Tito je na vrijeme upozoravao...a svi su imali svoje licne aspiracijeTomahawk11 wrote: ↑05/05/2020 13:23Bilo je jasno da kad Tito odapne kreće raspad sistema.sumirprimus wrote: ↑05/05/2020 13:13 bezveze poredjenje ovo vec nije bila sfrj.
bolje da postavis slike magistralnih puteva po bosni, sto ovi ni odrzavat ne mogu.
fabrika otvorenih , a danas zatvorenih, poljoprivrednih kombinata, skola tada i sad. firmi tada i sad. priznatih u svijetu tada i sad. poslova vani tada i sad.
ni 45 godina emancipacije nam nije moglo pomoci.
Srbi su krenuli sa sprovođenjem ideja Velike Srbije, Hrvati i Slovenci ionako nikad nisu u tome bili 100%.
Onda dobiješ to što si dobio.
Jasno da je najviše iskihala Juga u malom.
I budale koje su bili veći Jugosloveni od ostalih.
Alija-Tito?
- General War
#2051 Re: Alija-Tito?
-
sumirprimus
#2052 Re: Alija-Tito?
isto tako kako je tito zavrsavo stvar sa zlocincima i domacim izdajnicima, sad mozemo samo kukat i klet boga i svjecku pravdu 
-
sumirprimus
#2053 Re: Alija-Tito?
sto neko rece gore mozem oovako do sutra, sta je tito uradio ,a sta su ovi sad sve pricali a nikad nista uradili. 
- Kejn
#2054 Re: Alija-Tito?
HAHAHA pa tvoj SDP ih je na hiljade izveo iz prava 2010-te godine. Doveo borce na prosjački štap dao im minimalna primanja od 320 kmsumirprimus wrote: ↑05/05/2020 13:32 jos nesto kad vec hoces, kako se tito odnosio prema svojim borcima i herojima a kako ovi danas.
eto ne morate dalje ici![]()
![]()
-
sumirprimus
#2055 Re: Alija-Tito?
nije sdp moj, ne zaboravi ja sam komunjara
samo sam svjestan situacije i uvijek cu glasat za opoziciju nacionalistima koliko god ona bila ne bas ono sto prizeljkujem
samo sam svjestan situacije i uvijek cu glasat za opoziciju nacionalistima koliko god ona bila ne bas ono sto prizeljkujem
-
sumirprimus
#2056 Re: Alija-Tito?
jel ovo osjetim nesto na nacionalnoj osnovi?Kejn wrote: ↑05/05/2020 13:52HAHAHA pa tvoj SDP ih je na hiljade izveo iz prava 2010-te godine. Doveo borce na prosjački štap dao im minimalna primanja od 320 kmsumirprimus wrote: ↑05/05/2020 13:32 jos nesto kad vec hoces, kako se tito odnosio prema svojim borcima i herojima a kako ovi danas.
eto ne morate dalje ici![]()
![]()
Vidim ja da si ti mlad momak. Uhvati se ti kafića Tita i zbari neku mladu skojovku sa Sokoca sa filozofskog koja se isto loži na bratsv'o jedins'vo
jebo politiku haj uzdravlje
pitaj te iste borce sta misle ko ih je doveo do ovog do ceg ih je doveo, naravno poltrone i predsjednike saveza iskljuci iz te price, poktovani su potkovani
-
sumirprimus
#2057 Re: Alija-Tito?
tipicni sda demagog, nema nista konkretno kao kontrasargument pa presipa iz supljeg u prazno
vecina nas iz licnog iskustva iz porodica moze uporedit odnos prema borcima iz ww2 i prema borcima iz ovog naseg rata...
vecina nas iz licnog iskustva iz porodica moze uporedit odnos prema borcima iz ww2 i prema borcima iz ovog naseg rata...
-
sumirprimus
#2058 Re: Alija-Tito?
naravno uvijek mozes kad odlucis nesto konkretno tipa fabrike ,otvorene zatovrene, skole izgradjene, radna ,mjesta, fakulteti diplome, kilometri puta mozes ih i sortirat, od lokalnih do autoputa nije problem...
ma sta hoces .odnos prema borcima, radnicima, ratnim zlocincima, ekonomiji, snlazenju u vanrednim situacijama, biraj care
ma sta hoces .odnos prema borcima, radnicima, ratnim zlocincima, ekonomiji, snlazenju u vanrednim situacijama, biraj care
-
sumirprimus
#2059 Re: Alija-Tito?
znaci ni otirac ispred vrata titinom vaktu mijenjat ne mozete...
izvolte dokazite suprotno.
samo bez kvazipatriotske patetike molicu lijepo.
nije seoska predizborna
nije seoska predizborna
-
Sultanahmed
#2060 Re: Alija-Tito?
Ni ja vala ne znam niti jednu jedinuPM72 wrote: ↑05/05/2020 10:49Nabroji mi bar jednu Alijinu "zaslugu".Šta je to pametno i dobro uradio za dobrobit države,od čega imaju koristi svi narodi?broj dva wrote: ↑05/05/2020 10:20 U cemu je problem prihvatiti zasluge obojice i kritikovati njihove greske ?
I jedan i drugi su dio nase istorije, i jedan i drugi imaju zasluge, i jedan i drgugi imaju propuste.
Normalno da nisu isti, nisu ni uslovi bili isti, zato imamo razum pa da rastabirimo ko sta kako...
- spreca
#2061 Re: Alija-Tito?
Prvi nije bio diktator nego svjetski lider,nikad se nikome na sahrani nece pojaviti toliko drzavnika kao na njegovoj a ovaj drugi obicni balo seljacina kao i i sin musadie_forever wrote: ↑05/05/2020 13:20Jbg prvi bio diktator a drugi ne,da vidis kako u koreji placu na godisnjicu smrti lideraarmin071 wrote: ↑05/05/2020 13:05 Koliko su ga poštovali i bojali se uzmi kako hoćeš ja se sjećam da je negdje do 88-89 stajao saobraćaj na Skendu kad je bilo vrijeme smrti. Hej 9 godina poslije njegove smrti. E sad ako bi proveo anketu među Bošnjacima samo da kažu godinu kada je Alija umro ja mislim da bi bio omjer 95%-5% da veze nemaju a u SDA jedno 80-20. Znači poredite neuporedivo. O maršalu je suvišno trošiti riječi. Rahmetlija nije bio loš čovjek ali nam je sa svojim sinom kriminalcem i ološom koji je okupio oko SDA jebao nanu naninu za sva vremena. O državi kakvu nam je ostavio najbolje ilustruje video novabh kada sad ulaziš u BiH i kakva je procedura za koronu.
- So What!
#2062 Re: Alija-Tito?
Problem je kada u raspravu uđeš sa nekim koji je zakleti branilac prijašnjeg sistema i pokušaš da mu ukažeš na greške tog istog sisteme i eventualno napredak koji je ostvaren u savremenom sistemu, ti postaješ SDA-ovac, poltron, ublehaš itd... I ne možeš nikako objasniti toj personi da nisi.sumirprimus wrote: ↑05/05/2020 14:00 znaci ni otirac ispred vrata titinom vaktu mijenjat ne mozete...
nije seoska predizborna![]()
Sama činjenica da mnogi ljudi tako slijepo brane određeni kult ličnosti i kult sistema, braneći se da su odrasli pod njim i da im je bilo baš super dovoljno govori o tom sistemu. Mi danas posmatramo prizore iz Sjeverne Koreje, a do nedavno i Kube pa smo i ismijavali takav odnos, ali ustvari mi toga i sada u BiH imamo.
Sama činjenica da ovaj sistem niko nešto i ne brani, niti ima potrebu za istim, svakom vlastodršcu osobno može da opsuje svu familju i izrekne kakvu hoće kletvu na njega i to potpuno slobodno, govori o tome koliko je ustvari savremeni sistem neopterećen da se reklamira kao univerzalno utopijsko rješenje, a ono je tu i dalje. SFRJ je postojala 45 godina, a savremena država postoji 25 godina. Tako dakle ostaje joj još 20 godina i da preživi i već tada će i imati crno na bijelo da se radi o efikasnijem sistemu.
Dakle za nekih 20 godina bi i službeno mogli da dobijemo odgovore, ko je bio bolji u 45 godina vladavine Bosnom i Hercegovinom.
-
sumirprimus
#2063 Re: Alija-Tito?
kakav ba kult licnosti o cem ti, darnula te prica o javnim radovima na cestamaSo What! wrote: ↑05/05/2020 14:26Problem je kada u raspravu uđeš sa nekim koji je zakleti branilac prijašnjeg sistema i pokušaš da mu ukažeš na greške tog istog sisteme i eventualno napredak koji je ostvaren u savremenom sistemu, ti postaješ SDA-ovac, poltron, ublehaš itd... I ne možeš nikako objasniti toj personi da nisi.sumirprimus wrote: ↑05/05/2020 14:00 znaci ni otirac ispred vrata titinom vaktu mijenjat ne mozete...
Sama činjenica da mnogi ljudi tako slijepo brane određeni kult ličnosti i kult sistema, braneći se da su odrasli pod njim i da im je bilo baš super dovoljno govori o tom sistemu. Mi danas posmatramo prizore iz Sjeverne Koreje, a do nedavno i Kube pa smo i ismijavali takav odnos, ali ustvari mi toga i sada u BiH imamo.
Sama činjenica da ovaj sistem niko nešto i ne brani, niti ima potrebu za istim, svakom vlastodršcu osobno može da opsuje svu familju i izrekne kakvu hoće kletvu na njega i to potpuno slobodno, govori o tome koliko je ustvari savremeni sistem neopterećen da se reklamira kao univerzalno utopijsko rješenje, a ono je tu i dalje. SFRJ je postojala 45 godina, a savremena država postoji 25 godina. Tako dakle ostaje joj još 20 godina i da preživi i već tada će i imati crno na bijelo da se radi o efikasnijem sistemu.
Dakle za nekih 20 godina bi i službeno mogli da dobijemo odgovore, ko je bio bolji u 45 godina vladavine Bosnom i Hercegovinom.
hifa lend nije dzaba..
jasta radi otiraca ne mozete ispred vrata titinom vaktu zamijenit
ljudi golim rukama kopali i pravili puteve i pruge.
sad nisu u stanju respiratore gotove kupit da valjaju a da se neko ne utali i ugradi
poredi sjevernu koreju sa titinom jugoslavijom
Last edited by sumirprimus on 05/05/2020 14:30, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#2064 Re: Alija-Tito?
sad je jasno sto ih onoliko i na cestama branis 
- So What!
#2065 Re: Alija-Tito?
Izvinjavam se, tek sam sada pregledao posljednjih par stranica, pogledao koliko si postova jedan za drugim napisao, kakve su to nebuloze i uvidio da sam odgovorio neuračunljivoj osobi.sumirprimus wrote: ↑05/05/2020 14:28 kakav ba kult licnosti o cem ti, darnula te prica o javnim radovima na cestama![]()
![]()
hifa lend nije dzaba..![]()
jasta radi otiraca ne mozete ispred vrata titinom vaktu zamijenit![]()
sad nisu u stanju respiratore gotove kupit da valjaju a da se neko ne utali i ugradi![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
sumirprimus
#2067 Re: Alija-Tito?
pratim i ja tvoje postove mjesecima na cestama i sad mi je tek sve jasnoSo What! wrote: ↑05/05/2020 14:30Izvinjavam se, tek sam sada pregledao posljednjih par stranica, pogledao koliko si postova jedan za drugim napisao, kakve su to nebuloze i uvidio da sam odgovorio neuračunljivoj osobi.sumirprimus wrote: ↑05/05/2020 14:28 kakav ba kult licnosti o cem ti, darnula te prica o javnim radovima na cestama![]()
![]()
sad nisu u stanju respiratore gotove kupit da valjaju a da se neko ne utali i ugradi![]()
![]()
ajde sad red patetike dugo niste
-
sumirprimus
#2068 Re: Alija-Tito?
odgovori konkretno na jednu takozvanu nebulozu...So What! wrote: ↑05/05/2020 14:30Izvinjavam se, tek sam sada pregledao posljednjih par stranica, pogledao koliko si postova jedan za drugim napisao, kakve su to nebuloze i uvidio da sam odgovorio neuračunljivoj osobi.sumirprimus wrote: ↑05/05/2020 14:28 kakav ba kult licnosti o cem ti, darnula te prica o javnim radovima na cestama![]()
![]()
![]()
moralne vertikale uzori zahiragici, sarajlici,brankovici, sebije, maline, testovi,anmjestaj, korona parijti,igman, ceste, karaula, vranduk, jebte ne moze covjek popamtit sve stvarne i real time nebuloze
i naslo nesto.
tito zakon i mjera jer vas nervira
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#2070 Re: Alija-Tito?
mijenjaju se stranacki botovi al nijedan konkretno da uporedi titin vakati ovaj sad po stavkama
ocekujem jos patetike i domoljublja
ocekujem jos patetike i domoljublja
-
sumirprimus
#2072 Re: Alija-Tito?
ginulo se za slobodu nijemo.
ginulo se za malinu nijemo
al sacekajmo jos 20 godina pa da uporedimo pazi ti te drskosti i bezobrazluka
- spreca
#2073 Re: Alija-Tito?
zasto cekati 45 godina,dovoljno je pogledati sta je bilo uradjeno 70tih godina a sta danas imamo ,ovi novokomponovani cak nisu uspjeli da pokradu i uniste ono sto im je prosli sistem ostavio,i nije realno da se posle 45 godina nove drzave poredimo sa onim sistemom i ovim tehnoloskim napredkom,u kakvim smo uslovima bili 45te a u kakvim 95 uz svu medjunarodnu pomoc koju ovi novi "neimari" pokradoseSo What! wrote: ↑05/05/2020 14:26Problem je kada u raspravu uđeš sa nekim koji je zakleti branilac prijašnjeg sistema i pokušaš da mu ukažeš na greške tog istog sisteme i eventualno napredak koji je ostvaren u savremenom sistemu, ti postaješ SDA-ovac, poltron, ublehaš itd... I ne možeš nikako objasniti toj personi da nisi.sumirprimus wrote: ↑05/05/2020 14:00 znaci ni otirac ispred vrata titinom vaktu mijenjat ne mozete...
-
sumirprimus
#2074 Re: Alija-Tito?
ma ovi su presli svaku mjeru u svom bezobrazluku, bezobzirnosti, lopovluku i pravdanju istih, tacno bi prije i za kim jong una glaso nego za njih,samo ako ce ih nervirat

bando zelena!

bando zelena!
-
sumirprimus
#2075 Re: Alija-Tito?
ej bolan pazi argumenta sacekajmo jos 20 godina, naviko s teme o cestama cekaj i cekaj
jos koju deceniju
il uporedba ex ju sa sjevernom korejom, pa cime ih ideoloski hrane da su svi ovakvi bog te dragi al bas?
jos koju deceniju
il uporedba ex ju sa sjevernom korejom, pa cime ih ideoloski hrane da su svi ovakvi bog te dragi al bas?