni njegov izlazak iz stana) jer su to njena djeca. ne razumijem te postavke kao on njoj nesto ili ona njemu. svom djetetu ces, ako ces, ako je to herojstvo i trazi zlatni pijedestal...
Last edited by hadzinicasa on 07/05/2020 15:30, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#181 Re: Ženidba, djeca i razvod

hadzinicasa wrote: 07/05/2020 15:27
rajvosaxo wrote: 07/05/2020 13:47
hadzinicasa wrote: 07/05/2020 11:46 de nek mi samo neko pokaze te neke sto su uzele NJEGOV stan (koji je on zaradio i kupio prije braka), i plus od alimentacije ne znaju sta ce od para, ne moraju ni da rade, ni nista. on sve.
djesute sto su iskoristile pa nabile nogom?
Izvini, mozda kasnim, zakuha se zacas ovdje, a gdje i nece...Čim spomenes da je žena nešto zajebala, ide hampa.
Rekoh vec, evo gledam iz prve ruke.
Nisu uzele njegov stan, nego njihov zajednički. Jer muskarac kod nas po defaultu izlazi iz stana po razvodu, pa čak i kada je razlog njena preljuba, a ne samo "neslaganje".
Nek ostane djeci, tamo-vamo, ta suplja...
Vidim spominje se alimentacija koja zaista jeste u većini slučajeva minorna, ali on gura, kupuje, plaća djeci ekskurzije ( mozda su kod mene ovi primjeri duševniji, ali hajd )

Reci da ne znas i ti ovakve situacije.
Vidi - alimentacija je redovno mjesecno ucestvovanje u troskovima koji postoje oko djeteta. To ukljucuje - struju, vodu, grijanje, plin, hranu, odjecu, obucu, biciklo, role, skejt, igracke, grickalice, treninge, skolske knjige, igrice, knjigice, kurseve i sl. Sve sto je djetetu potrebno ne samo da pri prezivjelo nego i da bi izraslo u funkcionalnu jedinku drustva.
Ekskurzija je vanredni trosak, takodjer oko djeteta. Recimo otac plati ekskurziju, majka kupi stvari koje trebaju za ekskurziju i da dzeparac. Opet nije on placao djeci ekskurziju nego su zajedno.

Alimentaciju ne uzima roditelj kod kojeg je dijete sebi, pa ide na putovanje oko svijeta dok on jadan placa, nego alimentacija podrazumijeva da oboje snose troskove pa ako hoces i imanja zajednickog djeteta.
tacno,slican iznos taj roditelj troši i dok zivi sa djetetom
hadzinicasa

#182 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by hadzinicasa »

MarlboroGold wrote: 07/05/2020 13:57 Dale... vjerovao ili ne nekim ženama spominjanje alimentacije (koliki god da je iznos) služi za punjenje ega pred drugim osobama - uglavnom drugaricama (kako je zajebala čojka, kako ima dodatna primanja i slične priče). Lično znam neke kojima ne treba alimentacija, ali redovno im se uplaćuje.
kako mislis NE TREBA im alimentacija?
pa ne placa za nju alimentaciju?
kakavdanakneiskustvu

#183 Re: Ženidba, djeca i razvod

pojedinci fakat pogresno razumiju da se alimentacija plaća bivsem supruzniku
moonca

#184 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Ne treba nekima ni -topli obrok- al' im je najsladji kad ga kupe od tog dodatka.. :oops: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#185 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by plain vanilla »

kakavdanakneiskustvu wrote: 07/05/2020 15:36 pojedinci fakat pogresno razumiju da se alimentacija plaća bivsem supruzniku
Utjecaj americkih filmova, kazem ja :mrgreen:
pustopoljina

#186 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pustopoljina »

kakavdanakneiskustvu wrote: 07/05/2020 15:36 pojedinci fakat pogresno razumiju da se alimentacija plaća bivsem supruzniku
Ja mislim da su to mladi koji niti su ozenjeni, niti imaju djecu. Dao bog da eto posao imaju...pa ono...voljeli bi biti sa nekim, a ne bi da im neko marne placu...pa vagaju.
moonca

#187 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

.. muskarcima je to -kamen - em, ga opeljesila , iskoristila, .. em, jos da placa ... :-)
kakavdanakneiskustvu

#188 Re: Ženidba, djeca i razvod

moonca wrote: 07/05/2020 15:40
.. muskarcima je to -kamen - em, ga opeljesila , iskoristila, .. em, jos da placa ... :-)
generalizovanje ti je to,bezveze je generalizovati
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#189 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by plain vanilla »

Bobi wrote: 07/05/2020 15:22
Lijepo pitam jel njega. Danak kaze nije, ali nekog jeste. Ne sjecam se koga, stizu godine :mrgreen:
moonca

#190 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

kakavdanakneiskustvu wrote: 07/05/2020 15:43 generalizovanje ti je to,bezveze je generalizovati
... nije .. ti si jedan od ....al' da ne pitam za razlog..... vecina ih velikodusno prepuste . i placaju uredno alimentaciju - ali , i rijetki su, koji dodaju za stvarne potrebe djeteta...
Bloo
Globalna šefica

#191 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 07/05/2020 13:57 Dale... vjerovao ili ne nekim ženama spominjanje alimentacije (koliki god da je iznos) služi za punjenje ega pred drugim osobama - uglavnom drugaricama (kako je zajebala čojka, kako ima dodatna primanja i slične priče). Lično znam neke kojima ne treba alimentacija, ali redovno im se uplaćuje.
Uzdržavanje (alimentacija)
Roditelj s kojim dijete stanuje ispunjavanja svoj udio u obvezi uzdržavanja djeteta kroz svakodnevnu skrb o djetetu, a roditelj koji ne stanuje s djetetom ispunjava svoju obvezu zadovoljavanjem materijalnih potreba djeteta u obliku novčanog uzdržavanja.

Dijete ima povećane materijalne potrebe ako mu je zbog zdravstvenog stanja potrebna stalna pojačana skrb.

Jednom godišnje, do 1. travnja za tekuću godinu, određuje se minimalni iznos uzdržavanja maloljetnog djeteta koji predstavlja minimum materijalnih potreba za mjesečno uzdržavanje maloljetnog djeteta

To što kvočke to gledaju kao SVOJE pare je drugo.
Ta primanja (!) nisu njena per se, već to je iznos za izdržavanje djeteta. Koje je zajedničko, a živi sa jednom roditeljskom jedinicom.

FFS
kakavdanakneiskustvu

#192 Re: Ženidba, djeca i razvod

moonca wrote: 07/05/2020 15:47
kakavdanakneiskustvu wrote: 07/05/2020 15:43 generalizovanje ti je to,bezveze je generalizovati
... nije .. ti si jedan od ....al' da ne pitam za razlog..... vecina ih velikodusno prepuste . i placaju uredno alimentaciju - ali , i rijetki su, koji dodaju za stvarne potrebe djeteta...
razlog je jednostavan,ne dobijem li stateljstvo plaćaću alimentaciju,SVOM DJETETU
Krespons

#193 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Krespons »

Veigar wrote: 07/05/2020 09:33 U zadnje vrijeme ovako često razgovaram sa ovim mlađim ženama od 20 do 40 godina, s obzirom na vrstu posla radim sa njima u tom rasponu godina. I ono što sam primjetio je da mnogo njih koje su neudane, bi voljele da se udaju, ali da im muž nije u blizini, tj. da recimo kao radi negdje vani a da je ona tu u Bosni te dođe eventualno svakih 6 mjeseci bude malo i opet ode. Nakon toga diskusija se okrene na potomstvo i onda ide izjava: Pa eto udam se rodim sebi djecu i onda se razvedem. Tu ja uskočim sa pitanjem: Pa dobro zašto se udavati, ženiti, napravi sebi djecu bez braka, manje troškali jbg. Međutim neće za takvpo nešto ni da čuju, samo se udat rodit djecu i rastat se. Hmmmmmmm...?

Kako ovo komentarišete, ja sam malo zbunjen, meni je recimo bezveze da se neko uda ili oženi i onda rastane za godinu nakon rođenja djeteta i to mu je plan. Razumijem ja kad se rastanu jer jbg ne ide, ali nije planirano bilo da se rastanu. Međutim ovdje se radi o tome da se to planira. Veoma interesnatno, da vidim šta svekoliko pučanstvo na forumu misli o ovome.

Hvala na odgovorima unaprijed.

:kiss:
Mislim da ti to govore one žene koje su razočarane u muškarce. Voljele bi one da su u sretnom braku sa djecom. To ti je ona priča ma ne treba meni muškarac, neka mi napravi dijete i to je dovoljno od njega. Na zapadu idu na umjetnu oplodnju što kod nas nije zastupljeno i košta previše za naš životni standard.

Meni je najveći problem što su žene očajne u izboru partnera. U škole bi trebalo uvesti predmet koji se bavi ovom problematikom jer bi bio korisniji od većine stvari što se uče u njima. Poznajem nekoliko kulturnih djevojaka koje su o sebi pri sebi i u vezi sa debilom. Ženski mozak je čudo.
moonca

#194 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

:zoka:
Hm......... ako je nekome debil- njima nije- respektuj njihov izbor..Image
dječak sa šibicama

#195 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by dječak sa šibicama »

Kazem ja americki filmovi, a onda odnekud iskoci i Dzoni Dep :D

Alimentacija bivsem supruzniku ko sto je i pretplata za televiziju. A nije, placa se porez za posjedovanje aparata.
MarlboroGold

#196 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 07/05/2020 15:50
Uzdržavanje (alimentacija)
Roditelj s kojim dijete stanuje ispunjavanja svoj udio u obvezi uzdržavanja djeteta kroz svakodnevnu skrb o djetetu, a roditelj koji ne stanuje s djetetom ispunjava svoju obvezu zadovoljavanjem materijalnih potreba djeteta u obliku novčanog uzdržavanja.

Dijete ima povećane materijalne potrebe ako mu je zbog zdravstvenog stanja potrebna stalna pojačana skrb.

Jednom godišnje, do 1. travnja za tekuću godinu, određuje se minimalni iznos uzdržavanja maloljetnog djeteta koji predstavlja minimum materijalnih potreba za mjesečno uzdržavanje maloljetnog djeteta

To što kvočke to gledaju kao SVOJE pare je drugo.
Ta primanja (!) nisu njena per se, već to je iznos za izdržavanje djeteta. Koje je zajedničko, a živi sa jednom roditeljskom jedinicom.

FFS
Na to sam i mislio. Dijete dođe kao ratni plijen. Nije drugačije ni kad je sa ocem.
Last edited by MarlboroGold on 07/05/2020 18:38, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#197 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by MarlboroGold »

John Cleese wrote: 07/05/2020 14:36
MarlboroGold wrote: 07/05/2020 13:02
John Cleese wrote: 07/05/2020 12:44

:lol: :thumbup:

Ne mogu ljudi da se pomire s cinjenicom da su prosla vremena kad je zenu bilo moguce uzimati zdravo za gotovo i jos ocekivati od nje da amortizira i kompenzira sve sto u zajednickom zivotu nije kako bi trebalo biti, a da pritom sami ne pomjere spolovilo osim doslovno i to samo kad je njima cejf - nema vise toga, ko nije dorastao jakoj, samostalnoj, samosvjesnoj zeni, bolje mu je da se i ne zeni :D
Pa to je nama samo olakšalo da prepoznamo koje su žene ipak sklone koliko toliko tradicionalnom braku, a koje ne (recimo žene iz uvodnog posta). Ako primjetiš ove druge jednostavno ih zaobilaziš, pa neka takve budu jake, samostalne i samosvjesne svojim materama ili cukama i macama. Ima i onih teških beta muškaraca koji mogu sa njima izaći na kraj dok ih ženske ne šutnu, ali mali broj.
Ne mogu ljudi dva centa maknut od stereotipa, dzaba je :D
Nije nuzno da jaka, samostalna i samosvjesna zena bude protiv "tradicionalnog" braka, samo je izvjesno da takva zena nece trpiti nicija sranja, bagatelisanje, nipodastavanje ni zanemarivanje da bi takav jad od braka sacuvala :D
I takvim zenama ne treba "beta" muskarac vec pravi muskarac, partner koji im je u svakom smislu i pogledu dorastao :D
Krivo si shvatio. Žena može biti sve od navedenog, ali opet ne mora odstupati od tradicionalnog braka. Pa u zagradi sam naveo žene iz uvodnog posta. Šta vam još čovjek treba reći? Već sam jednom napisao - feminizam vam je na drugom dijelu foruma. Ili što bi Nihilo rekao ženski vehabizam.
moonca

#198 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Jao, u casopisima tako- jaka zena / jak muskarac... :oops: ... kako oboje cmizdre kad ih ' bocnes' po dzepu ili po ...

... :zoka: Image
Strpljiva

#199 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Strpljiva »

plain vanilla wrote: 07/05/2020 12:37 Previse gledate americke filmove, kao da je kod nas alimentacija nekakvo bogatstvo, rijetko ko je redovno i placa.
Bas tako. Uglavnom ih pasce nema za sta ujesti. Stan: oboje u kreditu ili zive kod njegovih.

I ono dodje na forum, otvori temu da lijeci frustracije. Jer nije ni prvi, ni posljednji koji od primjera jedne zene, lijepi etiketu svima.
MarlboroGold

#200 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by MarlboroGold »

Čovjek je povučen svojim ličnim iskustvom i skladu sa time je i otvorio temu. Logično je da nismo svi isti niti su sve žene iste. Međutim ne možete ignorisati da postoji takav "trend" među ženskom populacijom koliko god da je još uvijek (nadam se da će ostati) minimalan - barem kod nas.
Koliko god pojedini prinčevi na bijelom konju pokušavali prikazati naprijed navedeno kao strah od današnjih žena toliko jednako sebi kopaju rupu.
Post Reply