Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Laertes

#17201 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Laertes »

channel10 wrote: 05/05/2020 18:52 Kad nam otvore kafice, kako popiti kafu sa maskom :mrgreen: ?
Kazu obavezna i eto ti belaja...
Image
Na slamku :mrgreen:
channel10

#17202 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

Ima da soHu radi dan i noc, da nam svima obezbijedi mask de caffe...
laik1981

#17203 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

animus wrote: 05/05/2020 19:12 Meni je veci problem ovo popustanje mjera nego navedeni derneci. Mala je sansa da se virus rasiri na tim skupovima od desetak ljudi. Ali javni prevoz, dzamije, kafane e to je vec ludilo u najavi. Ocekujem dramatican skok zarazenih i onda sve ispocetka. Policijski cas i dr ogranicenja. I to izgleda za cijeli balkan jer i sr i hr isto rade.
Eno bilo neko istrazivanje i kazu da virus ne napada one ciji je IQ manji od broja cipela.. Zato su Balkanski narodi izbjegli masovni pomor..

Sakrij se od necega sto, uz sva navlacenja, dohaka jednom od 30000 ljudi i gledaj kako ti pred nosom uriniraju po bilo kakvim nadanjima u normalan zivot u buducnosti.. Zabarikadiraj se u sobu i umivaj 70% alkoholom dok ti oni unuke zaduzuju, a oni uzivaju u svojoj slobodi i gaze fukaru bez imalo oklijevanja.. Nije ni da smo zasluzili bolje.. Trebaju nam narediti da maske i preko ociju nosimo...bar bi imali opravdanje za sljepocu..
animus

#17204 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animus »

I meni je ovo dosadilo i volio bi da nestane ali...
Vidjet cemo za 10 dana sta znaci javni prevoz, dzume i ostalo.
Strah me da opet svi ne zaglavimo jos 2 mjeseca u kucama. Ne ide to tako naglo. Na zapadu ni blizu nisu ovakvog popustanja a korona im ranije dosla. Nije mi jasno sto onda i fudbal ne puste ako su ovo ostalo najavili.
azurna_obala

#17205 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by azurna_obala »

DEMONIKA wrote: 05/05/2020 20:34
oldtajmer wrote: 05/05/2020 17:53 sunce ti zarko poljubim :-)

šta će jadan, nije ni znao da ima muzika, sav se uznemirio...
oni znaju da smo mi pjevači, šta ja znam, vi ćete to meni oprostiti ja ću vama pjevat još,,,:lol: :lol:
Šta ćeš ti komentarisat o meni brate, ja bi najvolio da me ne slušaš nikako :lol: :lol:
Ma jedan je Šerif McCloud :mrgreen:
Stid me dok ga slušam!!!

Bolje da nisi ništa rek'o! Bio je on nekad u nekoj emisiji kad se posvađao s nekim, nisam sigurna ko je to bio, mozda Nazif Gljiva.

Ahahhaha evo nasla sam jedan video, https://youtu.be/xpZ39JVbGMA,

Kaze pobjego sam.na vrijeme, nisam pobjego, otiso sam na vrijeme. Šuti, svaka ti je zlatna neizgovorena.
AmirBaa

#17206 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

animus wrote: 05/05/2020 23:20 I meni je ovo dosadilo i volio bi da nestane ali...
Strah me da opet svi ne zaglavimo jos 2 mjeseca u kucama. Ne ide to tako naglo. Na zapadu ni blizu nisu ovakvog popustanja a korona im ranije dosla. Nije mi jasno sto onda i fudbal ne puste ako su ovo ostalo najavili.
A druze sta se sve kod nas uvodilo a na zapadu nije? Od policijskog sata, mjere za djecu i starije, obavezna maska vani uvijek itd. I na zapadu i sad imas lakse mjere nego kod nas, u austriji, njemackoj, sloveniji...
dječak sa šibicama

#17207 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

animus wrote: 05/05/2020 23:20 I meni je ovo dosadilo i volio bi da nestane ali...
Nemamo mi nikakvo specijalno popustanje restrikcija, druga je stvar sto bosanac nece da nosi masku u dzamiji, crkvi, autobusu, granapu, nece da drzi odstojanje a morao bi.
Logovan

#17208 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

azurna_obala wrote: 05/05/2020 23:27 Stid me dok ga slušam!!!

Bolje da nisi ništa rek'o! Bio je on nekad u nekoj emisiji kad se posvađao s nekim, nisam sigurna ko je to bio, mozda Nazif Gljiva.

Ahahhaha evo nasla sam jedan video, https://youtu.be/xpZ39JVbGMA,

Kaze pobjego sam.na vrijeme, nisam pobjego, otiso sam na vrijeme. Šuti, svaka ti je zlatna neizgovorena.
Ma najbolje da niko od njih ništa nije govorio, a ne samo Šerif. Ne znaš ko je gori.
DEMONIKA

#17209 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

Vi ste najgori :mrgreen:
smijete se, pravite neke šale, ko smiješno je, kliksate i čekate da neko riješi situaciju u bejha aka Superman i oslobodi vas bande, dok vi sjedite iza monitora i nagađate, zabrinutih faca :mrgreen:
stakasa

#17210 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stakasa »

Ako se nista dramaticno ne desi do kraja sedmice BiH vlasti i jos vise BeHa gradani ce s pravom moci konstatovati da su se fantasticno ponjeli u borbi sa koronom. U startu su preduzete drakonske mjere, u globalu su gradani pokazali zavidnu disciplinu, ocito je da virus svuda jenjava tako da se vrlo lako moze desiti da se sve karte poklope i da masovna zaraza i masovno umiranje kao sto se je desilo u Italiji, Spaniji ili Belgiji potpuno izostane, barem u ovom prvom krugu.
P.S.
Bez veze je ova prica narod stoka, nismo bolje ni zasluzili, u Svabe nema labavo itd
JanuaryJones

#17211 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JanuaryJones »

stakasa wrote: 06/05/2020 01:36 Ako se nista dramaticno ne desi do kraja sedmice BiH vlasti i jos vise BeHa gradani ce s pravom moci konstatovati da su se fantasticno ponjeli u borbi sa koronom. U startu su preduzete drakonske mjere, u globalu su gradani pokazali zavidnu disciplinu, ocito je da virus svuda jenjava tako da se vrlo lako moze desiti da se sve karte poklope i da masovna zaraza i masovno umiranje kao sto se je desilo u Italiji, Spaniji ili Belgiji potpuno izostane, barem u ovom prvom krugu.
P.S.
Bez veze je ova prica narod stoka, nismo bolje ni zasluzili, u Svabe nema labavo itd
Narod je stoka, nevezano za koronu, čim svjesno dopušta uToravanje po bilo kojem osnovu.
sadie_forever

#17212 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Narod nista nije postova,licno znam da su se mnogi skupljali po kucama radi teravija,dakle neka se skupi par komsija i sastavi dzemat...to ti je vec rizik

sad bi razumjela da su dzamije otvorene za dnevne namaze,ali to je otvoreno za dzumu i teraviju takodjer..kad su dzamije krcate
DEMONIKA

#17213 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

vidi ove sa dzamijama i teravijama iz anamo one neke države ovdje piše li piše :roll:
jadna je toj tvojoj svekrvi majka koja je rodi da ima tebe u blizini
sadie_forever

#17214 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

DEMONIKA wrote: 06/05/2020 01:49 vidi ove sa dzamijama i teravijama iz anamo one neke države ovdje piše li piše :roll:
HAHAHA pa nije mi u blizini

i inace,vjerujem da se dzamije otvaraju jer dolazi druga trecina ramazana,masovno se daju vitre i zekjati...nebi bilo dobro da to ode nekome drugom.Ja sam ove god odlucila dati u Africku zemlju,IZ me vise nece vidjeti
index_box

#17215 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

DEMONIKA wrote: 06/05/2020 01:49 vidi ove sa dzamijama i teravijama iz anamo one neke države ovdje piše li piše :roll:

NajljeVše su mubareć noći u dalekoj ŠveCkoj... :oops:
sadie_forever

#17216 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

index_box wrote: 06/05/2020 01:55

U Njemackoj su sve crkve zatvorene i jos se ne spominje da se otvaraju

U Bosni situacija NIJE stabilna,a oni navrli da popustaju mjere i ne osvrcu se sto zadnjih par dana su imali po 69 dnevno(a prije toga 30 (i RS je drzava BIH)
index_box

#17217 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

sadie_forever wrote: 06/05/2020 01:56
index_box wrote: 06/05/2020 01:55

U Njemackoj su sve crkve zatvorene i jos se ne spominje da se otvaraju

U Bosni situacija NIJE stabilna,a oni navrli da popustaju mjere i ne osvrcu se sto zadnjih par dana su imali po 69 dnevno(a prije toga 30 (i RS je drzava BIH)
A tamo gdje si ti, koliko je slučajeva danas bilo? :oops:
DEMONIKA

#17218 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

ne kvotaj me sadie! nisam te kvotala, ajde talasaj tom jadi koji te oženio, iz ko zna kojih razloga, jadan!
sadie_forever

#17219 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

DEMONIKA wrote: 06/05/2020 02:02 ne kvotaj me sadie! nisam te kvotala, ajde talasaj tom jadi koji te oženio, iz ko zna kojih razloga, jadan!
Nisi me kvotala ali pricas o meni,nemoj mislit da to mozes bez da te kvotam :D i otkud ti to da sam ja udata? :D
DEMONIKA

#17220 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

To bi bila provokacija s tvoje strane
kažu ljudi, žene pričaju po brijačnicama :mrgreen:
sadie_forever

#17223 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

evo u Engleskoj pukla jos veca bruka,epidemiolog u samoizolaciji radi simptoma na coronu dovodio ljubavnicu sebi bar 2 puta ( oboje u braku,to je manje bitno doduse :D)

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... lover.html
daddy-kool

#17224 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

stakasa wrote: 06/05/2020 01:36 Ako se nista dramaticno ne desi do kraja sedmice BiH vlasti i jos vise BeHa gradani ce s pravom moci konstatovati da su se fantasticno ponjeli u borbi sa koronom. U startu su preduzete drakonske mjere, u globalu su gradani pokazali zavidnu disciplinu, ocito je da virus svuda jenjava tako da se vrlo lako moze desiti da se sve karte poklope i da masovna zaraza i masovno umiranje kao sto se je desilo u Italiji, Spaniji ili Belgiji potpuno izostane, barem u ovom prvom krugu.
P.S.
:thumbup:
Vrlo rano uvedeni lockdown je ključna mjera koja je u korijenu sasjekla pandemiju, građani uglavnom regovali disciplinovano, sad za sad dobro izgleda.
daddy-kool

#17225 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Izbjegavanje masovnih okupljanja i nošenje maski je ključno za sprečavanje novih velikih klastera. Vidjećemo kako će to funkcionisati, možda će najveći problem biti upravo javni prevoz.
Locked