Bolje se zapitaj koliko mozes uletiti da skupimo 8 milijardi eura za vakcinu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/merk ... /200502066
Moderator: O'zone
“Mislim”? Nije pitanje “misljenja”. Okreni se oko sebe, otvori vijesti, otvori forum, ne postoji osoba koja “misli” da je trenutna situacija u svijetu usporediva sa bilo cim sto se desilo za njihovih zivota, ukljucujuci i tebe. Koja je svrha uopste tvojr replike? O kakvom miru, prestajanju problema, govoris? Uopste nije jasno kakve veze tvoja replika ima s onim sto sam ja napisao?index_box wrote: ↑02/05/2020 10:40 Klinačke fore osobe koja misli da se ovakva stvar događa jednom u 100 godina. Ima nas koji smo preživjeli eru HIV-a, rata na Balkanu, Aviana, SARS-a, MERS-a, H1N1, Ebole, evo sad i COVID-19... A da ne pričamo o toj ignoranciji da neko pomislii da je u svijetu zavladao mir i više nema problema jer je proglašena pandemija. Ako mene nije pogodilo, nije se dogodilo. Smiješno? Tužno.![]()
Mislio sam na broj svih umrlih. Nadjes taj broj, postavis ovdje u usporedbi sa prethodnim godinama i rijesio si dilemu.jahh wrote: ↑02/05/2020 12:47Evo podaci za pneumoniu. Mnogo `manje` smrti od pneumonie u odnosu na prosle godine.jeza u ledja wrote: ↑01/05/2020 06:37Gdje postoje tacni, zvanicni podaci o umrlim u aprilu ili martu ove godine? Ako moze link. Za drzavu New York.jahh wrote: ↑01/05/2020 04:55
https://www.youtube.com/watch?v=1-HNN5P ... =emb_title
Uzeti broj umrlih u istom periodu prosle godine i uporediti sa ovogodisnjim. Jazan dokaz da je prevara.
Postavis to i postavis za proslu godinu i rijesio si dilemu, razotkrio zavjeru, zatvorio slucaj. Znaci ne neki Youtube klip, ne neki naslov iz novina. Konkretno podaci zvanicnih institucija koje te brojke izbacuju.
![]()
Dijete drago... Budi mi dobro.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2020 16:20“Mislim”? Nije pitanje “misljenja”. Okreni se oko sebe, otvori vijesti, otvori forum, ne postoji osoba koja “misli” da je trenutna situacija u svijetu usporediva sa bilo cim sto se desilo za njihovih zivota, ukljucujuci i tebe. Koja je svrha uopste tvojr replike? O kakvom miru, prestajanju problema, govoris? Uopste nije jasno kakve veze tvoja replika ima s onim sto sam ja napisao?index_box wrote: ↑02/05/2020 10:40 Klinačke fore osobe koja misli da se ovakva stvar događa jednom u 100 godina. Ima nas koji smo preživjeli eru HIV-a, rata na Balkanu, Aviana, SARS-a, MERS-a, H1N1, Ebole, evo sad i COVID-19... A da ne pričamo o toj ignoranciji da neko pomislii da je u svijetu zavladao mir i više nema problema jer je proglašena pandemija. Ako mene nije pogodilo, nije se dogodilo. Smiješno? Tužno.![]()
Nista od kafe, znaci... pihindex_box wrote: ↑02/05/2020 16:31Dijete drago... Budi mi dobro.jeza u ledja wrote: ↑02/05/2020 16:20“Mislim”? Nije pitanje “misljenja”. Okreni se oko sebe, otvori vijesti, otvori forum, ne postoji osoba koja “misli” da je trenutna situacija u svijetu usporediva sa bilo cim sto se desilo za njihovih zivota, ukljucujuci i tebe. Koja je svrha uopste tvojr replike? O kakvom miru, prestajanju problema, govoris? Uopste nije jasno kakve veze tvoja replika ima s onim sto sam ja napisao?index_box wrote: ↑02/05/2020 10:40 Klinačke fore osobe koja misli da se ovakva stvar događa jednom u 100 godina. Ima nas koji smo preživjeli eru HIV-a, rata na Balkanu, Aviana, SARS-a, MERS-a, H1N1, Ebole, evo sad i COVID-19... A da ne pričamo o toj ignoranciji da neko pomislii da je u svijetu zavladao mir i više nema problema jer je proglašena pandemija. Ako mene nije pogodilo, nije se dogodilo. Smiješno? Tužno.![]()
Misliš tvoj pogled.armin071 wrote: ↑02/05/2020 14:33 http://ba.n1info.com/Vijesti/a429745/Od ... ra-N1.html
Začuđujuće da se neko u BiH bavi i istraživačkim novinarstvom. Malo drugačiji pogled na covid.

To su podaci koje trazim.gvozderkov wrote: ↑02/05/2020 16:42
New York, oko 5 puta veca ukupna smrtnost(srcani udari, cancer, COVID, ubistva, saobracajne neserece etc...) u odnosu na projsecnu u zadnjih 5 godina za ovaj period godine.
Korisno za procitati:
https://fullfact.org/health/covid-deaths/
Kako ovo ovako Gorana izmisli horor pricu samo da siri strah, paniku i nelagodu?index_box wrote: ↑02/05/2020 14:19Koliko nebuloza u priči... Žena daje intervju, a ima rupu u grlu i stavila prst na njubanjaluka078 wrote: ↑02/05/2020 13:17 "obična gripa"
Ni dandanas ne znam gdje sam se zarazila. Idem u teretanu, trčim, bavim se sportom, ne pijem tablete, nikada u životu nisam bila bolesna i sada ovo. Od svih tih tableta i čuda farmaceutske industrije imala sam halucinacije, ništa mi nije bilo jasno. Jedino mi je bilo jasno da se moram boriti i pobijediti - kaže Gorana.
Na svu sreću, došao je i dan buđenja.
- Kad su me probudili, bila sam potpuno nepokretna. Mogla sam pomicati samo dva prsta desne ruke i oči. Nisam mogla govoriti, tijelo mi je bilo potpuno mrtvo. U tom sam trenutku poželjela da me isključe s aparata i da umrem, jer nisam mogla prihvatiti mogućnost da ću cijeli život ostati u tom vegetativnom stanju - prisjeća se Gorana.
U tom stanju kroz misli su joj se vrtjeli razni "filmovi".
- Bila sam uvjerena da je Žan mrtav i stalno sam pitala tko će se brinuti o mojoj djeci. No, onda mi je liječnik rekao da je Žan živ, da moram biti strpljiva i da ću se malo-pomalo vratiti normalnom životu. Rekao mi je da ja ne vidim izlaz, ali da izlaza ima. Desetak dana nakon buđenja bilo me je strah zaspati, čim bih zatvorila oči, bilo me je strah da ne prestanem disati. Deset dana pokušavali su mi isključiti kisik kako bih mogla nastaviti samostalno disati, ali ja nisam u tome uspijevala.
Pokušavali su mi također zatvoriti otvor na grlu, ali nisam mogla samostalno disati. Kako je nedostajalo medicinskog osoblja, mijenjali su se liječnici raznih specijalizacija, kao na tvorničkoj traci. I lako je kad ti oko grla radi otorinolaringolog, kojemu je to posao, ali kad to radi ortoped, koji to nikada prije nije radio, to je jako bolno. Kako su mi se puno skupljali krvni ugrušci, stalno su mi ih vadili kroz grlo. I to je jako bolno, pogotovo kad ti to, kao meni, radi ortoped - kaže Gorana.
Zbog tolikog ležanja u krevetu i nepokretnosti Gorani su atrofirali svi mišići na tijelu, a u 32 dana boravka u bolnici izgubila je 23 kilograma.
https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... /10266250/![]()
Ta ista N1 je mozda i najveci krivac za paniku histeriju, stetu nastalu mjerama jer su podobro.doprijneli prevulicavanju istih...oni nemaju sta sad kritizirat.Industrialyzer wrote: ↑02/05/2020 15:18Odlicna analiza, nadam se da ce sto veci broj ljudi imati strpljenja i procitati ovo, preporukaarmin071 wrote: ↑02/05/2020 14:33 http://ba.n1info.com/Vijesti/a429745/Od ... ra-N1.html
Začuđujuće da se neko u BiH bavi i istraživačkim novinarstvom. Malo drugačiji pogled na covid.![]()
Pa šta radi WHO? Doktori?? Sve je to isto... Igraju se sa ljudskim sudbinama a veze nemaju ni šta je ni dokle je. Jedino frajko iz Švedske od prvog dana priča istu priču doduše jest priznao da su trebali više zaštiti staračke domove tj. najugroženiju kategoriju ali ako ništa za razliku od ovih ostalih(do podne jedno od podne drugo) čovjek ima stav i svojim imenom i ugledom stoji iza toga..invincible1921 wrote: ↑02/05/2020 17:38Ta ista N1 je mozda i najveci krivac za paniku histeriju, stetu nastalu mjerama jer su podobro.doprijneli prevulicavanju istih...oni nemaju sta sad kritizirat.Industrialyzer wrote: ↑02/05/2020 15:18Odlicna analiza, nadam se da ce sto veci broj ljudi imati strpljenja i procitati ovo, preporukaarmin071 wrote: ↑02/05/2020 14:33 http://ba.n1info.com/Vijesti/a429745/Od ... ra-N1.html
Začuđujuće da se neko u BiH bavi i istraživačkim novinarstvom. Malo drugačiji pogled na covid.![]()
Ima li su mjesec dana horor program 0-24, izvjestavali o.mrtvim i zarazenim ko da je utakmica
Ovo ti je sad vadjenje da bi ispali objektivnu...za mjesec dana ce pametovat kako su oni govorili al niko ih nije sluso, ustvari medju top krivcima za sve sto se desiloarmin071 wrote: ↑02/05/2020 17:44Pa šta radi WHO? Doktori?? Sve je to isto... Igraju se sa ljudskim sudbinama a veze nemaju ni šta je ni dokle je. Jedino frajko iz Švedske od prvog dana priča istu priču doduše jest priznao da su trebali više zaštiti staračke domove tj. najugroženiju kategoriju ali ako ništa za razliku od ovih ostalih(do podne jedno od podne drugo) čovjek ima stav i svojim imenom i ugledom stoji iza toga..invincible1921 wrote: ↑02/05/2020 17:38Ta ista N1 je mozda i najveci krivac za paniku histeriju, stetu nastalu mjerama jer su podobro.doprijneli prevulicavanju istih...oni nemaju sta sad kritizirat.Industrialyzer wrote: ↑02/05/2020 15:18
Odlicna analiza, nadam se da ce sto veci broj ljudi imati strpljenja i procitati ovo, preporuka![]()
Ima li su mjesec dana horor program 0-24, izvjestavali o.mrtvim i zarazenim ko da je utakmica
A mediji i žive od toga. Ovo je njihovih 5 min. zato me i začudio ovaj članak koji nije za “klik više”.
Evo upravo preturam po džepovima ...Edin H. wrote: ↑02/05/2020 16:17 Stipu tog primitivca
Bolje se zapitaj koliko mozes uletiti da skupimo 8 milijardi eura za vakcinu![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/merk ... /200502066
Dobra analizaIndustrialyzer wrote: ↑02/05/2020 15:18Odlicna analiza, nadam se da ce sto veci broj ljudi imati strpljenja i procitati ovo, preporukaarmin071 wrote: ↑02/05/2020 14:33 http://ba.n1info.com/Vijesti/a429745/Od ... ra-N1.html
Posljednja istrazivanja pokazuju da corona virus utjece na stvaranje trombova unutar tijela sto posljedicno dovodi do mozdanih, srcanih udara, plucnih embolija sto su uglàvnom i uzroci smrti kod mladih ljudi zarazenih coronom. Neki od njih su se desili i u BiH. A jedan od.prvih indikatora za utvrdivanje ovoga je kada se primijetioo povecani broj amputacija u americi, usljed stvaranja trombova. Uglavnom koliko ja znam vec se u lijecenje pacijenata ukljucuju antikoagulanti kao sto je primjerice plaviks.sumirprimus wrote: ↑02/05/2020 20:23 Sta ovo pricaju zabrinkqvajuci broj mozdanih udara kod mladjih pqcijenata oboljelih od covida u usa?30te i 40te god. U pitanju?