PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#8326 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 12:33 U svakom slučaju, ako bude takav fail, za mjesec će biti na 50% :mrgreen:
Ma ja ga s ovakvom pricom ne bih uzeo ni da je djaba. Hajd sto su ubacili te propagande al sto su unistili onakvu igru i pricu okrenuli totalno na drugu stranu. Pa tacno sve ono sto je TLOU cinilo dobrim su ovdje unistili :-)

Imam vala svoje principe, ne bih da ih guram i bas bih volio da im hoce prodaja flopat pa da znaju za drugi put.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8327 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

arnes_king wrote: 04/05/2020 12:54
Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 12:33 U svakom slučaju, ako bude takav fail, za mjesec će biti na 50% :mrgreen:
Ma ja ga s ovakvom pricom ne bih uzeo ni da je djaba. Hajd sto su ubacili te propagande al sto su unistili onakvu igru i pricu okrenuli totalno na drugu stranu. Pa tacno sve ono sto je TLOU cinilo dobrim su ovdje unistili :-)

Imam vala svoje principe, ne bih da ih guram i bas bih volio da im hoce prodaja flopat pa da znaju za drugi put.
Razočarenje jeste ako bude sve onako.
Da vidimo kad izađe u junu je mislim.
Spoiler
Show
I ono za Joela, pa ne možeš tako niz vodu pustiti glavnog lika iz prvog dijela :roll:
Jebale ih lezbe i pederi :evil:
arnes_king

#8328 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 12:58

Spoiler
Show
I ono za Joela, pa ne možeš tako niz vodu pustiti glavnog lika iz prvog dijela :roll:
Umal ga ne prebi "gospodja" :lol: :lol: :lol: Izgleda da je u TLOU2 taj dio ipak ispravno prikazan :lol:

Trailer za TLOU2 :D
dadoka84

#8329 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dadoka84 »

Laki je malo nervozan :D
TMovac

#8330 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 12:31
TMovac wrote: 04/05/2020 12:24
Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 08:06
Za sve postoji prvi put :mrgreen:
Nadam se da nisam u pravu :-?
Ja sam vec kupio. Tako da mi je valja igrat svakako. Javim ti utiske
Vidim pišu da su automatski vraćali lovu ko je bio naručio, pa ono kad su otkazali.
Je li istina? Jesi ponovo naručio?

Svakako, nadam se da ćeš me obradovati.
Toliko se čeka igra, sad da ispadne ćorak, onda pridati PS :|
Ja narucio prije par dana. Cim su ponovo stavili na store. Bilo me hastra da ne potrosim lovu sa walleta, pa reko kupuj odmah. Leakove nisam gledao, niti cu. Onaj gameplay sto sam gledao mi se svidio ( osim dijela sa gay scenom, ali dobro ). Nadam se da ce igra biti dobra ipak. Ono sto je zanimljivo, igra izlazi 17 juna, a auto download je zakazan za 12 juni. Obicno bude auto download 24 sata prije izlaska.
arnes_king

#8331 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

TMovac wrote: 04/05/2020 14:58
TMovac wrote: 04/05/2020 12:24

Ja sam vec kupio. Tako da mi je valja igrat svakako. Javim ti utiske
Vidim pišu da su automatski vraćali lovu ko je bio naručio, pa ono kad su otkazali.

Ja narucio prije par dana. Cim su ponovo stavili na store. Bilo me hastra da ne potrosim lovu sa walleta, pa reko kupuj odmah. Leakove nisam gledao, niti cu. Onaj gameplay sto sam gledao mi se svidio ( osim dijela sa gay scenom, ali dobro ). Nadam se da ce igra biti dobra ipak. Ono sto je zanimljivo, igra izlazi 17 juna, a auto download je zakazan za 12 juni. Obicno bude auto download 24 sata prije izlaska.
Bas ce mi biti zao kada pocnes igrati pa napises ovdje razocarenje i nevjerovanje da je moguce da su toliko zeznuli. Grafika i gameplay (?) bi trebali biti dobri, ali su ostalo toliko zeznuli da ce tesko ko ostati ravnodusan.

Meni je samo drago sto sam pogledao jer da nisam i da sam kupio igru, jos pogotovo po full cijeni a onda ovo vidio tek u toku igre pa stvarno bih popizdio.

Ne zelim tebi kvariti cejf, mozda ti se i svidi, ali sudeci prema tvojim dosadasnjim stavovima i misljenjima tesko.

Tlou prvi dio i nije imao tako dobar gameplay, grafiku jest, ali to sto ga je posebnim cinilo i uzdiglo je bila prica i odnos likova, te razvoj svega tog.

P.S. Refund se moze uraditi sve do trenutka kada se pokrene igra prvi put :skoljka:
Mustang1

#8332 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Pretjerujete vala. Kad sam ja prezivio smrt Arthura Morgana i Clare Lille i vi cete ovo :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#8333 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Dobro, realno je da su već ranije pokazali da će priča biti drugačija, brutalnija, da je upitno kolika će Joelova uloga biti (ono ko pojavi se u jednom momentu, a sad da li će i šta će biti, ne zna se), natuknuli i to za lezbo odnos (a opet nije ni to toliko neprirodno i može imati veze sa onim dlc-om iz njenog djetinjstva i onom prijateljicom, a i ne mora).
Ko zna, možda smo je i prebrzo osudili, ipak kako reče TMovac, dosad nisu ništa uspjeli sjebati, koliko je bilo nastavaka Uncharted i svi su dobri.
Ja čekam TMovca za prve impresije :thumbup:
TLOU je ipak zacementirao svoje mjesto u gamingu i svakako je teško da će ga nastavak nadmašiti.
Grafički možda, gameplay isto, ali priča i ta atmosfera, to teško da može nešto novo.
Azimut Peronospore

#8334 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Azimut Peronospore »

Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 16:00 Dobro, realno je da su već ranije pokazali da će priča biti drugačija, brutalnija, da je upitno kolika će Joelova uloga biti (ono ko pojavi se u jednom momentu, a sad da li će i šta će biti, ne zna se), natuknuli i to za lezbo odnos (a opet nije ni to toliko neprirodno i može imati veze sa onim dlc-om iz njenog djetinjstva i onom prijateljicom, a i ne mora).
Ko zna, možda smo je i prebrzo osudili, ipak kako reče TMovac, dosad nisu ništa uspjeli sjebati, koliko je bilo nastavaka Uncharted i svi su dobri.
TLOU je ipak zacementirao svoje mjesto u gamingu i svakako je teško da će ga nastavak nadmašiti.
Grafički možda, gameplay isto, ali priča i ta atmosfera, to teško da može nešto novo.
više od pola igre ima sličnu grafiku ako ne i istu kao i prvi dio posebno na dio po kućama, potpuno isto sve
arnes_king

#8335 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Mustang1 wrote: 04/05/2020 15:49 Pretjerujete vala. Kad sam ja prezivio smrt Arthura Morgana i Clare Lille i vi cete ovo :D
De mi reci kako moze biti pretjerivanje slijedece.
Spoiler
Show
Ono zbog cega prvi dio i jeste popularan su Ellie i Joel, dobro moglo se ocekivati da ce Joel umrijeti u nastavku ali na nacin da ga ubije transgender nafurana osoba koja vodi ekipu transgendera i na onako glup nacin... ma daj. Pored toga, vjerovatno bih preko tog mogao preci da se igra cijela igra sa Ellie ili nekim "normalnim" te da se na kraju ta transgender osoba ubije kao osveta ili bilo sta drugo da se desi ali da se igra sa Ellie ili nekim "normalnim" likom. Oni tebe forsiraju da igras vise od pola igre kao taj skroz novi i nepoznati trans lik te lovis i na kraju pobijes oba glavna lika iz prvog dijela zbog cega ti igra i jeste bila dobra. Pored toga ovo nema veze s pricom iz prvog dijela, nema veze sa zombi apokalipsom, niti bilo cime direktno vezano za to.
Za mene ovo nije nastavak TLOU nego skroz nova igra i mogu da je sebi gurnu gdje hoce ali ja im ni marke ne dam a vidim i vecina interneta koji su pogledali snimke i slike isto kazu. Jedva cekam da se puste portali za ocjenjivanje pa da ih svi jos vise popljuju, a neil druckman samo zna govoriti kako smo homofobi :-)

Vjerovatno da ce ovi portali koji su placeni svakako opet dati ocjene 9/10 i slicno, ali realnost je drugacija.
Last edited by arnes_king on 04/05/2020 16:06, edited 1 time in total.
Mustang1

#8336 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Jedva cekam da izadje igra pa kad pocnete igrati onako da probate. I onda u septembru na Paradu svi zajedno :oops:
Last edited by Mustang1 on 04/05/2020 16:06, edited 1 time in total.
bunk

#8337 Re: PlayStation 4 - all about

Post by bunk »

Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 16:00 Dobro, realno je da su već ranije pokazali da će priča biti drugačija, brutalnija, da je upitno kolika će Joelova uloga biti (ono ko pojavi se u jednom momentu, a sad da li će i šta će biti, ne zna se), natuknuli i to za lezbo odnos (a opet nije ni to toliko neprirodno i može imati veze sa onim dlc-om iz njenog djetinjstva i onom prijateljicom, a i ne mora).
Vec sam htio izvrsiti prednarudzbu u Sancti kad ste poceli ovu pricu i drago mi je da jeste.Nisam odustao od igre jer me prvi dio izuo iu cipela ali cu sacekati da izadje i da je neko od forumasa odigra..
Azimut Peronospore

#8338 Re: PlayStation 4 - all about

arnes_king wrote: 04/05/2020 16:03
Mustang1 wrote: 04/05/2020 15:49 Pretjerujete vala. Kad sam ja prezivio smrt Arthura Morgana i Clare Lille i vi cete ovo :D
De mi reci kako moze biti pretjerivanje slijedece.
Spoiler
Show
Ono zbog cega prvi dio i jeste popularan su Ellie i Joel, dobro moglo se ocekivati da ce Joel umrijeti u nastavku ali na nacin da ga ubije transgender nafurana osoba koja vodi ekipu transgendera i na onako glup nacin... ma daj. Pored toga, vjerovatno bih preko tog mogao preci da se igra cijela igra sa Ellie ili nekim "normalnim" te da se na kraju ta transgender osoba ubije kao osveta ili bilo sta drugo da se desi ali da se igra sa Ellie ili nekim "normalnim" likom. Oni tebe forsiraju da igras vise od pola igre kao taj skroz novi i nepoznati trans lik te lovis i na kraju pobijes oba glavna lika iz prvog dijela zbog cega ti igra i jeste bila dobra. Pored toga ovo nema veze s pricom iz prvog dijela, nema veze sa zombi apokalipsom, niti bilo cime direktno vezano za to.
izgleda mica trofrtaljka i edo i sateliti developeri igre.
arnes_king

#8339 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Mustang1 wrote: 04/05/2020 16:05 Jedva cekam da izadje igra pa kad pocnete igrati onako da probate. I onda u septembru na Paradu svi zajedno :oops:
Ne dam da me neko za moje pare vuce za nas te mi podmece svoje stavove i misljenje tamo gdje mu nije mjesto a uz to promjeni originalnu stvar toliko da to vise nije ista stvar. Da mi je neko pokloni ne bih je odigrao a bas sam je prizeljkivao do jucer.
azdralovic

#8340 Re: PlayStation 4 - all about

Post by azdralovic »

Hahaha ovo isto djeca iz osnovne skole... ako budes igrao sa lgbt likom postat ces i sam takav :lol:
arnes_king

#8341 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

azdralovic wrote: 04/05/2020 16:09 Hahaha ovo isto djeca iz osnovne skole... ako budes igrao sa lgbt likom postat ces i sam takav :lol:
Da si ti malo zreliji procitao bi prvo o cemu se radi i sta je pravi problem pa onda pisao zaostale komentare. A naravno da dodatno ne zelim finansirati promociju lgbt svojim novcem iako to nije glavni razlog odustajanja od igre.
TMovac

#8342 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

arnes_king wrote: 04/05/2020 15:10
TMovac wrote: 04/05/2020 14:58

Bas ce mi biti zao kada pocnes igrati pa napises ovdje razocarenje i nevjerovanje da je moguce da su toliko zeznuli. Grafika i gameplay (?) bi trebali biti dobri, ali su ostalo toliko zeznuli da ce tesko ko ostati ravnodusan.

Meni je samo drago sto sam pogledao jer da nisam i da sam kupio igru, jos pogotovo po full cijeni a onda ovo vidio tek u toku igre pa stvarno bih popizdio.

Ne zelim tebi kvariti cejf, mozda ti se i svidi, ali sudeci prema tvojim dosadasnjim stavovima i misljenjima tesko.

Tlou prvi dio i nije imao tako dobar gameplay, grafiku jest, ali to sto ga je posebnim cinilo i uzdiglo je bila prica i odnos likova, te razvoj svega tog.

P.S. Refund se moze uraditi sve do trenutka kada se pokrene igra prvi put :skoljka:
Vidjet cemo drug. Pred nama je. Odigrat cu, pa za nadat se da nece biti katastrofa. Pogotovo jer ovu igru iscekujem skoro pa godinu.
Azimut Peronospore

#8343 Re: PlayStation 4 - all about

TMovac wrote: 04/05/2020 16:14
Vidjet cemo drug. Pred nama je. Odigrat cu, pa za nadat se da nece biti katastrofa. Pogotovo jer ovu igru iscekujem skoro pa godinu.
biće i sniženja sletit će za pola godine na 20 maraka pa je uzet, stavit strapon na vugla i deri
azdralovic

#8344 Re: PlayStation 4 - all about

Post by azdralovic »

arnes_king wrote: 04/05/2020 16:12
azdralovic wrote: 04/05/2020 16:09 Hahaha ovo isto djeca iz osnovne skole... ako budes igrao sa lgbt likom postat ces i sam takav :lol:
Da si ti malo zreliji procitao bi prvo o cemu se radi i sta je pravi problem pa onda pisao zaostale komentare. A naravno da dodatno ne zelim finansirati promociju lgbt svojim novcem iako to nije glavni razlog odustajanja od igre.
Zanimljivo, znaci strogo si protiv promocije u igrama... recimo ubijanja, brze voznje, droge, alkoholizma, kocke, ratovanja ?
Nista ja se okrecem farming simulatoru, valjda je to bezbjedno
bunk

#8345 Re: PlayStation 4 - all about

Post by bunk »

Simplificiras,igra Last of us je bila fenomenalna.Glavni likovi muskarac i djevojcica.
Nastavak izgleda donosi transgendere,ona djevojcica ispada da je gay a muskarca ubiju te naknadno i djevojcicu..
Ciso sumnjam da je neko ovo imao na umi kad su izdavali prvi dio.
TMovac

#8346 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Azimut Peronospore wrote: 04/05/2020 16:16
TMovac wrote: 04/05/2020 16:14
biće i sniženja sletit će za pola godine na 20 maraka pa je uzet, stavit strapon na vugla i deri
Naravno, cijena ce opast kad tad. Al neke igre zelim igrati bas day one. Kao sto je Days Gone. Da sam cekao da izadje i gledao kritike, nikad je ne bih uzeo. A to bi bila najveca greska. Ta igra mi je postala doslovno najdraza. Odigrao sam je nekih 15 puta zaredom. Tako da nadam se da me nece ni ova iznevjeriti.
Tabakmalac

#8347 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tabakmalac »

arnes_king wrote: 04/05/2020 14:35
Tomahawk11 wrote: 04/05/2020 12:58

Spoiler
Show
Umal ga ne prebi "gospodja" :lol: :lol: :lol: Izgleda da je u TLOU2 taj dio ipak ispravno prikazan :lol:

Trailer za TLOU2 :D
Image

:D :D :D
r_faruk

#8348 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

Ma sve je to ok, gey, lezbejke meni je to sve normala, ljudi ko ljudi, no sam prvi dio igre skroz drugacije dozivio. Svakako cu je odigrati ali sam ocekivao nesto drugo... lijek, jos malo pojasnjenja u vezi zaraze, i td. Kad sam zavrsio prvi dio (prva igra koju sam igrao na ps4) ostao sam wow, jedva cekam da nastavim.... vidjecemo, cekamo, pola stvari se i ne sjecam iz prvog dijela :)
arnes_king

#8349 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

r_faruk wrote: 04/05/2020 18:11 Ma sve je to ok, gey, lezbejke meni je to sve normala, ljudi ko ljudi, no sam prvi dio igre skroz drugacije dozivio. Svakako cu je odigrati ali sam ocekivao nesto drugo... lijek, jos malo pojasnjenja u vezi zaraze, i td. Kad sam zavrsio prvi dio (prva igra koju sam igrao na ps4) ostao sam wow, jedva cekam da nastavim.... vidjecemo, cekamo, pola stvari se i ne sjecam iz prvog dijela :)
Ne trebas se ni sjecati, u dvici svakako to vise nije bitno i sve sto si znao iz keca okrenu naglavacke. Nisu najveci problem ti gejevi i trans nego sama prica koja je odvratna za svakog kome se svidjela prva igra :D
tap3ah75

#8350 Re: PlayStation 4 - all about

Post by tap3ah75 »

Prešao sam 2x last of us na PS3 .... vrijedi li kupovati taj prvi dio da igram i na PS4.
Je li razlika drastična?
Post Reply