Point. wrote: ↑06/05/2020 19:23
Zašto baš ne od njih dvojice? Upravo njih dvojica su na svojim leđima osjetili Papetov nepotizam i zašto njih dvojicu isključivati iz jednačine? Pa nisu bagavi, mentalno zaostali da su njihove izjave irelevantne.
Evo, je li tebi bilo ok da su se na onakav način ubacila dva slijepa putnika za let u Brazil u vidu Anela i nećaka, Tine Sušića? Najiskrenije.
Priča ove dvojice su samo mali dio koji se mogu upotrijebiti kao argument u vezi Papetove trenerske (ne)vještine, a mogu navesti barem 5 stvari koji su po mom mišljenju fulanu njegovom radu kao selektor.
Ali fakat zadnji put ( ništa lično nije).
Senijad Ibričić proziva Papeta radi spiska reprezentacija a isti je:
Od svog odlaska iz Hajduka u Lokomotiv Moscow dana 17.08.2011. godine pa do dana 29.08.2013. godine i prelaksa u ekipu Kayseri Erciyesspor, preko Lokomotiv Moscowa, Gaziantepspora i Kasimpase odigrao ukupno (dakle za dvije godine) 64 utakmice. Svo vrijeme pozivan u reprezentaciju.
29.08.2013. godine potpisao ugovor sa turskom ekipom Kayseri Erciyesspor.
Dakle, nepunih godinu dana prije SP i u toku kvalifikacija za SP u Brazilu.
U sezoni
2013/2014 za istu ekipu je sakupio
20 (dvadeset) nastupa. Ekipa Kayseri Erciyesspor te sezone završava na
14(18) poziciju Superlige. U ekipi prosječne turske lige,
koje je te godine jedva izborila opstanak, lik nije bio redovan a svo vrijeme konstantno pozivan u reprezentaciju i bio na SP u Brazilu.
U sezoni 2014/2015 za istu ekipu je sakupio 12 (dvanaest) nastupa. Ekipa Kayseri Erciyesspor te sezone završava na 17(18) poziciji Superlige.
Zaključak: Pozivan u reprezentaciju bez opravdanja. Svo vrijeme Papetovog selektorskog angažmana se postavlja pitanja, šta u reprezentaciji radi Tino i pogodi ko još? Senijad Ibričić!
Ervin Zukanović, prije SP u Brazilu, igrao u ekipama KV Kortrijk (65 utakmica) pa KAA Gent (38 utakmica).
Na ljeto kada se igralo SP Gent ga posuđuje Veroni pa se vraća sa posudbe u Gent.
Za reprezentaciju BiH debitovao 16.10.2012.godine u utakmici protiv Litvanije.
Onda u vremenskom periodu od 06.09.2013.godine do 19.11.2013.godine, nije bio na spisku reprezentativaca radi povrede.
Dana 05.03.2014.godine će sjediti na klupi protiv Egipta, a prije toga nije igrao u matičnoj ekipi (sjedio na klupi). Gle Papate zlobnika, zove Ervina bez dana utakmice nakon duge pauze zbog povrede a mrzi ga.
Nakon toga, pravi se spisak putnika za SP, odnosno SAD. Zukanović ne dobiva vizu za SAD a nakon toga otpada sa spiska reprezentativaca za SP.
Tada kreću njegovi verbalni napadi prvo na Savez pa na Sušića. Ja ne želim da se kunem ali kao da sam u nekom mediji vidio poruke koje je on ili njegov otac slali Papetu i nekome iz Saveza. Gore sam ti postavio prvi link na koji sam naletio sa prijetnjama koje je Zukanović upućivao Papetu jer nije na SP a ne znam gdje živiš ali se o ovome dosta pisalo i govorilo u BiH. Niko od novinara, koji su prozivali, pljuvali, napadali, omalovažavali ili šta ne, u moru istinitih i izmišljenih argumenata da potvrde svoje priće, nisu upotrijebili ovu oko Zukanovića protiv Papeta. A zaključi zašto i šta to govori o Ervinu.
Nadalje, u trenutku kada odlazimo na SP, mi u našoj odbrani imamo: Kolašinca, Spahića, Vranješa, Šunjića (Schalke 04, Sevilla/Bayer, AEK, Kuban) i svi standardni u svojim ekipama.
Nadam se da su ti sada neke stvari jasnije i zaista ne želim ništa više obrazlagati u vezi njih dvojice i zašto su njihove priće irelevantne/upitne oko Papeta.