Demokratska fronta Željko Komšić
-
doremifa
#45226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odusevljen sam sto se komsic vratio na velika vrata sa jos jednom doskocicom. Steta sto nije spomenuo registratore, pardon, akumulatore, i steta sto se nije osvrnuo na ovaj korona zakon koji od radnika pravi bijelo roblje. Ignorisanjem svega navedenog samo se smije u lice otpustenim radnicima i demobilisanim borcima. Necemo ni osjetiti korona krizu dok god se komsic bavi covicem, europskim sampionom korupcije a covic bavi komsicem, prodanim sampionom alkoholicara ljenjivaca
-
zposao
#45227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odoše radnička prava u quratz , ko nije osto bez posla tog ce sad jebevat gazde za 5 marki...doremifa wrote: ↑04/05/2020 21:56 Odusevljen sam sto se komsic vratio na velika vrata sa jos jednom doskocicom. Steta sto nije spomenuo registratore, pardon, akumulatore, i steta sto se nije osvrnuo na ovaj korona zakon koji od radnika pravi bijelo roblje. Ignorisanjem svega navedenog samo se smije u lice otpustenim radnicima i demobilisanim borcima. Necemo ni osjetiti korona krizu dok god se komsic bavi covicem, europskim sampionom korupcije a covic bavi komsicem, prodanim sampionom alkoholicara ljenjivaca
Elita je se osigurala, oni gladni nece biti. A namjestaju se i tenderi, ko što će se namještati i "pomoc" zbog korone...
I tako, dok narod tone, nasi politicari se šprdaju...
- bunk
#45228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako su unistena radnicka prava?
- drug_profi
- bunk
#45230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vlada placa doprinose ,kantoni minimalnu platu.
Zakon o radu niko nije dirao.
Ko ode na biro prima naknadu i ima zdravstveno.
Vlada nije odgovorna za ovu krizu. Koju prozivljavaju svi na planeti.
Sto se mjera tice na Balkanu nije ni jedna vlada povukla bolje.
Naravno da je moglo bolje ali sa ovakvim birokratskim aparatom koji trosi ko hummer tesko...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- drug_profi
#45232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko ode na biro ima nekoliko mjeseci 370 maraka (kad ih dobije, a nacekace se), ali radnik moze biti poslan i na cekanje bez plate, a onda nije ni na birou. Radnik se pretvara u privatnu prciju poslodavca i ne moze nista uraditi. Ako da otkaz, nema pravo na pomoc biroa...
Bravo bunče.
Nisi ti glup, ti si samo bezobrazan.
Bravo bunče.
Last edited by drug_profi on 04/05/2020 22:34, edited 1 time in total.
-
kritikos
#45233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dođi kod mene da radiš, pa da te stavim na čekanje. A tebe stišće rata kredita i gladna usta kod kuće. Nisi ni na teretu države a ni poslodavca. Doći će na red i budžetlije kao u Grčkoj, samo polako. Protrešće se vrlo brzo i ta kolijevka i mirna luka budžetska kad povaljivanjem privatnog sektora enormno opadne priliv uplata od poreza i nameta. Samo polako, sve će ovo oštrom kukom potkačit pod vrat sve redom.
- bunk
#45234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da to nije dio korona zakona.drug_profi wrote: ↑04/05/2020 22:34 Ko ode na biro, ali radnik moze biti posaln i na cekanje bez plate, a onda nije ni na birou. Radnik se pretvara u privatnu prciju poslodavca i ne moze nista uraditi. Ako da otkaz, nema pravo na pomoc biroa...
Bravo bunče.
Ako jeste onda je moja greska,koncentrisao sam se na novcanu pomic ka radnicima.
Jer korona zakon vrijedi u vanrednim uslovima i tada se moze ici na cekanje.
Ukidanjem vanrednog stanja te opcije prestaju vaziti.
Zakon o radu nije mijenjan.
Last edited by bunk on 04/05/2020 22:36, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#45235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čim kolega bunkica krene u "drukanje" postova bez smisla i logike, ja odmah znam da je "patriJotsko-koronaška tronožac bratija" - SDA/HDZ/SNSD sa čučavcima - na vjetrometini javnih nabavki napravila neki novi "dil stoljeća", a o kojem će se tek pričati.
Kolega bunk, taktika "zamuti vodu" funkcioniše samo pod uslovom da ima vode za zamutiti.
Ovo što ti pokušavaš u stilu Zvonka Marića ipak više liči na bacakanje i koprcanje u sopstvenoj koalicijskoj kaljuži.
A to se najbolje posmatra iz... iz...
Tako je.
Duboke hladovine - nije niko lud da ga se poprska.
Evo ti jedan - nisi odavno dobio
Kolega bunk, taktika "zamuti vodu" funkcioniše samo pod uslovom da ima vode za zamutiti.
Ovo što ti pokušavaš u stilu Zvonka Marića ipak više liči na bacakanje i koprcanje u sopstvenoj koalicijskoj kaljuži.
A to se najbolje posmatra iz... iz...
Tako je.
Duboke hladovine - nije niko lud da ga se poprska.
Evo ti jedan - nisi odavno dobio
- drug_profi
#45236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@bunk Mnogo si cesto nesto neinformisan.... ne vjerujem da je tako.
- bunk
#45237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesam li u pravu za vanredno stanje i odredbe o cekanju?
Nema toga bez proglasenja vanrednog stanja.
Djes njofra.
Nema toga bez proglasenja vanrednog stanja.
Djes njofra.
-
doremifa
#45238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije lud, on vjeruje da ce javni sluzbenici pogurati ekonomski oporavak svojom potrosnjom. tom logikom bi najbolje bilo da svi odu na budzet i guraju ekonomiju. Tom idejom se mozda i vodi politicka elita u SDA i DFkritikos wrote: ↑04/05/2020 22:34Dođi kod mene da radiš, pa da te stavim na čekanje. A tebe stišće rata kredita i gladna usta kod kuće. Nisi ni na teretu države a ni poslodavca. Doći će na red i budžetlije kao u Grčkoj, samo polako. Protrešće se vrlo brzo i ta kolijevka i mirna luka budžetska kad povaljivanjem privatnog sektora enormno opadne priliv uplata od poreza i nameta. Samo polako, sve će ovo oštrom kukom potkačit pod vrat sve redom.
- drug_profi
#45239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta bolan pricas? Ta odredba je zlocinacka u bilo kakvom stanju i nije smjela biti dio nikakvog zakona. To jednostavno dovodi ljude u poziiju roblja.
Nekom je palo na pamet da to uradi.
- bunk
#45240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ne mozes iz cista mira stavit na cekanje .kritikos wrote: ↑04/05/2020 22:34Dođi kod mene da radiš, pa da te stavim na čekanje. A tebe stišće rata kredita i gladna usta kod kuće. Nisi ni na teretu države a ni poslodavca. Doći će na red i budžetlije kao u Grčkoj, samo polako. Protrešće se vrlo brzo i ta kolijevka i mirna luka budžetska kad povaljivanjem privatnog sektora enormno opadne priliv uplata od poreza i nameta. Samo polako, sve će ovo oštrom kukom potkačit pod vrat sve redom.
Mora biti vanredna situacija.
I to moze trajati koliko 20-30 dana ne duze.
Ko je lud da radnika posalje na cekanje onako nicim izazvan . Kao da je trener pa pisalje igraca na klupu.
Uozbiljite se.
-
kluz franjo
#45241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo, neka ovi što glasaše i hvale federalnu Vladu SDA/HDZ/SBB i zakone što izglasaše naprijed navedeni sa ostalim priljepcima odu na taj minimalac koji kantoni trebaju isplaćivati, npr. Unsko-Sanski-Kanton...
Evo ja ću bunku plaćati doprinose na taj minimalac.
Da pomognem budžetu.
Avansno jedan...
Da pomognem budžetu.
Avansno jedan...
- bunk
#45242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Federalna vlada ce " pogurati" kantone koji ne mogu sami iznijeti izvrsenje tih obaveza..kluz franjo wrote: ↑04/05/2020 22:46 Evo, neka ovi što glasaše i hvale federalnu Vladu SDA/HDZ/SBB i zakone što izglasaše naprijed navedeni sa ostalim priljepcima odu na taj minimalac koji kantoni trebaju isplaćivati, npr. Unsko-Sanski-Kanton...
Da pomognem budžetu.
Avansno jedan...![]()
Znas na sta se misli?
Federalna vlada placa doprinose a kantoni isplacuju iznos minimalne plate svima kojima je rad bio zabranjen.
- drug_profi
#45243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uozbilji se ti! Mislis da su svi budale?bunk wrote: ↑04/05/2020 22:42Pa ne mozes iz cista mira stavit na cekanje .kritikos wrote: ↑04/05/2020 22:34Dođi kod mene da radiš, pa da te stavim na čekanje. A tebe stišće rata kredita i gladna usta kod kuće. Nisi ni na teretu države a ni poslodavca. Doći će na red i budžetlije kao u Grčkoj, samo polako. Protrešće se vrlo brzo i ta kolijevka i mirna luka budžetska kad povaljivanjem privatnog sektora enormno opadne priliv uplata od poreza i nameta. Samo polako, sve će ovo oštrom kukom potkačit pod vrat sve redom.
Mora biti vanredna situacija.
I to moze trajati koliko 20-30 dana ne duze.
Ko je lud da radnika posalje na cekanje onako nicim izazvan . Kao da je trener pa pisalje igraca na klupu.
Uozbiljite se.
Nije stvar jel neko lud ili nije. Stvar je da moze. Ako mu padne posao, moze covjeka ostaviti bukvalno bez hljeba, izvan sistema u vakuumu.
Lud je onaj ko je uopste stavio ovo u zakon, a onda vjeruj da ima ludaka koji su ovo trazili da se stavi. Nije to tek tako napisano.
A gledaj samo nase vrle bosnjacke poslodavce koji drze radnike za 400 maraka i jos im pucaju kazne za manjkove, mislis ada ne bi pola stafa poslali u vakuum?
-
kluz franjo
#45244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo skeniraj i postavi ovdje da si prešao na kantonalni minimalac - koji će Fadil pogurati - ja skeniram uplatnicu za PIO i ZZO.bunk wrote: ↑04/05/2020 22:50Federalna vlada ce " pogurati" kantone koji ne mogu sami iznijeti izvrsenje tih obaveza..kluz franjo wrote: ↑04/05/2020 22:46 Evo, neka ovi što glasaše i hvale federalnu Vladu SDA/HDZ/SBB i zakone što izglasaše naprijed navedeni sa ostalim priljepcima odu na taj minimalac koji kantoni trebaju isplaćivati, npr. Unsko-Sanski-Kanton...
Da pomognem budžetu.
Avansno jedan...![]()
- RunnerX
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#45246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.dnevnik.ba/kolumne/odlucno- ... je-s-bih-i
samo procitajte. "odlucno ne komsicu" samo govori da ce na sljedecim izborima imati preko 300 tisuca glasova.
samo procitajte. "odlucno ne komsicu" samo govori da ce na sljedecim izborima imati preko 300 tisuca glasova.
- cadburry
#45247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pokusava Komsicu njegov najdrazi koalicioni partner nabaciti lopticu, ali da Bog da sceri se Bosnjo i ovaj put primi.malakh wrote: ↑05/05/2020 02:24 https://www.dnevnik.ba/kolumne/odlucno- ... je-s-bih-i
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#45248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
uh, zivog bi ga pokopali da mogu. ovako se loptica nikome ne nabacuje, jer prva ti ovo nisi procitala dok ja nisam zalijepio na forum. tako i vecina.cadburry wrote: ↑05/05/2020 02:26Pokusava Komsicu njegov najdrazi koalicioni partner nabaciti lopticu, ali da Bog da sceri se Bosnjo i ovaj put primi.malakh wrote: ↑05/05/2020 02:24 https://www.dnevnik.ba/kolumne/odlucno- ... je-s-bih-i
- madner
#45249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet ovi koalicioni partneri se svadjaju za narod.
- cadburry
#45250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da je Komsic pokopan, cime bi Covic prepadao Hrvate? Na osnovu koje price bi osigurao svojih 150 000 glasova koji ga cine apsolutnim gospodarom bh. politickog zivota? Posebno ako se sjetimo da, bez Komsica, 2006. godine, HDZ nije imao ni 70 000...malakh wrote: ↑05/05/2020 02:30uh, zivog bi ga pokopali da mogu. ovako se loptica nikome ne nabacuje, jer prva ti ovo nisi procitala dok ja nisam zalijepio na forum. tako i vecina.cadburry wrote: ↑05/05/2020 02:26Pokusava Komsicu njegov najdrazi koalicioni partner nabaciti lopticu, ali da Bog da sceri se Bosnjo i ovaj put primi.malakh wrote: ↑05/05/2020 02:24 https://www.dnevnik.ba/kolumne/odlucno- ... je-s-bih-i