Kakav homeoffice ide se na posao sa maskom ko zombibeni-bu-man wrote: ↑05/05/2020 16:56ahaaaa kako da ne, kad te malac budi 2 put u toku noci a ti radis od 9 do duse sad je homeoffice a ipak ustanes u 08:50![]()
Logosoft
Moderator: Benq
- Kockasti
#21726 Re: Logosoft ALL ABOUT
- beni-bu-man
#21727 Re: Logosoft ALL ABOUT
Titami kod nas homeoffice do daljnegKockasti wrote: ↑05/05/2020 19:52Kakav homeoffice ide se na posao sa maskom ko zombibeni-bu-man wrote: ↑05/05/2020 16:56ahaaaa kako da ne, kad te malac budi 2 put u toku noci a ti radis od 9 do duse sad je homeoffice a ipak ustanes u 08:50![]()
. A ljepse i malac da te budi prosao sam te slatke
- beni-bu-man
-
Nefs-i Mulhima
#21730 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sa ovom slagalicom su baš poremetili ostale pakete....
Npr: Slagalica vs light paket... Nema smisla imati light u ponudi. Cjena bi trebala ići dole uveliko, a zanimljiv je paket za starije tipa penzionere ili ljude koji gledaju samo lokalne kanale.
Npr: Slagalica vs light paket... Nema smisla imati light u ponudi. Cjena bi trebala ići dole uveliko, a zanimljiv je paket za starije tipa penzionere ili ljude koji gledaju samo lokalne kanale.
- MTV
#21731 Re: Logosoft ALL ABOUT
Namjerno da bi se uzimala Logo Slagalica.
- beni-bu-man
#21732 Re: Logosoft ALL ABOUT
Slagalica je ekstra 
- MTV
#21733 Re: Logosoft ALL ABOUT

7 novih HD kanala u Osnovnom paketu SUPER TV usluge
Poštovani korisnici,
SUPER TV usluga je bogatija za 7 novih HD kanala u Osnovnom paketu, FOX HD, FOX Life HD, FOX Crime HD, FOX Movies HD, National Geographic HD, National Geographic Wild HD i 24 Kitchen HD.
Uživajte u preko 80 HD kanala i više od 270 kanala unutar vaše SUPER TV usluge.
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/novi-hd-kanali-maj
- MTV
#21734 Re: Logosoft ALL ABOUT
Steta sto je vraceni sadrzaj unazad na FOX HD, FOX Life HD, FOX Crime HD, National Geographic HD, 24Kitchen HD, HRT 1 HD i HRT 2 HD u SD formatu.
Ostali HD kanali koji imaju vracanje unazad, vraceni sadrzaj je u HD formatu.
Ostali HD kanali koji imaju vracanje unazad, vraceni sadrzaj je u HD formatu.
- MTV
#21735 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nadam se Superstaru HD mislim da je i za njega velika sansa pogotovo nakon ovog
https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura ... kovljevica
I mts uveo danas jos 5 HD kanala tako da oni broje 85 HD kanala.
775 History HD
776 TV5 Monde Europe HD
777 Al Jazeera Balkans HD
826 Dorcel HD
827 Eroxxx HD
https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura ... kovljevica
I mts uveo danas jos 5 HD kanala tako da oni broje 85 HD kanala.
775 History HD
776 TV5 Monde Europe HD
777 Al Jazeera Balkans HD
826 Dorcel HD
827 Eroxxx HD
- MTV
#21736 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hronoliski poredane promjene u ponudi kanala u LOLe nam naseg od 2017 do danas:
https://www.tvchannellists.com/List_of_ ... ft#Changes
a kompletna lista kanala
https://www.tvchannellists.com/List_of_ ... n_Logosoft
https://www.tvchannellists.com/List_of_ ... ft#Changes
a kompletna lista kanala
https://www.tvchannellists.com/List_of_ ... n_Logosoft
- dječak sa šibicama
#21737 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li neka akcija trenutno, negdje oko februara je bila akcija 3 mjeseca besplatno?
- MTV
#21738 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislis 3 mjeseca po marku 
Istekla 31.03.2020.
Bice opet nesto...
Istekla 31.03.2020.
Bice opet nesto...
-
redhat
#21739 Re: Logosoft ALL ABOUT
Otuzna je ova tema, kockasti i MTV međusobno jedan drugom hvale i isčuđavaju se koliko je Logosoft dobar i kul. I beni bu se lagano uključuje.
Momci vjerujem da ste nagrađeni za ovaj osnovni oblik reklame na balkanski način ali jel vas makar malo stid...ono nasamo sami sa sobom?
A i moderacija voli izbrisati svaki komentar koji nije pohvala logosofta, tako da očekujem ovaj komentar da bude izbrisan.
Što se tiče Foxova i HD dopisivanje - tu ste u pravu, samo je dopisan HD, to pravog HD nije vidjelo pa čak ni 720p jer mu je bitrate ispod 150 kb tako da furat se na to je tuga - ili ne znate ili se pravite.
Primjer skineš Kodi i nađeš link za film u 4K i pokreneš ga a tamo lola u kini snimao mobitelom u kinu - kako? Povećao skalirao rezoluciju na rezoluciju 4K i kodi - mašina samo to vidi a slika nula.
Isto je tako sa Logosoftom i dopisivanjem HD.
Snimalica od prvog dana smeće, ako snima izlomljeno snima i izlomljeno reprodukuje sa pucanjem i tona i slike. Sad su uveli fol da neke sadrzaje koje prikazujes od jucer recimo - sadrzaj bude lose reprodukovan pa emisija od sat recimo ide pola sata i uredno nakon tih pola sata opet krene prikazivati tih prvih sat vremena itd.
Time traka sadržaja ni za jedan kanal ne radi kako treba, niti znaš sta gledas niti sta je bilo prije niti sta ce biti.
U udarnim terminima oko 7-10 navece niti jedan kanal ne radi bez pucanja i slike koja mrzne.
Sve u svemu pozdravi Kockastom i MTV a za LOL imam prijedlog novog slogana "Logosoft, resetujte modem ako to ne pomogne resetujte STB"
Momci vjerujem da ste nagrađeni za ovaj osnovni oblik reklame na balkanski način ali jel vas makar malo stid...ono nasamo sami sa sobom?
A i moderacija voli izbrisati svaki komentar koji nije pohvala logosofta, tako da očekujem ovaj komentar da bude izbrisan.
Što se tiče Foxova i HD dopisivanje - tu ste u pravu, samo je dopisan HD, to pravog HD nije vidjelo pa čak ni 720p jer mu je bitrate ispod 150 kb tako da furat se na to je tuga - ili ne znate ili se pravite.
Primjer skineš Kodi i nađeš link za film u 4K i pokreneš ga a tamo lola u kini snimao mobitelom u kinu - kako? Povećao skalirao rezoluciju na rezoluciju 4K i kodi - mašina samo to vidi a slika nula.
Isto je tako sa Logosoftom i dopisivanjem HD.
Snimalica od prvog dana smeće, ako snima izlomljeno snima i izlomljeno reprodukuje sa pucanjem i tona i slike. Sad su uveli fol da neke sadrzaje koje prikazujes od jucer recimo - sadrzaj bude lose reprodukovan pa emisija od sat recimo ide pola sata i uredno nakon tih pola sata opet krene prikazivati tih prvih sat vremena itd.
Time traka sadržaja ni za jedan kanal ne radi kako treba, niti znaš sta gledas niti sta je bilo prije niti sta ce biti.
U udarnim terminima oko 7-10 navece niti jedan kanal ne radi bez pucanja i slike koja mrzne.
Sve u svemu pozdravi Kockastom i MTV a za LOL imam prijedlog novog slogana "Logosoft, resetujte modem ako to ne pomogne resetujte STB"
- studiorum_tuzlaensis
#21740 Re: Logosoft ALL ABOUT
Slažem se da je bitrate odron. Ljudi koji obraćaju pažnju na ovakve stvari to vrlo dobro vide, tj. ciljna skupina će biti razočarana.
Ne znam kome prodaju HD, možda mogu mojoj tetki od 75 godina, koja ni ne zna šta znači HD.
Ne znam kome prodaju HD, možda mogu mojoj tetki od 75 godina, koja ni ne zna šta znači HD.
-
redhat
#21741 Re: Logosoft ALL ABOUT
Igraju ljudi na to da prosječni bošnjo ima grundig tv sa "guzicom" iz 1989 ili u najbolju ruku Teslu 32" iz binga pa ko će vidjeti razliku. Ubacis u jednacinu par trollova i botova koji svršavaju na pomen logosofta i tih akcija i strasnih kanala i te hip kul ponude koju niko nema i eto ga, instant reklama na balkanski način.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑08/05/2020 10:48 Slažem se da je bitrate odron. Ljudi koji obraćaju pažnju na ovakve stvari to vrlo dobro vide, tj. ciljna skupina će biti razočarana.
Za poredjenja radi, Netflix je sa 6-7 mbita bitrate-a spao na manje od mege mbps i opet je bolji od svakog kanala koji logosoft ima u ponudi.
Sitnice kao 4K makar testni kanal ili 5.1 zvuk su misaona imenica za logosoft i bice jos dugo.
- MeanMachine
#21742 Re: Logosoft ALL ABOUT
Činjenica je da nisu ni svi "HD" kanali istog kvaliteta, a a da je sve skupa daleko od istinskog HD sadržaja - u to nema sumnje. Iskreno rečeno ne znam ima li bilo koji provider nešto što se može nazvati pravim HD sadržajem, nažalost.
S druge strane, da su ovi "HD" kanali DALEKO BOLJI od SD sadržaja (naročito lokalnih i regionalnih TV stanica) - i to stoji, i mnogo mi je draže imati što više ovih prividnih HD kanala u ponudi tako da pozdravljam uvođenje takvog sadržaja u svakom slučaju.
Logosoft je, poput drugih providera u BiH, daleko od idealnog i ima puno prostora za napredak, naročito kod:
- uvođenja u ponudu većeg broja HD kanala;
- izbacivanja nekvalitetnih sadržaja koji nikome ne trebaju (lavina Pink kanala, lokalne TV stanice sa 5 - 10 gledaoca isl.);
- povećanja brzine interneta koja dugo nije "dirnuta";
Ono što je pozitivno u ovom trenutku je solidan odnos uloženo / dobijeno - pod uslovom da kompletan servis radi kako treba, a tu moram priznati da proteklih nekoliko mjeseci nemam apsolutno nikakvih primjedbi.
S druge strane, da su ovi "HD" kanali DALEKO BOLJI od SD sadržaja (naročito lokalnih i regionalnih TV stanica) - i to stoji, i mnogo mi je draže imati što više ovih prividnih HD kanala u ponudi tako da pozdravljam uvođenje takvog sadržaja u svakom slučaju.
Logosoft je, poput drugih providera u BiH, daleko od idealnog i ima puno prostora za napredak, naročito kod:
- uvođenja u ponudu većeg broja HD kanala;
- izbacivanja nekvalitetnih sadržaja koji nikome ne trebaju (lavina Pink kanala, lokalne TV stanice sa 5 - 10 gledaoca isl.);
- povećanja brzine interneta koja dugo nije "dirnuta";
Ono što je pozitivno u ovom trenutku je solidan odnos uloženo / dobijeno - pod uslovom da kompletan servis radi kako treba, a tu moram priznati da proteklih nekoliko mjeseci nemam apsolutno nikakvih primjedbi.
-
SHTEVELEC
#21743 Re: Logosoft ALL ABOUT
usluga im radi manje-vise ok, bude nekih prekida al' to je ok, ja jedinu zamjerku imam na stb, stvarno je los. ako vec nisu i stanju ponuditi dobre uredjaje neka daju korisnicima opciju android aplikacije (kao telemach, eon je stvarno dobar), instaliracu je na tv i ne treba mi nista drugo, i njima je automatski manji trosak
- MeanMachine
#21744 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pretpostavljam da si dobio Amino STB i ako je tako onda ti mogu reći samo jedno: OBAVEZNO traži zamjenu za Arris, insistiraj i ne odustaj od tog zahtjeva - razlika je ogromna, kao da porediš dvije sasvim druge usluge od dva različita providera, a ne dva STB-a.SHTEVELEC wrote: ↑08/05/2020 11:48 usluga im radi manje-vise ok, bude nekih prekida al' to je ok, ja jedinu zamjerku imam na stb, stvarno je los. ako vec nisu i stanju ponuditi dobre uredjaje neka daju korisnicima opciju android aplikacije (kao telemach, eon je stvarno dobar), instaliracu je na tv i ne treba mi nista drugo, i njima je automatski manji trosak
- MTV
#21746 Re: Logosoft ALL ABOUT
Svakodnevni restart?! Onda je ovo photoshop

FOXovi i National Geographic HD kanali frisko snimljeni sa Arrisa VIP 113 (potrajalo je radi uploada jer i na yt nesto stavljam), pa nek i drugi korisnici drugih operatera pogledaju. Nisam znao da ovo "HD" na FOXovima Logosoft dopisuje kako su onda samo zaboravili dopisati HD na NG Wild.
A Dolby Digital ide ako podesis Audio izlaz na Digitalni AC3 na putanji:
MENU
Podesavanja
TV i zvuk
Audio Izlaz: Digitalni AC3
Snimalica na Arrisu radi ko zmaj, samo je zamjerka kad je video sadrzaj duzi od sat, dva dok premotas dio koji ti treba moze proci i 10 minuta.
I jos jedna zamnjerka sto nema vracanje unazad na pojedinim kanalima koji su na staroj platformi imali vracanje unazad (History, FOX Movies, O Kanal. NG Wild, Baby...)
poyy

FOXovi i National Geographic HD kanali frisko snimljeni sa Arrisa VIP 113 (potrajalo je radi uploada jer i na yt nesto stavljam), pa nek i drugi korisnici drugih operatera pogledaju. Nisam znao da ovo "HD" na FOXovima Logosoft dopisuje kako su onda samo zaboravili dopisati HD na NG Wild.
A Dolby Digital ide ako podesis Audio izlaz na Digitalni AC3 na putanji:
MENU
Snimalica na Arrisu radi ko zmaj, samo je zamjerka kad je video sadrzaj duzi od sat, dva dok premotas dio koji ti treba moze proci i 10 minuta.
I jos jedna zamnjerka sto nema vracanje unazad na pojedinim kanalima koji su na staroj platformi imali vracanje unazad (History, FOX Movies, O Kanal. NG Wild, Baby...)
poyy
-
Sakazulu
#21747 Re: Logosoft ALL ABOUT
Aha sad znam kako izgleda PShop 
PS
Prijatelju koji imaš problema sa uslugom - kao i sve u našem okruženju i državi, ako nisi uporan nema te. Pa sad ti vidi da li ćeš ih ganjati ili misliti da su ljudi plaćeni.
Evo i ja često zakukam ali u isto vrijeme LoL handrim dok ne naprave, nekad sa većim nekad sa manjim uspjehom!
PSS
Evo na računu gledam da sam uputio poziv na ovaj broj: 381607192088 Međunarodni pozivi - Zona 1a 0,550 KM i pogledam stvarno jesam. 13. aprila na 2 sekunde, kako i zašto nisam siguran, ali popuših po' marke
PS
Prijatelju koji imaš problema sa uslugom - kao i sve u našem okruženju i državi, ako nisi uporan nema te. Pa sad ti vidi da li ćeš ih ganjati ili misliti da su ljudi plaćeni.
Evo i ja često zakukam ali u isto vrijeme LoL handrim dok ne naprave, nekad sa većim nekad sa manjim uspjehom!
PSS
Evo na računu gledam da sam uputio poziv na ovaj broj: 381607192088 Međunarodni pozivi - Zona 1a 0,550 KM i pogledam stvarno jesam. 13. aprila na 2 sekunde, kako i zašto nisam siguran, ali popuših po' marke
- MTV
#21748 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na resiveru kod obavijesti o novih 7 HD kanala kod svakog pise HD

dok na tom istom resiveru na EPG traci dok se saltaju kanali "HD" je dopisano samo kod NG Wild HD. Valjda se nekad sjete dopisati i ostalim:
FOX, FOX Life, FOX Crime, FOX Movies, National Geographic, 24 Kitchen, Epic Drama, FilmBox Extra, Nasa TV
Dokaz:

dok na tom istom resiveru na EPG traci dok se saltaju kanali "HD" je dopisano samo kod NG Wild HD. Valjda se nekad sjete dopisati i ostalim:
FOX, FOX Life, FOX Crime, FOX Movies, National Geographic, 24 Kitchen, Epic Drama, FilmBox Extra, Nasa TV
Dokaz:

- MTV
#21749 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo jos jedna komparacija:
Super TV Arris

EON Smart app na A95x F3 Air

Klik TV aplikacija od pinka na A95x F3 Air

Super TV Arris

EON Smart app na A95x F3 Air

Klik TV aplikacija od pinka na A95x F3 Air

-
zongo
#21750 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koja je maksimalna brzina koju bi mogao dobiti preko obicne telefonske linije?
U pitanju je starogradnja.
U pitanju je starogradnja.