Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
90minut

#21776 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Mogle su one odluciti itekako da idu drugim pravcem i da im se gleda striktno gluma međutim neces nigdje dogurati s tim tako da su se sve one skidale za ulogu.

Pojedine koje su sretne uvažava im se i gluma vrlo jasne i logicne stvari.

Da u zadnje vrijeme se itekako klima mijenja i drago mi je zbog toga dovoljno je pogledati Killing Eve i vidjeti koliko su talentovane i uživanje za gledati..Ima tu još materijala mada itekako malo gdje briljiraju ženske glavne uloge.
Last edited by 90minut on 06/05/2020 17:22, edited 2 times in total.
omar little

#21777 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

morala??? daj, dijete, obrazuj se.

amerika s ovom pricom nema veze, govori se o ovdasnjim prostorima.
90minut

#21778 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

omar little wrote: 06/05/2020 17:20 morala??? daj, dijete, obrazuj se.

amerika s ovom pricom nema veze, govori se o ovdasnjim prostorima.
A šta ti pokušavaš braniti ženski rod ne kontam?

Vidiš da to morala nije ni uvedeno u recenicu nego sam htio nešto drugo napisati pa to ostalo.

Bila amerika ili ovdašnji prostori skinuces se u svakoj ulozi tako je kako je.

Na pocetku naravno ako uhvatiš popularnost sve manje i manje ces to morati.
omar little

#21779 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

obrazuj se o filmu, teoriji filma i povijesti filmske industrije.

izbrises nesto i onda kazes vidis da ne pise.

ja ne branim nista, nisam sedmi razdred osnove skole.
90minut

#21780 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

omar little wrote: 06/05/2020 17:28 obrazuj se o filmu, teoriji filma i povijesti filmske industrije.

izbrises nesto i onda kazes vidis da ne pise.

ja ne branim nista, nisam sedmi razdred osnove skole.
Future is female! :lol:

Do tad ce se u 95 posto uloga glumiti majka, žena, kraljica. :D
zomri

#21781 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

dale cooper wrote: 06/05/2020 14:06
zomri wrote: 06/05/2020 13:58
dale cooper wrote: 06/05/2020 13:52

I meni se svidjela prva sezona. Za big network seriju imala je petlju da udje u neke malo škakljivije teme i poprilično tmurne momente.
Ali je to sve dobro izbalansirano sa dozom humora i dobrom glumačkom postavom.
da, čak sam mislio da je i ovo na onom CBS All Access gdje su "dopuštene" ove malo kontraverznije stvari, ali nije, nego ide na normalnom CBS. podsjeća me atmosferom i fotografijom dosta i na Hannibala tako da bi def moglo valjati :thumbup: super je što nisu išli po x-files špranci sa dva detektiva oprečnih stavova, nego tri. tek sam na 2 epizode, ali mislim da će ova glavna vremenom biti neka spona između suprotnosti ona dva druga "agenta".
Da, ta dinamika i push and pull izmedju nauke
i religije je prisutan kroz cijelu sezonu i dobro funkcioniše. Dobra je ova prva sezona tako da ti mogu preporučiti da slobodno gledaš do kraja.
ali Leland glavni negativac :per: :per: nije čudo da si gledao :D

joj koja uživancija je ovo, kako neopisivo LIJEPA serija. baš su se potrudili oko fotografije, melem za oči, ko da ju je Fuller radio :izet:
dale cooper

#21782 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote: 06/05/2020 17:32
dale cooper wrote: 06/05/2020 14:06
zomri wrote: 06/05/2020 13:58

da, čak sam mislio da je i ovo na onom CBS All Access gdje su "dopuštene" ove malo kontraverznije stvari, ali nije, nego ide na normalnom CBS. podsjeća me atmosferom i fotografijom dosta i na Hannibala tako da bi def moglo valjati :thumbup: super je što nisu išli po x-files špranci sa dva detektiva oprečnih stavova, nego tri. tek sam na 2 epizode, ali mislim da će ova glavna vremenom biti neka spona između suprotnosti ona dva druga "agenta".
Da, ta dinamika i push and pull izmedju nauke
i religije je prisutan kroz cijelu sezonu i dobro funkcioniše. Dobra je ova prva sezona tako da ti mogu preporučiti da slobodno gledaš do kraja.
ali Leland glavni negativac :per: :per: nije čudo da si gledao :D

joj koja uživancija je ovo, kako neopisivo LIJEPA serija. baš su se potrudili oko fotografije, melem za oči, ko da ju je Fuller radio :izet:
Deliciously evil. :mrgreen:
omar little

#21783 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote: 06/05/2020 14:47
ima, nastavak filma. prve 4 epizode su ono iz filma uz par dodatnih scena, i imaš još 10 novih epizoda sa novim likovima, pričom...bjelu zbog tajkuna nisu mogli ostaviti u ulozi cara, ali nik'ki problem - ulijeće manojlović :mrgreen:

a ova hana je vjerovatno dobila ulogu zbog skidanja (ko i sve ostale) :D

edit: e da, serija se dosta fura na gomorru, čak ima i glumac iz nje. ko je gledao talijanski megahit, onda zna šta može očekivati ovdje.
e, gdje si skidao? nasla negdje 30 giga cijela serija, ma daj jesu oni normalni...ima li sta manje? :D
Nierika

#21784 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Nierika »

Evo me na trećoj epizodi Tajkuna. :D Ovako na prvu: između prve i druge epizode mi nedostaje bar još njih 5, previše bitnih elemenata zapleta je nasilu ubačeno unutar jedne epizode. Ni na jednom se ne zadržava koliko bi trebalo niti se gradiranjem dolazi do njih, a najviše trpe likovi i odnosi. Ne mogu da vjerujem da je motiv splava i utapanja (koji je po meni imao potencijala i jedinog ga stilski mogu uvezati sa Napadačem, koji mi zasad izgleda kao da je ispao iz neke pedesete priče) već u drugoj epizodi onako eksplicitno i neuvjerljivo serviran za onim ručkom. I generalno se puno toga što bi se trebalo implicitno pokazati "crta". Muzika mi je napadno sugestivna i koristi se kao pomoćna štaka da se vještački prikaže ono što bi prirodno trebalo proizaći. Što se Hane tiče, malo sam ipak pojela govno. :D Držala sam joj fige, ali se nije proslavila..Samo mislim da srž problema ipak leži u scenariju..Al' da je svejedno mogla bolje izvući lik, jeste.
Uglavnom, po meni je osnovni problem što ovako kompleksnoj problematici treba puno više od 8 epizoda za sve one mikro-stepenice kojima se grade uvjerljivi odnosi i radnja. Da li jer nisu znali bolje ili su bili primorani štrihati i zbijati iz produkcijskih razloga, ne znam. Kontam pogledati do kraja uglavnom, možda se iznenadim. :D
phillie

#21785 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Dosadno mii

#21786 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

Upload

https://www.imdb.com/title/tt7826376/
Amazon prime
Black mirror fazon
:thumbup:
90minut

#21787 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Evo Filipe vidiš da ljudi ipak pišu cija je produkcija.

Inace gledam gangs of london ko voli žanr bice mu savršenstvo.
Nierika

#21788 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Nierika »

phillie wrote: 06/05/2020 22:49 :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen:
omar little

#21789 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ti mislila ja pricam bez veze :D :D

dosta primjera ima koji u jednoj sezoni odlicno ispricaju pricu. treba znati. :D

kad spomenu vec muziku, onaj lajtmotiv rif gitarski iz senki je postao vrlo iritantan vremenom.

presjekla sam filmom ajvar, da odmorim od tajkuna. sad najozbiljnije razmisljam stavit otpisane. ako nista drugo, muzika je armirana betoncina, cetres godina stoji, rupice jedne nema. :D

a, i kengur mi je sad na pameti. za zileta zivca uvijek imam volje.
dale cooper

#21790 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote: 07/05/2020 00:46 ti mislila ja pricam bez veze :D :D

dosta primjera ima koji u jednoj sezoni odlicno ispricaju pricu. treba znati. :D

kad spomenu vec muziku, onaj lajtmotiv rif gitarski iz senki je postao vrlo iritantan vremenom.

presjekla sam filmom ajvar, da odmorim od tajkuna. sad najozbiljnije razmisljam stavit otpisane. ako nista drugo, muzika je armirana betoncina, cetres godina stoji, rupice jedne nema. :D

Jel' tebe tema iz Otpisanih podsjeća na neke stvari od Isaac Hayesa posebice soundtrack za Shaft? Mora da je do onih wah wah gitara
i duhača. :-D
phillie

#21791 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

Imao covjek nadahnuce u Otpisanim :D Eto koliko je dobra tema.
moonca

#21792 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by moonca »

Neko pregledao -Hana

..Image
high_volume

#21793 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by high_volume »

Nierika wrote: 06/05/2020 22:23 Evo me na trećoj epizodi Tajkuna. :D Ovako na prvu: između prve i druge epizode mi nedostaje bar još njih 5, previše bitnih elemenata zapleta je nasilu ubačeno unutar jedne epizode. Ni na jednom se ne zadržava koliko bi trebalo niti se gradiranjem dolazi do njih, a najviše trpe likovi i odnosi. Ne mogu da vjerujem da je motiv splava i utapanja (koji je po meni imao potencijala i jedinog ga stilski mogu uvezati sa Napadačem, koji mi zasad izgleda kao da je ispao iz neke pedesete priče) već u drugoj epizodi onako eksplicitno i neuvjerljivo serviran za onim ručkom. I generalno se puno toga što bi se trebalo implicitno pokazati "crta". Muzika mi je napadno sugestivna i koristi se kao pomoćna štaka da se vještački prikaže ono što bi prirodno trebalo proizaći. Što se Hane tiče, malo sam ipak pojela govno. :D Držala sam joj fige, ali se nije proslavila..Samo mislim da srž problema ipak leži u scenariju..Al' da je svejedno mogla bolje izvući lik, jeste.
Uglavnom, po meni je osnovni problem što ovako kompleksnoj problematici treba puno više od 8 epizoda za sve one mikro-stepenice kojima se grade uvjerljivi odnosi i radnja. Da li jer nisu znali bolje ili su bili primorani štrihati i zbijati iz produkcijskih razloga, ne znam. Kontam pogledati do kraja uglavnom, možda se iznenadim. :D
Gledao sam svih 8 epizoda. Ovdje iznad ništa nisi u pravu. Sačekaj da pogledaš i druge nastavke.. :D
omar little

#21794 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote: 07/05/2020 00:55
Jel' tebe tema iz Otpisanih podsjeća na neke stvari od Isaac Hayesa posebice soundtrack za Shaft? Mora da je do onih wah wah gitara
samo sto sam ja prvo u zivotu cula za otpisane i micu markovica a tek naknadno za hayesa i shafta tako da mi oni ne lice ni nasta no na sebe. :D bez zeze sad, ima slike, wah wah, duhaci i hi-hat, taj kombo ga vuce. mada je micina muzika kroz komplet seriju bila super. bas prave sedamdesete, moderno, jazzy, funky, moglo je ladno naci mjesta u nekoj americkoj produkciji tog vremena.
Perdita_Durango

#21795 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Perdita_Durango »

After Life
milejovic1971

#21796 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by milejovic1971 »

Hana Selimovic, moze li nesto odvratnije ??? fujjjjj
Nierika

#21797 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Nierika »

omar little wrote: 07/05/2020 00:46 ti mislila ja pricam bez veze :D :D

Istina da se može unutar jedne sezone uspješno ispričati, možda bi preciznije bilo da sam napisala 'kako potencijalno riješiti ovo što ne šteka s postojećih 8 epizoda'. :D Kako ti se svidio Ajvar?
Ja ću zasad završiti Tajkuna, eno čovjek tvrdi da sam sve naopako vidjela i zaključila. :oops: :D
Gledao sam svih 8 epizoda. Ovdje iznad ništa nisi u pravu. Sačekaj da pogledaš i druge nastavke..
Ako je stvarno tako, vratiću se i drugo govno da pojedem, ko mi je kriv što sam brzopleta. :P
dale cooper

#21798 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote: 07/05/2020 02:12
samo sto sam ja prvo u zivotu cula za otpisane i micu markovica a tek naknadno za hayesa i shafta tako da mi oni ne lice ni nasta no na sebe. :D bez zeze sad, ima slike, wah wah, duhaci i hi-hat, taj kombo ga vuce. mada je micina muzika kroz komplet seriju bila super. bas prave sedamdesete, moderno, jazzy, funky, moglo je ladno naci mjesta u nekoj americkoj produkciji tog vremena.
Ma da, Mića je vjerovatno bio pod određenim uticajem američke jazz, funk i soul muzike tog vremena pa se to nedvojbeno ispoljilo i u
njegovom radu. Ali opet je uspio dati neki svoj pečat toj muzici, jer iako podsjeća recimo na ove blaxploitation soundtracke tog
vremena od Hayesa ili Curtisa Mayfielda nije to baš skroz isto, jer ima nešto prepoznatljivo svoje.
omar little

#21799 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote: 07/05/2020 15:40
Ma da, Mića je vjerovatno bio pod određenim uticajem američke jazz, funk i soul muzike tog vremena pa se to nedvojbeno ispoljilo i u
njegovom radu. Ali opet je uspio dati neki svoj pečat toj muzici, jer iako podsjeća recimo na ove blaxploitation soundtracke tog
vremena od Hayesa ili Curtisa Mayfielda nije to baš skroz isto, jer ima nešto prepoznatljivo svoje.
da, svoje je napravio i majstorski je uklopio vrlo modernu muziku u partizansku seriju i tematiku. pobjegao od patetike propagande ili kvazi klasicnih orkestracija cestih u tom zanru. urbanizirao pricu i muzicki.

sad mi pade na pamet, ne nuzno vezano ali eto, citala sam nekad redatelja filma black ceasar kad je pricao kako je james brown pravio muziku za film. kao, dogovoreno je da pravi muziku i ovaj je ocekivao da ce tu biti neke suradnje i razrade. medjutim, james brown samo dosao jedan dan, donio 2 sata muzike, bukvalno, dva sata muzike i kaze "eto, to je to." pa ne moze to tako, sta da radim sa dva sata, trebaju mi tranzicije, trebaju mi atmosfere, treba da pase filmu, ovo kompozicije citave?! "pa, sjeci sebi, dao sam ti dva sata, necu ti valjda JA sjeci." i caos, ode deda. :D
dale cooper

#21800 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote: 07/05/2020 17:05
dale cooper wrote: 07/05/2020 15:40

da, svoje je napravio i majstorski je uklopio vrlo modernu muziku u partizansku seriju i tematiku. pobjegao od patetike propagande ili kvazi klasicnih orkestracija cestih u tom zanru. urbanizirao pricu i muzicki.

sad mi pade na pamet, ne nuzno vezano ali eto, citala sam nekad redatelja filma black ceasar kad je pricao kako je james brown pravio muziku za film. kao, dogovoreno je da pravi muziku i ovaj je ocekivao da ce tu biti neke suradnje i razrade. medjutim, james brown samo dosao jedan dan, donio 2 sata muzike, bukvalno, dva sata muzike i kaze "eto, to je to." pa ne moze to tako, sta da radim sa dva sata, trebaju mi tranzicije, trebaju mi atmosfere, treba da pase filmu, ovo kompozicije citave?! "pa, sjeci sebi, dao sam ti dva sata, necu ti valjda JA sjeci." i caos, ode deda. :D
Super anegdota. :D :thumbup:
Post Reply