Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Max Bunker
#27176 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
- Point.
#27177 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zasto?Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 14:24 Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
Sasvim konkretna prica i jednog i drugog.
-
Max Bunker
#27178 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ibričić je u reprezentaciji ostao samo i isključivo poznanstvu sa Spahom i Edinom i ako je doprinosio atmosferi u reprezentaciji i ako nije zauzimao mjesto nekom od drugih fudbalera, onda hajde ok (nije rijetka situacija da neke ekipe pod ugovor drže neke fudbalere samo radi atmosfere). Dakle nije na kvalitet, već na poznanstvo.Point. wrote: ↑05/05/2020 14:57Zasto?Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 14:24 Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
Zukanovića iz reprezentacije tjera Pape-lik ostane.
Zukanovića iz reprezentacije tjere Baždarević (nakon Grčke)-lik ostane.
Zukanovića u reprezentaciji ne želi Prosinečki-lik igra za reprezentaciju.
I pazi, ovo za Zukanovića nije šuplja, već prića koja se vrlo lako može provjeriti i među reprezentativcima i među novinarima.
- luckylaka
#27179 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Za Senijada i licno znam da je obicni idiot ili kreten i najpametniji je kada ne kaze nista.Za Zuku ne znam ali cini mi se da su obojica u 5 deka.Ibricic koji je prvi trebao javno da kaze,,Hvala Pape sto sam vidio Brazil"pa makar ne odigrao ni sekunde sad nasao da sere.Al nije dzaba ona,,misevi izlaze...Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 14:24 Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
- Point.
#27180 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako si poslušao podcast onda znaš da Senijad uopšte ne govori o tome što nije igrao u Brazilu, nego da su se potrefile dvije identične situacije i sa njim i sa Zukanovićem tj njihovom odstranjenju sa liste putnika za Brazil a to je njihovo odbijanje da uzmu sa menadžera Papetovog burazera. Na njihovo mjesto su bukvalno iz vedra neba ugurani Tino i Anel, koji po kvalitetu nisu bili zreli za reprezentacije. Nedostatak kvalitetnih priprema, čudnih taktika i nepostojanje komunikacije selektora sa igračima su također stvari o kojima pričaju.Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 16:51Ibričić je u reprezentaciji ostao samo i isključivo poznanstvu sa Spahom i Edinom i ako je doprinosio atmosferi u reprezentaciji i ako nije zauzimao mjesto nekom od drugih fudbalera, onda hajde ok (nije rijetka situacija da neke ekipe pod ugovor drže neke fudbalere samo radi atmosfere). Dakle nije na kvalitet, već na poznanstvo.Point. wrote: ↑05/05/2020 14:57Zasto?Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 14:24 Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
Zukanovića iz reprezentacije tjera Pape-lik ostane.
Zukanovića iz reprezentacije tjere Baždarević (nakon Grčke)-lik ostane.
Zukanovića u reprezentaciji ne želi Prosinečki-lik igra za reprezentaciju.
I pazi, ovo za Zukanovića nije šuplja, već prića koja se vrlo lako može provjeriti i među reprezentativcima i među novinarima.
- Point.
#27181 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Asmir, Miske, Medunjanin, Zuka, Senijad, Lulić svi su oni znači miševi a jedino je Pape nepogrešiv. Upravo zbog ovog načina razmišljanja i mentaliteta nema nama napretka, jer likovi ne mogu da shvate da ako je neko bio dobar igrač krajem 80-tih ne mora automatski da znači da je i dobar trener početkom 2010 godine. To je taj malograđanski mentalitet koji popljuju Lulića koji pokazuje na neprofesionalnost u pripremama i okupljanjima naše reprezentacije, ko biva kvari atmosferu.luckylaka wrote: ↑05/05/2020 16:52Za Senijada i licno znam da je obicni idiot ili kreten i najpametniji je kada ne kaze nista.Za Zuku ne znam ali cini mi se da su obojica u 5 deka.Ibricic koji je prvi trebao javno da kaze,,Hvala Pape sto sam vidio Brazil"pa makar ne odigrao ni sekunde sad nasao da sere.Al nije dzaba ona,,misevi izlaze...Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 14:24 Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
Bukvalno bivši reprezentativci koji su bili tu i imaju informacije iz prve ruke kažu između redova da smo otišli u Brazil unatoč a ne zahvaljujući Papetu a pametnjakovići iz St Luisa, Marin Dvora i Minhena znaju bolje pa će popljuvati sve te igrače koji zajedno imaju preko 300 utakmica u reprezentaciji jer govore o nepravilnostima bivšeg selektora jer on je valjao Engleze, Švabe i Ruse 1986 godine.
- luckylaka
#27182 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Imali smo selektore i prije i poslije Papeta ,igrace i za vrijeme Cire,Bake,Mese,Robija...i sjecas li se i jednog takmicenja gdje smo ucestovali.jesmo na kupu u JapanuPoint. wrote: ↑05/05/2020 17:14Asmir, Miske, Medunjanin, Zuka, Senijad, Lulić svi su oni znači miševi a jedino je Pape nepogrešiv. Upravo zbog ovog načina razmišljanja i mentaliteta nema nama napretka, jer likovi ne mogu da shvate da ako je neko bio dobar igrač krajem 80-tih ne mora automatski da znači da je i dobar trener početkom 2010 godine. To je taj malograđanski mentalitet koji popljuju Lulića koji pokazuje na neprofesionalnost u pripremama i okupljanjima naše reprezentacije, ko biva kvari atmosferu.luckylaka wrote: ↑05/05/2020 16:52Za Senijada i licno znam da je obicni idiot ili kreten i najpametniji je kada ne kaze nista.Za Zuku ne znam ali cini mi se da su obojica u 5 deka.Ibricic koji je prvi trebao javno da kaze,,Hvala Pape sto sam vidio Brazil"pa makar ne odigrao ni sekunde sad nasao da sere.Al nije dzaba ona,,misevi izlaze...Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 14:24 Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
Bukvalno bivši reprezentativci koji su bili tu i imaju informacije iz prve ruke kažu između redova da smo otišli u Brazil unatoč a ne zahvaljujući Papetu a pametnjakovići iz St Luisa, Marin Dvora i Minhena znaju bolje pa će popljuvati sve te igrače koji zajedno imaju preko 300 utakmica u reprezentaciji jer govore o nepravilnostima bivšeg selektora jer on je valjao Engleze, Švabe i Ruse 1986 godine.
- Point.
#27183 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Džaba tebi pričati, Pape je nepogrešiv blabla. Zadovoljni što smo otišli na jedno jedino veliko takmičenje a imali smo i imamo kapaciteta za više. Šta ima Pape pričati o ponašanju pa on je sve to aminovao, kitu moju se kod ozbiljnih selektora tipa Löwa, Koemana i drugih to može i smije desiti.luckylaka wrote: ↑05/05/2020 17:42Imali smo selektore i prije i poslije Papeta ,igrace i za vrijeme Cire,Bake,Mese,Robija...i sjecas li se i jednog takmicenja gdje smo ucestovali.jesmo na kupu u JapanuPoint. wrote: ↑05/05/2020 17:14Asmir, Miske, Medunjanin, Zuka, Senijad, Lulić svi su oni znači miševi a jedino je Pape nepogrešiv. Upravo zbog ovog načina razmišljanja i mentaliteta nema nama napretka, jer likovi ne mogu da shvate da ako je neko bio dobar igrač krajem 80-tih ne mora automatski da znači da je i dobar trener početkom 2010 godine. To je taj malograđanski mentalitet koji popljuju Lulića koji pokazuje na neprofesionalnost u pripremama i okupljanjima naše reprezentacije, ko biva kvari atmosferu.luckylaka wrote: ↑05/05/2020 16:52
Za Senijada i licno znam da je obicni idiot ili kreten i najpametniji je kada ne kaze nista.Za Zuku ne znam ali cini mi se da su obojica u 5 deka.Ibricic koji je prvi trebao javno da kaze,,Hvala Pape sto sam vidio Brazil"pa makar ne odigrao ni sekunde sad nasao da sere.Al nije dzaba ona,,misevi izlaze...
Bukvalno bivši reprezentativci koji su bili tu i imaju informacije iz prve ruke kažu između redova da smo otišli u Brazil unatoč a ne zahvaljujući Papetu a pametnjakovići iz St Luisa, Marin Dvora i Minhena znaju bolje pa će popljuvati sve te igrače koji zajedno imaju preko 300 utakmica u reprezentaciji jer govore o nepravilnostima bivšeg selektora jer on je valjao Engleze, Švabe i Ruse 1986 godine..Inace da se pape otvori pa pocne pricu o ponasanju igraca za njegovog mandata Zukina i Ibrina prica bi bila mala maca za ove.Da vidis ponasanje nasih igraca u St.louis.Chicago,Atlanta a i dalje nikakvi amateri im nisu ni do koljena.Sve je to Pape zataskao radi mira u kuci ,sada mu se ovako vraca.
- luckylaka
#27184 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
@Point ...ja licno slavim uspjesne i pobjednike a Pape je jedan od tih.To bi isto radi i sa Mesom,Robijem ili bilo kojim drugim.Meni je Pape kralj dok se ne pojavi uspjesniji.
- Point.
-
Max Bunker
#27186 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jedan par rukava je kada kritiku uputi i svoj stav izrazi Džeko, Begović, Misimović, Salihamidžić, Bolić i dr. i o tome se da diskutovati i polemisati, nekada objektivno a nekada subjektivno iz nekih ličnih zaključaka i promišljanja.Point. wrote: ↑05/05/2020 17:14Asmir, Miske, Medunjanin, Zuka, Senijad, Lulić svi su oni znači miševi a jedino je Pape nepogrešiv. Upravo zbog ovog načina razmišljanja i mentaliteta nema nama napretka, jer likovi ne mogu da shvate da ako je neko bio dobar igrač krajem 80-tih ne mora automatski da znači da je i dobar trener početkom 2010 godine. To je taj malograđanski mentalitet koji popljuju Lulića koji pokazuje na neprofesionalnost u pripremama i okupljanjima naše reprezentacije, ko biva kvari atmosferu.luckylaka wrote: ↑05/05/2020 16:52Za Senijada i licno znam da je obicni idiot ili kreten i najpametniji je kada ne kaze nista.Za Zuku ne znam ali cini mi se da su obojica u 5 deka.Ibricic koji je prvi trebao javno da kaze,,Hvala Pape sto sam vidio Brazil"pa makar ne odigrao ni sekunde sad nasao da sere.Al nije dzaba ona,,misevi izlaze...Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 14:24 Od svih reprezentativaca, Zukanović i Ibričić su jedina dvojica koja nemaju pravo ni "a" da kažu za ranije selektore kao ni za atmosferu u reprezentaciji.
Da je bilo grešaka, naravno da je bilo. Evo, ono što je Medunjanin govorio o taktici 4-4-2 dijamant i da su on i Misimović rekli Papetu da to tako ne ide je sasvim opravdano. Istu grešku je napravio i u prvoj utakmici protiv Francuza (ona poznata scena kada se Misimović okreće prema Papetu i govori "ne možemo ovako").
No međutim, sasvim drugi par rukava je kada kritike upućuju Ibričić i Zukanović i to pazi, upućuju kritike radi spiska reprezentacija a i labudovi na Vrelu Bosne znaju da je Ibričić u toj istoj reprezentaciji bio preko štele, tj. jaranstva sa Džekom i Spahićem i radi atmosfere u reprezentaciji. Zukanović, največa enigma ove reprezentacije jer tri selektora ga tjeraju iz reprezentacije a lik je i dalje tu. BiH nije Kina ili Njemačka i ova informacija ti se da lako provjeriti, sa nekim od igrača ili novinara.
Uz pravljenje nepogrešivosti i življenja u prošlosti, naš problem je i što sve uspješno želimo kritikovati pa onda dopustimo i da dvije šuše (Zukanović i Ibričić) nešto govore i kritikuju Papeta.
Kao što napisa @luckylaka (sa kojim se često ne slažem), Ibričić bi prvi trebao izliti kip Papeta u vlastitom dvorištu.
I da, Pape jeste pobjednik jer je u historiji do sada ostao zapisan kao jedini selektor koji nas je odveo na SP, selektor pod kojim smo imali največi broj pobjeda i kao najbolji fudbaler BiH u historiji i kao jedan od (možda i dva ili tri) najbolja fudbalera bivše države. I to su objektivne činjenice, statistika, fakte...nazovi kako želiš.
Imao je i Baždarević dobru reprezentaciju, laku grupu pa je usrao na kraju i šefa i stanicu.
-
Max Bunker
#27187 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Porediš njemački mentalitet sa balkanskim mentalitetom.Point. wrote: ↑05/05/2020 18:38
Džaba tebi pričati, Pape je nepogrešiv blabla. Zadovoljni što smo otišli na jedno jedino veliko takmičenje a imali smo i imamo kapaciteta za više. Šta ima Pape pričati o ponašanju pa on je sve to aminovao, kitu moju se kod ozbiljnih selektora tipa Löwa, Koemana i drugih to može i smije desiti.
Evo odgovor na tvoju opasku ti dade Šehić (lik koji je branio za pogrešnu sarajevsku ekipu ali koji je momčina
Je li kod nekih igrača dolazilo do promjene raspoloženja, bilo je i nezadovoljnih?
"To se dešavalo od početka, ne samo kod Prosinečkog. Nijedan igrač nije sretan ako ne igra, ali taj naš ego... Mi smo poslije Kipra imali sastanak nakon poraza 3:2, a nakon tog razgovora sam imao osjećaj da smo još veće rasulo. Naš ego je takav, niko nije mogao da prihvati kritiku. Nismo na kraju ništa dobro izvukli iz tog razgovora. Svima je to bilo u glavi. Poslije toga neki poput Lulića su se oprostili i nismo imali vremena da napravimo tu pravu klapu. Možda je taj ego kod fudbalera malo veći nego kod košarkaša. Svi reprezentativci su glavni u svojim klubovima i teško su prihvatali da ne igraju i da neko drugi igra ispred njih. Trebaju igrati oni koji su najbolji u tom trenutku i u najboljoj formi. Po mom mišljenju, to je bio naš problem. Odnos prema reprezentaciji i prijateljima trebaju biti ključ ko će u prvih 11. Mjerilo ko će igrati u prvih 11 ne bi trebalo biti to što igra u nekom velikom klubu. Naš ego nikada ne trebamo unositi u reprezentaciji i to je naš najveći problem".
- Point.
#27188 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne znam zašto si se uhvatio i pljuješ po Senijadu i Zuki, i jedan i drugi su sasvim solidni fudbaleri, obojica imaju oko 40 nastupa za reprezentaciju, jedna šuša ne može igrati godinama u Serie A za 5 klubova. I jedan i drugi imaju zajedničku tu sudbinu da su se usudili poslati u 3 pm Papetovog buraza kad ih je proganjao da ih zastupa kao agent i Pape im se seljački svetio tako što Zuku nije ni zvao za SP a Senijada je ponizio ne davši mu ni minute. Zato je vodio tamo dvije iskrene šuše od fudbalera Tine i Anela.Max Bunker wrote: ↑05/05/2020 21:53Jedan par rukava je kada kritiku uputi i svoj stav izrazi Džeko, Begović, Misimović, Salihamidžić, Bolić i dr. i o tome se da diskutovati i polemisati, nekada objektivno a nekada subjektivno iz nekih ličnih zaključaka i promišljanja.Point. wrote: ↑05/05/2020 17:14Asmir, Miske, Medunjanin, Zuka, Senijad, Lulić svi su oni znači miševi a jedino je Pape nepogrešiv. Upravo zbog ovog načina razmišljanja i mentaliteta nema nama napretka, jer likovi ne mogu da shvate da ako je neko bio dobar igrač krajem 80-tih ne mora automatski da znači da je i dobar trener početkom 2010 godine. To je taj malograđanski mentalitet koji popljuju Lulića koji pokazuje na neprofesionalnost u pripremama i okupljanjima naše reprezentacije, ko biva kvari atmosferu.luckylaka wrote: ↑05/05/2020 16:52
Za Senijada i licno znam da je obicni idiot ili kreten i najpametniji je kada ne kaze nista.Za Zuku ne znam ali cini mi se da su obojica u 5 deka.Ibricic koji je prvi trebao javno da kaze,,Hvala Pape sto sam vidio Brazil"pa makar ne odigrao ni sekunde sad nasao da sere.Al nije dzaba ona,,misevi izlaze...
Da je bilo grešaka, naravno da je bilo. Evo, ono što je Medunjanin govorio o taktici 4-4-2 dijamant i da su on i Misimović rekli Papetu da to tako ne ide je sasvim opravdano. Istu grešku je napravio i u prvoj utakmici protiv Francuza (ona poznata scena kada se Misimović okreće prema Papetu i govori "ne možemo ovako").
No međutim, sasvim drugi par rukava je kada kritike upućuju Ibričić i Zukanović i to pazi, upućuju kritike radi spiska reprezentacija a i labudovi na Vrelu Bosne znaju da je Ibričić u toj istoj reprezentaciji bio preko štele, tj. jaranstva sa Džekom i Spahićem i radi atmosfere u reprezentaciji. Zukanović, največa enigma ove reprezentacije jer tri selektora ga tjeraju iz reprezentacije a lik je i dalje tu. BiH nije Kina ili Njemačka i ova informacija ti se da lako provjeriti, sa nekim od igrača ili novinara.
Uz pravljenje nepogrešivosti i življenja u prošlosti, naš problem je i što sve uspješno želimo kritikovati pa onda dopustimo i da dvije šuše (Zukanović i Ibričić) nešto govore i kritikuju Papeta.
Kao što napisa @luckylaka (sa kojim se često ne slažem), Ibričić bi prvi trebao izliti kip Papeta u vlastitom dvorištu.
I da, Pape jeste pobjednik jer je u historiji do sada ostao zapisan kao jedini selektor koji nas je odveo na SP, selektor pod kojim smo imali največi broj pobjeda i kao najbolji fudbaler BiH u historiji i kao jedan od (možda i dva ili tri) najbolja fudbalera bivše države. I to su objektivne činjenice, statistika, fakte...nazovi kako želiš.
Imao je i Baždarević dobru reprezentaciju, laku grupu pa je usrao na kraju i šefa i stanicu.
Al karma is a bitch, gdje su sada Sušići, jedan bez angažmana i otjeran iz svakog kluba u kojem je bio trener a Tino luta ko muha bez glave pa ga je to amiđino guranje u reprezentaciju na kraju dovelo u našu kaljužu od lige. A šuša, kako ga nazva, i dalje leta travnjacima talijanskih stadiona.
I savršeno me zaboli za Papeta fudbalera, tu se nema šta polemisati, ovdje pričamo o Papetu treneru. Tu je sve samo ne pobjednik, imao je zlatnu generaciju i zbog svog ega i tjeranje inata je otjeran sa onim legendarnim banerom "Idi, idi, neznalice". Ne zaboravimo kako je usrao one kvale tik nakon Brazila, kada nas je Meša vadio i popravljao njegove krive Drine. Da ne zaboravimo Papetove klubove kao trener. Pa nije moga dogurati do makar Paris FC. O čemu pričamo.
- Edin H.
#27189 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Senijad je uvijek mogao dobro popitisime_cipol wrote: ↑05/05/2020 14:01 E cuj Ibricic, a frajera poveli u Brazil da bude luda i da zabavlja ekipu![]()
-
Max Bunker
#27190 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vidi, očito je da imaš neki problem sa Papetom, odnosno da ga mrziš iz nekog razloga i tu gubiš bilo koju objektivnost a napeo si se iz petnih žila da nešto dokažeš.Point. wrote: ↑06/05/2020 00:51
Ne znam zašto si se uhvatio i pljuješ po Senijadu i Zuki, i jedan i drugi su sasvim solidni fudbaleri, obojica imaju oko 40 nastupa za reprezentaciju, jedna šuša ne može igrati godinama u Serie A za 5 klubova. I jedan i drugi imaju zajedničku tu sudbinu da su se usudili poslati u 3 pm Papetovog buraza kad ih je proganjao da ih zastupa kao agent i Pape im se seljački svetio tako što Zuku nije ni zvao za SP a Senijada je ponizio ne davši mu ni minute. Zato je vodio tamo dvije iskrene šuše od fudbalera Tine i Anela.
Al karma is a bitch, gdje su sada Sušići, jedan bez angažmana i otjeran iz svakog kluba u kojem je bio trener a Tino luta ko muha bez glave pa ga je to amiđino guranje u reprezentaciju na kraju dovelo u našu kaljužu od lige. A šuša, kako ga nazva, i dalje leta travnjacima talijanskih stadiona.
I savršeno me zaboli za Papeta fudbalera, tu se nema šta polemisati, ovdje pričamo o Papetu treneru. Tu je sve samo ne pobjednik, imao je zlatnu generaciju i zbog svog ega i tjeranje inata je otjeran sa onim legendarnim banerom "Idi, idi, neznalice". Ne zaboravimo kako je usrao one kvale tik nakon Brazila, kada nas je Meša vadio i popravljao njegove krive Drine. Da ne zaboravimo Papetove klubove kao trener. Pa nije moga dogurati do makar Paris FC. O čemu pričamo.
Ponavljam, svako je podložan kritikama pa i Pape.
Evo ti o Zukanoviću a kažem ti, slobodno se raspitaj kod novinara i igrača o istome.
http://zmajevibih7.blogspot.com/2014/10 ... aci-o.html
Dakle, pokušavaš Papeta ne kritikovati (a svako je podložan kritikama), nego omalovažavati, pljuvati i vrijeđati na izjavama dvojice jako sumnjivih likova.
I za kraj, ma kakve reprezentativce i šta imao, ostaje činjenica da je naš najbolji selektor u historiji reprezentacije a to se sudi po jedinoj objektivnoj činjenici-jedini nas odveo na SP.
I Meša, kojeg izuzetno cijenim kao osobu jer znam kakva je dobričina, koliko je našim ljudima pomagao i da je patriota od glave do pete, je imao približno jednaku reprezentaciju kao i Pape ali nas nije odveo na EP.
A evo ti i Misimovićev stav o Papetu:
Pape je legenda i najbolji igrač BiH svih vremena. Nažalost, ja ga nisam uživo gledao, a jedino što pamtim o njemu je Svjetsko prvenstvo 1990. godine kada sam imao osam godina. On je tih, miran, ali zna mnogo o fudbalu. Ima veliku zaslugu za naš plasman na SP u Brazil”, govori Miske i osvrće se na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014:
https://penal.ba/2020/05/03/misimovic-j ... h-vremena/
Dakle, jedno je nešto kritikovati a drugo je nešto pljuvati i napadati zbog neke mržnje.
-
Mustang1
#27191 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi se na svjetsko nismo kvalifikovali zahvaljujuci Safetu, nego unatoc Safetu 
- luckylaka
#27192 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako za koga,za mene licno jestetti imas svoje.Za tebe je i Robi kada je dosao bio kralj da bi na kraju kod tebe gore prosao nego Pape.Meni dovoljno kad najbolji Edin Dzeko govori o najsupjesnijem selektoru al sta zna Dzeko
"Prvo, Safetu Sušiću niko nikad neće osporiti da nas je odveo na Svjetsko prvenstvo. U srcima svih nas ostat će upisan kao čovjek koji se, zajedno sa nama, plasirao na SP. Bivšem selektoru, sa kojim sam imao odličan odnos,
-
Melbourne_Australia
#27193 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Joj malenih ovdje
Izginuse braneci video kasetu..Svi su supci jedino je suskavac upravu
Pape ko fudbaler je profesor..Pape kao trener je amater pocetnik..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27194 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jel i Džeko ''maleni''?
Bogme koliko znam nije ni lucky.
Nije mahane ni kontrapapetovcima.
Bogme koliko znam nije ni lucky.
Nije mahane ni kontrapapetovcima.
- Logovan
#27195 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koliko si ti samo opterećen navijačima Sarajeva.Melbourne_Australia wrote: ↑06/05/2020 09:02 Joj malenih ovdjeIzginuse braneci video kasetu..Svi su supci jedino je suskavac upravu
Pape ko fudbaler je profesor..Pape kao trener je amater pocetnik..
- Point.
#27196 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Razumijem da si pitar pa iz petnih žila braniš Papeta. Upravo zbog te pristrasnosti svaki vid kritike vidiš kao vrijeđanje i neku lafo mržnju. Reći da je loš trener, a to mu i karijera dokazuje, nije pljuvanje nego kritika. Reći da je imao taktičkih fela, a igrači to i sami priznaju, nije mržnja nego kritika. Pa i sam taj Miske, kojeg citiraš, je u ovom istom podcastu pričao o taktičkim felama bivšeg selektora.Max Bunker wrote: ↑06/05/2020 01:56Vidi, očito je da imaš neki problem sa Papetom, odnosno da ga mrziš iz nekog razloga i tu gubiš bilo koju objektivnost a napeo si se iz petnih žila da nešto dokažeš.Point. wrote: ↑06/05/2020 00:51
Ne znam zašto si se uhvatio i pljuješ po Senijadu i Zuki, i jedan i drugi su sasvim solidni fudbaleri, obojica imaju oko 40 nastupa za reprezentaciju, jedna šuša ne može igrati godinama u Serie A za 5 klubova. I jedan i drugi imaju zajedničku tu sudbinu da su se usudili poslati u 3 pm Papetovog buraza kad ih je proganjao da ih zastupa kao agent i Pape im se seljački svetio tako što Zuku nije ni zvao za SP a Senijada je ponizio ne davši mu ni minute. Zato je vodio tamo dvije iskrene šuše od fudbalera Tine i Anela.
Ponavljam, svako je podložan kritikama pa i Pape.
Evo ti o Zukanoviću a kažem ti, slobodno se raspitaj kod novinara i igrača o istome.
http://zmajevibih7.blogspot.com/2014/10 ... aci-o.html
Dakle, pokušavaš Papeta ne kritikovati (a svako je podložan kritikama), nego omalovažavati, pljuvati i vrijeđati na izjavama dvojice jako sumnjivih likova.
I za kraj, ma kakve reprezentativce i šta imao, ostaje činjenica da je naš najbolji selektor u historiji reprezentacije a to se sudi po jedinoj objektivnoj činjenici-jedini nas odveo na SP.
I Meša, kojeg izuzetno cijenim kao osobu jer znam kakva je dobričina, koliko je našim ljudima pomagao i da je patriota od glave do pete, je imao približno jednaku reprezentaciju kao i Pape ali nas nije odveo na EP.
A evo ti i Misimovićev stav o Papetu:
Pape je legenda i najbolji igrač BiH svih vremena. Nažalost, ja ga nisam uživo gledao, a jedino što pamtim o njemu je Svjetsko prvenstvo 1990. godine kada sam imao osam godina. On je tih, miran, ali zna mnogo o fudbalu. Ima veliku zaslugu za naš plasman na SP u Brazil”, govori Miske i osvrće se na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014:
https://penal.ba/2020/05/03/misimovic-j ... h-vremena/
Dakle, jedno je nešto kritikovati a drugo je nešto pljuvati i napadati zbog neke mržnje.
Ove raznorazne klickbite blogove i stranice željne klickova sa naslovima šokantno i slično ne uzimam za ozbiljno. Činjenica je da je Pape zakinuo Zukanovića za mjesto ka Brazilu, da bi ubacio bratića. To ti je činjenica, lako dostupna. Nije nikakva mržnja.
Spominješ odlazak na SP a istovremeno zanemaruješ činjenicu da je samo nekoliko mjeseci kasnije sa tim istim igračima usrao sve, gubivši od strašnih fudbalskih velesila Kipra i Izraela. Kad već spominješ objektivnost, jel.
-
Tromblon
#27197 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Upoznao sam Papeta lično kad je preuzeo BiH. Iako nisam pitar bio mi je idol poslije valjanja argentinaca, italijana i rumuna.
Pape je kompleksna ličnost rastrzan između mnogih stvari. Brat je u priču upao nedugo nakon Papetovog angažmana. Nekako mi je izgledalo da Papetu nije ugodno zbog toga, ali kao da nije htio, smio reće Seji ne.
Inače Sejo mi se za razliku od Papeta nije nimalo dopao. Arogantan, nabusit i već je imao plan šta će i kako će. Pogotovo sa Papetom.
Pape nije loš čovjek. Malo više tvrdoglav nego što bi trebalo i to ga košta jako. Žena ima jako veliki uticaj na njega.
Uz to ima manu da nekad previše vjeruje nekim ljudima, a drugima bez razloga ne vjeruje. Sklon je uticajima. Pogotovo Sejinim, a i Spahinim. Vidjelo se to u Tirani kada je branio povrijeđeni Hasagić.
Što se tiče struke voli kombinatorni napadački nogomet. Zna mnogo, ali loš je u objašnjavanju svojih ideja. Bolje mu ide za kafanskim stolom nego u svlačionici.
U prvom ciklusu nije imao sreće sa francuzima i portugalom. U drugom se vratilo. Tada nisam bio u BiH pa što znam znam iz priča, ali je evidentno da je u tom periodu počeo biti pod potpunim Sejinim uticajem.
Lično mi je žao što je završilo kako je završilo jer je sigurno mogao bolje pogotovo u Brazilu, ali više je vjerovao drugima nego sebi i to zajedno sa tvrdoglavošću i nemogućnošću priznanja sopstvenih grešaka ga je dovelo do odlaska.
Odveo nas na SP ali ostavio repove iza sebe.
Pape je kompleksna ličnost rastrzan između mnogih stvari. Brat je u priču upao nedugo nakon Papetovog angažmana. Nekako mi je izgledalo da Papetu nije ugodno zbog toga, ali kao da nije htio, smio reće Seji ne.
Inače Sejo mi se za razliku od Papeta nije nimalo dopao. Arogantan, nabusit i već je imao plan šta će i kako će. Pogotovo sa Papetom.
Pape nije loš čovjek. Malo više tvrdoglav nego što bi trebalo i to ga košta jako. Žena ima jako veliki uticaj na njega.
Uz to ima manu da nekad previše vjeruje nekim ljudima, a drugima bez razloga ne vjeruje. Sklon je uticajima. Pogotovo Sejinim, a i Spahinim. Vidjelo se to u Tirani kada je branio povrijeđeni Hasagić.
Što se tiče struke voli kombinatorni napadački nogomet. Zna mnogo, ali loš je u objašnjavanju svojih ideja. Bolje mu ide za kafanskim stolom nego u svlačionici.
U prvom ciklusu nije imao sreće sa francuzima i portugalom. U drugom se vratilo. Tada nisam bio u BiH pa što znam znam iz priča, ali je evidentno da je u tom periodu počeo biti pod potpunim Sejinim uticajem.
Lično mi je žao što je završilo kako je završilo jer je sigurno mogao bolje pogotovo u Brazilu, ali više je vjerovao drugima nego sebi i to zajedno sa tvrdoglavošću i nemogućnošću priznanja sopstvenih grešaka ga je dovelo do odlaska.
-
Max Bunker
#27198 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam ja stekao neki utisak da je on toliko tvrdoglav, više da ima problem sa komunikacijom sa igraćima, da mu je mrsko nekada nešto objašnjavati jer misli da svih jedanaest fudbalera na terenu imaju njegovo znanje, tehniku i fudbalsku inteligenciju pa da će sami od sebe nešto napraviti kada škripi.Tromblon wrote: ↑06/05/2020 13:06 Upoznao sam Papeta lično kad je preuzeo BiH. Iako nisam pitar bio mi je idol poslije valjanja argentinaca, italijana i rumuna.
Od tih nekih kikseva, što mu se zamjera, realno jeste taktika protiv Francuza u prvoj tekmi, taktika protiv Kipra i dobro si me podsjetio na Hasagića i Albaniju (sjećam se koliko sam se nervirao radi tog poteza) a glavu sam mogao dati da je tada selektor bio Blažević. Hasagića bolila leđa i umjesto Begovića on stane na gol i primimo ga iz onog nekog slobodnjaka...
Ovo što si spomenuo Džeku i Hasagića (a ja gore Ibričića u tom istom jaranskom kontekstu), to je i istina ali ta neka nonšanlancija i veze su nešto što očito postoji od prvog dana u našoj fudbalskoj reprezentaciji. Vjerovatno si slušao/čitao onaj razgovor sa Misimovićem gdje on objašnjava da mu je Slišković pred tekmu sa Srbijom rekao "Boli se ne igra jer mu je rođendan, Hasan želi više u napad pa ćeš ti ostati na klupi."
Ili Bolić što je spominjao neke igraće koji su tu bili Bog zna kako, tipa Jakirovića.
Ovo navodim ne da bih opravdao Papeta i njegovo slušanje Džeke i Spahića, niti želim relativizirati neke događaje ali činjenica je da mi od prvog dana imamo taj problem u reprezentaciji, plus a što Šehić navede, izuzetno veliki ego kod nekih reprezentativaca. I mislim da je ovo problem samo fudbalske reprezentacije jer nisam to vidio kod košarkaša (bilo je onih nekih sitnih prepucavanja na relaciji Musa-Teletović ali to je normalno u sportu) a pogotovo ne kod rukometaša.
-
Max Bunker
#27199 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Druže, nemoj se ljutiti ali stvarno nemam namjeru trošiti svoje vrijeme da ti objasnim da se Papetove greške ne mogu dokazivati i argumentovati na izjavama Zukanovića i Ibričića.Point. wrote: ↑06/05/2020 10:51
Razumijem da si pitar pa iz petnih žila braniš Papeta. Upravo zbog te pristrasnosti svaki vid kritike vidiš kao vrijeđanje i neku lafo mržnju. Reći da je loš trener, a to mu i karijera dokazuje, nije pljuvanje nego kritika. Reći da je imao taktičkih fela, a igrači to i sami priznaju, nije mržnja nego kritika. Pa i sam taj Miske, kojeg citiraš, je u ovom istom podcastu pričao o taktičkim felama bivšeg selektora.
Ove raznorazne klickbite blogove i stranice željne klickova sa naslovima šokantno i slično ne uzimam za ozbiljno. Činjenica je da je Pape zakinuo Zukanovića za mjesto ka Brazilu, da bi ubacio bratića. To ti je činjenica, lako dostupna. Nije nikakva mržnja.
Spominješ odlazak na SP a istovremeno zanemaruješ činjenicu da je samo nekoliko mjeseci kasnije sa tim istim igračima usrao sve, gubivši od strašnih fudbalskih velesila Kipra i Izraela. Kad već spominješ objektivnost, jel.
Ne mislim da si glup, iskreno (ali zaista iskreno) daleko od toga ali ovo u vezi Zukanovića i Ibričića je kao da ti mi pokušavamo dokazati da je zemlja okrugla a ti se popneš na prvu zgradu i kažeš nam "e vidite da nije, neg' je ravna."
O kritikama i pohvalama na Pepetov račun se može pisati i diskutovati ali fakat, ne mogu uzimati kao relevantne izjave dvojice likova poput Zukanovića i Ibričića.
-
Tromblon
#27200 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tvrdoglav kao mazga i još ima ogroman ego. Ne trpi suprotstavljeno mišljenje. Ko mu može zamjeriti taktiku protiv Francuza kad su nas oduvali. Kipar i Nigerija druga priča.Max Bunker wrote: ↑06/05/2020 13:33
Nisam ja stekao neki utisak da je on toliko tvrdoglav, više da ima problem sa komunikacijom sa igraćima, da mu je mrsko nekada nešto objašnjavati jer misli da svih jedanaest fudbalera na terenu imaju njegovo znanje, tehniku i fudbalsku inteligenciju pa da će sami od sebe nešto napraviti kada škripi.
Od tih nekih kikseva, što mu se zamjera, realno jeste taktika protiv Francuza u prvoj tekmi, taktika protiv Kipra i dobro si me podsjetio na Hasagića i Albaniju (sjećam se koliko sam se nervirao radi tog poteza) a glavu sam mogao dati da je tada selektor bio Blažević. Hasagića bolila leđa i umjesto Begovića on stane na gol i primimo ga iz onog nekog slobodnjaka...
Ovo što si spomenuo Džeku i Hasagića (a ja gore Ibričića u tom istom jaranskom kontekstu), to je i istina ali ta neka nonšanlancija i veze su nešto što očito postoji od prvog dana u našoj fudbalskoj reprezentaciji. Vjerovatno si slušao/čitao onaj razgovor sa Misimovićem gdje on objašnjava da mu je Slišković pred tekmu sa Srbijom rekao "Boli se ne igra jer mu je rođendan, Hasan želi više u napad pa ćeš ti ostati na klupi."
Ili Bolić što je spominjao neke igraće koji su tu bili Bog zna kako, tipa Jakirovića.
Ovo navodim ne da bih opravdao Papeta i njegovo slušanje Džeke i Spahića, niti želim relativizirati neke događaje ali činjenica je da mi od prvog dana imamo taj problem u reprezentaciji, plus a što Šehić navede, izuzetno veliki ego kod nekih reprezentativaca. I mislim da je ovo problem samo fudbalske reprezentacije jer nisam to vidio kod košarkaša (bilo je onih nekih sitnih prepucavanja na relaciji Musa-Teletović ali to je normalno u sportu) a pogotovo ne kod rukometaša.
Nije čudo što si pomislio na Ćiru kad je isto uradio protiv Turaka u Stambolu. Džeko i Spaha su imali veliki uticaj i na Ćiru i Papeta. I neka su, ali taj uticaj nije smio biti presudan.
Što se Hasana tiče on je uvijek bio žrtveno janje. Od Hadžije i Bake, a Paša povlačio sve konce i zakuhavao cijelo vrijeme. Taj je inače ubio repku u pojam i to radio godinama. Paša mu kaže da ne dolazi u Mađarsku, onda ide priča neko mu dozvolio a ne zna se ko. Sve providno i smiješno.