Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
kakavdanakneiskustvu
- jeza u ledja
#24502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
salik79 wrote: ↑06/05/2020 17:31
![]()
![]()
Lakrdijas, kao i obicno
Cuj, ono tvrdi da bi se odmah, dakle istog momenta, pola stanovnistva zarazilo i od te polovine njih 0,2% umrli... Lik nikada nije cuo za imunitet. Dedo i nana od Gorazda, zajedno vec 66 godina zibe, spavaju, jedu i piju, dedo oboli (i preboli bez nekih problema), nana ostane zdrava... O cemu mi ovdje, ba, pricamo?!
Kolijo je to stanovnistva 2009., kada se tek pojavila, obolilo u Americi od tada novog virusa svinjske gripe, koji je jos zarazniji od drugih virusa obicne gripe?!
Ne tvrdim da bi se istog momenta zarazilo pola stanovnistva. To si ti tako shvatio jer ne razumijes citati. Imunitet
Prvo se napravis lud pa ne odgovaras na pitanje, onda ko dijete pocnes oduzimat brojeve. Sad ti broj visok broj zarazenih ne odgovara, iako je on osnova za ovako nisku smrtnost.
Deset posto ljudi svake godine oboli od obicne gripe, i pored vakcine, i pored toga sto postoji neki imunitet.
"Ono" mozes ukucanima tako.
- Diwan
#24503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
If there is no love, there is nothing - Diwan
- Lincoln-Burrows
#24504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Njemci bi nastavili prvenstvo ali uz određene mjere, nije mi baš jasno što ovo znači:
Nastavku takmičenja treba prethoditi karantin od dvije sedmice, ako treba u obliku trening kampova", ističe se u prijedlogu.
-
Ci-Nick
#24505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opasna je korona opasna,.. u Indiji zbog karantina bez posla ostalo 120 miliona ljudi,.. ljudi koji ionako rade za crkavicu.
Kad se sve sabere vjerovatno je globalno 300 do 500 miliona ljudi koji su uglavnom slabo plaćeni nadničari ostalo bez prihoda.
Gdje je šteta od uskraćene medicinske njege za ostale bolesti i bolesnike.
Štete će se sabirati godinama.
Kad se sve sabere vjerovatno je globalno 300 do 500 miliona ljudi koji su uglavnom slabo plaćeni nadničari ostalo bez prihoda.
- jeza u ledja
#24506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pokusavam reci da ako je zaraznost velika, a vrlo moguce da jeste jer je u pitanju novi virus, onda brojka od 0.2% nije nimalo bezazlena.Lajavikrelac wrote: ↑06/05/2020 17:31I šta sad time pokušavaš reći? Izvučeš ogromnu cifru iz malog prosjeka mrtvih jer se radi o gusto naseljenoj zemlji sa 300+ hiljada ljudi...jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 17:21 Eh, 0.2% mrtvih od pola zarazenih Amerikanaca je 330,000 mrtvih.![]()
Mnogi od naucnika, pogotovo ovi koji zele istaknuti sto nizu stopu smrtnosti upravo isticu informacije ili spekulacije da je vec sada mnogo veci broj zarazenih nego sto se zna. Govori se recimo o imunitetu krda kao jednom od nacina borbe protiv virusa (to je jedan od ovih epidemiologa koje je salik postavio upravo spomenuo kao strategiju), a on se postize sa 60-70% ljudi koji su stekli imunitet zarazom. Ja sam rekao da jednostavno sracuna koliko je 0.2% od samo 50% zarazenih, a to je mnogo vise od obicne gripe.
Amerika uopste nije gusto naseljena, ne znam odakle ti to, cak naprotiv.
-
laik1981
#24507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Revolucija i gradjanski neposluh su lijek za koronu..
Hoce li ovi ljekari iz Italije biti u cetrnaestodnevnom karantinu? Da nam pomognu u kojem sirenju epidemije? Dosli nam predstavnici zdravstva iz drzave koja je najgore odgovorila i koja je sjebala citav svijet da nas nesto nauce.. Testirati ih jedno 20 puta..
Hoce li ovi ljekari iz Italije biti u cetrnaestodnevnom karantinu? Da nam pomognu u kojem sirenju epidemije? Dosli nam predstavnici zdravstva iz drzave koja je najgore odgovorila i koja je sjebala citav svijet da nas nesto nauce.. Testirati ih jedno 20 puta..
Last edited by laik1981 on 06/05/2020 18:23, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#24508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, u Indiji ce mjere imati mnogo veci negativni efekt nego sam virus. Al jebo nadnicare, valja spasiti elitu.Ci-Nick wrote: ↑06/05/2020 18:10 Opasna je korona opasna,.. u Indiji zbog karantina bez posla ostalo 120 miliona ljudi,.. ljudi koji ionako rade za crkavicu.
- salik79
#24509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dedo i nana su jedan od primjera. Imas ih koliko hoces, od rahmetli epidemiologa i cijele njegove porodice, do onog djeteta koje je bilo u kontaktu sa 270 i kusur ljudi. Naravno da postoji imunitet i to sam postavljao, tzv. pozadinski imunitet na ostale korona viruse.jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 17:51salik79 wrote: ↑06/05/2020 17:31
![]()
![]()
Lakrdijas, kao i obicno
Cuj, ono tvrdi da bi se odmah, dakle istog momenta, pola stanovnistva zarazilo i od te polovine njih 0,2% umrli... Lik nikada nije cuo za imunitet. Dedo i nana od Gorazda, zajedno vec 66 godina zibe, spavaju, jedu i piju, dedo oboli (i preboli bez nekih problema), nana ostane zdrava... O cemu mi ovdje, ba, pricamo?!
Kolijo je to stanovnistva 2009., kada se tek pojavila, obolilo u Americi od tada novog virusa svinjske gripe, koji je jos zarazniji od drugih virusa obicne gripe?!
Ne tvrdim da bi se istog momenta zarazilo pola stanovnistva. To si ti tako shvatio jer ne razumijes citati. Imunitet. Koji imunitet na virus koji nikad nisi osjetio? Dedo i nana iz Gorazda. Zajedno zive i spavaju, jedu i piju, dedo oboli, nana ostane zdrava. KOLIKO JE TO POSTO?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prvo se napravis lud pa ne odgovaras na pitanje, onda ko dijete pocnes oduzimat brojeve. Sad ti broj visok broj zarazenih ne odgovara, iako je on osnova za ovako nisku smrtnost.
Deset posto ljudi svake godine oboli od obicne gripe, i pored vakcine, i pored toga sto postoji neki imunitet.
"Ono" mozes ukucanima tako.![]()
Broj zarazenih bi bio isti i bez ovog cirkusa, a broj umrlih manji. Ovaj haos je daleko vise doprinjeo, a jos ce doprinjeti smrtnim slucajevima, nego sto bi to ovaj korona virus ikada sam mogao.
Kao sto rece prof.dr. Püschel, niti jedan od preko 100 obduciranih, pozitivno testiranih, nije umro od korone (od jedne do cetiri, ili vise kombiniranih bolesti), nego sa koronom, a veliki broj njih od bolnickih bakterija koje su, zbog slabog imuniteta, fasovali upravo na klinikama na kojima su "lijeceni".
Usput, moji roditelji se nikada nisu vakcinisali protiv gripe i eno ih, masaAllah, zdravi i zivi. Bas kao sto ni njihovi, rahmetli, roditelji nisu, a niko nije umro od gripe. Uvijek se kretali i krecu, bas kao i danas, u kontaktu su s ljudima, a jos ih i ja sedmicno obidjem (a u svakodnevnom kontaktu sam sa jako velikim brojem ljudi).
Jasta si nego ono, bio i ostao.
- salik79
#24510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljiva je jezeva logika, a nikada ne razmislja o tome da sto veci broj zarazenih bude otkrivan, a samim tim i broj oporavljenih, u poredjenju sa brojem umrlih, da ce stopa smrtnosti biti sve manja i manja. A da ne govorim o procentualnom broju umrlih na ukupan broj stanovnika neke drzave. Sve se svodi na promile.
- cvrčak_na_hedonizmu
#24511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa i Ameri potpuno isto rade ( 65% gradjana je pod nekim vidom lockdowna ) sa preko 30 miliona ljudi koji su ostali bez posla sto je procentualno priblizno indijskih 120 miliona gledajuci broj stanovnika.jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 18:19Da, u Indiji ce mjere imati mnogo veci negativni efekt nego sam virus. Al jebo nadnicare, valja spasiti elitu.Ci-Nick wrote: ↑06/05/2020 18:10 Opasna je korona opasna,.. u Indiji zbog karantina bez posla ostalo 120 miliona ljudi,.. ljudi koji ionako rade za crkavicu.
https://www.businessinsider.com/us-map- ... wns-2020-3
-
freelancerBIH
#24512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sva je sustina da su svi skontali da od vakcine nema nista jos 2 godine ,i sta onda ciniti? Cekati 2 godine zatvoren...?
Virus jeste tu, smrtonosan je 0.1-0.3% najvjerovatnije - ali ga se izbjeci ne moze jer je strasno zarazan, to su valjda svi do sad skontali.. Zarazit cemo se svi najvjerovatnije do kraja ljeta.. Mislim da je i to bolja varijanta nego da ulazimo u sezonu gripe sa sarsom+ gripom, to bi bila najgora moguca kombinacija ,e tad bi se smrtnost jos vise povecala....
Virus jeste tu, smrtonosan je 0.1-0.3% najvjerovatnije - ali ga se izbjeci ne moze jer je strasno zarazan, to su valjda svi do sad skontali.. Zarazit cemo se svi najvjerovatnije do kraja ljeta.. Mislim da je i to bolja varijanta nego da ulazimo u sezonu gripe sa sarsom+ gripom, to bi bila najgora moguca kombinacija ,e tad bi se smrtnost jos vise povecala....
- salik79
#24513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Obimna evaluacija literature od strane kanadskog istrazivaca je pokazala da maske ne pruzaju nikakvu dokazivu zastitu protiv prehlade i influence.
https://www.researchgate.net/publicatio ... ial_policy
- jeza u ledja
#24514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo to sam spomenuo bar 3 puta u prethodnih nekoliko postova. Procenat je nebitan, bitan je total.salik79 wrote: ↑06/05/2020 18:29 Zanimljiva je jezeva logika, a nikada ne razmislja o tome da sto veci broj zarazenih bude otkrivan, a samim tim i broj oporavljenih, u poredjenju sa brojem umrlih, da ce stopa smrtnosti biti sve manja i manja. A da ne govorim o procentualnom broju umrlih na ukupan broj stanovnika neke drzave. Sve se svodi na promile.
"Ono", kao sto rekoh, mozes ukucanima tako. Na internetu smo, nismo na ulici. Stoga ne kurci se preko kompjutera.
- BarbaDue
#24515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svakako ih raja drži samo policije radi, i to samo formalno...salik79 wrote: ↑06/05/2020 18:35 Obimna evaluacija literature od strane kanadskog istrazivaca je pokazala da maske ne pruzaju nikakvu dokazivu zastitu protiv prehlade i influence.
- jeza u ledja
#24516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali u Americi nemas stotine miliona ljudi koji su na rubu gladi svaki dan i ljudi se ne razboljevaju od obicnih bolescuga kao tamo.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑06/05/2020 18:32Pa i Ameri potpuno isto rade ( 65% gradjana je pod nekim vidom lockdowna ) sa preko 30 miliona ljudi koji su ostali bez posla sto je procentualno priblizno indijskih 120 miliona gledajuci broj stanovnika.jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 18:19Da, u Indiji ce mjere imati mnogo veci negativni efekt nego sam virus. Al jebo nadnicare, valja spasiti elitu.Ci-Nick wrote: ↑06/05/2020 18:10 Opasna je korona opasna,.. u Indiji zbog karantina bez posla ostalo 120 miliona ljudi,.. ljudi koji ionako rade za crkavicu.
Ja sam se vec izjasnio da je vrijeme da se lockdowni popuste.
- salik79
#24517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Total na ukupan broj stanovnika, a ne na broj pozitivno testiranih i umrlih.jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 18:36Upravo to sam spomenuo bar 3 puta u prethodnih nekoliko postova. Procenat je nebitan, bitan je total.salik79 wrote: ↑06/05/2020 18:29 Zanimljiva je jezeva logika, a nikada ne razmislja o tome da sto veci broj zarazenih bude otkrivan, a samim tim i broj oporavljenih, u poredjenju sa brojem umrlih, da ce stopa smrtnosti biti sve manja i manja. A da ne govorim o procentualnom broju umrlih na ukupan broj stanovnika neke drzave. Sve se svodi na promile.
"Ono", kao sto rekoh, mozes ukucanima tako. Na internetu smo, nismo na ulici. Stoga ne kurci se preko kompjutera.
Kompjuter nikada ne koristim za forum. A sve sto ti napisem preko mobitela sam spreman bilo kada ponoviti u facu.
- cvrčak_na_hedonizmu
#24518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni se cini da jedino sta ce se povecati jesu neimastina, glad i masovno umiranje od navedenog.freelancerBIH wrote: ↑06/05/2020 18:35 Sva je sustina da su svi skontali da od vakcine nema nista jos 2 godine ,i sta onda ciniti? Cekati 2 godine zatvoren...?
- salik79
#24519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato je ja nikada nisam ni nosio. Nema te policije i drzave zbog koje bih to sranje drzao satima i danima na licu.BarbaDue wrote: ↑06/05/2020 18:39Svakako ih raja drži samo policije radi, i to samo formalno...salik79 wrote: ↑06/05/2020 18:35 Obimna evaluacija literature od strane kanadskog istrazivaca je pokazala da maske ne pruzaju nikakvu dokazivu zastitu protiv prehlade i influence.
- cvrčak_na_hedonizmu
#24520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Siguran u to ?jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 18:39Ali u Americi nemas stotine miliona ljudi koji su na rubu gladi svaki dan i ljudi se ne razboljevaju od obicnih bolescuga kao tamo.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑06/05/2020 18:32Pa i Ameri potpuno isto rade ( 65% gradjana je pod nekim vidom lockdowna ) sa preko 30 miliona ljudi koji su ostali bez posla sto je procentualno priblizno indijskih 120 miliona gledajuci broj stanovnika.jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 18:19
Da, u Indiji ce mjere imati mnogo veci negativni efekt nego sam virus. Al jebo nadnicare, valja spasiti elitu.
Ja sam se vec izjasnio da je vrijeme da se lockdowni popuste.
40% of Americans only one missed paycheck away from poverty
https://www.cbsnews.com/news/40-of-amer ... -paycheck/
Davno je vrijeme bilo da se popuste, ali ih i dalje ne popustaju, sto je prilicno cudno, barem za mene.
- salik79
#24521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svicarski glavni ljekar za psihijatriju racuna da ce zbog lockdowna i nezaposlenosti sirom svijeta doci do velikog povecanja psihickih problema i preko 10000 samoubistava.
https://www.aargauerzeitung.ch/aargau/k ... -137742663
https://www.aargauerzeitung.ch/aargau/k ... -137742663
- MorningStar
#24522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Americka definicija siromastva je ekvivalent nasoj srednjoj klasi ... da dodam samo 
- cvrčak_na_hedonizmu
#24523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo citam sta pisu, nista viseMorningStar wrote: ↑06/05/2020 18:46 Americka definicija siromastva je ekvivalent nasoj srednjoj klasi ... da dodam samo![]()
Nearly 40% of Americans can't cover a surprise $400 expense
https://www.cbsnews.com/news/nearly-40- ... 0-expense/
Edit
17% of U.S. adults are unable to pay all of their bills in full every month.
25% of Americans skipped necessary medical care in 2018 because they couldn't afford the cost.
30% of families must cope with income that that varies from month to month.
25% of adults who are still in the labor force have no retirement savings or pension.
30% of people either can't pay their bills or are one modest financial emergency from serious trouble. .
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 06/05/2020 18:53, edited 1 time in total.
- zubi
- jeza u ledja
#24525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, total na ukupan broj stanovnika. Ako zaraznost bude 50% onda je taj total ogroman. Ako bude i 25% total ce biti 3 puta veci od obicne gripe.salik79 wrote: ↑06/05/2020 18:39Total na ukupan broj stanovnika, a ne na broj pozitivno testiranih i umrlih.jeza u ledja wrote: ↑06/05/2020 18:36Upravo to sam spomenuo bar 3 puta u prethodnih nekoliko postova. Procenat je nebitan, bitan je total.salik79 wrote: ↑06/05/2020 18:29 Zanimljiva je jezeva logika, a nikada ne razmislja o tome da sto veci broj zarazenih bude otkrivan, a samim tim i broj oporavljenih, u poredjenju sa brojem umrlih, da ce stopa smrtnosti biti sve manja i manja. A da ne govorim o procentualnom broju umrlih na ukupan broj stanovnika neke drzave. Sve se svodi na promile.
Kompjuter nikada ne koristim za forum. A sve sto ti napisem preko mobitela sam spreman bilo kada ponoviti u facu.
Ah da, zaboravih da ti pises preko mobitela ili iPada. Znam da si to iz nekog razloga spomenuo bar 10 puta do sada.
Sta si spreman ponoviti u facu pije vode samo ako govoris u facu. Ovako, nastavljas da zvucis kao malo dijete.