Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rida1976 wrote: ↑11/04/2020 15:16
A sto ne kupis direktno, bez tih posrednika, preko aplikacije Apple Store? Ja placam uredno sa Unicredit karticom
Pozdrav, može li malo pojašnjenja oko ovoga - da li karticu moraš pridodati na sopstveni Apple ID da bi kupovao na Apple Storeu, ili je nekako odvojeno uneseš?
Meni je Apple ID na USA, i nemam tu naravno nikakvu karticu prikačenu, a gift kartice kupujem na eBayu.
rida1976 wrote: ↑02/05/2020 14:04
Skines aplikaciju apple store i tu kupis gift card regularno sa unicredit karticom. Ne dodajes je na app store
Da, samo mi nije jasno jer unutar te aplikacije sam logovan svojim apple ID-em, vidim sliku i aktivan nalog. I sad ako pritisnem da kupim, da li će detektovati da nemam karticu na nalogu, ili će pitati da unesem drugu karticu? To me zbunjuje, a ne bih da zapetljam nešto pa da primjete da nemam karticu na Apple ID-u, s obzirom da po pravilu moraš imati karticu unijetu iako koristiš samo gift kartice.
Minimum za kupovinu preko Apple Store je 25$ da znas.
A za Apple store, ide se na gift kartice, pa izaberem mail to, pa 25$, buy with other payment i ukucam karticu? Nema veze sto mi nudi podatke (lazne). Pretpostavljam da ne ide obicnom postom na adresu vec elektronski mailom.
Idem na add payment i izbaci mi ovo kao sa slike ispod. Ili nije to to?
Na cdkeys ima ok ponuda, 15$ za 12.69$ gift card.
vojopd wrote: ↑02/05/2020 19:34
Minimum za kupovinu preko Apple Store je 25$ da znas.
A za Apple store, ide se na gift kartice, pa izaberem mail to, pa 25$, buy with other payment i ukucam karticu? Nema veze sto mi nudi podatke (lazne). Pretpostavljam da ne ide obicnom postom na adresu vec elektronski mailom.
Idem na add payment i izbaci mi ovo kao sa slike ispod. Ili nije to to?
Na cdkeys ima ok ponuda, 15$ za 12.69$ gift card.
Nije. Ides na opciju "Email an Apple Store Gift Card". Znaci druga opcija, ne ovo "Mail an Apple Store Gift Card". I tu ukucas podatke koje ti trazi. Radi provjereno sa Unicredit Debit karticom, ostale nase nisam probao
rida1976 wrote: ↑02/05/2020 21:21
Nije. Ides na opciju "Email an Apple Store Gift Card". Znaci druga opcija, ne ovo "Mail an Apple Store Gift Card". I tu ukucas podatke koje ti trazi. Radi provjereno sa Unicredit Debit karticom, ostale nase nisam probao
Nisam znao da se može kupovati na Apple Storeu sa našim karticama. Probao sam i prošla je uplata preko BBI banke. Kupio 10$ za testni početak.
Prešao sam na američki store prvi put otkako koristim iPhone, a prvi sam kupio 2009. godine.
Ja miline... odmah sam se besplatno pretplatio na Amazon music 3 mjeseca
Uglavnom drug moj, mnogo hvala na ovim uputama. Dan si mi popravio.
rida1976 wrote: ↑08/05/2020 19:46
Super, drago mi je. Vidim da su vratili opciju od 10 dolara
Jos jedan mali savjet, uzmi iCloud bar ovaj od dolar, odlicna je stvar. Jedna kafa mjesecno a moze spasiti dosta zivaca
Imam tu pretplatu od 50gb uvijek ali sam je juče otkazao i uzeo za 2$ 100gb Google one. Bekap od iPhonea sam prebacio na računar. Jel ima neki poseban razlog zbog toga što si napisao ili je samo zbog bekapa?
Razmišljam da si kupim Apple TV 4K pa me zanima sljedeće.
Dali ću imati sve servise tj. Apple TV muvies i ostale aplikacije koje kod nas nisu dostupne i dali ću se moći preplatiti na Apple TV jednogodisnju preplatu ako se prebacim na US Store
REDDEVILS wrote: ↑08/05/2020 22:09
Dali ću imati sve servise tj. Apple TV muvies i ostale aplikacije koje kod nas nisu dostupne i dali ću se moći preplatiti na Apple TV jednogodisnju preplatu ako se prebacim na US Store
maloprije sam se pretplatio besplatno na 1 godinu. kad otvoriš apple tv, saso mange
sve gori od opcija, ali koliko sam upratio, šta god želiš pogledati moraš platiti. nema prevoda na jugoslovenske jezike, ako ti to nešto znaći.
uglavnom, prešao sam na američki store i progledao na oči.
maloprije sam se pretplatio besplatno na 1 godinu. kad otvoriš apple tv, saso mange
sve gori od opcija, ali koliko sam upratio, šta god želiš pogledati moraš platiti. nema prevoda na jugoslovenske jezike, ako ti to nešto znaći.
p.s. kod mene je apple tv hd 32gb
Samo mi je to bilo bitno da mogu uzeti Apple TV 4K, a prevod mi nije bitan
Jos me samo zanima dali se mogu uzimati ove gift kartice od 10 ,20 dolara i uz pomocu njih kupovati npr. filmove
p.s. kod mene je apple tv hd 32gb
Samo mi je to bilo bitno da mogu uzeti Apple TV 4K, a prevod mi nije bitan
Jos me samo zanima dali se mogu uzimati ove gift kartice od 10 ,20 dolara i uz pomocu njih kupovati npr. filmove
imaš gore raniju komunikaciju u vezi toga. ukratko, možeš i preko apple store aplikacije na mobitelu, a možeš kupovati i na drugim veb stranicama bez ikakvih problema, te skidati aplikacije na svim uređajima, ganjati pretplate, etc...
rida1976 wrote: ↑08/05/2020 19:46
Super, drago mi je. Vidim da su vratili opciju od 10 dolara
Jos jedan mali savjet, uzmi iCloud bar ovaj od dolar, odlicna je stvar. Jedna kafa mjesecno a moze spasiti dosta zivaca
Imam tu pretplatu od 50gb uvijek ali sam je juče otkazao i uzeo za 2$ 100gb Google one. Bekap od iPhonea sam prebacio na računar. Jel ima neki poseban razlog zbog toga što si napisao ili je samo zbog bekapa?
Radi backup-a. Dobro je imati dosta prostora na icloudu
SE mi izgleda super. Sad sam na sedmici i prezirem ove velike iPhone s onim debilnim utorom na vrhu. Ovaj je baš stigao u pravo vrijeme da ima neki izbor za sve koje ne zanima latest’n’greatest.
Uglavnom ne.. Ako mislis na servise poput Hulu, Showtime, CBS i ini.. svi su geo restriktovani i ne rade kod nas.. bez obzira na zemlju iTunes account-a. Radi Netflix, Apple TV+ i jos par nekih free news bezveznih kanala/aplikacija
Ako može mala pomoć.
Nikad se nisam susretao sa iPhone ... kolega uzeo sebi neki iPhone (u Univerzalnom naravno ) ... kaže da ne može uopšte ništa skinuti na mob, ni viber ni fb ...
Jel' šta zajebao pri prvom paljenju i postavljanju ... jer ja nemam pojma kako ide ... ja sam na androidu.
Može li biti da je pri prvom paljenju preskočio aktiviranje emaila ili tako nešto ... predpostavljam da to ima i na iPhone.
tap3ah75 wrote: ↑10/05/2020 15:03
Ako može mala pomoć.
Nikad se nisam susretao sa iPhone ... kolega uzeo sebi neki iPhone (u Univerzalnom naravno ) ... kaže da ne može uopšte ništa skinuti na mob, ni viber ni fb ...
Jel' šta zajebao pri prvom paljenju i postavljanju ... jer ja nemam pojma kako ide ... ja sam na androidu.
Može li biti da je pri prvom paljenju preskočio aktiviranje emaila ili tako nešto ... predpostavljam da to ima i na iPhone.
mislim da nema veze što je u univerzalnom kupio jer telefon je nov. garant je on nešto zeznuo kod aktivacije telefona. ako mu nije mrsko neka odnese telefon kod univerzalaca da mu oni to naštimaju. druga opcija je da mu neko od raje pomogne. ma naštimaće se to jer garant nije do iphone-a.
mail je potrebno unijeti kod aktivacije iphonea jer evo sad provjerih svoj app store na iphone i mail je potreban
Last edited by dudlov on 10/05/2020 18:43, edited 1 time in total.
Ovo Univerzalno sam iz zeze stavio.
Može li biti da on nije uopšte aktivirao račun ili tako nešto kad je prvi put pokretao ... nego da je samo upalio i preskočio.
tap3ah75 wrote: ↑10/05/2020 18:40
Ovo Univerzalno sam iz zeze stavio.
Može li biti da on nije uopšte aktivirao račun ili tako nešto kad je prvi put pokretao ... nego da je samo upalio i preskočio.
neka vrati telefon na ponovne postavke i unese email i trebalo bi da radi
Igrom slucaja da ne duzim, trenutni tv koji koristim mi nije smart a ne mogu da stalno nosim laptop sa sobom. Na telefonu koji koristim (iphone xs) imam Apple Tv i Netflix i sad ono sto mene zanima kako povezati telefon sa tv. Vidio sam na Youtube da treba kabal, na jednoj strani lightning port koji ide u telefon, logicno, a na drugoj USB i hdmi koji ide u stariji model tv. Taj kabal kosta oko 40 km na olx-u. Interesuje me da li je neko pokusavao tako da gleda sadrzaj, jer ne baca mi se 40 km ako ne moze to?
Grom2017 wrote: ↑14/05/2020 14:10
Igrom slucaja da ne duzim, trenutni tv koji koristim mi nije smart a ne mogu da stalno nosim laptop sa sobom. Na telefonu koji koristim (iphone xs) imam Apple Tv i Netflix i sad ono sto mene zanima kako povezati telefon sa tv. Vidio sam na Youtube da treba kabal, na jednoj strani lightning port koji ide u telefon, logicno, a na drugoj USB i hdmi koji ide u stariji model tv. Taj kabal kosta oko 40 km na olx-u. Interesuje me da li je neko pokusavao tako da gleda sadrzaj, jer ne baca mi se 40 km ako ne moze to?
Uzmes onaj neki chromecast usb (mirascreen ili tako nesto) i gledas bezicno a kostaju 20-30 maraka
Grom2017 wrote: ↑14/05/2020 14:10
Uzmes onaj neki chromecast usb (mirascreen ili tako nesto) i gledas bezicno a kostaju 20-30 maraka
edit: plus radi za sve telefone ne samo za iphone
Hvala. Sad sam bas pogledao par snimaka kako to radi, nije lose. Prakticnije je nego ovo sto sam mislio.