Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Banksy
- escobar__
#23552 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali ova WHO je tačno cirkus.
Jedan dan katastrofa i apokalipsa, drugi dan hvali Švedsku, treći dan opet apokalipsa i tako u krug.
Jedan dan katastrofa i apokalipsa, drugi dan hvali Švedsku, treći dan opet apokalipsa i tako u krug.
- asurbanipal
#23553 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nema tu šta zanimljivo biti.
Meni su se prije dva mjeseca neki na forumu smijali kada sam ovdje reklamirao sok od šipka i saransak.
I naravno, penjanje po hercegovačkim brdima i vrletima na ćelopeku je jako zdravo. Djeluje na um, dušu i tijelo. Bolje svakako od brojanja mrtvih na forumu koji padaju po ulici.
-
laik1981
#23554 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je to Svedsko distanciranje.. Slika od juce..Point. wrote: ↑30/04/2020 10:17To nije odgovor na moje pitanje.daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 09:20 Zar nije dio švedskog pristupa povjerenje u građane i njihovu odgovornost?

- Banksy
#23555 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
asurbanipal wrote: ↑30/04/2020 10:44
kada sam ovdje reklamirao sok od šipka i saransak.
I naravno, penjanje po hercegovačkim brdima i vrletima na ćelopeku je jako zdravo. Djeluje na um, dušu i tijelo.
Kako sad stojimo s međukantonalnim kretanjem, Sarajevo-jug, ima li kakvih restrikcija?
- GAU8
#23556 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Budale su i dokazano najsretniji ljudi, pa ti vidiDiwan wrote: ↑30/04/2020 10:30Tebi je odavno nakisloGAU8 wrote: ↑30/04/2020 10:13Vani pada kisa... Zavjera.... otkud kisa...Diwan wrote: ↑30/04/2020 09:28 Ovo je prava korona. Sad opet glave u pijesak, Priprema, pozor, sad ....
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/hilj ... /200430014![]()
Kažu da samo budale ne mjenjaju mišljenje...
- Diwan
#23557 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ti jadni teoretičari zavjere već odavno govore o vitaminu C i D, Nekoliko puta sam spominjao kiseli kupus ovdje, ali naravno, ovdje je raja najpametnija na svijetu i sve znaju. Šta njima ima ko govorit. Šta on znaasurbanipal wrote: ↑30/04/2020 10:44
Nema tu šta zanimljivo biti.
Meni su se prije dva mjeseca neki na forumu smijali kada sam ovdje reklamirao sok od šipka i saransak.
I naravno, penjanje po hercegovačkim brdima i vrletima na ćelopeku je jako zdravo. Djeluje na um, dušu i tijelo. Bolje svakako od brojanja mrtvih na forumu koji padaju po ulici.![]()
- Diwan
-
daddy-kool
#23559 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Posebnu pažnju na njih sam obratio kada su počeli lupati cifre nepotvrđenih zaražnih, lupati o imunitetu krda, a počeli su kritikovati i Britance što su napustili takvu strategiju. Pojedinim na forumu su uzor za pristup panedemiji, pa nije loše da se te iluzije malo rasprše.Point. wrote: ↑30/04/2020 10:17To nije odgovor na moje pitanje.daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 09:20 Zar nije dio švedskog pristupa povjerenje u građane i njihovu odgovornost?
- escobar__
#23560 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A hajde iskreno, smatraš li da su mjere karantina dugoročno (mislim na period pola godine-godinu) održive? Ja stvarno mogu razumjeti da je sistem zatvaranja u kuće najefikasniji - logično, nemaš ljudi vani pa nemaš ni prijenosnika čime onemogućavaš virusu da se širi - ali je li iko u svijetu ili vas ovdje na forumu kojima je to jedino rješenje razmišljao dugoročno o onome što takav pristup može donijeti?daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 11:09Posebnu pažnju na njih sam obratio kada su počeli lupati cifre nepotvrđenih zaražnih, lupati o imunitetu krda, a počeli su kritikovati i Britance što su napustili takvu strategiju. Pojedinim na forumu su uzor za pristup panedemiji, pa nije loše da se te iluzije malo rasprše.Point. wrote: ↑30/04/2020 10:17To nije odgovor na moje pitanje.daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 09:20 Zar nije dio švedskog pristupa povjerenje u građane i njihovu odgovornost?
Ekonomije padaju već nakon mjesec-dva takvog pristupa, zamisli samo katastrofe kroz pola godine ili godinu? DA ne pominjem zdravstvene efekte bivanja u kući - zatvoren prostor, nema Sunca, čistog zraka...
-
daddy-kool
- piupiu
#23562 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A što će ti se smijati, sve to treba i bez korone.asurbanipal wrote: ↑30/04/2020 10:44Nema tu šta zanimljivo biti.
I naravno, penjanje po hercegovačkim brdima i vrletima na ćelopeku je jako zdravo. Djeluje na um, dušu i tijelo. Bolje svakako od brojanja mrtvih na forumu koji padaju po ulici.![]()
Nego su braća Kinezi pratili šta pomaže, a šta ne, dok su ginuli u Wuhanu. I u terapiju uključivali intravenozno vit C u nekoj količini koje se sad ne mogu sjetiti, čini mi se 2000 mg, i vit D, pa su i preporuku napisali u naučnom radu na osnovu koje stotine pacijenata.
- piupiu
-
freelancerBIH
#23564 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam sta bih ti rekao vise iskreno.. Sta sam mislio da znam, sada ne znam.. Mislim ako se ovim tempom do dolaska vakcine nece zarazit ni 10% stanovnistva to je super... Kupit cemo vremena da ostalih 90% mozemo imunizirat, tj. ko bude htio i cao.. Evo gledam ovi sa Oxford univerziteta vec pripremaju vakcinu za masovnu proizvodnju do septembra.. Do nove godine ocekuju da ce proizvet nekoliko stotina miliona vakcina za Evropu..GAU8 wrote: ↑30/04/2020 10:06Nece.freelancerBIH wrote: ↑30/04/2020 09:11 Sinoc sam gledajuci video onog Dr. John Campbella potvrdio ono sto sam sumnjao:
- ukidanje mjera nije zato sto smo pobjedili virus vec je Evropa polako shvatila da nece moci dugo jos ovako po cijenu da ljudi krenu gladovati jer nemaju posla.
- Ovo je sas postepeno pustanje da se sto vise naroda zarazi kroz ove "faze" - tako da se zdravstveni sistem ne preoptereti..
"Drugog vala" - u jesen nece ni biti jer nece ni prestat preko ljeta - jer su izracunali da je bolje da se narod zarazi preko ljeta nego u jesen kada bude cirkulisala i sezonska gripa - sto bi uz kombinaciju dvije infekcije sa sarsom bila jos vise katastrofalna...
Znaci izgleda vecina ce nas se zarazit do kraja jula/augusta![]()
Ovim tempom treba skoro 2 godine da se zarazi vecina. Izracunaj sam jbg.
Jos uvijek smo daleko ispod 10% cak i sa najoptimisticnijim procjenama zarazenih koji nikad ni ne saznaju da su zarazeni.
A tek iznad 60% se moze smatrati da pocinje neki vid famoznog imuniteta krda.
- piupiu
#23565 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Biće oglasi:freelancerBIH wrote: ↑30/04/2020 12:32Ne znam sta bih ti rekao vise iskreno.. Sta sam mislio da znam, sada ne znam.. Mislim ako se ovim tempom do dolaska vakcine nece zarazit ni 10% stanovnistva to je super... Kupit cemo vremena da ostalih 90% mozemo imunizirat, tj. ko bude htio i cao.. Evo gledam ovi sa Oxford univerziteta vec pripremaju vakcinu za masovnu proizvodnju do septembra.. Do nove godine ocekuju da ce proizvet nekoliko stotina miliona vakcina za Evropu..GAU8 wrote: ↑30/04/2020 10:06Nece.freelancerBIH wrote: ↑30/04/2020 09:11 Sinoc sam gledajuci video onog Dr. John Campbella potvrdio ono sto sam sumnjao:
- ukidanje mjera nije zato sto smo pobjedili virus vec je Evropa polako shvatila da nece moci dugo jos ovako po cijenu da ljudi krenu gladovati jer nemaju posla.
- Ovo je sas postepeno pustanje da se sto vise naroda zarazi kroz ove "faze" - tako da se zdravstveni sistem ne preoptereti..
"Drugog vala" - u jesen nece ni biti jer nece ni prestat preko ljeta - jer su izracunali da je bolje da se narod zarazi preko ljeta nego u jesen kada bude cirkulisala i sezonska gripa - sto bi uz kombinaciju dvije infekcije sa sarsom bila jos vise katastrofalna...
Znaci izgleda vecina ce nas se zarazit do kraja jula/augusta![]()
Ovim tempom treba skoro 2 godine da se zarazi vecina. Izracunaj sam jbg.
Jos uvijek smo daleko ispod 10% cak i sa najoptimisticnijim procjenama zarazenih koji nikad ni ne saznaju da su zarazeni.
A tek iznad 60% se moze smatrati da pocinje neki vid famoznog imuniteta krda.
"Tražim strain A imunizatora da samo malo kihne na mene!"
- index_box
#23566 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav ignorantski pristup, a mislio sam da je ovaj forumaš ozbiljan.daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 09:23Nije, sve serološke studije pokazuju da je stepen zaraženosti u jednocifrenim brojevima. (u pojedinim gradovima može biti više ali je prosjek ovo)freelancerBIH wrote: ↑30/04/2020 09:19U Njemackoj je vec 15-20% populacije zarazeno...daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 09:16
Neće, jer i kada se pusti da virus svoje radi (kao npr u Švedskoj, Holandiji, ...) uz praćenje da se ne preoptereti zdravstveni sistem, inficira se u prosjeku 1-2% stanovništva mjesečno.
U Svedskoj ce do 15-20. maja imati 60-70% zarazene populacije i za njih ovo zavrsava![]()
Upravo na tu temu je juče izajavio Michael Ryan iz WHO kako od strategije imuniteta krda nema ništa.
https://www.cnbc.com/2020/04/29/watch-l ... break.html
-
invincible1921
#23567 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa vidis da niko ne razmislja ni o kakvim posljedicama, daj nam panike brasna i zatvori sve i onda kad se desi nesto lose kao posljedica navedenog onda kriv fadil kriv ovaj kriv onaj.escobar__ wrote: ↑30/04/2020 11:11A hajde iskreno, smatraš li da su mjere karantina dugoročno (mislim na period pola godine-godinu) održive? Ja stvarno mogu razumjeti da je sistem zatvaranja u kuće najefikasniji - logično, nemaš ljudi vani pa nemaš ni prijenosnika čime onemogućavaš virusu da se širi - ali je li iko u svijetu ili vas ovdje na forumu kojima je to jedino rješenje razmišljao dugoročno o onome što takav pristup može donijeti?daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 11:09Posebnu pažnju na njih sam obratio kada su počeli lupati cifre nepotvrđenih zaražnih, lupati o imunitetu krda, a počeli su kritikovati i Britance što su napustili takvu strategiju. Pojedinim na forumu su uzor za pristup panedemiji, pa nije loše da se te iluzije malo rasprše.
Ekonomije padaju već nakon mjesec-dva takvog pristupa, zamisli samo katastrofe kroz pola godine ili godinu? DA ne pominjem zdravstvene efekte bivanja u kući - zatvoren prostor, nema Sunca, čistog zraka...
Pa eo svi kao ismijavaju solaka a 90posto ih ovdje na ovoj temi trazilo upravo ono sto on radi cak i vise od toga, predpostqvljam da im je mokri san 1000 zarazenih za dan i poptuni policijski sat na bar sedam dana
- Point.
#23568 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Stani malo. Zbog čega misliš da lupaju o imunitetu krda? Zašto misliš da je ta strategija lupanje? Zašto misliš da žive u iluziji?daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 11:09Posebnu pažnju na njih sam obratio kada su počeli lupati cifre nepotvrđenih zaražnih, lupati o imunitetu krda, a počeli su kritikovati i Britance što su napustili takvu strategiju. Pojedinim na forumu su uzor za pristup panedemiji, pa nije loše da se te iluzije malo rasprše.Point. wrote: ↑30/04/2020 10:17To nije odgovor na moje pitanje.daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 09:20 Zar nije dio švedskog pristupa povjerenje u građane i njihovu odgovornost?
Prva stvar, o lupanju cifri, ljudi su odmah ispravili grešku i rekli da su stavili pogrešan varijabel kad su računali i odmah su priznali grešku, omaklo se.
Druga stvar, imunitet krda uopšte nije strategija, to je juče potvrdio državni epidemiolog Anders Tinel, strategija je da poravnaju krivulju sa oslobode zdravstvo a ako se stvori imunitet krda tim bolje, što znači da će mnogo bolje predeverati eventualni drugi val od država koji su sada u lockdown modu.
I treća stvar, kako vec možeš reći da je njihova strategija iluzija kad još pandemija traje i danas niko ne zna koja je strategija najbolje rješenje?
- cvrčak_na_hedonizmu
#23569 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svedi lupaju, al zato ti ne lupas nego im govoris sta trebaju da radedaddy-kool wrote: ↑30/04/2020 11:09Posebnu pažnju na njih sam obratio kada su počeli lupati cifre nepotvrđenih zaražnih, lupati o imunitetu krda, a počeli su kritikovati i Britance što su napustili takvu strategiju. Pojedinim na forumu su uzor za pristup panedemiji, pa nije loše da se te iluzije malo rasprše.Point. wrote: ↑30/04/2020 10:17To nije odgovor na moje pitanje.daddy-kool wrote: ↑30/04/2020 09:20 Zar nije dio švedskog pristupa povjerenje u građane i njihovu odgovornost?
Priznaj da navlazis na samu pomisao da bukne kod njihA, onda bi se hladno moglo reci da ostali nisu ispali epski glupani i nesposobnjakovici. Al jebiga, Svedi kvare prosjek.
Ne brini, ima jos vremena, naredne dvije hefte su kljucne, a Svedima ce se senluk obiti o glavu, jer ako se ne obije onda nam zaista treba NWO, ali da svi budemo pod Svedima do kraja svijeta. Mislim da bi se malo ljudi bunilo.
- Point.
#23570 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Smiješno jeste. Da li je to razlog da se pokuša diskreditirati njihov pristup? Hm, ne bih rekao.Milenkov buraz wrote: ↑30/04/2020 10:26Komentiramo na ovoj temi sve vezano za pandemiju, spominju se i ostale zemlje, Njemačka, Austrija, Italija...itd. Konkretno u ovome jeste malo šega da prskaju pileći izmet po parkovima kako bi smradom otjerali ljude, smiješno jeste, je li opravdano nemam pojma. Evo postavljam i ja tebi pitanje zašto ti i nekolicina skočite kao opareni na pomen Švedske? Da je naredio neko iz BiH smijem se kladiti da bi mu se ismijavali ali eto kada je Švedska to uradila to je sigurno ispravno i dobro. Pileći način promišljanja.Point. wrote: ↑30/04/2020 10:21Imam pasoš, pa šta. Evo, postavljam i tebi pitanje, zašto vas nekolicina na svaki način pokušavate ocrniti švedski pristup pandemiji? Zašto tebi, koji živiš u BiH, smeta njihova strategija, hoće li nekako uticati na tebe pa vodiš neki vid borbe protiv švedskih vlasti? Šta im, konkretno zamjeriš?Milenkov buraz wrote: ↑30/04/2020 09:43
Ma ja, da je ovo naredio neko kod nas bilo bi vidi papka, budale...itd. ali kada je Švedska onda je to najbolja metoda. Ja ne kontam vas koji na svaki pomen Švedske skočite kao opareni u odbranu. Je li imate Švedske pasoše, intimno ste povezani sa Švedskom, ne kontam, u čemu je fazon?![]()
- Diwan
- cvrčak_na_hedonizmu
#23572 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ameri zatvorili drzavu, jer jedan "mali prostor" ( karikiram ) na kojem se nalaze dvije drzave ( New Jersey, Massachusetts ) i grad New York imaju polovinu svih zarazenih i pola smrtnih slucajeva. Bukvalno je tako.
Ostade 30 miliona ljudi bez posla, kako to, mora da je bio dobar potez, valja sebi opravdati. Zato se prizeljkuje debakl Sveda, bas jebu koncepciju i narativ.
- Diwan
#23573 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
hahahaha,
ovdje ljudi i dalje 'ozbiljno' diskutuju o nekim stvarima. Ja komedije
ovdje ljudi i dalje 'ozbiljno' diskutuju o nekim stvarima. Ja komedije
- zubi
- cvrčak_na_hedonizmu
#23575 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zapravo, kada bolje pogledam, New York i New Jersey imaju, haman, pola slucajeva zarazenih i umrlih.

I sve drzave zatvorene, 30 miliona ljudi ostalo bez posla. Logika. Al da Svedi propadnu, e onda bi sve imalo smisla.

I sve drzave zatvorene, 30 miliona ljudi ostalo bez posla. Logika. Al da Svedi propadnu, e onda bi sve imalo smisla.