Korona dernek
- Billy The Pljuc
#176 Re: Korona dernek
Šega ste mi pravo, barem ovi koji žive na području KS, isto kao da se ne zna kakvi su ovi naši pjevači. Al' helem sebi su, i preživjeće oni ovaj skandalčić bRez problema. S obzirom da je ovo izašlo u javnost isključivo zahvaljujući jednoj "plavuši", za koju btw nisam do juče ni čuo (al' to je više do mene nego do nje) i koja bezbeli sa picijevog i karananinog aspekta se može okarakterisati kao "neloša", meni je nejasno što se ibretimo toliko i pravimo slučaj od ovoga a silnih derneka koji su prošli ispod radara bilo i biti će otkako je ove situVacije.
Ašićare da se ovim skreće pažnja sa mnogo većih problema koje imamo, ne bih rekao s namjerom al' neću reći/napisati dva puta.
Šta ćemo sa "derneka" koji mi plaćamo i nakon kojih se najblaže rečeno ispišavaju po nama nepismeni, bahati, bezobrazni i u svakom smislu pokvareni "ljudi"????
Ašićare da se ovim skreće pažnja sa mnogo većih problema koje imamo, ne bih rekao s namjerom al' neću reći/napisati dva puta.
Šta ćemo sa "derneka" koji mi plaćamo i nakon kojih se najblaže rečeno ispišavaju po nama nepismeni, bahati, bezobrazni i u svakom smislu pokvareni "ljudi"????
- muha_sa
#177 Re: Korona dernek
Žiku evila došodr_Evil wrote: ↑05/05/2020 13:21Ne znam ljudi, ne mogu zamislit sta treba da se desi i kako da se desi, pa da se u ovoj drzavi nesto promijeni. Sad ce @muha_sa reci da sam buntovnikRoccohljup wrote: ↑05/05/2020 13:18Opcija C-mazohista, rašio guzove i umislio da ti je dobrosumirprimus wrote: ↑05/05/2020 13:16
tu si, ne mozes vise gledat a nisi se pridruzio, gdje je vecina ostalih, najgora opcija![]()
![]()
Znaš kako ce se promjenit
Kad se kod ljudi sa ovih prostora mentalni cip promjeni a to ce se desit za jedno 200 godina
Do tad ne smijemo bojkotovat izbore--bojkot izbora je haman pa slaganje sa ovim što nas jebu haman 30 godina.
Ko skonto skonto--ko ne skonto nek mu je dragi rahmetli Tito na pomoci
-
pedeset
#178 Re: Korona dernek
Ovo je gluma iz SDA režije kako bi ljudi prestali pričati o PLJAČKI gdje je UKRADENO 10 miliona! Razmislite malo, već se otvaraju prodavnice, kafići, restorani, a ovi glupani su isto ovo radili cijelo vrijeme i nikoga nije bilo briga. Ali kad treba narodu glavu okrenuti na drugu stranu onda im dobro dođu budale kao Koke i društvo. 
-
asker
#179 Re: Korona dernek
Henry Chinaski wrote: ↑05/05/2020 12:15 Ispade ZMBT rasadnik afera?
Ja mislim da njih finansira Bill Gates.
- Logovan
#180 Re: Korona dernek
Šteta što Fikret i Solak nisu došli.
- dr_Evil
#181 Re: Korona dernek
Generalno ja bih zakljucao temu, i vratio sve na fikreta, ljudi dernecili dobili kazne i bila stvar, moraju dati ostavke iz moralnih razloga ali opet niko nista nije ukrao nam, za razliku od fikija, seke i fahre
- Logovan
#182 Re: Korona dernek
Nisu ukrali, ali su nas ugrozili, doveli su nas u opasnost.
- dr_Evil
#183 Re: Korona dernek
- Billy The Pljuc
- Logovan
#185 Re: Korona dernek
Nema opasnosti. Skini masku, ne pravi distancu, pravi derneke i iftare za 20, 30 i više ljudi, ako imaš ugostiteljski objekat slobodno ga otvori, itd.
- dr_Evil
#186 Re: Korona dernek
Moje licno misljenje o koroni nije tema sada, pa necemo zatrpavati ovu temu oko toga. Radim sve sta rade skandinavci, ni vise ni manje.
- Logovan
- JThomas
#188 Re: Korona dernek
isti silnički mentalni sklop, samo različit okvir djelovanja...Giancarlo wrote: ↑05/05/2020 14:14Mogu ti reci da ovaj kosarac rado viden gost medu "uglednijim" bosnjacima, daleko da je ovo njemu prvi ovakav dernik i druzenje. Znam da sam ga vidao po slikama sa festi i svadbi zagrljenog sa "nasim legendarnim kapitenom" (smajli koji povraca) emirom spahicem spahom. Pokusat cu naci tu sliku, ako uspijem, postavit cu je ovdje.
Jos kad ispadne na kraju da se vlasnik ovo golf kluba prijavio za kakve pare od drzave zbog krize. Joooooj afere u najavi majko mila![]()
![]()
-
yasaq
#189 Re: Korona dernek
Ja ovdje ne vidim nikakav problem. Ljudi se sastali u zatvorenom privatnom objektu. To bi bilo isto kao kad bi meni sad kući upali a kod mene dernek. Ja koliko znam zabrana se odnosi na okupljanje u javnosti.
-
broj dva
#190 Re: Korona dernek
high_volume wrote: ↑05/05/2020 01:07Onaj incident u Golfu i treba da ima svoju posebnu temu. Ono što su uradile javne osobe, medijske i političke, to je u sferi skandala.apsidejzi wrote: ↑05/05/2020 00:59 Taman pomislis ne moze gore a kreteni te razuvjere...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /200504172
Treba provjeriti ima li mjesta i za krivičnu odgovornost, obzirom na vanrednu situaciju i sve mjere "coronazabrana", ne samo prekršajnu, koju će svako od njih iz malog džepa platiti.
I kad mi mogli moderatori da sa corona BiH teme prenesu nekoliko "dernek" stranica ovdje...
Nije bas, ne mozemo stavljati pevaljke i lidere u isti rang i ocekivati isto. Koga boli za nekog muzicara...ali kada vladajuca klasa (citaj politicari) krsi zabrane koje su natovareni nama na ledja, i kada struka (doktri) sama sebi pisa po glavi, to je vec nesto drugo.
A pevaljke nek rade sta hoce, nisu bitni.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- dr_Evil
#192 Re: Korona dernek
Ugostiteljski objekti se ne mogu smatrati privatnim, ni po bogu ni po narodu. Ali zabranjeno je i na privatnom, vise od 5 lica, osim ukucana. citaj malo bolje
- Porodice Foht
#193 Re: Korona dernek
Jaoo, pa sta ti je restoran nego javni objekt.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#194 Re: Korona dernek
U restoranu koji bi trebao biti zatvoren.
Sve sa konobarom, muzikom....i svi će oni sutra imati dodir sa xyz ljudi...nek je jedno potencijalno zaraženo, imaš novi Igman.
Uviđaš li ipak da si profulio loptu?
- dr_Evil
#195 Re: Korona dernek
Ali hajde da vas podsjetim koliko vec pisaju po nama
https://faktor.ba/vijest/jusko-znamo-gd ... mah-/76220
Jusko: Znamo gdje su okupljanja po kafićima u Sarajevu i reagirat ćemo odmah
Autor: E. L.
Objavljeno: 26.03.2020. u 13:54
https://faktor.ba/vijest/jusko-znamo-gd ... mah-/76220
Jusko: Znamo gdje su okupljanja po kafićima u Sarajevu i reagirat ćemo odmah
Autor: E. L.
Objavljeno: 26.03.2020. u 13:54
-
sumirprimus
#196 Re: Korona dernek
nek neko upali mrak i svira fajront.
nema smisla vise. ionako rade sta hoce
nema smisla vise. ionako rade sta hoce
- Logovan
-
nekome
#198 Re: Korona dernek
Moze li momenat pohvale za ljude koji su ih i "pofatali" i nije procurila nikakva dojava da se razbjeze itd... jer ovi i nisu bas niskoprofilni, imaju oni veza.
-
splinter
#199 Re: Korona dernek
Na stranu cijela situacija u državi koja je ruku na srce bila i očekivana još na samom početku belaja, obzirom da nam državu vode debili, dakle krajem februara ili početkom marta, al kako se dvaput nalijeće na istu fintu i ispada iz igre pa to je za nepovjerovat.
Ne bih da me se sad pogrešno percipira ovdje, ali imaš dva derneka u dva mjeseca, oba pod sumnjivim okolnostima i na prvu čudan mix društva ali vjerovatno brižljivo biran.
U oba prisutni subjekti iz dragog nam komšiluka.
U prvom derneku ni manje ni više stvara se klaster kao posljedica istog u do tada potpuno bezbijednom području koji rezultira čak i smrtnim slučajevima, a nulti pacijent je pogodi odakle. U drugom slučaju ( koji nadamo se neće rezultirati novim klasterom) par viđenijih faca pada ko pokošeno a raspiratori ispariše iz misli napaćenog naroda poput proljetne izmaglice poslije prvog sunca.
Jednim metkom sklanjaš masu nekih likova koji ti smetaju, koji trenutno obnašaju poprilično odgovorne funkcije.
Zahvaljujući pjevaljki iz susjedne nam države (jer tamo zvanično i živi) koja ne može da preživi dan bez story-a i novih objava ( a i sama zna da je na zabranjenom derneku ) stvari se okrenuše za 24h. Svako ima svoju manu i slabu tačku, pa tako i junaci ove priče, bez obzira na svoju genijalnsot il sposobnost il karijeru jedna pjevaljka im dođe glave.
Sve i da je policija ušla po nečijoj dojavi, prisutni bi vjerovatno bili sankcionisani, a neki možda i ne bi, ali mi vjerovatno nikad ne bismo saznali vinovnike rođendanskog slavlja da nije bilo objavljenog videa od strane drage nam pjevaljke.
I da derneči se u Sarajevu i širom BiH naveliko da se ne lažemo, jer mi smo narod veseljaka i ne možemo bez kafane, s tim što obični smrtnici popiju odmah kazne, a glavešine padnu jedno ako sami sebi podapnu.
BiH je zemlja apsurda, pa se u ovoj krizi od ljudi koji nam vode državu ali i neke naučne institucije i pored silnog znanja kojeg imaju ( a imaju jer neke lično znam ) od njih nećemo ništa naučiti niti ćemo ostati zaštićeni, s druge strane, često prozivane i od zakona proganjanje navijačke skupine ( često zvane huliganima) uradiše više u ovoj krizi za stare i bolesne (prikupljanje sredstva, kupovina i dostava na kućna vrata) nego li svi političari, profesori i doktori zajedno.
Još jednom da se vratim na učesnike oba derneka, kompletan krizni štab i vlsnike malinjaka koji su toliko plodni da rađaju mobilne respiratore.
J.e.bem i njih i maske i rukavice, nabijem ih redom nesposobne i njih i njihove odluke, policijski sat i Corona zakon, sve u kompletu.
Ne bih da me se sad pogrešno percipira ovdje, ali imaš dva derneka u dva mjeseca, oba pod sumnjivim okolnostima i na prvu čudan mix društva ali vjerovatno brižljivo biran.
U oba prisutni subjekti iz dragog nam komšiluka.
U prvom derneku ni manje ni više stvara se klaster kao posljedica istog u do tada potpuno bezbijednom području koji rezultira čak i smrtnim slučajevima, a nulti pacijent je pogodi odakle. U drugom slučaju ( koji nadamo se neće rezultirati novim klasterom) par viđenijih faca pada ko pokošeno a raspiratori ispariše iz misli napaćenog naroda poput proljetne izmaglice poslije prvog sunca.
Jednim metkom sklanjaš masu nekih likova koji ti smetaju, koji trenutno obnašaju poprilično odgovorne funkcije.
Zahvaljujući pjevaljki iz susjedne nam države (jer tamo zvanično i živi) koja ne može da preživi dan bez story-a i novih objava ( a i sama zna da je na zabranjenom derneku ) stvari se okrenuše za 24h. Svako ima svoju manu i slabu tačku, pa tako i junaci ove priče, bez obzira na svoju genijalnsot il sposobnost il karijeru jedna pjevaljka im dođe glave.
Sve i da je policija ušla po nečijoj dojavi, prisutni bi vjerovatno bili sankcionisani, a neki možda i ne bi, ali mi vjerovatno nikad ne bismo saznali vinovnike rođendanskog slavlja da nije bilo objavljenog videa od strane drage nam pjevaljke.
I da derneči se u Sarajevu i širom BiH naveliko da se ne lažemo, jer mi smo narod veseljaka i ne možemo bez kafane, s tim što obični smrtnici popiju odmah kazne, a glavešine padnu jedno ako sami sebi podapnu.
BiH je zemlja apsurda, pa se u ovoj krizi od ljudi koji nam vode državu ali i neke naučne institucije i pored silnog znanja kojeg imaju ( a imaju jer neke lično znam ) od njih nećemo ništa naučiti niti ćemo ostati zaštićeni, s druge strane, često prozivane i od zakona proganjanje navijačke skupine ( često zvane huliganima) uradiše više u ovoj krizi za stare i bolesne (prikupljanje sredstva, kupovina i dostava na kućna vrata) nego li svi političari, profesori i doktori zajedno.
Još jednom da se vratim na učesnike oba derneka, kompletan krizni štab i vlsnike malinjaka koji su toliko plodni da rađaju mobilne respiratore.
J.e.bem i njih i maske i rukavice, nabijem ih redom nesposobne i njih i njihove odluke, policijski sat i Corona zakon, sve u kompletu.
- Logovan
#200 Re: Korona dernek
Podsjetio me @yasaq na Novalića.Porodice Foht wrote: ↑05/05/2020 14:58Jaoo, pa sta ti je restoran nego javni objekt.Pa jos toliko ljudi.
Nisu dobili otkaze, nego je smanjen broj zaposlenih.
Nisu u javnosti, nego u ugostiteljskom objektu.
Last edited by Logovan on 05/05/2020 15:03, edited 1 time in total.