Da nemas i ti pristup nekom paralelnom svijetu k'o kolega ti diwan, pa si vec imao priliku, da li u bliskoj ili dalekoj proslosti, vidjeti lockdown na 90% planete pa ti je ovo sad sto se desava vec vidjeno, smijesno itd.?index_box wrote: ↑02/05/2020 20:00 Meni je žao ovih koji još uvijek nisu shvatili da je ovo zaista, ali zaista, najsmješniji virus u povijesti virusa s kojima smo se boriliALI svaka čast medijima i ljudima koji su odlučili sprovesti najveći društveni eksperiment do sada
.
Kad sve ovo prođe, nadam se da ćemo nastaviti brojati svakodnevno koliko ljudi je umrlo od raznoraznih bolesti. Ili će ipak biti da je smrt od kofolvirusa19 posebno iskustvo?Ipak je ovo virus kakav se dogodi jednom u stotinu godina, jel’.
Šta kaže ta, ko-god-da-je-to, Gorana, borila se ko laFica? Ne daj se, sestro, još da si imala Fikretov respirator s okusom maline...![]()
![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Maha23
#23926 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- index_box
#23927 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo laganini, kupuj brašna i konzervi za septembra i broji, pazi da se ne zabrojišMaha23 wrote: ↑02/05/2020 20:37Da nemas i ti pristup nekom paralelnom svijetu k'o kolega ti diwan, pa si vec imao priliku, da li u bliskoj ili dalekoj proslosti, vidjeti lockdown na 90% planete pa ti je ovo sad sto se desava vec vidjeno, smijesno itd.?index_box wrote: ↑02/05/2020 20:00 Meni je žao ovih koji još uvijek nisu shvatili da je ovo zaista, ali zaista, najsmješniji virus u povijesti virusa s kojima smo se boriliALI svaka čast medijima i ljudima koji su odlučili sprovesti najveći društveni eksperiment do sada
.
Kad sve ovo prođe, nadam se da ćemo nastaviti brojati svakodnevno koliko ljudi je umrlo od raznoraznih bolesti. Ili će ipak biti da je smrt od kofolvirusa19 posebno iskustvo?Ipak je ovo virus kakav se dogodi jednom u stotinu godina, jel’.
Šta kaže ta, ko-god-da-je-to, Gorana, borila se ko laFica? Ne daj se, sestro, još da si imala Fikretov respirator s okusom maline...![]()
![]()
- piupiu
-
Maha23
#23929 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma jasta nego laganini. Nemam sta kupovati za septembra, kupicu u septembru ako mi bude trebalo, brasna mozda, a nisam fan konzervi. Inace ne brojim tako da nema opasnosti da se zabrojim, a ako bude zapelo, pitacu tebe, odlicno ti ide.index_box wrote: ↑02/05/2020 20:40Samo laganini, kupuj brašna i konzervi za septembra i broji, pazi da se ne zabrojišMaha23 wrote: ↑02/05/2020 20:37Da nemas i ti pristup nekom paralelnom svijetu k'o kolega ti diwan, pa si vec imao priliku, da li u bliskoj ili dalekoj proslosti, vidjeti lockdown na 90% planete pa ti je ovo sad sto se desava vec vidjeno, smijesno itd.?index_box wrote: ↑02/05/2020 20:00 Meni je žao ovih koji još uvijek nisu shvatili da je ovo zaista, ali zaista, najsmješniji virus u povijesti virusa s kojima smo se boriliALI svaka čast medijima i ljudima koji su odlučili sprovesti najveći društveni eksperiment do sada
.
![]()
![]()
- index_box
#23930 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pomiješao si me s nekim, ali nema veze, neću ti zamjeriti jer mi nije staloMaha23 wrote: ↑02/05/2020 20:47Ma jasta nego laganini. Nemam sta kupovati za septembra, kupicu u septembru ako mi bude trebalo, brasna mozda, a nisam fan konzervi. Inace ne brojim tako da nema opasnosti da se zabrojim, a ako bude zapelo, pitacu tebe, odlicno ti ide.
- zubi
-
sumirprimus
-
kakavdanakneiskustvu
- index_box
#23934 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da jadni Darvin vidi ko se zayebava s njegovim likom... 
- GAU8
#23935 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sreća pa se ti ne pitaš ni za šta.index_box wrote: ↑02/05/2020 20:00 Meni je žao ovih koji još uvijek nisu shvatili da je ovo zaista, ali zaista, najsmješniji virus u povijesti virusa s kojima smo se boriliALI svaka čast medijima i ljudima koji su odlučili sprovesti najveći društveni eksperiment do sada
.
![]()
- index_box
#23936 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sreća pa se ti pitašGAU8 wrote: ↑02/05/2020 21:07Sreća pa se ti ne pitaš ni za šta.index_box wrote: ↑02/05/2020 20:00 Meni je žao ovih koji još uvijek nisu shvatili da je ovo zaista, ali zaista, najsmješniji virus u povijesti virusa s kojima smo se boriliALI svaka čast medijima i ljudima koji su odlučili sprovesti najveći društveni eksperiment do sada
.
![]()
- zubi
#23937 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, i ova zena hrvatskog kosarkasa rece da je imala ugrusak u plucima...palermo wrote: ↑02/05/2020 20:35Posljednja istrazivanja pokazuju da corona virus utjece na stvaranje trombova unutar tijela sto posljedicno dovodi do mozdanih, srcanih udara, plucnih embolija sto su uglàvnom i uzroci smrti kod mladih ljudi zarazenih coronom. Neki od njih su se desili i u BiH. A jedan od.prvih indikatora za utvrdivanje ovoga je kada se primijetioo povecani broj amputacija u americi, usljed stvaranja trombova. Uglavnom koliko ja znam vec se u lijecenje pacijenata ukljucuju antikoagulanti kao sto je primjerice plaviks.sumirprimus wrote: ↑02/05/2020 20:23 Sta ovo pricaju zabrinkqvajuci broj mozdanih udara kod mladjih pqcijenata oboljelih od covida u usa?30te i 40te god. U pitanju?
- SmokingMan
#23938 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Je li istina da ovi iz RS.a mogu raditi obdukcije nad preminulim od CovidA-19?
-
kakavdanakneiskustvu
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#23940 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve ove priče "preživjelih" me podsjećaju na onu kako se košarkaš zarazio dodirujući mikrofone, da bi se ispostavilo da se virus ne prenosi preko predmeta...
Sve nekako, ali kako vrijeme odmiče ova pandemija nema logike... 
-
Maha23
#23941 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel' mislis na onog Goberta iz Utah Jazza?Lajavikrelac wrote: ↑02/05/2020 22:13 Sve ove priče "preživjelih" me podsjećaju na onu kako se košarkaš zarazio dodirujući mikrofone, da bi se ispostavilo da se virus ne prenosi preko predmeta...Sve nekako, ali kako vrijeme odmiče ova pandemija nema logike...
![]()
- index_box
#23942 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo polako, pred nama su ključne dvije sedmice...Lajavikrelac wrote: ↑02/05/2020 22:13 Sve ove priče "preživjelih" me podsjećaju na onu kako se košarkaš zarazio dodirujući mikrofone, da bi se ispostavilo da se virus ne prenosi preko predmeta...Sve nekako, ali kako vrijeme odmiče ova pandemija nema logike...
![]()
Usput, šta se ovo utišalo testiranje na antitijela? Iznesoše vijest da serološko testiranje nije pouzdano jer ne razlikuje antitijela dobijena putem uobičajenih koronavirusa i ovog famoznog COVID19, i šta bi?
- Domaci izdajnik
#23943 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je on. Sve je ovo tako nelogično i konfuzno...poznanici u Bjelorusiji mi kažu da uopšte nema ni panike ni straha, a ni umrlih kao što straše okolo. Ljudi koji su u AU i DE ne mogu vjerovati kolika je represija kod nas, Rumuni misle da je Čauševsku vaskrsao u BIH
-
AmirBaa
#23944 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Onaj Dr Sucharit Bhakdi u zadnjem intervjuu rece da se pojavljuje sve vise krvnih ugrusaka kod starijih ljudi (i mimo onih zarazenih koronom) jer su se naglo prestali kretati. Nisam doktor, kazem samo sta sam procitao od doktora.zubi wrote: ↑02/05/2020 21:10Da, i ova zena hrvatskog kosarkasa rece da je imala ugrusak u plucima...palermo wrote: ↑02/05/2020 20:35Posljednja istrazivanja pokazuju da corona virus utjece na stvaranje trombova unutar tijela sto posljedicno dovodi do mozdanih, srcanih udara, plucnih embolija sto su uglàvnom i uzroci smrti kod mladih ljudi zarazenih coronom. Neki od njih su se desili i u BiH. A jedan od.prvih indikatora za utvrdivanje ovoga je kada se primijetioo povecani broj amputacija u americi, usljed stvaranja trombova. Uglavnom koliko ja znam vec se u lijecenje pacijenata ukljucuju antikoagulanti kao sto je primjerice plaviks.sumirprimus wrote: ↑02/05/2020 20:23 Sta ovo pricaju zabrinkqvajuci broj mozdanih udara kod mladjih pqcijenata oboljelih od covida u usa?30te i 40te god. U pitanju?
- Domaci izdajnik
#23945 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo to sam ja spominjao za zabranu izlaska iz kuće starijih osoba. Sačuvao si ih od virusa, ali si ih zato roknuo trombom i udarima 
-
artur morgan
#23946 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tromb se ne dobija tako brzo
-
Maha23
#23947 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
On se uopste nije zarazio dodirivajuci mikrofon. Samo su ga ruzili zbog ovogaLajavikrelac wrote: ↑02/05/2020 22:24Mislim da je on. Sve je ovo tako nelogično i konfuzno...poznanici u Bjelorusiji mi kažu da uopšte nema ni panike ni straha, a ni umrlih kao što straše okolo. Ljudi koji su u AU i DE ne mogu vjerovati kolika je represija kod nas, Rumuni misle da je Čauševsku vaskrsao u BIH![]()
- SmokingMan
#23948 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nature.comThe immune response to SARS-CoV-2 differs from the response prompted by other respiratory viruses, according to an analysis of infected cells, ferrets and people. The finding supports the idea that treatments targeting the immune system could help people with COVID-19.
Benjamin tenOever at the Icahn School of Medicine at Mount Sinai in New York City and his colleagues found that cells infected with SARS-CoV-2 produce unusually low levels of antiviral proteins called interferons compared with cells infected with other respiratory viruses. But levels of some proteins, such as IL-6, that activate more general immune responses are higher in infected ferrets and people than in uninfected controls.
The results suggest an immune imbalance: low levels of interferons reduce a cell’s ability to limit viral replication, and the activation of less-specific immune responses promotes inflammation.
- Hajlac
#23949 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://klix.ba/obdukcija-zrtve-koron ... -je-puklo/Ljekari su inicijalno smatrali da je Patricia Dowd umrla od srčanog udara, međutim izvještaj s obdukcije do kojeg su mediji došli otkriva da je bila zaražena koronavirusom i da se infekcija proširila na njen srčani mišić, što je uzrokovalo pucanje srčanog zaliska.
„Postoji nešto abnormalno u vezi činjenice da je savršeno normalno srce puklo. Zdrava srca ne pucaju. Ovo srce je puklo zbog infekcije srčanog mišića uzrokovane koronavirusom“, rekla je forenzički patolog dr. Judie Malyneck, koja nije učestvovala u obdukciji.
Dowd je u izvještaju opisana kao “blago gojazna”, ali nije imala drugih medicinskih stanja.
Obdukcija je obavljena 7. februara, ali izvještaj je podnesen u četvrtak, 23. aprila. Dr. Susann Parson, koja je obavila obdukciju, pronašla je koronavirus u srcu, plućima, dušniku i crijevima preminule.
Dr. Andrew Connoly, patolog Univerziteta California u San Franciscu, rekao je da je virus mogao da izazove upalu u srcu. Dodao je da je upalu mogla uzrokovati pretjerana reakcija imunološkog sistema i dodao da je Dowd imala blagu upalu pluća koja je mogla doprinijeti smrti.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#23950 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakve vi linkove i portale postavljate kao relevantne....
MoRete komotno sabita postavljati...
MoRete komotno sabita postavljati...