Jesi li ti pravio tabelu? Trazim izvor jer na dosta onih linkova uopste ne pise smrtnost pa me zanima kojom su se metodom koristili da izracunaju stope smrtnosti. A sa sigurnoscu ti mogu reci da je vec nekoliko brojeva netacno kada su uzme u obzir aktuelno stanje, tako da tvoj zakljucak "medijan smrtnosti od Covid19 oko 0,20%, sto ce reci na nivou jace gripe." ne stoji.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Maha23
#24551 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#24552 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako god okreneš cifre se ne slažu
a o nekoj strašnoj smrtnosti nema ni govora....Najveći broj umrlih su 70+ ili teški i hronični bolesnici u terminalnim fazama bolest. Kad je sezona gripe takvi se isto moraju čuvati, zabrane su posjeta u bolnicama, staračkim domovima itd. Suma sumarum, radi malo jače respiratorne infekcije za dva mjeseca napravljen je ekonomski debakl i haos zahvaljujući pogrešnim pretpostavkama onih što primaju platu da najmanje pretpostavljaju, a više rade dolazimo do potvrde one narodne da je pretpostavka majka svih zajeba
Tačnije dupe su nam pomjerili koliko su nas naguzili..."Preporuke struke" (jebo ih ko ih napravi) su jedva čekali da bombastično objave mediji senzacionalnim clickbait naslovima i body counterima i usput izvrše pritisak na javnost i vlade da "najhitrije reaguju" sa odlukama kojima bi se ne bi postidio ni kakav afrički diktator stava "Država to sam ja" pa kad su skontali šta su uradili potvrdili su i onu narodnu da se jebenom kasno kajati....
Naravno, sve vlade i krizni štabovi većinom sastvljeni od nestručnih stručnjaka koji su slušali "savjete struke" ne smiju ni u ludilu priznati da su istrčali pred rudu i zasrali ekonomiju, nego lagano i postepeno "popuštaju mjere" pa će se onda vidjeti šta i kako
Jer zamislite samo kad bi priznali grešku kako bi ih jedan BMW ili VW u Njemačkoj ili čak ludi Elon Musk u USA "razapeo" u medijima poimenice i kakve bi tu tužbe i traženje odšteta pljuštale jer su se pomenuti naglavili milijarde pošto su pored njihovih pogona sjebali kooperante i dobavljače dijelova za proizvodnju...U zemljama gdje vlada zakon svi političari i savjetnici više ne bi radili ni kao vratari u hotelu niže kategorije kada bi im mediji uništili karijere.
Zato, pamet u glavu i dupe uza zid
Naravno, sve vlade i krizni štabovi većinom sastvljeni od nestručnih stručnjaka koji su slušali "savjete struke" ne smiju ni u ludilu priznati da su istrčali pred rudu i zasrali ekonomiju, nego lagano i postepeno "popuštaju mjere" pa će se onda vidjeti šta i kako
Zato, pamet u glavu i dupe uza zid
-
Maha23
#24553 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne vjerujem da ce doci do promjene u nazivu SARS Cov2 a inace konfuzije oko imenovanja virusa ima koliko hoces, zanimlji clanak na tu temu https://qz.com/1820422/coronavirus-why- ... ars-cov-2/, bice ti stvari sigurno jasnije.index_box wrote: ↑06/05/2020 20:18
A za ove koji konstatno potenciraju da je riječ o SARS-u: to je trenutačni imenitelj, isto je urađeno i sa MERS-om u ranoj nomenklaturi (SARS-like, Sudi-SARS, novel coronavirus), tako da će, zapravo, ime ovog virusa kao i sve njegove osobine biti poznate tek u budućnosti sa daljim istraživanjima i pokazateljima do kojih se bude došlo.
- jeza u ledja
#24554 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U cemu se razlikuju pretpostavke danas i od prije 2 mjeseca?Lajavikrelac wrote: ↑06/05/2020 21:02 Kako god okreneš cifre se ne slažua o nekoj strašnoj smrtnosti nema ni govora....Najveći broj umrlih su 70+ ili teški i hronični bolesnici u terminalnim fazama bolest. Kad je sezona gripe takvi se isto moraju čuvati, zabrane su posjeta u bolnicama, staračkim domovima itd. Suma sumarum, radi malo jače respiratorne infekcije za dva mjeseca napravljen je ekonomski debakl i haos zahvaljujući pogrešnim pretpostavkama onih što primaju platu da najmanje pretpostavljaju, a više rade dolazimo do potvrde one narodne da je pretpostavka majka svih zajeba
Tačnije dupe su nam pomjerili koliko su nas naguzili..."Preporuke struke" (jebo ih ko ih napravi) su jedva čekali da bombastično objave mediji senzacionalnim clickbait naslovima i body counterima i usput izvrše pritisak na javnost i vlade da "najhitrije reaguju" sa odlukama kojima bi se ne bi postidio ni kakav afrički diktator stava "Država to sam ja" pa kad su skontali šta su uradili potvrdili su i onu narodnu da se jebenom kasno kajati....
Naravno, sve vlade i krizni štabovi većinom sastvljeni od nestručnih stručnjaka koji su slušali "savjete struke" ne smiju ni u ludilu priznati da su istrčali pred rudu i zasrali ekonomiju, nego lagano i postepeno "popuštaju mjere" pa će se onda vidjeti šta i kakoJer zamislite samo kad bi priznali grešku kako bi ih jedan BMW ili VW u Njemačkoj ili čak ludi Elon Musk u USA "razapeo" u medijima poimenice i kakve bi tu tužbe i traženje odšteta pljuštale jer su se pomenuti naglavili milijarde pošto su pored njihovih pogona sjebali kooperante i dobavljače dijelova za proizvodnju...U zemljama gdje vlada zakon svi političari i savjetnici više ne bi radili ni kao vratari u hotelu niže kategorije kada bi im mediji uništili karijere.
Zato, pamet u glavu i dupe uza zid![]()
Prije dva mjeseca su govorili da je ubjedljivo najveci broj umrlih preko 60+ i da je smrtnost za ostale mala. I prije 2 mjeseca se govorilo da se nema pojma koliko je zarazenih i da su cifre vjerovatno potpuno druge dimenzije. I od pocetka je ljudima receno da su mjere samo najprimitivniji nacin zaustavljanja brzog sirenja virusa i da ne mogu trajati dugo. Cak sta vise, datumi do kad su mjere definisane su naknadno pomjerani, a ekonomije otvarane i prije nego se docekao preporuceni nivo.
U medjuvremenu broj mrtvih se povecavao, i pored uvedenih mjera. "Struka", kakva je takva je. Oni ce ti uvijek davati najgore scenarije, a na tebi kao vladi je da odlucis sta i kako. U svakom slucaju struka je jedina koja nesto smisleno moze reci. No neki izgleda misle da oni znaju bolje, s obzirom da su nestrucni.
- Domaci izdajnik
#24555 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ko je trebao davati stručne savjete? WHO ili uprava vodovoda? Mogli su savjetovati i komšinicu da im gleda u šolju i gata šta će biti ako ćemo pravo 
-
freelancerBIH
#24556 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vjeruj da hocemo druze... Virus je strasno zarazan a "tih" ... Ja sam u par navrata vec pisao da sam od 17.3 do 10.4 ove godine imao sve simptome... Ne bih ga niposto uporedio sa gripom jer sam imao tesko disanje 5-6 dana, nelagodu u plucima i probadanje u plucima..index_box wrote: ↑06/05/2020 19:00Ovo ti nije tačno, ali se slažem s tim da su ove mjere dotrajale i da postaju kontraproduktivne.freelancerBIH wrote: ↑06/05/2020 18:35 Sva je sustina da su svi skontali da od vakcine nema nista jos 2 godine ,i sta onda ciniti? Cekati 2 godine zatvoren...?
Virus jeste tu, smrtonosan je 0.1-0.3% najvjerovatnije - ali ga se izbjeci ne moze jer je strasno zarazan, to su valjda svi do sad skontali.. Zarazit cemo se svi najvjerovatnije do kraja ljeta.. Mislim da je i to bolja varijanta nego da ulazimo u sezonu gripe sa sarsom+ gripom, to bi bila najgora moguca kombinacija ,e tad bi se smrtnost jos vise povecala....
Ja cu dok se malo ovo sve smiri ici na testiranje na anti tijela da vidim jesam li ga prebolovao, cisto da znam na cemu sam, a pretpostavljam 99.99% da jesam...
P.S. - moja je pretpostavka da je do kraja aprila u Bosni ovaj virus imalo vec preko 100 -- 300 hiljada ljudi mozda cak i vise...
Last edited by freelancerBIH on 06/05/2020 21:29, edited 2 times in total.
-
Maha23
#24557 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Elon Musk je, cini mi se, od pocetka protiv mjera, korona=gripa i tako to, i to je prilicno glasanLajavikrelac wrote: ↑06/05/2020 21:02
Naravno, sve vlade i krizni štabovi većinom sastvljeni od nestručnih stručnjaka koji su slušali "savjete struke" ne smiju ni u ludilu priznati da su istrčali pred rudu i zasrali ekonomiju, nego lagano i postepeno "popuštaju mjere" pa će se onda vidjeti šta i kakoJer zamislite samo kad bi priznali grešku kako bi ih jedan BMW ili VW u Njemačkoj ili čak ludi Elon Musk u USA "razapeo" u medijima poimenice i kakve bi tu tužbe i traženje odšteta pljuštale jer su se pomenuti naglavili milijarde pošto su pored njihovih pogona sjebali kooperante i dobavljače dijelova za proizvodnju...U zemljama gdje vlada zakon svi političari i savjetnici više ne bi radili ni kao vratari u hotelu niže kategorije kada bi im mediji uništili karijere.
- Domaci izdajnik
#24558 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma naduvana budala, ali što je najgore bio je u pravu 
- jeza u ledja
#24559 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Who?Lajavikrelac wrote: ↑06/05/2020 21:22 Pa ko je trebao davati stručne savjete? WHO ili uprava vodovoda?
Pa naravno izmedju ostalog i oni, a ko drugi? Ne razumijem pitanje? Ti govoris da struka nema pojma pa pitam ko bi trebao znati vise?
- MorningStar
#24560 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naduvana budala salje rakete u svemir a mi po forumu
- index_box
#24561 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj virus je toliki celebrity da nema šanse da ostane SARS-CoV-2. Bukvalno je pojeo i SARS, i MERS, i Avian, i H1N1, i HIV...Maha23 wrote: ↑06/05/2020 21:15Ne vjerujem da ce doci do promjene u nazivu SARS Cov2 a inace konfuzije oko imenovanja virusa ima koliko hoces, zanimlji clanak na tu temu https://qz.com/1820422/coronavirus-why- ... ars-cov-2/, bice ti stvari sigurno jasnije.index_box wrote: ↑06/05/2020 20:18
A za ove koji konstatno potenciraju da je riječ o SARS-u: to je trenutačni imenitelj, isto je urađeno i sa MERS-om u ranoj nomenklaturi (SARS-like, Sudi-SARS, novel coronavirus), tako da će, zapravo, ime ovog virusa kao i sve njegove osobine biti poznate tek u budućnosti sa daljim istraživanjima i pokazateljima do kojih se bude došlo.
- Domaci izdajnik
#24562 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa sam si dao odgovor, a i ja sam gore to spomenuo: oni koji treba da nađu rješenje prvi su zasrali! Koliko para dobijaju za svoje seminare i savjetovanja Tramp je u pravu što im ukida finansije...stručni ko i naši kad je u pitanju pojesti, popiti i guziti po hotelimajeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 21:25 Who?
Pa naravno izmedju ostalog i oni, a ko drugi? Ne razumijem pitanje? Ti govoris da struka nema pojma pa pitam ko bi trebao znati vise?
Ma jasno, ali ne mijenja činjenicu da je budaletina na kvadrat
- armin071
#24563 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma samo WHO
Sve ostalo je teorija zavjere... Vidjećete ako ne sad onda sigurno kod sljedećeg vala. WHO je poput Sladića na Face Tv. Danas će biti umjereno do pretežno oblačno sa intervalima sunca, kiše, snijega, grada i tornada. Temperature od -25 do +45. Mogući i zemljotresi. E tako i kod WHO isto samo što Sladić može jedino sebe zajebati a ovi zajebaše čitav svijet... Maske, jest opasan, nije opasan, prvi val, drugi val, razdvojte se, skupite se. Ali samo nam na vrijeme
uplatite par milijardi da vam mi prodamo lijek koji može a i ne mora da bude dobar. Možda vas ubije a možda i izliječi. Nema garancije....
uplatite par milijardi da vam mi prodamo lijek koji može a i ne mora da bude dobar. Možda vas ubije a možda i izliječi. Nema garancije....
- Domaci izdajnik
#24564 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Otprilike na to sam nekako mislio 
- salik79
#24565 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, smatraju. Mislim na ovo:Edin H. wrote: ↑06/05/2020 20:02Ne smatrajusalik79 wrote: ↑06/05/2020 19:25
Zbog toga neki naucnici smatraju da ce Covid19 virusi srednjorocno postati dio uobicajenih, zajednickih, korona-virus prehlada.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7074995/
Ti mislis na ovaj zakljucak, ali mislim da nisi shvatio - ovo je u slucaju da vakcinisu
attenuate - reduce the virulence of (a pathogenic organism), especially when preparing a vaccine
Above we have discussed the two possibilities that this outbreak will unfold. If SARS-CoV-2 is not eliminated from humans through quarantine and other measures, it can still be eradicated by vaccination. If it attenuates to become another community-acquired human coronavirus causing mild respiratory tract disease resembling the other four human coronaviruses associated with common cold, it will not be a disaster either. Before SARS-CoV-2 attenuates further to a much less virulent form, early diagnosis and improved treatment of severe cases hold the key to reduce mortality. We should remain vigilant, but there are grounds for guarded optimism. Redoubling our research efforts on SARS-CoV-2 and COVID-19 will solidify the scientific basis on which important decisions are made.
On the contrary, if effective transmission can be sustained, the chance is increased that SARS-CoV-2 will become another community-acquired human coronavirus just like the other four human coronaviruses (229E, OC43, HKU1 and NL63) causing common cold only.
- salik79
#24566 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam ja pravio tabelu. Mozes li ukazati na koje konkretno brojeve mislis da su netacni?Maha23 wrote: ↑06/05/2020 20:42Jesi li ti pravio tabelu? Trazim izvor jer na dosta onih linkova uopste ne pise smrtnost pa me zanima kojom su se metodom koristili da izracunaju stope smrtnosti. A sa sigurnoscu ti mogu reci da je vec nekoliko brojeva netacno kada su uzme u obzir aktuelno stanje, tako da tvoj zakljucak "medijan smrtnosti od Covid19 oko 0,20%, sto ce reci na nivou jace gripe." ne stoji.
- jeza u ledja
#24567 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svejedno, strucnjaci su ti koje jedino mozemo slusati. Druge nam nema.Lajavikrelac wrote: ↑06/05/2020 21:29Pa sam si dao odgovor, a i ja sam gore to spomenuo: oni koji treba da nađu rješenje prvi su zasrali! Koliko para dobijaju za svoje seminare i savjetovanja Tramp je u pravu što im ukida finansije...stručni ko i naši kad je u pitanju pojesti, popiti i guziti po hotelimajeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 21:25 Who?
Ma jasno, ali ne mijenja činjenicu da je budaletina na kvadrat![]()
A WHO se otprilike svi slazu da je izgubio svaku relevantnost. I oni i nazalost mnoge UN-ove organizacije. Ja ovdje govorim o individualnim vladama i njihovim strucnjacima.
- salik79
#24568 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije dzaba engleska rijec za pretpostavljati assume, iliti, rasclanjeno, ass u meLajavikrelac wrote: ↑06/05/2020 21:02 Kako god okreneš cifre se ne slažua o nekoj strašnoj smrtnosti nema ni govora....Najveći broj umrlih su 70+ ili teški i hronični bolesnici u terminalnim fazama bolest. Kad je sezona gripe takvi se isto moraju čuvati, zabrane su posjeta u bolnicama, staračkim domovima itd. Suma sumarum, radi malo jače respiratorne infekcije za dva mjeseca napravljen je ekonomski debakl i haos zahvaljujući pogrešnim pretpostavkama onih što primaju platu da najmanje pretpostavljaju, a više rade dolazimo do potvrde one narodne da je pretpostavka majka svih zajeba
-
kakavdanakneiskustvu
-
Maha23
#24570 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogu Salice kad dobijem izvor.salik79 wrote: ↑06/05/2020 21:54Nisam ja pravio tabelu. Mozes li ukazati na koje konkretno brojeve mislis da su netacni?Maha23 wrote: ↑06/05/2020 20:42Jesi li ti pravio tabelu? Trazim izvor jer na dosta onih linkova uopste ne pise smrtnost pa me zanima kojom su se metodom koristili da izracunaju stope smrtnosti. A sa sigurnoscu ti mogu reci da je vec nekoliko brojeva netacno kada su uzme u obzir aktuelno stanje, tako da tvoj zakljucak "medijan smrtnosti od Covid19 oko 0,20%, sto ce reci na nivou jace gripe." ne stoji.
- jeza u ledja
#24571 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jao humora.salik79 wrote: ↑06/05/2020 21:57Nije dzaba engleska rijec za pretpostavljati assume, iliti, rasclanjeno, ass u meLajavikrelac wrote: ↑06/05/2020 21:02 Kako god okreneš cifre se ne slažua o nekoj strašnoj smrtnosti nema ni govora....Najveći broj umrlih su 70+ ili teški i hronični bolesnici u terminalnim fazama bolest. Kad je sezona gripe takvi se isto moraju čuvati, zabrane su posjeta u bolnicama, staračkim domovima itd. Suma sumarum, radi malo jače respiratorne infekcije za dva mjeseca napravljen je ekonomski debakl i haos zahvaljujući pogrešnim pretpostavkama onih što primaju platu da najmanje pretpostavljaju, a više rade dolazimo do potvrde one narodne da je pretpostavka majka svih zajeba
![]()
- salik79
#24572 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Staracki domovi igraju apsolutno kljucnu ulogu u trenutnoj situaciji s koronom. U vecini zapadnih zemalja od 30% do 70% svih smrti povezanih s Covidom dogodilo se u starackim domovima (do 90% u nekim regijama). Iz sjeverne Italije je takodjer poznato da je tamosnja kriza zapocela kao rezultat panicnog sloma staracke skrbi.
https://ltccovid.org/2020/04/12/mortali ... -evidence/
Staracki domovi zahtijevaju ciljanu zastitu i nemaju koristi od opceg lockdowna. Ako se pogleda samo smrtnost opce populacije, u vecini zemalja to je u rangu obicnog, ili cak blagog vala gripe.
U mnogim slucajevima takodjer nije jasno od vega su ljudi u starackim domovima zaista umrli, od Covid19, ili stresa, straha i usamljenosti. Na primjer, u Belgiji se zna da su oko 94% svih smrti u starackim domovima netestirani "sumnjivi slucajevi".
https://covid-19.sciensano.be/sites/def ... update.pdf
Nova analiza francuske statistike takodjer pokazuje da cim postoji "sumnjivi slucaj" u starackom domu (npr. kroz kasalj), sve se smrti smatraju "slucajevima Covid19" i cim postoji "potvrdjeni slucaj" u starackom domu (pa makar bio i potpuno asimptomatski), sve se smrti smatraju "potvrdjenim Covid19 smrtima".
https://covidinfos.net/covid19/deces-du ... stime/502/
Izvjestaj iz Njemacke impresivno opisuje ekstremne uvjete u kojima su stotine hiljada pacijenata u starackim domovima i domovima za njegu bespomocnih lica morale zivjeti u posljednjih nekoliko sedmica, cesto protiv svoje volje. Mnogi pacijenti skoro da nisu smjeli napustati svoje sobe, vise nisu smjeli izlaziti na svjez zrak i nisu imali mogucnost posjeta rodbine.
https://www.rnd.de/gesundheit/corona-is ... GZJG4.html
U nekoliko starackih domova bilo je i ozbiljnih laznih uzbuna zbog PCR testova sklonih pogreskama. U kanadskom starackom domu zaposlenici su pobjegli zbog straha od virusa korone, zbog cega je 31 osoba umrla od posljedica zanemarivanja.
https://orf.at/stories/3162365/
https://ltccovid.org/2020/04/12/mortali ... -evidence/
Staracki domovi zahtijevaju ciljanu zastitu i nemaju koristi od opceg lockdowna. Ako se pogleda samo smrtnost opce populacije, u vecini zemalja to je u rangu obicnog, ili cak blagog vala gripe.
U mnogim slucajevima takodjer nije jasno od vega su ljudi u starackim domovima zaista umrli, od Covid19, ili stresa, straha i usamljenosti. Na primjer, u Belgiji se zna da su oko 94% svih smrti u starackim domovima netestirani "sumnjivi slucajevi".
https://covid-19.sciensano.be/sites/def ... update.pdf
Nova analiza francuske statistike takodjer pokazuje da cim postoji "sumnjivi slucaj" u starackom domu (npr. kroz kasalj), sve se smrti smatraju "slucajevima Covid19" i cim postoji "potvrdjeni slucaj" u starackom domu (pa makar bio i potpuno asimptomatski), sve se smrti smatraju "potvrdjenim Covid19 smrtima".
https://covidinfos.net/covid19/deces-du ... stime/502/
Izvjestaj iz Njemacke impresivno opisuje ekstremne uvjete u kojima su stotine hiljada pacijenata u starackim domovima i domovima za njegu bespomocnih lica morale zivjeti u posljednjih nekoliko sedmica, cesto protiv svoje volje. Mnogi pacijenti skoro da nisu smjeli napustati svoje sobe, vise nisu smjeli izlaziti na svjez zrak i nisu imali mogucnost posjeta rodbine.
https://www.rnd.de/gesundheit/corona-is ... GZJG4.html
U nekoliko starackih domova bilo je i ozbiljnih laznih uzbuna zbog PCR testova sklonih pogreskama. U kanadskom starackom domu zaposlenici su pobjegli zbog straha od virusa korone, zbog cega je 31 osoba umrla od posljedica zanemarivanja.
https://orf.at/stories/3162365/
Last edited by salik79 on 06/05/2020 22:34, edited 2 times in total.
- Domaci izdajnik
#24573 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zadnja dva dva slučaja potvrđuju moju teoriju s početka priče - ubila ih panika!
- salik79
#24574 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izvor cega? Tabele? Za sta ti je on bitan, kada u tabeli mozes pronaci sve linkove?Maha23 wrote: ↑06/05/2020 22:13Mogu Salice kad dobijem izvor.salik79 wrote: ↑06/05/2020 21:54Nisam ja pravio tabelu. Mozes li ukazati na koje konkretno brojeve mislis da su netacni?Maha23 wrote: ↑06/05/2020 20:42
Jesi li ti pravio tabelu? Trazim izvor jer na dosta onih linkova uopste ne pise smrtnost pa me zanima kojom su se metodom koristili da izracunaju stope smrtnosti. A sa sigurnoscu ti mogu reci da je vec nekoliko brojeva netacno kada su uzme u obzir aktuelno stanje, tako da tvoj zakljucak "medijan smrtnosti od Covid19 oko 0,20%, sto ce reci na nivou jace gripe." ne stoji.
-
Maha23