https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ala/375698
... "Pripadnici MUP-a KS su nakon dojave intervenirali i u unutar vjerskog objekta su zatekli 15, a izvan 73 osobe.”
Moderator: O'zone
... "Pripadnici MUP-a KS su nakon dojave intervenirali i u unutar vjerskog objekta su zatekli 15, a izvan 73 osobe.”
Ko je vjernicima otključao, hoće li ga kazniti rijaset, hoće li ga kazniti sud?jagugu wrote: ↑01/05/2020 15:59 Vjernici klanjali džumu u džamiji Ferhadija, policija intervenirala
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ala/375698
Pa i kafice se moze tako dezinfekovati,meni je ovo bas glupost ,moze se moliti i kod kuceLincoln-Burrows wrote: ↑01/05/2020 17:01 Možda se može to nekako organizirati s malim brojem ljudi i nakon toga dezinfekcija.
To bi bilo razumnije ali imaš ljudi koji ne mogu ostati kod kuće jer misle drugačije,spreca wrote: ↑01/05/2020 18:07Pa i kafice se moze tako dezinfekovati,meni je ovo bas glupost ,moze se moliti i kod kuceLincoln-Burrows wrote: ↑01/05/2020 17:01 Možda se može to nekako organizirati s malim brojem ljudi i nakon toga dezinfekcija.
Ako ciljaš na onakav scenarij kao što su govorili u Italiji, ta teorija je odbačena. Nije utakmica napravila “klaster”.Lincoln-Burrows wrote: ↑01/05/2020 18:02 Za klaster treba više ljudi u bliskom kontaktu duže vrijeme.
Idealan klaster je recimo utakmica sa 50 000 gledatelja gdje 2 sata zajedno urlaju i druže se.
Ma jesam citao sam,u ovoj situaciji je to nepromisljeno i bezobrazno od jednih i drugih,i Imam ferhadije je trebao reci idite kucama ,samo treba po dzepu,a neki biznisi neka trpe iako placaju porez....niti ovaj u Sa niti onaj St ne privredjuju nego jos im drzava daje lovu.Lincoln-Burrows wrote: ↑01/05/2020 18:15To bi bilo razumnije ali imaš ljudi koji ne mogu ostati kod kuće jer misle drugačije,spreca wrote: ↑01/05/2020 18:07Pa i kafice se moze tako dezinfekovati,meni je ovo bas glupost ,moze se moliti i kod kuceLincoln-Burrows wrote: ↑01/05/2020 17:01 Možda se može to nekako organizirati s malim brojem ljudi i nakon toga dezinfekcija.
ne znam jeli znaš za onaj slučaj iz Splita gdje je pop pozvao vjernike na misu i rekao
da i ako prijeti smrtna opasnost misa se mora služiti. Ima svakavih ljudi.
Možda nije ali prvi zaraženi u Hrvatskoj su bili koji su bili na toj utakmici a i Bergamo je nastradao najteže,index_box wrote: ↑01/05/2020 18:18Ako ciljaš na onakav scenarij kao što su govorili u Italiji, ta teorija je odbačena. Nije utakmica napravila “klaster”.Lincoln-Burrows wrote: ↑01/05/2020 18:02 Za klaster treba više ljudi u bliskom kontaktu duže vrijeme.
Idealan klaster je recimo utakmica sa 50 000 gledatelja gdje 2 sata zajedno urlaju i druže se.
Neće biti, kao što rekoh u džamijama džumu mogu klanjati imam i članovi džematskog odbora. Ovi što su klanjali vani, rekoh već, "događanje naroda", sami se pozvali.banjaluka078 wrote: ↑01/05/2020 18:05Sem što nije "sve po zakonu". IZ "zakon" kaže da još nisu otključali.
Prvo testiranje na koronicu, pa sve ostalo...muha_sa wrote: ↑01/05/2020 18:46 Radi li KCUSrekoše da je Opšta za koronu a vidi sad
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200501115
Danas oko 14:20 sati u ulici Koševo u Sarajevu motornim vozilom je udaren pješak koji je zadobio teške tjelesne povrede.
Ove informacije za Klix.ba su potvrđene u MUP-u Kantona Sarajevo.
"Pješak je zadobio frakturu zgloba ruke i upućen je na ukazivanje medicinske pomoći u Opću bolnicu nakon čega je pušten na kućno liječenje“, rekao je dežurni operativni.
Policijski službenici su obavili uviđaj na mjestu nesreće nedaleko od Druge gimnazije, a intervenisala je i ekipa Hitne pomoći.
Naravno, korona ima i svoju dobru stranu.Kaligrafija wrote: ↑01/05/2020 18:48 Jedno interesantno pitanje, da li je covid 19, korona virus, spasio vise zivota, nego sto ih je oduzeo...!? Npr. zaustavio je skoro sve ratove, mnoge pljacke i razbojnistva koje za posljedicu imaju masu ubistava, poginule u saobracajnim nesrecama, avionskim nesrecama, raznim drugim nesrecama, sprijecio je mnoga aero zagadjenja, pa su mnogima zivoti produzeni, ako ne spaseni... Ne mogu svega ni da se sjetim, ali kad bi se uzela neka statistika, mislim da je spasio vise ljudi, nego sto ih je umrlo od virusa, mnogo, mnogo vise....!
Nije me prenijelo, vrlo dobro znam šta se dešava u mojoj Ferhadiji i kakve su mjere na snazi, a znam i kakve su mjere IZ na nivou BiH. Najavljena je relaksacija mjera, a ne širom ovorena vrata.NediM17 wrote: ↑01/05/2020 18:38 Neće biti, kao što rekoh u džamijama džumu mogu klanjati imam i članovi džematskog odbora. Ovi što su klanjali vani, rekoh već, "događanje naroda", sami se pozvali.
I možda te prenijelo, riječ je o sarajevskoj Ferhadiji, ne o banjalučkoj, tamo je svakako policijski sat bio na snazi u vrijeme džuma-namaza.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ama-540352
Neki dan naletjeh na ovaj podatak da će u Evropi biti spašeno oko 11 hiljada života zbog manjeg zagađenja.Kaligrafija wrote: ↑01/05/2020 18:48 Jedno interesantno pitanje, da li je covid 19, korona virus, spasio vise zivota, nego sto ih je oduzeo...!? Npr. zaustavio je skoro sve ratove, mnoge pljacke i razbojnistva koje za posljedicu imaju masu ubistava, poginule u saobracajnim nesrecama, avionskim nesrecama, raznim drugim nesrecama, sprijecio je mnoga aero zagadjenja, pa su mnogima zivoti produzeni, ako ne spaseni... Ne mogu svega ni da se sjetim, ali kad bi se uzela neka statistika, mislim da je spasio vise ljudi, nego sto ih je umrlo od virusa, mnogo, mnogo vise....!