Dešavanja u Srbiji

QBalkan

#44926 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by QBalkan »

Kikibombona wrote: 07/05/2020 11:08
QBalkan wrote: 07/05/2020 10:01
Kikibombona wrote: 06/05/2020 21:46 Mali: Neću da se izvinjavam što je Srbija najbolja u Evropi

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1681268

Ovo vise nije smijesno. Ovi Vucicevi poltroni, kao i on sam, su bolesni.
Po procjenama Svetske Banke, Srbija će zaista imati najveći rast BDP ove i sledeće godine. Da ti prevedem šta to zaista znači.

BDP predstavlja sve što jedna zemlja proizvede u toku jedne fiskalne godine. Rast BDP u nekom periodu (npr. kvartal ili 3 meseca) se upoređuje sa istim periodom prethodne fiskalne godine. Sada kada znamo šta je BDP i kako se meri rast da pređemo na stvar....

Srpska ekonomija će u naredne dve godine imati manji pad i veći rast BDP od Evropskih zemalja (kako kaže Svetska Banka). To znači da će zbog većeg rasta u odnosu na ostale zemlje smanjiti razliku u BDP (drugim rečima približiće se) razvijenijim Evropskim zemljama. Da li to znači da će u Srbiji biti veći životni standard nego u Nemačkoj, Italiji, Sloveniji, itd...? Ne! Veći rast BDP u odnosu na ostatak Evropskih zemalja samo znači da je ekonomska politika Srpske Vlade ispravna i da donosi rezultate. Ovi rezultati su očigledni kada se pogledaju ostali parametri Srpske ekonomije, razvoj infrastrukture, Strane Investicije, Balans računa, stabilnost valute, kreditni rejting, itd. O tome ti mogu pisati malo više neki drugi put.

Da li ti je sada jasnije šta znače izjave Srpskih zvaničnika?

Što se tiče tvojih malicioznih (značenje reči pogledaj ovde https://velikirecnik.com/2017/03/12/maliciozan/) komentara mislim da osim mržnje prema svemu Srpskom ne vidim ništa više. Ne krivim te zbog toga jer očigledno nemaš znanje da razumeš o čemu priča Srpski Ministar Finansija.
Prijatelju srpski, u srpskom jeziku se srpska ekonomija, sprski ministar, i sve drugo srpsko... pisem malim slovom.

Posto si me naucio sta su BDP i malicioznost, da i ja tebi malo pomognem u zivotu.

...

Mi iz BiH jos jednom apelujemo na ministra Malog da se izvini sto je Srbija najbolja u Evropi. Hocemo izvinjenje, ODMAH.
Pa vidi, mislim da je bolje da se fokusiraš na ispravljanje stanja u muslimanskim sredinama umesto da ispravljaš moje pravopisne greške. Iskren da budem Srpski jezik mi je predavala Hrvatica pa zbog toga ga nisam dobro naučio :lol:
Kikibombona

#44927 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

EKSKLUZIVNO

Angela Merkel i Emenuel Makron traze od Srbije da se odmah izvine sto je najbolja u Evropi :!:
QBalkan

#44928 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by QBalkan »

Ja nisam imao nameru da se javljam na ovom forumu. Povremeno bih došao da vidim da li se bilo šta promenilo u svesti i pogledima na život dojučerašnjih komšija
sumirprimus

#44929 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

:lol: nasi su amateri za ljazljivog pickoustog
Kikibombona

#44930 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Vidis moj Duka Dizel kako vas karaju Srbi iz Bosne birajuci najgore seljacine i primitivce.

Isto je kod nas, Bosnjaci iz Sandzaka glasaju za SDA seljacine.

Hrvati iz Bosne glasaju za HDZ seljacine.
Kikibombona

#44931 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

QBalkan wrote: 07/05/2020 11:18 Ja nisam imao nameru da se javljam na ovom forumu. Povremeno bih došao da vidim da li se bilo šta promenilo u svesti i pogledima na život dojučerašnjih komšija
Da li se kod vas ista promenilo?

Da li su se popravili odnosi sa Crnogorcima, Hrvatima, Albancima...?

Da li je istina da su na vlasti mirotvorci iz Srpske radikalne stranke ili vlast cine liberali/zeleni?
sumirprimus

#44932 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

"Teslu niko nije razumeo šta je radio. On je još uvek ispred ovog vremena. Mi još uvek ne znamo najveći deo onoga što je on radio. On je čovek slao predmete u budućnost, vraćao ih nazad, to se sve zna. To je bilo 1933. godine u Prinstonu...", rekao je dr Nestorović...
o su oni čuveni eksperimetni, koji su delimično deklasifikovani. Tesla je radio na ispitivanju skalarnih talasa, a to su talasi koji mogu da idu kroz vreme i prostor. To je jedan interesantan projekat, Tesla je okupio tri najveća uma svih vremena, rukovodilac je bio Albert Ajnštajn, a treći član je bio Džon fon Nojman. Njih trojica su pomoću tih talasa slali predmete i vraćali ih nazad. Kako bi dokazali ove tvrdnje, oni su poslali američki razarač 'USS Eldridž' šest sati u budućnost, ali se taj test završio pogubno. Većina mornara je izginula. Nakon ovih, neuspelih ispitivanja, Tesla je prekinio taj projekat i uništio svu dokumentaciju. Mada, teorije zavere kažu da on nije uništio baš svu dokumentaciju. Neki deo te dokumentacije je pao u ruke Trampovog ujaka, Džona Trampa, koji je bio čuveni fizičar, koji je dalje razrađivao taj test i slao naučnicima u Americi i Sovjetskom Savezu", naveo je Nestorović.
:D :lol: :izet:
Duka Dizel II

#44933 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 07/05/2020 11:15 EKSKLUZIVNO

Angela Merkel i Emenuel Makron traze od Srbije da se odmah izvine sto je najbolja u Evropi :!:
Ni oni se nama nisu izvinjavali sve ove godine kad su bili bolji.
breuer

#44934 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

Meni samo nije jasno svojatanje Tesle od strane države Srbije.

Shvatam da je tip bio etnički Srbin, ali to je najmanje bitna stvar u cijeloj priči o njemu, a na teritoriji Srbije je bio, koliko znam jednom, i to nakratko.
QBalkan

#44935 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by QBalkan »

Kikibombona wrote: 07/05/2020 11:22
QBalkan wrote: 07/05/2020 11:18 Ja nisam imao nameru da se javljam na ovom forumu. Povremeno bih došao da vidim da li se bilo šta promenilo u svesti i pogledima na život dojučerašnjih komšija
Da li se kod vas ista promenilo? Mnogo toga se promenilo...Gradimo zemlju, vodimo računa o nama samima i Srbima u ostalim zemljama.

Da li su se popravili odnosi sa Crnogorcima, Hrvatima, Albancima...?

Za tango je potrebno dvoje...ali mi je drago što po prvi put imamo pozitivan trgovinski balans sa svim ovim koje si nabrojao, evo već par godina. :izet:

Da li je istina da su na vlasti mirotvorci iz Srpske radikalne stranke ili vlast cine liberali/zeleni? Za tebe su liberali i zeleni odraz čega? Apsolutno je nebitno ko je na vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj sve dok su naše dve zemlje složne i sve dok se razvijaju.
Duka Dizel II

#44936 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

breuer wrote: 07/05/2020 11:27 Meni samo nije jasno svojatanje Tesle od strane države Srbije.

Shvatam da je tip bio etnički Srbin, ali to je najmanje bitna stvar u cijeloj priči o njemu, a na teritoriji Srbije je bio, koliko znam jednom, i to nakratko.
Dva puta...A drugi put je stigao zauvek da ostane.
horkesh

#44937 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

QBalkan wrote: 07/05/2020 11:04
horkesh wrote: 07/05/2020 10:16
QBalkan wrote: 07/05/2020 10:01

Po procjenama Svetske Banke, Srbija će zaista imati najveći rast BDP ove i sledeće godine. Da ti prevedem šta to zaista znači.

BDP predstavlja sve što jedna zemlja proizvede u toku jedne fiskalne godine. Rast BDP u nekom periodu (npr. kvartal ili 3 meseca) se upoređuje sa istim periodom prethodne fiskalne godine. Sada kada znamo šta je BDP i kako se meri rast da pređemo na stvar....

Srpska ekonomija će u naredne dve godine imati manji pad i veći rast BDP od Evropskih zemalja (kako kaže Svetska Banka). To znači da će zbog većeg rasta u odnosu na ostale zemlje smanjiti razliku u BDP (drugim rečima približiće se) razvijenijim Evropskim zemljama. Da li to znači da će u Srbiji biti veći životni standard nego u Nemačkoj, Italiji, Sloveniji, itd...? Ne! Veći rast BDP u odnosu na ostatak Evropskih zemalja samo znači da je ekonomska politika Srpske Vlade ispravna i da donosi rezultate. Ovi rezultati su očigledni kada se pogledaju ostali parametri Srpske ekonomije, razvoj infrastrukture, Strane Investicije, Balans računa, stabilnost valute, kreditni rejting, itd. O tome ti mogu pisati malo više neki drugi put.

Da li ti je sada jasnije šta znače izjave Srpskih zvaničnika?

Što se tiče tvojih malicioznih (značenje reči pogledaj ovde https://velikirecnik.com/2017/03/12/maliciozan/) komentara mislim da osim mržnje prema svemu Srpskom ne vidim ništa više. Ne krivim te zbog toga jer očigledno nemaš znanje da razumeš o čemu priča Srpski Ministar Finansija.
Je li ovo Vučić odlučio poslati ojačani botovski bataljon i ovdje :-)

Spika je vrh. Srpska ekonomija, Srpska Vlada, Srpski zvaničnici, Srpski Ministar Finansija... Malo ti pretabiri taj rječnik, a i pravopis i gramatiku, ima tu svašta da se nauči.

Ali mržnja prema svemu "Srpskom" mi je najjača :thumbup:
Tešsko je izlečiti komplekse a pogoto komplekse VIŠE vrednosti.

Vidi meni kao Srbinu koji je rođen u Sarajevu je bilo jako čudno i smesno kada su muslimani u Sarajevu, počeli da pričaju novohrvatski. Smejao sam im se dok i sam nisam počeo da pišem ekavicom umesto ijekavicom. Ali šta da se radi / svaka ptica svome jatu ide.
Prešao na ekavicu, ali i dalje osnove pravopisa i gramatike nisi savladao. No dobro, svali ti sve to na dojučerašnje komšije :lol: De sad opet onu o mržnji prema svemu SrBskom :-)

Sunce ti žarko, mržnja im iz svakog slova izvire, i dalje bi narodima određivao kako se zovu i kojim jezikom govore, ali, šok, i dalje ubijeđen da svi Srbe mrze, potpuno bezrazložno.
QBalkan

#44938 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by QBalkan »

breuer wrote: 07/05/2020 11:27 Meni samo nije jasno svojatanje Tesle od strane države Srbije.

da nebih trošio reči evo ti jedna slika

nadam se da znaš s kim stoji Tesla
QBalkan

#44939 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by QBalkan »

horkesh wrote: 07/05/2020 11:38
horkesh wrote: 07/05/2020 10:16

Je li ovo Vučić odlučio poslati ojačani botovski bataljon i ovdje :-)

Spika je vrh. Srpska ekonomija, Srpska Vlada, Srpski zvaničnici, Srpski Ministar Finansija... Malo ti pretabiri taj rječnik, a i pravopis i gramatiku, ima tu svašta da se nauči.

Ali mržnja prema svemu "Srpskom" mi je najjača :thumbup:

Vidi meni kao Srbinu koji je rođen u Sarajevu je bilo jako čudno i smesno kada su muslimani u Sarajevu, počeli da pričaju novohrvatski. Smejao sam im se dok i sam nisam počeo da pišem ekavicom umesto ijekavicom. Ali šta da se radi / svaka ptica svome jatu ide.
Prešao na ekavicu, ali i dalje osnove pravopisa i gramatike nisi savladao. No dobro, svali ti sve to na dojučerašnje komšije :lol: De sad opet onu o mržnji prema svemu SrBskom :-)

Sunce ti žarko, mržnja im iz svakog slova izvire, i dalje bi narodima određivao kako se zovu i kojim jezikom govore, ali, šok, i dalje ubijeđen da svi Srbe mrze, potpuno bezrazložno.
Pa vidi, moja učiteljica Srpskog jezika je stvarno bila hrvatica....ne znam šta je tu problematično
Kikibombona

#44940 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

QBalkan wrote: 07/05/2020 11:36Za tango je potrebno dvoje...ali mi je drago što po prvi put imamo pozitivan trgovinski balans sa svim ovim koje si nabrojao, evo već par godina. :izet:

Za tebe su liberali i zeleni odraz čega? Apsolutno je nebitno ko je na vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj sve dok su naše dve zemlje složne i sve dok se razvijaju.
Dobro je da imate, ali to su male brojke. Malo ste se pokrenuli ali nedovoljno s obzirom na stepen razvoja. Vi ste tek ove godine stigli BiH sa prosjecnom platom, a podsjecam te da je BiH teski ocaj, sto ce reci da smo u istom sranju.

Napredak mora biti puno brzi da bi se osjetilo. Jerr, kako ce mladi covjek cekati 20 godina da dodju bolja vremena? Nece, ljudi odlaze. Srpski narod je jedan od najstarijih u Evropi.

U RS je, s druge strane, situacija ocajna. Nema nikakvog napretka, djeca se ne radjaju a mladi masovno odlaze.

Mozda neces vjerovati, ali meni je zao zbog toga.
Nike af1 white

#44941 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nike af1 white »

QBalkan wrote: 07/05/2020 11:43

tko je ovaj dvogrosni kmet pored tesle jel ovo prvi predsjednik gay udruge u Srba 😁😁😁
QBalkan

#44942 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by QBalkan »

Nike af1 white wrote: 07/05/2020 11:49

tko je ovaj dvogrosni kmet pored tesle jel ovo prvi predsjednik gay udruge u Srba 😁😁😁
Ne taj čovek pripada porodici koja je oslobila hrvatsku, sloveniju, bih, itd od austrougarske...Drugim rečima pripada porodici koja je stvorila Jugoslaviju.
Nike af1 white

#44943 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nike af1 white »

QBalkan wrote: 07/05/2020 12:00

Ne taj čovek pripada porodici koja je oslobila hrvatsku, sloveniju, bih, itd od austrougarske...Drugim rečima pripada porodici koja je stvorila Jugoslaviju.
e jesu je stvorili jedan skoncao od atentata drugi pobjegao iz zemlje kao zadnja ckapi :izet: :izet:
sad pusti pukni zoro i onanisi na staru serbsku pjesmu napisanu od slovenca :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by Nike af1 white on 07/05/2020 12:04, edited 1 time in total.
seoBIH

#44944 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seoBIH »

Kada ih bombarduju, neka se ne okreću u bazu, nego neka pruduze u BIH. Nismo mi ništa bolji.
Banksy

#44945 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Ne taj čovek pripada porodici koja je oslobila hrvatsku, sloveniju, bih, itd od austrougarske...

Baš su nas usrećili, nema govora.
horkesh

#44946 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

QBalkan wrote: 07/05/2020 11:45
horkesh wrote: 07/05/2020 11:38

Pa vidi, moja učiteljica Srpskog jezika je stvarno bila hrvatica....ne znam šta je tu problematično
Ja nikakve Hrvatice (Što se, BTW, piše velikim slovom, ali pretpostavljam da ti to namjerno, kao i "muslimane") nisam spomenuo niti referirao.

Vidi, problematično je kad ti u svojoj glavi zamisliš da ispadaš pametan i nadmoćan, a ustvari ispadneš smiješan. No, samo ti nastavi :thumbup:
QBalkan

#44947 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by QBalkan »

Nike af1 white wrote: 07/05/2020 12:01
e jesu je stvorili jedan skoncao od atentata drugi pobjegao iz zemlje kao zadnja ckapi :izet: :izet:
sad pusti pukni zoro i onanisi na staru serbsku pjesmu napisanu od slovenca :mrgreen: :mrgreen:
Umesto kritike Srpskog Kralja, možda bi bilo bolje da kažeh HVALA što ste nas oslobodili i što ste nam omogućili ne samo da imamo nacionalnost već i svoj deo države. Isto važi i za ostale zemlje proistekle iz Jugoslavije.
Nike af1 white

#44948 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nike af1 white »

QBalkan wrote: 07/05/2020 12:16
Nike af1 white wrote: 07/05/2020 12:01

Umesto kritike Srpskog Kralja, možda bi bilo bolje da kažeh HVALA što ste nas oslobodili i što ste nam omogućili ne samo da imamo nacionalnost već i svoj deo države. Isto važi i za ostale zemlje proistekle iz Jugoslavije.
e jest nas oslobodio od zemlje austro-ugarske monarhije do beogradskog potrcka al lijepa granica na drini sve dok je tu neka smo fino razdvojeni i da kosovo vise nije srce srbije :D
Mate_Miso_Kovac

#44949 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mate_Miso_Kovac »

Oslobodilo ono nekog od nečega ahahahahahahahahaha. Dobili po pičci, bjezali po grčkim otocima, pjevali o limunu, i ono oslobodilo nekog. BUahshahahahahahah, kruh ti jebem xD
MorningStar

#44950 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MorningStar »

Mate_Miso_Kovac wrote: 07/05/2020 12:29 Oslobodilo ono nekog od nečega ahahahahahahahahaha. Dobili po pičci, bjezali po grčkim otocima, pjevali o limunu, i ono oslobodilo nekog. BUahshahahahahahah, kruh ti jebem xD
Realno jesu se dobro borili u 1. sv ratu srbi, sad tvoj licni animozitet prema istim ne mijenja historiju. Ali kada pogledamo sta su posle uradili bolje bi da nisu nista cackali i mi rahat u austriji danas :D
Post Reply