nije,i daj bože da neko upitalaik1981 wrote: ↑05/05/2020 16:06Jel se iko od silnih novinara sjetio da postavi ovo pitanje nadleznim? Od pocetka pandemije su bile prisutne ovakve nebuloze.. Jedne ostavili da rade a druge ekonomski unistili.. Ove budalastine vise ne mogu pod kozu..
Citav dan se prica o derneku a pravi kriminal pada u drugi plan.. Ne prica se o dusmanskom korona zakonu vlade, padaju i ostale pljacke u zaborav..
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
-
kakavdanakneiskustvu
#2926 Re: Koliko mjere mogu trajati?
- manuchao91
#2927 Re: Koliko mjere mogu trajati?
od 11 Maja u RS kafici se puštaju u rad.
Frizerski,kozmeticki saloni,centri za ljepotu
fitness centri
Frizerski,kozmeticki saloni,centri za ljepotu
fitness centri
- manuchao91
#2928 Re: Koliko mjere mogu trajati?
samo ne znam sta li ce sa klubovima navečer
Ne vjerujem da ce dozvolit okupljanje više ljudi stiskanih jedni uz druge na jednom mjestu.
Ne vjerujem da ce dozvolit okupljanje više ljudi stiskanih jedni uz druge na jednom mjestu.
-
aldinjo
#2929 Re: Koliko mjere mogu trajati?
I ne trebaš da budeš. Nisam se tebi ni žalio.
-
aldinjo
#2930 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Šta je to klaster? Nije bosanska riječ. A ovo je bh forum.Nike af1 white wrote: ↑05/05/2020 15:43 joj kad od sutra krenu klasteri selfija iz dzamija i promovisanje outfita napucenih usana i prekomjerne sminke molicemo od muke da se vrate korona klasteri![]()
![]()
![]()
- manuchao91
#2931 Re: Koliko mjere mogu trajati?
U RS-u popustili mjere prije FBiH a situacija im gora nego kod nas i mjere su bile puno restriktivnije
Prije sam se nadao da ce ovo Federacija uradit.
Prije sam se nadao da ce ovo Federacija uradit.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2932 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Polako se sve vraća u normalu kada su prodali rukavice i maske od donacija i pohapali pare od MMF, usput kupujući respiratore koje možeš sad dijeliti ko kompresore za vulkanizer
Nego ja mislim da će se sve vratiti u normalu kad krene nacionalno prepucavanje i mjerenje čiji je veći srpski, hrvaCki ili bošnjački
Nego ja mislim da će se sve vratiti u normalu kad krene nacionalno prepucavanje i mjerenje čiji je veći srpski, hrvaCki ili bošnjački
- Rothmans
#2933 Re: Koliko mjere mogu trajati?
odosmo s teme, aldine. ti u svoj taj hram il kako vec zovete,ja u dzamiju i cao. ha jaaldinjo wrote: ↑05/05/2020 01:30Što dalje nas obilazi u "širokom luku". Takvi i ne trebaju da dolaze u džamiju.
A "šuplje" ostavi za neki drugi pdf. Možda za onaj gdje se neki raduju "deratizaciji" žena i djece.
tap3ah75 wrote: ↑05/05/2020 10:56
Još mi reće ... možete neke kese staviti na ruke.
Ja stavio kesu iz Binga na ruku i prošao unutra.
Nije moja banka ... da jeste pozatvarao bih sve što imam kod njih.
Krkani.
reci da se salis?
- banjaluka078
- Moderator
- Domaci izdajnik
#2935 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa šta bi ti? Da mi pravoslavci možemo na liturgije, a muslimani ne smiju na namaz...jašta...Gdje ti je tu ravnopravnost vjerskih zajednica 
Sad nam bar ne mogu na nos nabijati da smo zarazni
Sad nam bar ne mogu na nos nabijati da smo zarazni
Last edited by Domaci izdajnik on 05/05/2020 17:13, edited 1 time in total.
-
TomANDJerry
#2936 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Jos su nas stigli spasiti od virusa koji je gori od kuge i kolere zajedno. Ali vidis da vec najavljuju da bi mogao ponovo najesen da se vrati, da pripreme ovce da same udju u tor na nekoliko mjeseci da oni obave svoje.Lajavikrelac wrote: ↑05/05/2020 16:55 Polako se sve vraća u normalu kada su prodali rukavice i maske od donacija i pohapali pare od MMF, usput kupujući respiratore koje možeš sad dijeliti ko kompresore za vulkanizer![]()
Nego ja mislim da će se sve vratiti u normalu kad krene nacionalno prepucavanje i mjerenje čiji je veći srpski, hrvaCki ili bošnjački![]()
Znas, moramo "izravnati krivulju"
- Domaci izdajnik
#2937 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Majstore ne upada granata dva puta u istu rupu
i ovako su se usrali ekonomski i nemaju pojma šta će dalje, to na jesen bi stvarno dovelo četiri jahača apokalipse u punom galopu...
-
Nivelacija
#2938 Re: Koliko mjere mogu trajati?
U RS zadnjih 5 dana 300 pozitivnih otvoreni soping centri
U FBIH zadnjih 5 dana 30 pozitivnih zatvoreni soping centri po Tuzli, Zenici, Sarajevu.. izuzev par centara HDZ-a tipa FIS Vitez..
U FBIH zadnjih 5 dana 30 pozitivnih zatvoreni soping centri po Tuzli, Zenici, Sarajevu.. izuzev par centara HDZ-a tipa FIS Vitez..
- banjaluka078
- Moderator
#2939 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja sam za da oni nas puste na miru konačno. Ukini mjere, pa ko živ ko mrtav, ionako je sve nakaradno. Može tržni centar, od ponedjeljka može kafana, a ja u kino ne mogu.Lajavikrelac wrote: ↑05/05/2020 17:11 Pa šta bi ti? Da mi pravoslavci možemo na liturgije, a muslimani ne smiju na namaz...jašta...Gdje ti je tu ravnopravnost vjerskih zajednica
Sad nam bar ne mogu na nos nabijati da smo zarazni![]()
Sutra policijski od 15, od prekosutra od 22.
Danas zapisivali za rukavice, od sutra ne trebaju rukavice.
Kašljem, nije mi dobro, ne mogu porodičnoj, moram u ambulantu za respiratorne smetnje. Testiraj. Negativna. I dalje kašljem, idem porodičnoj. Pobjegoše od mene. Opet ovima za respiratorne smetnje - bježi od nas, još ćeš nešto pokupiti. Nazad porodičnoj. E ne možeš kod nas danas, ali od ponedjeljka možeš, radićemo normalno. Pa znaš šta više!
Pusti me samo da živim, ne sluđuj me.
-
TomANDJerry
#2940 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja bas mislim suprotno ... evo ovo su uradili i nigdje nista, na cijeloj zemaljskoj kugli jedino u Michigan grupa rasista i desnicara izasli za automatskim puskama na ulicu i prakticno rekli "hajde da vidimo tog policajca koji ce doci da nas uhapsi jer mu je to rekao guverner iz svoje vile od 10 miliona putem video linka".Lajavikrelac wrote: ↑05/05/2020 17:15 Majstore ne upada granata dva puta u istu rupui ovako su se usrali ekonomski i nemaju pojma šta će dalje, to na jesen bi stvarno dovelo četiri jahača apokalipse u punom galopu...
Ali osim tog jednog primjera gdje su ljudi stvarno stali da brane svoje slobode --- nista, vecina cak podrzava. A propast ekonomije najlakse objasnit "pa virus, epidemija - sta ocekujete"
- Domaci izdajnik
#2941 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ma kakav. Preskupa zajebancija za makroekonomiju. Ne možeš to ciljano uraditi, panika odradi svoje...
-
neko_sa_strane
#2942 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zar nisu fast food restorani zatvoreni? Na Čvili jedan je otvoren.
-
Officer Crabtree
#2943 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Jel ima neko da nije iz Sarajeva, obzirom da je tu lakše kontrolisati sve
...
Jesul' kod vas u gradu ove mjere samo mrtvo slovo na papiru? Ne mislim na to da je zatvoreno ono što je zabranjeno, to je i kod nas, međutim sve ovo ostalo (maske u prodavnicama, frizerskim salonima...), broj ljudi u grupama, igrališta i sl? A policija okolo šeta, sjedi u autu gleda to sve...
Kod nas niko ništa ne poštuje, nisam od onih paničara, ok jasno mi je da je taj voz kažnjavanja prošao, nego mi zanimljivo zašto država sve te mjere uvede, pa ih ne provodi...
S druge strane ako 30 mladih može u grupi igrati košarke i sjediti na zidu, zašto ne može raditi sve ostalo uz mjere koje će nadgledati?
Jedino što mi sa strane ovo izgleda je kao da je ovo uvedeno da se nekome pravdamo da nešto radimo (EU, WHO...) al pošto baš i ne vide šta je u našim naseljima, nek' je na papiru samo kad traže neki papir...
Jesul' kod vas u gradu ove mjere samo mrtvo slovo na papiru? Ne mislim na to da je zatvoreno ono što je zabranjeno, to je i kod nas, međutim sve ovo ostalo (maske u prodavnicama, frizerskim salonima...), broj ljudi u grupama, igrališta i sl? A policija okolo šeta, sjedi u autu gleda to sve...
Kod nas niko ništa ne poštuje, nisam od onih paničara, ok jasno mi je da je taj voz kažnjavanja prošao, nego mi zanimljivo zašto država sve te mjere uvede, pa ih ne provodi...
S druge strane ako 30 mladih može u grupi igrati košarke i sjediti na zidu, zašto ne može raditi sve ostalo uz mjere koje će nadgledati?
Jedino što mi sa strane ovo izgleda je kao da je ovo uvedeno da se nekome pravdamo da nešto radimo (EU, WHO...) al pošto baš i ne vide šta je u našim naseljima, nek' je na papiru samo kad traže neki papir...
- Lincoln-Burrows
#2944 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Mislim da je bolje da se otvori što više toga i to sad (od danas ako je moguće),
ako se pogorša stegni za jedan zub i tako dalje. Ako se otvore granice ne mora značiti
nužno i da će biti putovanja. Vidim evo rijetki busevi voze poluprazni a avione
na nebu ne vidim nikako. Meni ne smeta da se otvori ni kino jer ja tamo neću sada svakako,
a upitno je dali se isplati poslovanje sa 20% popunjenosti dvorane ili koliko se dozvoli.
Najavili su avioprijevoznici da će ako bude manje putnika na letu zbog tražene distance dignuti cijene
da kompenziraju taj manjak, znači ako ideš avionom platiti ćeš masnu paru. Poskupljenja su izvjesna
na svakom koraku jer sve funkcionira tako ako nema popunjenosti i prometa kako u prijevozu tako i drugdje.
ako se pogorša stegni za jedan zub i tako dalje. Ako se otvore granice ne mora značiti
nužno i da će biti putovanja. Vidim evo rijetki busevi voze poluprazni a avione
na nebu ne vidim nikako. Meni ne smeta da se otvori ni kino jer ja tamo neću sada svakako,
a upitno je dali se isplati poslovanje sa 20% popunjenosti dvorane ili koliko se dozvoli.
Najavili su avioprijevoznici da će ako bude manje putnika na letu zbog tražene distance dignuti cijene
da kompenziraju taj manjak, znači ako ideš avionom platiti ćeš masnu paru. Poskupljenja su izvjesna
na svakom koraku jer sve funkcionira tako ako nema popunjenosti i prometa kako u prijevozu tako i drugdje.
-
kakavdanakneiskustvu
#2945 Re: Koliko mjere mogu trajati?
morali bi biti zatvoreni,jedino smiju imati šalter prodajuneko_sa_strane wrote: ↑05/05/2020 17:54 Zar nisu fast food restorani zatvoreni? Na Čvili jedan je otvoren.
-
kakavdanakneiskustvu
#2946 Re: Koliko mjere mogu trajati?
slično je i u ZeniciOfficer Crabtree wrote: ↑05/05/2020 18:27 Jel ima neko da nije iz Sarajeva, obzirom da je tu lakše kontrolisati sve...
-
Tambure
#2947 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Mjere ce se popustati ali ce se sada vise kaznjavati. Obrtnici nek vam je bog na pomoci vecina vas ce se samozatvoriti do ljeta.
-
tap3ah75
-
Tambure
-
last mohicans
#2950 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sad na cvili EP 30 bruda najamanje, a kod TV stala patrola i dva para ufatili legitimisati jer nemaju maske. To je ta Juskin policija. Udri na nejači.