Evo ja cu gdje god vidim takvu oznaku, istu vrlo rado preskociti i kupiti strani proizvod.
Moderator: anex

Zašto? PDV ide u isti budžet pa se kasnije dijeli procentualno.konektovan wrote: ↑03/05/2020 08:49
Evo ja cu gdje god vidim takvu oznaku, istu vrlo rado preskociti i kupiti strani proizvod.![]()
Ja još nigdje nisam našao caramel mazu. Gledao u bingo, Mercator, konzum
I proizvodi iz RS imaju 387 bar kodove... Hebiga, tako im grah, pardon, pasulj pao...konektovan wrote: ↑03/05/2020 09:43 Neka hvala, po ovoj logici bi trebali i mi u federaciji onaciti proizvode koji su iz federacije. U federaciji su svi proizvodi, iz oba entiteta oznaceni sa kupujmo domaće 387 ali ovi opet iz privredne komore rs po svojoj fasistickoj matrici...
Ova kampanja Privredne komore RS može samo da košta još više proizvođače iz RS. Potrošači u FBiH su itekako svjesni, dosta ljudi prati šta i od koga kupuje. Ne zabvoravimo da je oko 76% ekonomske aktivnosti BiH u Federaciji, tržište dva puta veće....pa ko voli nek izvoli...drndalo wrote: ↑03/05/2020 15:44I proizvodi iz RS imaju 387 bar kodove... Hebiga, tako im grah, pardon, pasulj pao...konektovan wrote: ↑03/05/2020 09:43 Neka hvala, po ovoj logici bi trebali i mi u federaciji onaciti proizvode koji su iz federacije. U federaciji su svi proizvodi, iz oba entiteta oznaceni sa kupujmo domaće 387 ali ovi opet iz privredne komore rs po svojoj fasistickoj matrici...
Ako FBiH hoce da dodatno oznaci i stimulise prodaju proizvida iz FBiH, niko im to ne brani, vlasnici jumbo panoa ce jedva docekati da im to izmarketiraju, a i svi elektronski, a bogme i papirni mediji...
Ne mislis da je ovo sa slike bas takva akcija pranja repa naplacivanjem dodatnog poreza na budale?
Sta lupas, kakvo palmino ulje??Bosanac sa dna kace wrote: ↑04/05/2020 13:23 Je'l im makar mlijeko domaće u onom Rojal puteru? Il' je ono sve palmino ulje?![]()
![]()

Prije svega fala Vi na odgovoru.zubi wrote: ↑07/05/2020 19:57Sta lupas, kakvo palmino ulje??Bosanac sa dna kace wrote: ↑04/05/2020 13:23 Je'l im makar mlijeko domaće u onom Rojal puteru? Il' je ono sve palmino ulje?![]()
![]()
Vidis, ja koliko znam palmino ulje moze biti samo u margarinu, ne u maslacu... Ako grijesim, edukuj me... Takođe ovo gore me zanima, koji proizvodi konkretno?Bosanac sa dna kace wrote: ↑08/05/2020 09:33Prije svega fala Vi na odgovoru.zubi wrote: ↑07/05/2020 19:57Sta lupas, kakvo palmino ulje??Bosanac sa dna kace wrote: ↑04/05/2020 13:23 Je'l im makar mlijeko domaće u onom Rojal puteru? Il' je ono sve palmino ulje?![]()
![]()
Neki domaci maslaci i puteri imaju pozamasan procenat palminog ulja u puteru ili maslacu, kako ga vec zovu.
Kvalitet Royal putera je za mene OK, a bio je na dobrom snizenju u nekim marketim. I dalje me kopka sta je u sastojcima onih 2%...ili je to ostavljeno kao statisticka greska?![]()
Procitaj na nekim markama maslaca. Ima onaj jedan maslac, ne mogu se sjetiti naziva, nesto skroz svijetlo zeleni omot, sa zutim linijama, u njemu ima, prodaje se kao maslac, i bio je po vecim marketima na snizenju.
Mislis na poljorad?Bosanac sa dna kace wrote: ↑08/05/2020 12:55Procitaj na nekim markama maslaca. Ima onaj jedan maslac, ne mogu se sjetiti naziva, nesto skroz svijetlo zeleni omot, sa zutim linijama, u njemu ima, prodaje se kao maslac, i bio je po vecim marketima na snizenju.

Proteini, ugljikohidrati, minerali, vitamini...Bosanac sa dna kace wrote: ↑08/05/2020 09:33Prije svega fala Vi na odgovoru.zubi wrote: ↑07/05/2020 19:57Sta lupas, kakvo palmino ulje??Bosanac sa dna kace wrote: ↑04/05/2020 13:23 Je'l im makar mlijeko domaće u onom Rojal puteru? Il' je ono sve palmino ulje?![]()
![]()
Neki domaci maslaci i puteri imaju pozamasan procenat palminog ulja u puteru ili maslacu, kako ga vec zovu.
Kvalitet Royal putera je za mene OK, a bio je na dobrom snizenju u nekim marketim. I dalje me kopka sta je u sastojcima onih 2%...ili je to ostavljeno kao statisticka greska?![]()