Ne baljezgaj! Treba utušiti kontingente DONIRANIH rukavica i maski preko kumovskih apoteka za duplo veću cifru. Sistem kad je primirje tri metka marka, kad je ofanziva dva metka marka.
Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Moderator: O'zone
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- banjaluka078
- Moderator
#477 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Plus si do prije desetak dana mogao u svakom marketu kupiti kutije rukavica, 100 komada za 9-12 maraka, zavisi kako ko zavrne. Sad ni za lijeka. Samo u apotekama.Lajavikrelac wrote: ↑02/05/2020 12:07 Ne baljezgaj! Treba utušiti kontingente DONIRANIH rukavica i maski preko kumovskih apoteka za duplo veću cifru. Sistem kad je primirje tri metka marka, kad je ofanziva dva metka marka.
-
neko_sa_strane
#478 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Ako imate u Banjaluci CM markete tamo potražite maske. U Sarajevu prodaju 100 komada za 11,5KM.
- banjaluka078
- Moderator
#479 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Maske imamo. Za rukavice je frka.neko_sa_strane wrote: ↑02/05/2020 13:28 Ako imate u Banjaluci CM markete tamo potražite maske. U Sarajevu prodaju 100 komada za 11,5KM.
- dječak sa šibicama
#480 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Maske su i bitne, ja koristim platnenu homemade, drago mi je sto sam nekome platio par km.
Ovim iz apoteka i ne zelim platiti, to su vjerovatno donirane maske. Mada, moramo imati na umu da se vecina donacija naplati, zasto nije mi jasno ali tako kazu, Kina recimo vecinu donacija naplati uredno. Smatraju da je to donacija jer eto nestasica je pa ti oni cine uslugu, ali uslugu placas.
Ovim iz apoteka i ne zelim platiti, to su vjerovatno donirane maske. Mada, moramo imati na umu da se vecina donacija naplati, zasto nije mi jasno ali tako kazu, Kina recimo vecinu donacija naplati uredno. Smatraju da je to donacija jer eto nestasica je pa ti oni cine uslugu, ali uslugu placas.
-
neko_sa_strane
#481 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Moja greška. Mislio sam na rukavice u CM-u. Rukavice sam tamo kupovao.banjaluka078 wrote: ↑02/05/2020 13:35Maske imamo. Za rukavice je frka.neko_sa_strane wrote: ↑02/05/2020 13:28 Ako imate u Banjaluci CM markete tamo potražite maske. U Sarajevu prodaju 100 komada za 11,5KM.
- banjaluka078
- Moderator
#482 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Maske u BL imamo. Rukavice ne. A počelo je kažnjavanje.
https://www.6yka.com/novosti/76-osoba-k ... e-distance
https://www.6yka.com/novosti/76-osoba-k ... e-distance
- banjaluka078
- Moderator
#483 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Hvala, provjeriću.neko_sa_strane wrote: ↑02/05/2020 13:44
Moja greška. Mislio sam na rukavice u CM-u. Rukavice sam tamo kupovao.
-
moonca
#484 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Kako primjete, ko je ugrozio distancu -dvije ili vishe osoba...tri lica se nisu pridržavala mjere fizičke distance na javnim površinama.
- problemnatravunu
#485 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
vidio sam u Tropicu u Lukavici rukavice plave bez talka, 100komada 10 i po maraka, ako kome treba...
inace , ja dosao tamo, pita me zastitar na ulazu imas li rukavice, reko nemam, ode u sobu i donese mi par da obucem...
inace , ja dosao tamo, pita me zastitar na ulazu imas li rukavice, reko nemam, ode u sobu i donese mi par da obucem...
-
Enticer
#486 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Maske su obavezne, jel tako? Posebno u zatvorenom prostoru. E sad pogledajte bilo koju tv kad su emisije i kad ima gostiju u studiju, niko ne nosi masku, ama bas niko. Ok, neka distanca je tu, ali nema maski. A ljude po planinama usred nicega zaustavljaju zbog nenosenja maski.
- banjaluka078
- Moderator
#487 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Ovdje su ti u obavezi dati rukavice na ulazu ako ih nemaš, mislim da je mjera republičkog štaba.problemnatravunu wrote: ↑02/05/2020 23:05 vidio sam u Tropicu u Lukavici rukavice plave bez talka, 100komada 10 i po maraka, ako kome treba...
inace , ja dosao tamo, pita me zastitar na ulazu imas li rukavice, reko nemam, ode u sobu i donese mi par da obucem...![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#488 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
je li se kaznjavaju to za ne držanje distance osobe koje su zajedno,u nekoj grupi,kako to policajci odrede kome će pisati kaznu?
- Snake Eyes
#489 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Policajci poput razbojnika presreću porodice po Igmanu i opominju ih za fizičku distancu, hej, porodice, supružnike
, ali opet, da su ti ljudi imali kakvih drugih kvaliteta ne bi bili policajci/razbojnici.
Hoće i oni po 1000KM kao u RS-u, kažu oni su svoje uradili
, kao izmaltetirali su građane, naplatili masu kazni, napunili budžet, dio kolača pripada i njima.
Hoće i oni po 1000KM kao u RS-u, kažu oni su svoje uradili
- vjeshalica
#490 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Da hoce presretat po trznim centrima ove sto su dzuture dosli sa 3,4 djece u izlazak .....
- Snake Eyes
-
Escobarmc
#492 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Proslo je vec preko mjesec dana kazna nije dosla, vise je i ne ocekujem. A sto se kamena tice, utvrdjeno ultrazvukom da je kamen promjera 11,5 mm (otprilike nekih mjesec dana nisam uopste znao sta mi je, gomilu nekih uputnica sam dobio i na silu pregleda otisao...zadnja dijagnoza doktorice iz hitne pomoci je bila da imam stomacnih problema...e tu sam odustao i otisao privatno uradit ultrazvuk gdje su mi za 15 min nasli kamen koji se tad nalazio negdje u ureteru).. popio 2 pak rovatineksa.. probao 20 vrsta cajeva dok nisam nasao kombinaciju da mi prija ... znaci pijem 2 vrste caja po pola litra dnevno i neke tablete.. vrlo rijetko al narocito ako zahladni vrijjeme zna da zaboli.. i eto tako funkcionisem... neki dan zvao ambulantu da vidim jesul poceli radit ti doktori (vec su mi rekli da taj kompletan odjel ne radi zbog korone) rekli su mi da nisu...Isaiah4110 wrote: ↑01/05/2020 12:22Koliki ti je taj kamencic? Prije razbijanja probaj rowatineksom da ga smanjis/izbacis recimo ako je velicina do nekih 8mm moze pomoci, zavisi od oblika i cvrstoce kamencica ali vrijedi pokusati...ako bas moras razbijati idi u BL u Sarajevu im je aparat prestar...400 KM je cijena razbijanja...dobar aparat siemens svakih 6 mjeseci mu mijenjaju glavu...ali nisam siguran da sada rade radi ovog cirkusa...sto se tice kazne ako dodje idi na sud...nigdje u naredbi ne pise da masku non stop moras imati preko nosa i usta...nigdje...postujes naredbu nosas je, nisi zasluzio kaznu, diskriminira te jer 40% ljudi ne nosa maske, 40% ih nosa u ruci ili na vratu a 20% ih nosa preko usta i nosa i ako se kaznjava treba se kazniti 80% stanovnistva, nema tu baksuz lutrija raspolozenje policajca, ako je zakon onda mora da vazi za svakoga i tacka...ali kazem naredba im nije definisana i imas pravo da se branis i trazis pravdu, a pravde ima ali ljudi ne vjeruju predaju se lako i brzo...drugo, nasem organizmu ne smijemo uskracivati potrebnu kolicinu kisika i maska se mora skinuti nekad i normalno disati...to ti nece reci ni Solak ni policajac, kancerogene stanice mogu prezivjeti samo u organima u kojima nema dovoljno kisika, i svi imamo kancerogene stanice u organizmu koje nas imuni sistem redovno "ubija" tek kad se one puno umnoze i narastu e onda se mogu otkriti i onda je problem, samim tim policajci i Solak ti ugrozava zdravlje sa ovom naredbom...nema sanse da na sudu ovo ne poniste pa da ne znam ko odlucuje ako ima mrvicu postenja i pravde i mozga...na kraju imas i Instituciju ombudsmena, krse ti se ljudska prava, imas ustavni sud prije toga ako nekim cudom sud nalozi da moras platiti kaznu...sve u vezi corone je cirkus i debilizam pa tako i ove naredbe i kazne...kad i ako definisu naredbu i navedu da se non stop svake sekunde na ulici maska mora drzati preko usta i nosa, e onda nema izgovora i spasa ako te kazne...tvoja rijec protiv njihove...nema pretpostavke u naredbama i zakonima tako je kako pise, nisu nista napisali i definisali...i prije svega red je bio da te upozori ako nista posto te prvi put sreo i imao si masku, s obzirom da 80% stanovnista nije kaznjeno ne trebas biti ni ti...Escobarmc wrote: ↑19/04/2020 14:30 LP svim korisnicima. Izasao sam s bratom do prodavnice, pjesice. Na putu do prodavnice nas zaustavlja patrola. Otvara prozor ispruzi ruku i mahnu kao ono dodjite. Trazi licne dokumente, dali smo mu licne karte ja i brat. Policajac mi kaze 500 KM kazne ce stici na adresu, pitao sam ga za sta ce mi doci kazna, dobio sam odgovor tebi ce doci 1000 KM. Pitao sam policajca za ime i prezime, bahato je odgovorio "Ja sam oficir mupa kantona sarajevo A*** S********". To je bila otprilike ta konverzacija. Predpostavljam da ce kazna doci za nenosenje maske i rukavica, ja i brat smo imali masku i rukavice u dzepu. Posto zivim u prigradskom naselju u krugu od 500 metara oko nas nije bilo zivog srvorenja u trenutku kad smo zaustavljeni, pa me zanima na osnovu cega je "oficir" zakljucio da treba da platim 1000 KM kazne? Nemam sredstava da platim kaznu. Prije mjesec dana mi je ustanovljen kamen u mokracnom kanalu koji treba laserski razbit, ali u domu zdravlja su mi rekli da taj dio uopste ne radi za vrijeme pandemije. Vecinu plate potrosim na tablete protiv bolova i kojekakve cajeve, da bi uopste mogao raditi. Sada u svemu ovome mene zanima, ako ovaj slucaj iznesem pred sud kolike su sanse da sta postignem, koliki su troskovi u slucaju da izgubim slucaj? Ili u krajnjem slucaju sta ja kao gradjanin mogu uraditi ako se policijski sluzbenik ponasa bahato ili prekoracuje ovlasti? Kome se mogu zaliti? Nije mi potrebno nicije sazaljevanje, ali ni osudjivanje pa vas molim da to ne radite. Trebaju mi savjeti i konkretne informacije, hvala unaprijed.
- Russki
#493 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Jel to jos nosite brnjice ?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#494 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Naravno, nosis ih i ti, barem u objektima gdje je to naznačeno 
- Russki
#495 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Nema ovdje takvih objekata. Stoga ni ne nosim.
-
kakavdanakneiskustvu
- Edin H.
#497 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Po toj logici trebali bi banke kredit zvati donacijom - nestasica novaca, a oni ti obezbijede novacdječak sa šibicama wrote: ↑02/05/2020 13:40 Maske su i bitne, ja koristim platnenu homemade, drago mi je sto sam nekome platio par km.
-
neko_sa_strane
#498 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Jesu li u kantonu Sarajevo maske još uvijek obavezne?U caffe barovima niko masku ne nosi te se osjećam kao idiot ako masku nosim u gradu na otvorenom. U Mostaru rijetko ko nosi masku a u caffe barovima opet niko. Izuzetak su prodavnice i prevoz ali i u prodavnici sam viđao ljude bez maski.
-
AmirBaa
#499 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
Koliko se sjecam u naredbi za kafice/restorane, maske nisu obavezne kad se sjedne za sto.neko_sa_strane wrote: ↑17/05/2020 18:32 Jesu li u kantonu Sarajevo maske još uvijek obavezne?U caffe barovima niko masku ne nosi te se osjećam kao idiot ako masku nosim u gradu na otvorenom. U Mostaru rijetko ko nosi masku a u caffe barovima opet niko. Izuzetak su prodavnice i prevoz ali i u prodavnici sam viđao ljude bez maski.
Edit: da, dobro se sjecam:
"- Preporučuje se da mušterije moraju nositi masku prilikom kretanja, (ulazak, izlazak, odlazak u toalet, plaćanje, preuzimanje narudžbe), a iz praktičnih razloga maske ne moraju nositi dok sjede za stolovima."
- mayab
#500 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica
AmirBaa wrote: ↑17/05/2020 18:57Koliko se sjecam u naredbi za kafice/restorane, maske nisu obavezne kad se sjedne za sto.neko_sa_strane wrote: ↑17/05/2020 18:32 Jesu li u kantonu Sarajevo maske još uvijek obavezne?U caffe barovima niko masku ne nosi te se osjećam kao idiot ako masku nosim u gradu na otvorenom. U Mostaru rijetko ko nosi masku a u caffe barovima opet niko. Izuzetak su prodavnice i prevoz ali i u prodavnici sam viđao ljude bez maski.
Edit: da, dobro se sjecam:
"- Preporučuje se da mušterije moraju nositi masku prilikom kretanja, (ulazak, izlazak, odlazak u toalet, plaćanje, preuzimanje narudžbe), a iz praktičnih razloga maske ne moraju nositi dok sjede za stolovima."