Alija-Tito?

Locked
General War

#2051 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

Tomahawk11 wrote: 05/05/2020 13:23
sumirprimus wrote: 05/05/2020 13:13 bezveze poredjenje ovo vec nije bila sfrj.
bolje da postavis slike magistralnih puteva po bosni, sto ovi ni odrzavat ne mogu.
fabrika otvorenih , a danas zatvorenih, poljoprivrednih kombinata, skola tada i sad. firmi tada i sad. priznatih u svijetu tada i sad. poslova vani tada i sad.
ni 45 godina emancipacije nam nije moglo pomoci.
Bilo je jasno da kad Tito odapne kreće raspad sistema.

Srbi su krenuli sa sprovođenjem ideja Velike Srbije, Hrvati i Slovenci ionako nikad nisu u tome bili 100%.
Onda dobiješ to što si dobio.
Jasno da je najviše iskihala Juga u malom.
I budale koje su bili veći Jugosloveni od ostalih.
Tito je na vrijeme upozoravao...a svi su imali svoje licne aspiracije
Image
sumirprimus

#2052 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

isto tako kako je tito zavrsavo stvar sa zlocincima i domacim izdajnicima, sad mozemo samo kukat i klet boga i svjecku pravdu :thumbup:
sumirprimus

#2053 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

sto neko rece gore mozem oovako do sutra, sta je tito uradio ,a sta su ovi sad sve pricali a nikad nista uradili. :thumbup:
Kejn

#2054 Re: Alija-Tito?

Post by Kejn »

sumirprimus wrote: 05/05/2020 13:32 jos nesto kad vec hoces, kako se tito odnosio prema svojim borcima i herojima a kako ovi danas.
eto ne morate dalje ici :oops: :evil:
HAHAHA pa tvoj SDP ih je na hiljade izveo iz prava 2010-te godine. Doveo borce na prosjački štap dao im minimalna primanja od 320 km :lol: Vidim ja da si ti mlad momak. Uhvati se ti kafića Tita i zbari neku mladu skojovku sa Sokoca sa filozofskog koja se isto loži na bratsv'o jedins'vo :thumbup: jebo politiku haj uzdravlje
sumirprimus

#2055 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

nije sdp moj, ne zaboravi ja sam komunjara :izet: :kiss: :bih:
samo sam svjestan situacije i uvijek cu glasat za opoziciju nacionalistima koliko god ona bila ne bas ono sto prizeljkujem
sumirprimus

#2056 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

Kejn wrote: 05/05/2020 13:52
sumirprimus wrote: 05/05/2020 13:32 jos nesto kad vec hoces, kako se tito odnosio prema svojim borcima i herojima a kako ovi danas.
eto ne morate dalje ici :oops: :evil:
HAHAHA pa tvoj SDP ih je na hiljade izveo iz prava 2010-te godine. Doveo borce na prosjački štap dao im minimalna primanja od 320 km :lol: Vidim ja da si ti mlad momak. Uhvati se ti kafića Tita i zbari neku mladu skojovku sa Sokoca sa filozofskog koja se isto loži na bratsv'o jedins'vo :thumbup: jebo politiku haj uzdravlje
jel ovo osjetim nesto na nacionalnoj osnovi? :oops:
pitaj te iste borce sta misle ko ih je doveo do ovog do ceg ih je doveo, naravno poltrone i predsjednike saveza iskljuci iz te price, poktovani su potkovani :)
sumirprimus

#2057 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

tipicni sda demagog, nema nista konkretno kao kontrasargument pa presipa iz supljeg u prazno :zzzz:
vecina nas iz licnog iskustva iz porodica moze uporedit odnos prema borcima iz ww2 i prema borcima iz ovog naseg rata... :thumbup:
sumirprimus

#2058 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

naravno uvijek mozes kad odlucis nesto konkretno tipa fabrike ,otvorene zatovrene, skole izgradjene, radna ,mjesta, fakulteti diplome, kilometri puta mozes ih i sortirat, od lokalnih do autoputa nije problem...
ma sta hoces .odnos prema borcima, radnicima, ratnim zlocincima, ekonomiji, snlazenju u vanrednim situacijama, biraj care :thumbup:
sumirprimus

#2059 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

znaci ni otirac ispred vrata titinom vaktu mijenjat ne mozete...
izvolte dokazite suprotno.
samo bez kvazipatriotske patetike molicu lijepo.
nije seoska predizborna :oops:
Sultanahmed

#2060 Re: Alija-Tito?

Post by Sultanahmed »

PM72 wrote: 05/05/2020 10:49
broj dva wrote: 05/05/2020 10:20 U cemu je problem prihvatiti zasluge obojice i kritikovati njihove greske ?
I jedan i drugi su dio nase istorije, i jedan i drugi imaju zasluge, i jedan i drgugi imaju propuste.
Normalno da nisu isti, nisu ni uslovi bili isti, zato imamo razum pa da rastabirimo ko sta kako...
Nabroji mi bar jednu Alijinu "zaslugu".Šta je to pametno i dobro uradio za dobrobit države,od čega imaju koristi svi narodi?
Ni ja vala ne znam niti jednu jedinu
spreca

#2061 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

sadie_forever wrote: 05/05/2020 13:20
armin071 wrote: 05/05/2020 13:05 Koliko su ga poštovali i bojali se uzmi kako hoćeš ja se sjećam da je negdje do 88-89 stajao saobraćaj na Skendu kad je bilo vrijeme smrti. Hej 9 godina poslije njegove smrti. E sad ako bi proveo anketu među Bošnjacima samo da kažu godinu kada je Alija umro ja mislim da bi bio omjer 95%-5% da veze nemaju a u SDA jedno 80-20. Znači poredite neuporedivo. O maršalu je suvišno trošiti riječi. Rahmetlija nije bio loš čovjek ali nam je sa svojim sinom kriminalcem i ološom koji je okupio oko SDA jebao nanu naninu za sva vremena. O državi kakvu nam je ostavio najbolje ilustruje video novabh kada sad ulaziš u BiH i kakva je procedura za koronu.
Jbg prvi bio diktator a drugi ne,da vidis kako u koreji placu na godisnjicu smrti lidera
Prvi nije bio diktator nego svjetski lider,nikad se nikome na sahrani nece pojaviti toliko drzavnika kao na njegovoj a ovaj drugi obicni balo seljacina kao i i sin mu
So What!

#2062 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

sumirprimus wrote: 05/05/2020 14:00 znaci ni otirac ispred vrata titinom vaktu mijenjat ne mozete...
Problem je kada u raspravu uđeš sa nekim koji je zakleti branilac prijašnjeg sistema i pokušaš da mu ukažeš na greške tog istog sisteme i eventualno napredak koji je ostvaren u savremenom sistemu, ti postaješ SDA-ovac, poltron, ublehaš itd... I ne možeš nikako objasniti toj personi da nisi.

Sama činjenica da mnogi ljudi tako slijepo brane određeni kult ličnosti i kult sistema, braneći se da su odrasli pod njim i da im je bilo baš super dovoljno govori o tom sistemu. Mi danas posmatramo prizore iz Sjeverne Koreje, a do nedavno i Kube pa smo i ismijavali takav odnos, ali ustvari mi toga i sada u BiH imamo.

Sama činjenica da ovaj sistem niko nešto i ne brani, niti ima potrebu za istim, svakom vlastodršcu osobno može da opsuje svu familju i izrekne kakvu hoće kletvu na njega i to potpuno slobodno, govori o tome koliko je ustvari savremeni sistem neopterećen da se reklamira kao univerzalno utopijsko rješenje, a ono je tu i dalje. SFRJ je postojala 45 godina, a savremena država postoji 25 godina. Tako dakle ostaje joj još 20 godina i da preživi i već tada će i imati crno na bijelo da se radi o efikasnijem sistemu.

Dakle za nekih 20 godina bi i službeno mogli da dobijemo odgovore, ko je bio bolji u 45 godina vladavine Bosnom i Hercegovinom.
sumirprimus

#2063 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

So What! wrote: 05/05/2020 14:26
sumirprimus wrote: 05/05/2020 14:00 znaci ni otirac ispred vrata titinom vaktu mijenjat ne mozete...
Problem je kada u raspravu uđeš sa nekim koji je zakleti branilac prijašnjeg sistema i pokušaš da mu ukažeš na greške tog istog sisteme i eventualno napredak koji je ostvaren u savremenom sistemu, ti postaješ SDA-ovac, poltron, ublehaš itd... I ne možeš nikako objasniti toj personi da nisi.

Sama činjenica da mnogi ljudi tako slijepo brane određeni kult ličnosti i kult sistema, braneći se da su odrasli pod njim i da im je bilo baš super dovoljno govori o tom sistemu. Mi danas posmatramo prizore iz Sjeverne Koreje, a do nedavno i Kube pa smo i ismijavali takav odnos, ali ustvari mi toga i sada u BiH imamo.

Sama činjenica da ovaj sistem niko nešto i ne brani, niti ima potrebu za istim, svakom vlastodršcu osobno može da opsuje svu familju i izrekne kakvu hoće kletvu na njega i to potpuno slobodno, govori o tome koliko je ustvari savremeni sistem neopterećen da se reklamira kao univerzalno utopijsko rješenje, a ono je tu i dalje. SFRJ je postojala 45 godina, a savremena država postoji 25 godina. Tako dakle ostaje joj još 20 godina i da preživi i već tada će i imati crno na bijelo da se radi o efikasnijem sistemu.

Dakle za nekih 20 godina bi i službeno mogli da dobijemo odgovore, ko je bio bolji u 45 godina vladavine Bosnom i Hercegovinom.
kakav ba kult licnosti o cem ti, darnula te prica o javnim radovima na cestama :-) :lol:
hifa lend nije dzaba.. :thumbup:
jasta radi otiraca ne mozete ispred vrata titinom vaktu zamijenit :thumbup:
ljudi golim rukama kopali i pravili puteve i pruge.
sad nisu u stanju respiratore gotove kupit da valjaju a da se neko ne utali i ugradi :thumbup:

poredi sjevernu koreju sa titinom jugoslavijom :lol: jel ono sad brankovic sta u cestama? :oops: :lol:
Last edited by sumirprimus on 05/05/2020 14:30, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2064 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

sad je jasno sto ih onoliko i na cestama branis :kiss:
So What!

#2065 Re: Alija-Tito?

Post by So What! »

sumirprimus wrote: 05/05/2020 14:28 kakav ba kult licnosti o cem ti, darnula te prica o javnim radovima na cestama :-) :lol:
sad nisu u stanju respiratore gotove kupit da valjaju a da se neko ne utali i ugradi :thumbup:
Izvinjavam se, tek sam sada pregledao posljednjih par stranica, pogledao koliko si postova jedan za drugim napisao, kakve su to nebuloze i uvidio da sam odgovorio neuračunljivoj osobi.

:sax:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2066 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Image

Image

Image
sumirprimus

#2067 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

So What! wrote: 05/05/2020 14:30
sumirprimus wrote: 05/05/2020 14:28 kakav ba kult licnosti o cem ti, darnula te prica o javnim radovima na cestama :-) :lol:
Izvinjavam se, tek sam sada pregledao posljednjih par stranica, pogledao koliko si postova jedan za drugim napisao, kakve su to nebuloze i uvidio da sam odgovorio neuračunljivoj osobi.

pratim i ja tvoje postove mjesecima na cestama i sad mi je tek sve jasno :thumbup:
ajde sad red patetike dugo niste
sumirprimus

#2068 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

So What! wrote: 05/05/2020 14:30

odgovori konkretno na jednu takozvanu nebulozu... :lol:
moralne vertikale uzori zahiragici, sarajlici,brankovici, sebije, maline, testovi,anmjestaj, korona parijti,igman, ceste, karaula, vranduk, jebte ne moze covjek popamtit sve stvarne i real time nebuloze :lol: :-)
i naslo nesto.
tito zakon i mjera jer vas nervira
sumirprimus

#2069 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

pici wrote: 05/05/2020 14:30 Image

Image

Image
mogo bi i bakas snimit kakvu bitku za ranjenika,a vec je snimio pardon :lol: ja na malinatoru :hitna:
sumirprimus

#2070 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

mijenjaju se stranacki botovi al nijedan konkretno da uporedi titin vakati ovaj sad po stavkama :izet: :evil:
ocekujem jos patetike i domoljublja :izet:
General War

#2071 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

Image vs Image
sumirprimus

#2072 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

General War wrote: 05/05/2020 14:36 Image vs Image
ginulo se za slobodu nijemo.
ginulo se za malinu nijemo

al sacekajmo jos 20 godina pa da uporedimo pazi ti te drskosti i bezobrazluka :lol: :oops:
spreca

#2073 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

So What! wrote: 05/05/2020 14:26

zasto cekati 45 godina,dovoljno je pogledati sta je bilo uradjeno 70tih godina a sta danas imamo ,ovi novokomponovani cak nisu uspjeli da pokradu i uniste ono sto im je prosli sistem ostavio,i nije realno da se posle 45 godina nove drzave poredimo sa onim sistemom i ovim tehnoloskim napredkom,u kakvim smo uslovima bili 45te a u kakvim 95 uz svu medjunarodnu pomoc koju ovi novi "neimari" pokradose
sumirprimus

#2074 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

ma ovi su presli svaku mjeru u svom bezobrazluku, bezobzirnosti, lopovluku i pravdanju istih, tacno bi prije i za kim jong una glaso nego za njih,samo ako ce ih nervirat :lol: :evil:
bando zelena! :lol: :bih:
sumirprimus

#2075 Re: Alija-Tito?

Post by sumirprimus »

ej bolan pazi argumenta sacekajmo jos 20 godina, naviko s teme o cestama cekaj i cekaj :lol: :-)
jos koju deceniju :evil:
il uporedba ex ju sa sjevernom korejom, pa cime ih ideoloski hrane da su svi ovakvi bog te dragi al bas? :-)
Locked