Demokratska fronta Željko Komšić
-
doremifa
#45201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /200503062
oglasio se predsjednik svih dobronamjernih gradjana svijeta, a i sire, u vezi respiratora
oglasio se predsjednik svih dobronamjernih gradjana svijeta, a i sire, u vezi respiratora
- Leverage
#45202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čitajući tekst pomislio sam da se radi o dopisnom članu State Departmenta.doremifa wrote: ↑03/05/2020 17:36 https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /200503062
- bunk
#45203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto fali State Departmentu?
Milijardu puta bolji od izdajnika koji preferiraju dumu.
Milijardu puta bolji od izdajnika koji preferiraju dumu.
-
doremifa
#45204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako, ali meni je zao sto komsic glumi glasnogovornika state departmenta a toliko je demobilisanih boraca, patriota i RVI ostalo bez posla i onog minimalca zbog vlade u kojoj i on ucestvuje. ti ljudi imaju djecu i unuke sada i zalosno je da su njemu amerikanci i americki interesi vazniji od onih koji su krvarili za ovu zemlju. nisam ocekivao od njega da tako pljune u lice svakom bivsem borcu armije bih i to bas na danasnji dan
- bunk
#45205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mani me te price titati.doremifa wrote: ↑03/05/2020 19:04Upravo tako, ali meni je zao sto komsic glumi glasnogovornika state departmenta a toliko je demobilisanih boraca, patriota i RVI ostalo bez posla i onog minimalca zbog vlade u kojoj i on ucestvuje. ti ljudi imaju djecu i unuke sada i zalosno je da su njemu amerikanci i americki interesi vazniji od onih koji su krvarili za ovu zemlju. nisam ocekivao od njega da tako pljune u lice svakom bivsem borcu armije bih i to bas na danasnji dan
Da je Jeff Bezos i Elon Musk u vladi skupa sa tvojim favoritima ( pretpostavljam kifla&co) isti bi ucinak bio.
Ovu krizu niko ponavljam niko nije mogao predviditi.
Mjere koje vlada najavljuje ako sutra budu potvrdjene uz one koje ce kantoni odraditi su bolje od svih zemalja na Balkanu.
- drug_profi
#45206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jarane, nismo mi bas toliko nepismeni.... 
- Leverage
#45207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Njegov posao nije da vodi američku vanjsku politiku nego bosanskohercegovačku. Komšić se ponaša kao da su vanjskopolitički ciljevi SAD-a njegov prioritet.
Sutra kad se neki drugi prema Bosni i Hercegovini budu ponašali kao prema teritoriji a ne kao prema državi, ti ćeš prvi da grakćeš. Pa grakni sad. Ili ti ne smeta dokidanje suvereniteta ako je u pitanju SAD?
- bunk
#45208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedini prijatelj te otac i mati Bosne i Hercegovine su SAD.Leverage wrote: ↑03/05/2020 19:47Njegov posao nije da vodi američku vanjsku politiku nego bosanskohercegovačku. Komšić se ponaša kao da su vanjskopolitički ciljevi SAD-a njegov prioritet.
Sutra kad se neki drugi prema Bosni i Hercegovini budu ponašali kao prema teritoriji a ne kao prema državi, ti ćeš prvi da grakćeš. Pa grakni sad. Ili ti ne smeta dokidanje suvereniteta ako je u pitanju SAD?
Od njih mi nista ponavljam NISTA ne smeta i nece smetat.
Ako oni kazu " u vatru" ja bi poslusao.
- drug_profi
#45209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A najbolje mjere u regiji su vec ukinile 50.000 radnih mjesta, a bankama ostavili da same odlucuju dal nekom treba dati grejs period, ili moratorij. Pri cemu su im pustili da obracunavaju i interkalarnu kamatu i povecavaju rate.
Banke nece feninga izgubiti radi takvih mjera, a pogodi na kome ce se kola slomiti....
E8o li te Novalic i ti njega.
Banke nece feninga izgubiti radi takvih mjera, a pogodi na kome ce se kola slomiti....
E8o li te Novalic i ti njega.
-
doremifa
#45210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni je samo zao sto su komsicu amerikanci i njihovi interesi vazniji od obicnog radnika, demobilisanog borca i njihove gladne djece. zalosno je to, nisam ocekivao to od komsica da tako hladno izignorira borce i njihovu djecubunk wrote: ↑03/05/2020 19:54Jedini prijatelj te otac i mati Bosne i Hercegovine su SAD.Leverage wrote: ↑03/05/2020 19:47Njegov posao nije da vodi američku vanjsku politiku nego bosanskohercegovačku. Komšić se ponaša kao da su vanjskopolitički ciljevi SAD-a njegov prioritet.
- nosara
#45211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bunk wrote: ↑03/05/2020 19:54Jedini prijatelj te otac i mati Bosne i Hercegovine su SAD.Leverage wrote: ↑03/05/2020 19:47Njegov posao nije da vodi američku vanjsku politiku nego bosanskohercegovačku. Komšić se ponaša kao da su vanjskopolitički ciljevi SAD-a njegov prioritet.
- Leverage
#45212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti i jesi tipični Komšićev glasač, tako da to uopšte ne čudi.bunk wrote: ↑03/05/2020 19:54Jedini prijatelj te otac i mati Bosne i Hercegovine su SAD.Leverage wrote: ↑03/05/2020 19:47Njegov posao nije da vodi američku vanjsku politiku nego bosanskohercegovačku. Komšić se ponaša kao da su vanjskopolitički ciljevi SAD-a njegov prioritet.
- drug_profi
#45213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije ba, već tipični SDA uhljeb potupno odvojen od realnosti.
Njemu su mjere vlade genijalne jer kriza neće ni okrznut budzetarijat.
- Leverage
#45214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stoji to, ali mislim da je on jedan od onih fundamentalnijih SDA glasača koji nisu glasali za Šefika nego za Komšića.drug_profi wrote: ↑03/05/2020 20:40 Nije ba, već tipični SDA uhljeb potupno odvojen od realnosti.
-
doremifa
#45215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislis da je toliko ekstreman da je glasao za komsica?Leverage wrote: ↑03/05/2020 21:04Stoji to, ali mislim da je on jedan od onih fundamentalnijih SDA glasača koji nisu glasali za Šefika nego za Komšića.drug_profi wrote: ↑03/05/2020 20:40 Nije ba, već tipični SDA uhljeb potupno odvojen od realnosti.
- Leverage
#45216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa vidiš da uživa u Komšićevom patriotskom verglanju.
- Kikibombona
#45217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Isto.
Mada ni do tada nisam gledao sa narocitom paznjom...
Da sam zloban, tacno bih pozelio da ih zemlja uzme sebi, ove politicke fosile koji nikako da se penzionisu...
Ne mozes ih odvojiti od politicke love i popularnosti nema boga. Narkomanija zesca.
Bogic Bogicevic je gospodin za Miru Lazovica i slicne ljige. Covjek se povukao, pustio druge da pokazu sta znaju. Nema pretenziju da do groba bude u politici.
- Nike af1 white
#45218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
al pronaci dns glasaca df-a je kao naci milju maraka u svrakinom na ulici skoro nemoguća situacija 
- Roccohljup
#45219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedna od rijetkih poslanika (meni lično najbolja iz DFa dok je bila jos tamo) koja je uvijek bila adekvatno spremna i znala stručno i profesionalno diskutovati
MAJA GASAL-VRAŽALICA O ODLASKU MILETIĆA IZ DF-a: „Nije mogao više da gleda šta se zbiva u toj stranci“!
Bivša zastupnica Demokratske fronte u Parlamentu BiH, koja je u međuvremenu napustila Komšićevu stranku, prokomentirala je za N1 televiziju novi unutarstranački potres izazvan razlazom generalnog sekretara Zlatka Miletića s predsjednikom Željkom Komšićem.
Politika
Prije 2h Prije 2h
2
"Kada je došao na funkciju sekretara mi smo svi bili obradovani jer ima policijski način iz svog životnog iskustva, a to je DF-u itekako bilo potrebno da se neko pozabavi kadrovskim slaganjem. Ono što sam vidjela iz intervjua, potvrdila sam da je DF osnovala grupa ljudi koja je u rodbinskim i prijateljskim odnosima sa gospodinom Komšićem. Znam da je gospodin Miletić imao odličnu strategiju, ali kada je došao na funkciju sekretara to je ostavljeno po strani i morao je slušati lidera i određenu kliku oko lidera, a sve što je trebalo biti urađeno - nije", rekla je Gasal-Vražalica.
Podsjetila je da je u DF-u bilo ljudi, poput nje, "koji su bili spremni biti glas građana, ali da DF iluzionistima koji su došli bez prijateljskih veza bili samo sanjari koji su na kraju morali ponijeti svoje ideale sa sobom i napustiti stranku".
"Mislim da razlog njegovog odlaska nije što ne se slaže s tim što je DF srušio kantonalnu vlast u Sarajevu. Miletić je na osnovu te nove vlade dobio delegatsko mjesto u Domu naroda. Ako je to bio princip, onda je trebao da nadjača i kaže da ne želi biti dio te priče. Mislim da je on osoba koja bila više na strani da učini pravu stvar u DF-u i ovaj njegov izlazak je zato što više nije mogao da gleda i biti sudionik svega što se dešava u toj stranci. DF je opravdavao rušenje vlade na osnovu pola miliona KM koje je stavljeno na dispoziciju tadašnjeg predsjedavajućeg Elmedina Konakovića, a na 10,5 miliona KM ostaju u koaliciji i jedini su predstavnici u zakonodavnom tijelu koji se nisu oglasili po ovoj aferi ni na društvenim mrežama. Imate slučajeve da su se neki od SDA kadrova oglasili, a DF ostao suzdržan, pa se postavlja pitanje da li su i oni dio te priče", rekla je Gasal-Vražalica.
Na pitanje šta nas očekuje nakon pandemiju kazala je kako posljedice trpimo već sada i da će građani i dalje jedva preživljavati te čekati otvaranje granica da odu.
"Tek nakon što se vratimo, ne u normalno stanje jer u njemu nismo tri decenije, već u stanje prije pandemije, bit će teško. Mi nemamo dovoljno stručnih osoba kojima je data prilika da budu na upravljačkim funkcijama i gurnute su po strani. Imat ćemo osobe koje će se i dalje baviti kako koji tender da dobiju i izvuku maskimum za sebe i svoje najbliže", zaključila je Gasal-Vražalica.
-
kritikos
#45220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je njegov odgovor na:
- Sijelo u režiji SDA pred Novu godinu za smjenu Vlade KS
- Skauting kadra za novu Vladu KS
- Promjena nacionalnosti predloženog ministra za novu Vladu KS
- Afera Sarajlić
- Zatvoren KCUS za pacijente
- Donacija Novom Pazaru doniranih sredstava KS-u
- Testovi preko salona namještaja
- Respiratori preko malinara
- Odlazak Miletića
- Korona zakon dignuta ruka
- Roccohljup
#45221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta bi sa onim da nece glasati za zakon jer im nista nije usvojeno.....jel to bake stegao uzicu 
-
doremifa
#45222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A kad ce rijesiti ugovor sa islamskom zajednicom? nemoj time da se bavi pred lokalne izbore, nema smisla.kritikos wrote: ↑04/05/2020 16:07Ovo je njegov odgovor na:
- Sijelo u režiji SDA pred Novu godinu za smjenu Vlade KS
- Skauting kadra za novu Vladu KS
- Promjena nacionalnosti predloženog ministra za novu Vladu KS
- Afera Sarajlić
- Zatvoren KCUS za pacijente
- Donacija Novom Pazaru doniranih sredstava KS-u
- Testovi preko salona namještaja
- Respiratori preko malinara
- Odlazak Miletića
- Korona zakon dignuta ruka
-
Azimut Peronospore
#45223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
za pivu i malo kokaina za koga za koga
U jednoj drugoj depeši na tapetu je Amir Ibrović, tadašnji, ali i današnji šef Komšićeva kabineta. Za njega američki diplomati navode da je kao Željkov drug iz djetinjstva i vlasnik kavane "Tito" imao presudnu ulogu u slaganju savjetničkog tima.
– Ibrović je nestabilna osoba s teatralnim, ljutim ispadima. Često zaudara, čuju se i glasine da je alkoholičar, pa neke njegove izjave uzimamo s rezervom – stoji u dopisu posvećenom isključivo spomenutom Ibroviću, a sve je svojim potpisom ovjerio veleposlanik McElhaney.
Unatoč očito dugom stažu u toj branši, potrebnu hladnokrvnost nije pokazao za događanja koja su pratila tzv. Bosansko proljeće 2014. godine. Kada su ga zaustavili na jednoj od barikada u blizini zgrade Predsjedništva, Ibrović se automobilom zaletio u prosvjednike. Oni nisu popustili i ubrzo su ga vidljivo ustrašenog i pijanog izvukli iz službenog Passata.
Komšić i ekipa ne vole samo kafane, već i putovanja. Tako su se 2014. godine u jednom trenutku njih petorica našla na službenim putovanjima u tri različite zemlje. To ne bi bio problem da ih nisu pravdali hotelskim i drugim računima iz austrijskog mondenog skijališta – Soelden. Od tada Komšića zovu – Željko skijaš.
'Dabogda te Šanko liječio!'
Po nadimku 'Šanko' poznat je aktualni Komšićev savjetnik za vanjsku politiku Rusmir Mesihović. Legenda kaže da ga je zadobio još za studija, dok je dobar dio vremena umjesto na predavanjima provodio uz šank studentskog kluba u podrumu sarajevske Medicine, a zbog čega je završio i u jednoj od pjesama Zabranjenog pušenja. Od tada potječe i kletva "dabogda te Šanko liječio".
U jednoj drugoj depeši na tapetu je Amir Ibrović, tadašnji, ali i današnji šef Komšićeva kabineta. Za njega američki diplomati navode da je kao Željkov drug iz djetinjstva i vlasnik kavane "Tito" imao presudnu ulogu u slaganju savjetničkog tima.
– Ibrović je nestabilna osoba s teatralnim, ljutim ispadima. Često zaudara, čuju se i glasine da je alkoholičar, pa neke njegove izjave uzimamo s rezervom – stoji u dopisu posvećenom isključivo spomenutom Ibroviću, a sve je svojim potpisom ovjerio veleposlanik McElhaney.
Unatoč očito dugom stažu u toj branši, potrebnu hladnokrvnost nije pokazao za događanja koja su pratila tzv. Bosansko proljeće 2014. godine. Kada su ga zaustavili na jednoj od barikada u blizini zgrade Predsjedništva, Ibrović se automobilom zaletio u prosvjednike. Oni nisu popustili i ubrzo su ga vidljivo ustrašenog i pijanog izvukli iz službenog Passata.
Komšić i ekipa ne vole samo kafane, već i putovanja. Tako su se 2014. godine u jednom trenutku njih petorica našla na službenim putovanjima u tri različite zemlje. To ne bi bio problem da ih nisu pravdali hotelskim i drugim računima iz austrijskog mondenog skijališta – Soelden. Od tada Komšića zovu – Željko skijaš.
'Dabogda te Šanko liječio!'
Po nadimku 'Šanko' poznat je aktualni Komšićev savjetnik za vanjsku politiku Rusmir Mesihović. Legenda kaže da ga je zadobio još za studija, dok je dobar dio vremena umjesto na predavanjima provodio uz šank studentskog kluba u podrumu sarajevske Medicine, a zbog čega je završio i u jednoj od pjesama Zabranjenog pušenja. Od tada potječe i kletva "dabogda te Šanko liječio".
-
Patton44
#45224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sattleru sto sampion evropski integracija nije dosao na sastanak.

- Banksy