Ricken wrote: ↑03/05/2020 10:38
coco1 wrote: ↑03/05/2020 10:31
BrziGonzales wrote: ↑03/05/2020 01:17
Prevarilo me što nudi u opcijama i Republiku Srpsku...
mozes otici na stranicu apif-a, tamo ima registar firmi iz rs-a. kod fh sm nema podatka o carinskom broju. ima registrovanu poslovnicu u ilijasu.
http://www.uino.gov.ba/b/Porezi/PDV_obv ... fault.aspx
Stranica UIO, kod koje se vrši registracija, kaže da je registrovan za vanjsko-trgovinsko poslovanje.
obzirom na djelatnost, logicno mi je da se bavi i izvozom.
po pisanju, ispasce da ga nesto branim, a to nije slucaj, niti mi je namjera. niko sretniji od mene da se sve oko ovog slucaja raspetlja do kraja i da svi upetljani odgovaraju prema zakonu.
medjutim, plasiranjem netacnih informacija daje se argument da se prica razvodni i fikret, kao i ostali ucesnici, mogu u javnosti pricu okrenuti na svoj mlin, prezentujuci tacne podatke o kojim i mi ovdje pisemo.
da se "novinar", koji je izasao sa podacima i pricom o racunima, posavjetovao sa nekim ko zna iscitati te podatke i objavio tacne informacije o svemu, ne bi se sada ni pisalo o tome.
interesuje me da li je "novinar" imao dozvolu lrc-a za iznosenje ovih podataka u javnost, uz prikaz izvjestaja i imenovanje izvora podataka, jer u ugovoru o pravu na ustupanje podataka stoji stavka da se, ni pod kojim uslovima, podaci nece ustupiti trecoj strani i da sluze za internu upotrebu.
podaci o racunima se mogu dobiti i direktno iz cbbih, uz uplatu 5 KM.