Čudi me da poprskaše Fikreta, ako je ovo SDA maslo.
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- Point.
#1326 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
joe_black
#1327 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vjerovatno im krivo sto posao nije namjesten nekoj od firmi povezanih sa Gatackim klanom:)
-
Škobo Habu
#1328 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Naravno da je SDA masalo.
Čampare su isto ovako reagovale i po pitanju afere sa Sarajlićem. Otvoreno se sumnja da oni stoje oko onoga snimka.
Stranačke frakcije se bore za unutarstranačke interese. Ništa novo.
Last edited by Škobo Habu on 02/05/2020 15:34, edited 1 time in total.
-
Giancarlo
#1329 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Selam alejk ljudino, kako je u centrali, morel se postiti oviju dana, selam odnas sa forumaluckylaka wrote: ↑29/04/2020 23:55Izvini ali ukrao je onaj za koga se dokaze da je ukrao a ne onaj na koga se sumnja da je ukrao.Ova drzava ima sudstvo,tuzilastvo i sve institucije koje su zaduzene da dokazu kriminalne radnje.Dakle.Sipa je preuzela ovaj slucaj i pokusava to rijesiti.Ko smo mi da mlatimo po forumu bez ijednog dokaza ili ima dokaza na osnovu novinarskih slika sa aerodroma.Mozemo se zajebavati sa ovim optuzivati,zatvarati,vjesati ali ima zakon koji jasno kaze kakva je procedura
- Leverage
#1330 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Fino ti čovjek kaže kojoj frakciji pripada. Fikret je Bakirov.
- Point.
#1331 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nisam u toku što se tiče unutarnjih problema ove ublehaške stranke.
- Leverage
#1332 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

-
Giancarlo
#1333 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
U sustini u zatvoru mozes zavrsiti zbog bilo cega, osim AKO ne uzivas protekciju jednog od sda/hdz/snsd kartela.
Odlicna slika, samo jos gore u vrhu fali ono New York - Paris- Sućeska
- xoklix
#1334 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
https://sarajevskasehara.com/2020/05/og ... voj-firmi/
Ovi bas nemaju obraza...burazer krenuo u spasavanje.
-
PM72
#1335 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ma kakav obraz...
Mene samo čudi kako nema ”saopštenja” od strane Munire...ili nije u talu pa joj drago.
Mene samo čudi kako nema ”saopštenja” od strane Munire...ili nije u talu pa joj drago.
- vjesticanametli
#1336 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
moj ti nikad ti njihovu sveCku skolu nes zavrsit.......anex 7 samo i sve mrsnut odakle je doslo 
a brkata nije u talu pa suti
a brkata nije u talu pa suti
- Mea_parvitas
#1337 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
KO ĆE VODITI ISTRAGU O KUPOVINI RESPIRATORA: Kažnjavani tužilac Sead Kreštalica postao šef Odjela za privredni kriminal i korupciju!
Piše: Amarildo Gutić
Vjerujete li da će Sead Kreštalica, tužilac iz slučajeva Memić, Hotić i Delimustafić, kazniti krivce za nabavku respiratora? Ili će Sanita Alagić od medijske rupe napraviti bazen?
Bezočno izrugivanje javnosti postaje svakodnevni manir onih koji bi prema toj istoj javnosti trebali iskazati barem kurtoazno poštovanje. Umjesto toga oni drsko uzvraćaju, okuraženi višedecenijskom nedodirljivošću bez obzira na razmjere kriminalnih radnji u kojima učestvuju.
Sanita Alagić, pobočnica Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, nakon tvrdnji da je nabavka respiratora iz Kine “provedena u skladu za važećim zakonima i procedurama” te osude novinara koji previše pitaju, rečenicom objavljenom na instagramu najbolje predočava mentalitet ovovremenske pljačkaške kaste pod stranačkim okriljem.
„Samo vi meni kopajte jamu, kad završite ja ću sebi da napravim bazen“, poručila je Alagić nakon što su je naljutili “novinari koji su počeli da rade posao institucija koje su nadležne”. Cinizam ove izjave možda je i nadmašila onu “sve po zakonu” Nedžada Brankovića .
Druga „pljuska“ javnosti došla je upravo iz institucije nadležne za Solaka, Alagić, Hodžića i ostalu malinarsko-respiratorsku družinu i njihove bravure vrijedne 10,5 miliona našeg novca.
Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija imenovala je Seada Kreštalicu za šefa Odjela za privredni kriminal i korupciju.
Tužilac za kojeg je Ured disciplinskog tužioca prije osam godina predlagao udaljenje sa dužnosti, postaje tako čelnik odjela tužilaštva koje bi trebalo istražiti i slučaj nabavke respiratora iz Kine (pre)plaćenih iz federalnog budžeta!
Drugostepena komisija VSTV-a ne samo da svojevremeno nije prihvatila prijedlog o udaljenju, nego je smanjila prvostepenu kaznu, pa mu je u konačnici izrečena mjera smanjenja plate za 20% na period od jedne godine.
Da, tolika je kazna za “ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije”. Vrhunac svog kontroverznog rada tužilac Kreštalica imao je u slučaju ubistva Dženana Memića na Ilidži, optužujući Ljubu i Bekriju Seferovića da su ovog mladića usmrtili svojim vozilom.
Seferovići su na dva suđenja oslobođeni optužbe, a niz tužilačkih odluka i potezi tužioca Kreštalice ukazivali su da su mnogi detalji i dokazi ovog slučaja ili skriveni ili lažirani.
O Tužitelju Kreštalici Žurnal je nekoliko puta pisao, od njegove uloge u ublažavanju kazne poznatog lica sarajevskog kriminala Mirze Hatića do “slučajnih susreta” sa optuženima u predmetu Pravda gdje je “glavna zvijezda” Alija Delimustafić.
I sada, dok čekamo da iz izolacije doma svoga čelnik VSTV-a Milan Tegeltija na harmonici kojom tokom pandemije uveseljava virtuelni puk, odsvira akord koji označava dehibernaciju pravosuđa, trebamo vjerovati da će istraga kupovine respiratora biti potpuna i dosljedna te da krivci ponovo neće biti neki seferovići..
Da povjerujemo kako će tužilaštvo utvrditi odgovornost čelnika federalne vlade, direktora civilne zaštite, vlasnika “Srebrne maline” i utvrditi ko je “podrinjski boss” u pozadini? Neće, naravno.
Podrugljivost buduće vlasnice bazena ne ostavlja prostora da vjerujemo u suprotno. Oni su naučili da je za tužilaštva “sehara” SDA nedodirljiva, iako se ista nemilice puni od danka koji nam svakodnevno sve više nameću.
Ako to još niste shvatili, pomoći vam nema, ponovo ćete glasati za iste, za njihov paketić od 100g kafe, pola kile “kocke”, a ove godine možda bude i pokoja malina pride…
Piše: Amarildo Gutić
Vjerujete li da će Sead Kreštalica, tužilac iz slučajeva Memić, Hotić i Delimustafić, kazniti krivce za nabavku respiratora? Ili će Sanita Alagić od medijske rupe napraviti bazen?
Bezočno izrugivanje javnosti postaje svakodnevni manir onih koji bi prema toj istoj javnosti trebali iskazati barem kurtoazno poštovanje. Umjesto toga oni drsko uzvraćaju, okuraženi višedecenijskom nedodirljivošću bez obzira na razmjere kriminalnih radnji u kojima učestvuju.
Sanita Alagić, pobočnica Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, nakon tvrdnji da je nabavka respiratora iz Kine “provedena u skladu za važećim zakonima i procedurama” te osude novinara koji previše pitaju, rečenicom objavljenom na instagramu najbolje predočava mentalitet ovovremenske pljačkaške kaste pod stranačkim okriljem.
„Samo vi meni kopajte jamu, kad završite ja ću sebi da napravim bazen“, poručila je Alagić nakon što su je naljutili “novinari koji su počeli da rade posao institucija koje su nadležne”. Cinizam ove izjave možda je i nadmašila onu “sve po zakonu” Nedžada Brankovića .
Druga „pljuska“ javnosti došla je upravo iz institucije nadležne za Solaka, Alagić, Hodžića i ostalu malinarsko-respiratorsku družinu i njihove bravure vrijedne 10,5 miliona našeg novca.
Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija imenovala je Seada Kreštalicu za šefa Odjela za privredni kriminal i korupciju.
Tužilac za kojeg je Ured disciplinskog tužioca prije osam godina predlagao udaljenje sa dužnosti, postaje tako čelnik odjela tužilaštva koje bi trebalo istražiti i slučaj nabavke respiratora iz Kine (pre)plaćenih iz federalnog budžeta!
Drugostepena komisija VSTV-a ne samo da svojevremeno nije prihvatila prijedlog o udaljenju, nego je smanjila prvostepenu kaznu, pa mu je u konačnici izrečena mjera smanjenja plate za 20% na period od jedne godine.
Da, tolika je kazna za “ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije”. Vrhunac svog kontroverznog rada tužilac Kreštalica imao je u slučaju ubistva Dženana Memića na Ilidži, optužujući Ljubu i Bekriju Seferovića da su ovog mladića usmrtili svojim vozilom.
Seferovići su na dva suđenja oslobođeni optužbe, a niz tužilačkih odluka i potezi tužioca Kreštalice ukazivali su da su mnogi detalji i dokazi ovog slučaja ili skriveni ili lažirani.
O Tužitelju Kreštalici Žurnal je nekoliko puta pisao, od njegove uloge u ublažavanju kazne poznatog lica sarajevskog kriminala Mirze Hatića do “slučajnih susreta” sa optuženima u predmetu Pravda gdje je “glavna zvijezda” Alija Delimustafić.
I sada, dok čekamo da iz izolacije doma svoga čelnik VSTV-a Milan Tegeltija na harmonici kojom tokom pandemije uveseljava virtuelni puk, odsvira akord koji označava dehibernaciju pravosuđa, trebamo vjerovati da će istraga kupovine respiratora biti potpuna i dosljedna te da krivci ponovo neće biti neki seferovići..
Da povjerujemo kako će tužilaštvo utvrditi odgovornost čelnika federalne vlade, direktora civilne zaštite, vlasnika “Srebrne maline” i utvrditi ko je “podrinjski boss” u pozadini? Neće, naravno.
Podrugljivost buduće vlasnice bazena ne ostavlja prostora da vjerujemo u suprotno. Oni su naučili da je za tužilaštva “sehara” SDA nedodirljiva, iako se ista nemilice puni od danka koji nam svakodnevno sve više nameću.
Ako to još niste shvatili, pomoći vam nema, ponovo ćete glasati za iste, za njihov paketić od 100g kafe, pola kile “kocke”, a ove godine možda bude i pokoja malina pride…
- O'zone
- Globalni moderator
-
PM72
#1339 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Lesi se vraća kući a ova bagra nikad.Skontali su da je najjače dvokomponentno ljepilo opanak i asfalt.Jebo motiku i kravu,dođeš u šeher-glumiš žrtvu i paćenika,narod se sažali ,upozna koga treba,uđe u saf i halku ii nakon toga zapiša i popljuje sve iz sebe...vjesticanametli wrote: ↑02/05/2020 16:49 moj ti nikad ti njihovu sveCku skolu nes zavrsit.......anex 7 samo i sve mrsnut odakle je doslo
a brkata nije u talu pa suti![]()
- vjesticanametli
#1340 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
banovace me ako napisam kako jestePM72 wrote: ↑02/05/2020 16:57
Lesi se vraća kući a ova bagra nikad.Skontali su da je najjače dvokomponentno ljepilo opanak i asfalt.Jebo motiku i kravu,dođeš u šeher-glumiš žrtvu i paćenika,narod se sažali ,upozna koga treba,uđe u saf i halku ii nakon toga zapiša i popljuje sve iz sebe...vjesticanametli wrote: ↑02/05/2020 16:49 moj ti nikad ti njihovu sveCku skolu nes zavrsit.......anex 7 samo i sve mrsnut odakle je doslo
a brkata nije u talu pa suti![]()
-
Huriccan01
#1341 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ovi ga bas dzone. Jos se javno pitaju ? Malom macku teleca glava
Kako neznas da se pozoves na nekoga kompetetnijeg osim jebenoga Vucica istog onoga koji negira genocid u tom istom mjestu gdje si rodjen, meni je ispod ponizenja Vucica opste smatrati kompetentnim. Pa jeli imate imalo mozga ili jos uvijek imate porive da nabijate ljudima rogove na glavu.
Kako neznas da se pozoves na nekoga kompetetnijeg osim jebenoga Vucica istog onoga koji negira genocid u tom istom mjestu gdje si rodjen, meni je ispod ponizenja Vucica opste smatrati kompetentnim. Pa jeli imate imalo mozga ili jos uvijek imate porive da nabijate ljudima rogove na glavu.
Portal Slobodna Evropa prenosi izjavu predsjednika Srbije, koji kaže da je respirator nekad koštao 26.000 eura, a danas ne može da se kupi ni za 300.000 eura./quote]
xoklix wrote: ↑02/05/2020 16:41 https://sarajevskasehara.com/2020/05/og ... voj-firmi/
- Billy The Pljuc
#1342 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pokušavaju zataškati al' baš ofirno, Kreštalica????
Ako Avaz ne pretjeruje a vjerujem gdje ima dima ima i vatre:
https://avaz.ba/vijesti/bih/567403/sreb ... uplati-pdv
Kao nešto sastanče i kupuju vrijeme a sva govna upletena u ovo su odavno trebala biti iza rešetaka dok traje istražni proces.
Unfuckingbeliavable...
Svi mi se svakodnevno trebamo podsjećati na Fikreta, ne ovog smrada iz sela Sućeska, nego na siromaha kojeg ista ova govna zatvoriše zbog tri metra drva i da svako od nas može sutra biti on.
Kao nešto sastanče i kupuju vrijeme a sva govna upletena u ovo su odavno trebala biti iza rešetaka dok traje istražni proces.
Unfuckingbeliavable...
Svi mi se svakodnevno trebamo podsjećati na Fikreta, ne ovog smrada iz sela Sućeska, nego na siromaha kojeg ista ova govna zatvoriše zbog tri metra drva i da svako od nas može sutra biti on.
-
L u c i f e r
#1343 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Znaci regivibratori sa buvljaka...
Ova tema nastavlja da daje, svakog dana novi sloj bruke i belOja...
Ova tema nastavlja da daje, svakog dana novi sloj bruke i belOja...
-
emirolini
#1344 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Burazeru Redzepu, izvini sto te nismo dodavali u komentarima protiv Fikreta, ne brini se, uvrstit cu te u svoje komentare ljigo ljudska, sa svojim bratom.
- Mea_parvitas
- xoklix
#1346 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Slab pritisak javnosti na vijest o imenovanju tužitelja Kreštalice.
- sinuhe
#1347 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Uspjesna porodicna kompanija. Inspirativna prica zaista.
-
PM72
#1348 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Upravo tako.Meni onaj čovjek ne izlazi iz glave a ovu furdu lopovsku bih poslao na Goli otok.Billy The Pljuc wrote: ↑02/05/2020 17:02
- luckylaka
#1349 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Upravo u toku na BHt skola za drugi razred osnovne,ne propusti niposto.Sa dva bukove i dva hrastove ne moze se normalno kumuniciratiGiancarlo wrote: ↑02/05/2020 15:34Selam alejk ljudino, kako je u centrali, morel se postiti oviju dana, selam odnas sa forumaluckylaka wrote: ↑29/04/2020 23:55Izvini ali ukrao je onaj za koga se dokaze da je ukrao a ne onaj na koga se sumnja da je ukrao.Ova drzava ima sudstvo,tuzilastvo i sve institucije koje su zaduzene da dokazu kriminalne radnje.Dakle.Sipa je preuzela ovaj slucaj i pokusava to rijesiti.Ko smo mi da mlatimo po forumu bez ijednog dokaza ili ima dokaza na osnovu novinarskih slika sa aerodroma.Mozemo se zajebavati sa ovim optuzivati,zatvarati,vjesati ali ima zakon koji jasno kaze kakva je procedura
- Roccohljup
#1350 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Billy The Pljuc wrote: ↑02/05/2020 17:02 Pokušavaju zataškati al' baš ofirno, Kreštalica????
Unfuckingbeliavable...
Znaci firma koja je do.orije par mjeseci imala blokiran racun(e) dobije posao. Treba i tu banku ispitati na osnovu cega je dala kredit u tolikom iznosu. Ne bi me zacudilo da se radi o bratskoj bbi ili union.