oaza85 wrote: ↑04/05/2020 17:42Ah, vec dobro poznati spin...
Sda hdz sds.
Ti si poceo sa tvrdnjom kako je ns bezgresna, lijepa, sta misli o ratnim zlocincima, ja te podsjetio na epizodu mlade nade, falatra.
Moj narod nije bijeda, nije mrtva sirotinja, BiH nije kurcina od drzave.
Ti mozes da iznosis takve stavove, sloboda govora, misljenja, sve je to dozvoljeno.
Ali ti i sl. napredni i nadri intelektom obdareni, strasni pedja i jos strasnija sabina, nikad necete dobiti sansu da odlucujete o sudbini ni tog naroda, ni njihove drzave.
Izmedju ostalog, i zbog tih stavova gore, a zna se iz cije kuhinje sve to hrakanje dolazi.
Mozemo se vratiti temi,
Kako napreduje ekonomski tigar Evrope danas?

SDA seljacka sekta je u vlasti sa SNSD/SDS i HDZ sve ove godine. Zajedno kradu i pokrivaju jedne druge u krimanalu. U njihovoj kurcevoj drzavi za kriminal nikad niko nije odgovarao. I nikad nece.
...
Ja sam licno Pedji pisao i govorio da je smrad jer su uzimali lovu dok parlament nije radio. Ja to mogu reci jer sam potpuno nezavisan i slobodomisleci covjek. U porodici, hvala nebesima, nemam nikoga ko je na budzetu ili uglavljen u neku stranku. Ne mogu ti opisati ponos koji radi toga osjecam. Nikad se u zivotu nisam prodao nikome.
...
Dakle, Nasa stranka stranke je daleko od idealne, puna je supaka, karijerista i ostalog hamelja koji sansu za napredak vidi u politickom angazmanu. Ja se nikad ne bih uclanio u Nasu stranku. Medjutim, ideologija Nase stranke je pro-evropska, moderna, bliska razvijenim zemljama zapadne Evrope. I zbog toga, uprkos silnim manama, imaju moj glas.
...
SDA seljacka konzervativna sekta je bliza Iraku i Somaliji nego Austriji i Belgiji. 30 godina ponizenja i propasti. Bosnjak radi za 600-700km i SDA gazde ga tretiraju kao obicno govno.
Ja imam srecu da radim za strance za bolju platu i korektan odnos. Ne daj mi boze da radi za seljackog SDA tajkuna, preko minskih polja bi bjezao iz kurceve drzave.
...
I kako tvoj narod nije bijeda, kako drzava nije kurcina? Vidis li da ljudi masovno bjeze u Evropu...? Nemoguce da ne vidis. Pola mojih drugova je u proteklih 5 godina napustilo SDA-ovsku kanalizaciju. Apatija nikad gora. Uzasno star narod koji ne radja djecu a masovno iseljava. Jos 70 godina SDA vlasti i nece postojati ni drzava ni narod.