Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Entropio wrote: ↑05/05/2020 14:15
Metnu im ga Sladja svima.
Dosta su ga oni njoj metali.
Evo spiska svih koje je policija zatekla u objektu i kaznila na licu mjesta:
Staša Košarac, Bojan Marković, Mladen Stanišić, Ljubomir Mrda, Zijad Blekić, Nihad Fejzić, Hajrudin Alić, Ajlin Ahmić, Sejo Balić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, konobar i odgovorno lice Mehmedalija Kriještorac. Od muzičara tu su bili Haris Kaltak, Adnan Kuka i Adis Kahvić, objavio je Raport.
Nekoliko gostiju je uspjelo “uteći” prije dolaska policije, među njima su Halid Bešlić, Šerif Konjević, Slađana Mandić
Slađana zakuhala i pobjegla.
Ko su ovi ljudi jebem ti, Bojan, Mladen, Mrda, Ajlin, Balić?
Staša Košarac, Bojan Marković, Mladen Stanišić, Ljubomir Mrda, Zijad Blekić, Nihad Fejzić, Hajrudin Alić, Ajlin Ahmić, Sejo Balić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, konobar i odgovorno lice Mehmedalija Kriještorac. Od muzičara tu su bili Haris Kaltak, Adnan Kuka i Adis Kahvić, objavio je Raport.
Nekoliko gostiju je uspjelo “uteći” prije dolaska policije, među njima su Halid Bešlić, Šerif Konjević, Slađana Mandić
Vjerovatne dobili porukicu da dolazi intervencija... I ostavili ostale Kakvi karakteri su igri covjek i ne moze ocekivati vise. Serif Konjevic od "Vukova" do ovakvih derneka...
Leverage wrote: ↑05/05/2020 21:03
Ne ide mu loše za nekog ko je glup k'o konj i kome je život otiš'o dođavola.
kako mu ne ide lose? cjeli zivot u kafani pjeva ovim zadriglim gangsterima. prespava dan, predvece se probudi tezak i podbuho, ispravi se sa par konjaka ili par linija, pa na posao. na poslu se mora smjeskat vulgarnim kretenima, pjevat sto mu kazu da pjeva, radit sto mu kazu da radi, da mu ne bi usta razvalili. zar moze zivot biti gori od toga?
Leverage wrote: ↑05/05/2020 21:03
Ne ide mu loše za nekog ko je glup k'o konj i kome je život otiš'o dođavola.
kako mu ne ide lose? cjeli zivot u kafani pjeva ovim zadriglim gangsterima. prespava dan, predvece se probudi tezak i podbuho, ispravi se sa par konjaka ili par linija, pa na posao. na poslu se mora smjeskat vulgarnim kretenima, pjevat sto mu kazu da pjeva, radit sto mu kazu da radi, da mu ne bi usta razvalili. zar moze zivot biti gori od toga?
Kifla care odrekni se ovih laznih vjernika predji na pravu stranu ljevice preuzmi je i povedi nas na juris
Bices Tito jbo i 600 milja i helikopter i sve hapsi redom
Povediii
Jbo ba selje belje neces od njih glasa nikad ni dobit
Milioneri. Budzetski sisavci.
Izguglaj vidices.
Ajlin suprug fatalne Slađane, vlasnik vise ugostiteljskih objekata u Sarajevu osuđivan zbog međunarodne trgovine drogom hapsen zbog iznuda...debeli kriminalni dosije.
Mrda bivsi direktor elektroprivrede RS , vlasnik mesne industrije i privatne hidrocentrale , zaposlen kao savjetnik u kabinetu Kosarca .
Stanisic kontraverzni biznismen, milione stekao u poslovima sa drzavnim ili opstinskim budzetom. Vlasnik privatne autobuske stanice na Palama.
Last edited by Dino79 on 05/05/2020 22:15, edited 1 time in total.
Milioneri. Budzetski sisavci.
Izguglaj vidices
Ovaj Mrda je direktor Elektroprijenosa na Palama i vlasnik društva koje se bavi proizvodnjom mesnih prerađevina. Mislim da je SDS kadar. Bojan Marković, bi mogao biti sin Notara Markovića, ne znam, možda ima još koji Bojan Marković. Stanišić bi mogao biti ugostitetelj sa Trebevića.
Chmoljo wrote: ↑05/05/2020 13:03
Dakle, laktaški krkan jedini koji je učinio državnički potez u ovoj situaciji.
E jesmo se usrećili...
I ne baš. Nije kritikovao Košarca zbog mogućnosti širenja zaraze korona virusom već što mu je zeznuo politiku blokiranja. Nije se držao tog uputstva.
Upravo tako.
"Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzet ćemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku...Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi s njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti, već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju funkciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kojem je zarad svog malog ličnog komoditeta doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio", ocijenio je Dodik.
"Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstelaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za RS", rekao je Dodik.
Nije toliki problem Dodiku "coronaneodgovornost" Staše Košarca usred mjera na zaštiti od corona virusa, problem je što je Košarac provaljen, viđen da se druži s "Bošnjacima" po Sarajevu, problem je što njegovo druženje nosi poruku i drugim političkim Srbima da se opuste i upuste preko Vraca u Sarajevo na slična druženja i viđenja, problem je što je Dodikov blizak politički saradnik derogirao sav njegov trud na političkoj i društvenoj segregaciji Srba spram Bošnjaka, što je pokazao javnosti da "Bošnjaci ne jedu političke Srbe", i da se može s njima....
Inače, Košarac, u svojstvu ministra vrlo važnog ministarstva, nije loše počeo svoj mandat. Nije ni spektakularno, ali učinio je nekoliko formalnih poteza koje su u rangu prethodnog, i to je ok.
Na stranu pozicija i političko-ekonomska moć koju je Staša Košarac postigao svojim državnim mandatom u Istočnom Sarajevu, i istočnom dijelu RS. N*Bez Košarca i njegovog odobrenja, u ovom dijelu RS ne može ni ptica uzletiti. Postigao je dominaciju u nekim trgovačkim poslovima, i sad će to sve izgubiti zahvaljujući vlastitoj nepromišljenosti i "nestašnoj plavušici"
Ricken wrote: ↑05/05/2020 22:12
Ovaj Mrda je direktor Elektroprijenosa na Palama i vlasnik društva koje se bavi proizvodnjom mesnih prerađevina. Mislim da je SDS kadar. Bojan Marković, bi mogao biti sin Notara Markovića, ne znam, možda ima još koji Bojan Marković. Stanišić bi mogao biti ugostitetelj sa Trebevića.
Bojan jeste Ljubišin sin a milsim da su ono povezani sa golfom.
Leverage wrote: ↑05/05/2020 23:39
Svi su oni samo navratili na par minuta da čestitaju rođendan dobrom prijatelju, niko se nije dugo zadržao, nisu znali kakav je format rođendana
Opravdanja u rangu kada dijete roditeljima kaže, boli me stomak ne mogu u školu.
smiješni ste
napravite peticiju
izađite vanka
bilo šta, kako vam se da smijati u ovakvom momentima, nije ni čudo što vas jašu decenijama (nije godinama!)
Imitirajuci Predsjednika nama susjedne drzave, zapocecu ovaj moj post.
Nekada davno dok sam bio jos uvijek mlad, a eto danas u ovim svojim starim danima od 49 godina, pricam svom djetetu kako je to nekada bilo.
Imao se u kuci ovaj mali ekran gdje nas u zadnje vrijeme sa druge strane istog cesto znaju pozdraviti kao neke koji sjede ispred istih.
E, u ta stara vremena nas niko nije pozdravljalo, ali su nam svakodnevno kao djeci i omladincima odvajali dio svoje programske seme, koju su nazivali obrazovnim programom.
Dobro se toga sjecam, kao da je danas bilo, kako sam se radovao emisijama poput Opstanka, Nedeljnog zabavnika, Muzickog tobogana itd. A, najvise sam se radovao jednom dijelu tog programa koji se je zvao Zimski bioskop. Sam naziv govori da se je realizovao u vrijeme zimskog raspusta.
U ta vremena nije se osim ovog malog ekrana imalo ovih nakih cudnih i modernih sprava, pa da gledas kad i sta hoces. Nego sjedi i cekaj podne da pocne film namjenjen nama djeci. Taman negdje do rucka. A, onda opet trk napolje sa drugovima da se sankas i grudvas.
Ipak valjalo je ugrijati malo smrznute guzice poslije jutarnjeg druzenja. A, Boga mi i na radijatorima podobro natopljenu garderobu osusiti.
Ispravite me ako grijesim, ali nekako pred sami ovaj kijamet sa koronom ili u toku istog, poce na ovom malom ekranu sa onim FTV u uglu nekako prenapadno da se prvo reklamira, a onda i zapoce emisija pod nazivom "Blogerica" iliti nesta u tom smislu.
Svako malo, pod nos nam poturase kroz te najave, onu djevojku za koju jedino znam da je raja kolokvijalno zovu "konjska glava", bez imao licnog omalovazavanja. Samo prenosim ono sto cuh i procitah o njoj.
Necu biti licemjeran, a Boga mi ni lagati, da nisam jedva docekao da pocne ta njena emisija, od milja u danasnjem medijskom prostoru nazvanom "reality show". Cisto iz ljudske radoznalosti da vidim o cemu se to tako epohalnom radi, da kada gledas ovaj mali ekran sa onim FTV u uglu, svako malo to cudo od emisije reklamiraju.
I opet cu biti iskren. Nisam pogledao nista vise od prve dvije emisije. Dovoljno je bilo da shvatim gdje se mi kao drustvo nalazimo. Vjerujte, nismo mi u ponoru. Mi jos uvijek padamo u njega, a kraj se i ne nazire.
A ja jadnik mislio, da kako koja glupost ili se debilizam pojavi i onda cujem reakcije na to, da je to taj pad koji dugo ocekujem i da je sada vakat da se nogama najjace sto mozemo odgurnemo od tog dna i napokon krenemo prema gore.
Nazalost, ta u uglu FTV me je ubjedila da sam u dubokoj zabludi. Ubjedila me je u to da je dno jos uvijek daleko ispod nas i da ce slobodni pad jos dugo trajati.
A i gdje ne bi, kada nam je obrazovni program na televiziji se sveo na to kako biti sponzorusa, kako se sto provokativnije kako obuci tako i ponasati, kako skola nije bitna ako se znas koristiti racunarom i mobilm telefonom, a onda uz pomoc istih putem drustvenih mreza sve to fino objaviti na drustvenim rezama. Objaviti sve ono sto su jutros doruckovala, sta si jucer kupila, pa danas obukla. Od usta napraviti pavijanovu guzicu. Jer u konacnici ti donosi neku korist.
Da se razumijemo i da me ne bi prozivali za muskog, je li se ono kaze, sovinistu? sve ovo nabrojano se odnosi i na ove omladince (sto bi rekao predsjednik susjedne drzave) samo sto su nijanse i nacini drugaciji. A, mozda i nisu, kada pogledam neke od tih danasnjih omladinaca.
E, zasto sve ovo ispisah? (samo za one kojima nije mrsko citati)
E, pa zato da se vise ne pitate sta nam se desava.
Kada procitate da nam prvi covjek MUP KS danas kaze da se nije ovome nadao od strane ljudi koji bi nam trebali biti moralne vertikale, onda nam se i sam odgovor na sve sam namece.
Necu ulaziti u niciji muzicki ukus, svakom po volji, ali ako su nam moralne vertikale Halid, Serif, Koke i tamo naka Mandicka, ako su nam moralne vertikale svi oni koji su samo dosli da cestitaju rodjendan prijatelju, a u danasnjem drustvu poznati kao biznismeni i uspjesni ljudi (po mom misljenju ljudi u najmanju ruku ratni profiteri i poratni stjecaci imovine na sumnjiv nacin), e onda ni ono sto sam napisao da je dno daleko nije istina.
Jer u tom slucaju za nas nema dna. Opustitie se i uzivajte u letu. Nece biti nimalo kratak.
A, znate li sta je najgore? Volio bi vidjeti Hipokrata kada bi mu rekli ko je sve polozio njegovu zakletvu i koga nazivaju doktorima.
I jos nesto. Zna li iko koju zakletvu polazu doktori veterinarstva?
Ne pitam zbog Fejzica, nego zbog nas. Da znamo ko se brine o nama.
Kod nas u dijaspori je skandal što Bošnjaci locu za ramazan.
Mislili su da muslimani u BiH za vrijeme ramazana samo gledaju Hayat i spremaju klopu za iftar. Haha.
Doživjeli su šok kad su vidjeli piće ispred velikih Bošnjackih "ikona" poput Halida i Koketa.
Ja sam odavno rekao. Nije vjera švedski stol pa da uzimaš ono što ti se sviđa. Ili prihvati sve ili ništa. Ako si vec izabrao hibridno riješenje švedskog stola onda makar nr kenjaj kada vidiš druge da cugaju za ramazan.