Sana 95/Bitka za Banja Luku
- Nekako s proljeća
#251 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Možeš ukrasti milion i imati status milionera, ali to ne mijenja činjenicu da si lopov. Naročito ako ti se lopovluk dokaže. Ovo je alternativna historija, a za onu zvaničnu su ipak nužne relevantne činjenice, mi ih se ne bojimo ni danas.
Čitajte, istražujte.... arhiv iz Haškog Tribunala sa desetinama hiljada činjenica se izmješta u Sarajevo. Mrdnite u miru guzovima, u drugim okolnostima je topuuuuuuno teže.
Čitajte, istražujte.... arhiv iz Haškog Tribunala sa desetinama hiljada činjenica se izmješta u Sarajevo. Mrdnite u miru guzovima, u drugim okolnostima je topuuuuuuno teže.
- dr_Evil
#252 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Upravo, Alija je dozvolio da potpisuje papire u ime Bosnjaka,a ne RBIH i svih njenih gradjana. Ako bi Dejton mogli posmatrati kao ugovor tri drzave o teritoriji jedne, onda Washingtonski sigurno ne mozemo jer je pravio federaciju Bosnjaka i Hrvata. Nije bilo dovoljno pameti da se do kraja izgura pricatempuser wrote: ↑30/04/2020 10:30
Apsolutno tacno i upravo napisah nesto slicno iznad!![]()
Nakon neophodnih medjunarodnim priznanja Alija nija imao vise nikakve potrebe da folira neku multieticnost i gradjansku opciju, 1993. proveo je islamizaciju drzave i vojske cime smo od strane koja se brani prakticno postali etnicka strana koja ucestvoju u sukobi. U toj poziciji smo docekali kraj rata i u Dejtonu dobili ono sto nas sljeduje po etnickom lljucu i sljeduje, da imamo realnu i efektivnu vlast nad frtalj ili max 1/3 teritorije.
- dr_Evil
#253 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Niko ovde ne spori (makar nisam ja) funkciju koju je obavila Armija BiH casno, ja komentarisem vrh RBiH i odluke koje su pravili, te kriminal koji su pocinili. Ne treba mi arhiv da mi kaze sta je Alija potpisivao i u cije ime, te gdje je novac nestao.Nekako s proljeća wrote: ↑30/04/2020 10:39 Možeš ukrasti milion i imati status milionera, ali to ne mijenja činjenicu da si lopov. Naročito ako ti se lopovluk dokaže. Ovo je alternativna historija, a za onu zvaničnu su ipak nužne relevantne činjenice, mi ih se ne bojimo ni danas.
-
tempuser
#254 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Pa kako ce pitpisivati u ime svih njjenih gradjana kad se od 1993. do 1995. svojski trudio da se rjesi onih koji se ne uklapaju u njegov koncept?dr_Evil wrote: ↑30/04/2020 10:40
Upravo, Alija je dozvolio da potpisuje papire u ime Bosnjaka,a ne RBIH i svih njenih gradjana. Ako bi Dejton mogli posmatrati kao ugovor tri drzave o teritoriji jedne, onda Washingtonski sigurno ne mozemo jer je pravio federaciju Bosnjaka i Hrvata. Nije bilo dovoljno pameti da se do kraja izgura prica
Vasingtonski sporazum moras posmatrati kao naredbu Amerikanaca da se M i H strane pomire, utmu 1/2 teritorije da bi Amerikanci zavsrsili rak i nametnuloi prisutstvo u BiH i HR jer ce u suprotnom rat trajati do beskonacnosti. Nije bilo samo pitnje pameti da se prica dogura do kraja, osim sto Amerkanci ne bi dovzolili Aliji ili Franji da izguraju svoju pricu, nije bilo vojne snage da se prica zavrsi.
- Nekako s proljeća
#255 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Šupljak, u vojsci se hijerarhija mijenja sad pa sad, neko napreduje a neko se degradira ili ostane bez glave. Oni nisu ostali bez glave već činovani kada i drugi oficiri. Razvoj i daljnja re-organizacija Oružanih snaga R BiH je uspješno izvedena, i bez navedenih ''veterana'' , kako onih sa ulice, tako i dijela visokih ''štabskih'' oficira. Nema potrebe za kmečanjem, penzije i činovi su im ostali. Nije rat stao 1992 ili 1993. Valjalo je dobaciti do ''Dejtona'', i vojno i politički.tempuser wrote: ↑30/04/2020 10:38Apsolutno netacno! Osim sto su operativno pomenuti bili samo ikebane da ste stekne privid multieticnosti bez ikakve opretivne moci, kako su oni mogli drzati popunjene redove armije Srbima i Hrvatima u oruzanim snagama i kome prodavati muda pod bubrege, kad je Alija vec 1993. etnicki i politicki ocistio sve kljucne i operativne funkcije????Nekako s proljeća wrote: ↑30/04/2020 10:30 Fakturu što su redovi branilaca prorijeđeni sa pripadnicima pravoslavne ili katoličke vjeroispovijesti, korektnije je slati na adresu Generala Divjaka i Šibera, valjda su oni trebali te redove držati popunjenim.
Pomenuti B. Siber je 1993. godine "nagradjen" cinom generala i maknut na poziciju vojnog atasea u Svicarskoj, Knez maknut, Vikic maknut, Miletic maknut itd itd.
Balavac.
- felipe kajetano
#256 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Kome nije jasno da je sve doziramo taman koliko treba onda ima problem.Lijepo sve zvuci, te nepobjedivi, traktori itd, strasna HV nije mogla preci Unu na kojoj je par ljudi zadrzalo Mambe i ostale zmije a eto kao trebala je zauzeti BL
Svijetu je bilo dosta svega, neko je odlucio da to prekine i uradio to.
Bez podrske zapada mogli smo se rokati jos 20 god.
Gdje je bilo kriticno i gdje se htjelo uzeti nesto na mufte pustana je avijacija koja je bila poruka sta ce se desiti ako se nastavi, i koja je balansirala stvari.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lPCpJL7CQ2o&t=482s[/youtube]
Gdje je bilo kriticno i gdje se htjelo uzeti nesto na mufte pustana je avijacija koja je bila poruka sta ce se desiti ako se nastavi, i koja je balansirala stvari.
- Nekako s proljeća
#257 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Armija R BiH je bila pod civilnom kontrolom tj Vrhovnom komandom u Predsjedništvu države. Ako je na terenu ratni put Armije i MUP-a bio , uslovno rečeno čist do kraja'' , kako onda fakture za štatijaznam šta loše slati na glavnu instituciju. Šupljak iz kuhinje onih koji pjevaju ''ne volim te Alija ...''dr_Evil wrote: ↑30/04/2020 10:42Niko ovde ne spori (makar nisam ja) funkciju koju je obavila Armija BiH casno, ja komentarisem vrh RBiH i odluke koje su pravili, te kriminal koji su pocinili. Ne treba mi arhiv da mi kaze sta je Alija potpisivao i u cije ime, te gdje je novac nestao.Nekako s proljeća wrote: ↑30/04/2020 10:39 Možeš ukrasti milion i imati status milionera, ali to ne mijenja činjenicu da si lopov. Naročito ako ti se lopovluk dokaže. Ovo je alternativna historija, a za onu zvaničnu su ipak nužne relevantne činjenice, mi ih se ne bojimo ni danas.
Zato ti i sugerišem da se zaštitiš od teletabisa koji nisu ćunom mrdnuli u to vrijeme. A generala nakon bitke mi je na vrh glave. Ondašnje vrijeme i okolnosti su bile takve, i one su se mijenjale i promijenile do vremna kada je sudija odsvirao kraj, utakmice ili poluvremena vidjet' ćemo. Mi ili neke nove generacije.
Mi smo imali na raspolaganju dovoljno novca da platimo hajdučiju naših neprijatelja i prijatelja iz interesa. I dovoljno ljudstva u svojim strojevima da nastavimo borbu do kraja. To su činjenice. Gotovo, ostaju samo činjenice šta je ko radio. Okreni tu svoju virtualnu puškicu u pravcu neprijatelja, vidjet' ćeš ko će ti zakmečati. Tako se i radilo u vrijeme o kojem naprđujete.
- dr_Evil
#258 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ne prihvatam pricu o dobrom dedi Aliji koji je sve radio po serijatu, ali mrski mu nisu dali. Jesam bio sam dijete tada, nisam mogao nositi pusku, zato i ne pricam o akcijama i ko je sta mogao, to prepustam tebi, tetejcu i pm-u. Ali sasvim legalno mogu da pricam o kriminalu koji se desio, koji se desava, i odlukama koje su nas kostale statusa u svijetu. Zato nije bilo potrebno nositi puske. Te posljedice osjecamo i danas i dobro su zadokumentovane. Nije se moglo '94 potpisivat da ce Bunjo sav materijal za obnovu prodavat drzavi.Nekako s proljeća wrote: ↑30/04/2020 11:02Armija R BiH je bila pod civilnom kontrolom tj Vrhovnom komandom u Predsjedništvu države. Ako je na terenu ratni put Armije i MUP-a bio , uslovno rečeno čist do kraja'' , kako onda fakture za štatijaznam šta loše slati na glavnu instituciju. Šupljak iz kuhinje onih koji pjevaju ''ne volim te Alija ...''dr_Evil wrote: ↑30/04/2020 10:42Niko ovde ne spori (makar nisam ja) funkciju koju je obavila Armija BiH casno, ja komentarisem vrh RBiH i odluke koje su pravili, te kriminal koji su pocinili. Ne treba mi arhiv da mi kaze sta je Alija potpisivao i u cije ime, te gdje je novac nestao.Nekako s proljeća wrote: ↑30/04/2020 10:39 Možeš ukrasti milion i imati status milionera, ali to ne mijenja činjenicu da si lopov. Naročito ako ti se lopovluk dokaže. Ovo je alternativna historija, a za onu zvaničnu su ipak nužne relevantne činjenice, mi ih se ne bojimo ni danas.
Zato ti i sugerišem da se zaštitiš od teletabisa koji nisu ćunom mrdnuli u to vrijeme. A generala nakon bitke mi je na vrh glave. Ondašnje vrijeme i okolnosti su bile takve, i one su se mijenjale i promijenile do vremna kada je sudija odsvirao kraj, utakmice ili poluvremena vidjet' ćemo. Mi ili neke nove generacije.
Mi smo imali na raspolaganju dovoljno novca da platimo hajdučiju naših neprijatelja i prijatelja iz interesa. Gotovo, ostaju samo činjenice šta je ko radio. Okreni tu svoju virtualnu puškicu u pravcu neprijatelja, vidjet' ćeš ko će ti zakmečati. Tako se i radilo u vrijeme o kojem naprđujete.
A sav taj kriminal se nije mogao desiti bez halala sa vrha. Dok se ne rijesimo toga u svojoj avliji nema potrebe okrecati pusku na poCetnike, jer ce nas opet ista sudbina zadesit.
-
tempuser
#259 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Jest suplja i standardno ispiranje mozga i ispravljanje istorjskih cinjenica s tvoje strane...Nekako s proljeća wrote: ↑30/04/2020 10:49Šupljak, u vojsci se hijerarhija mijenja sad pa sad, neko napreduje a neko se degradira ili ostane bez glave. Oni nisu ostali bez glave već činovani kada i drugi oficiri. Razvoj i daljnja re-organizacija Oružanih snaga R BiH je uspješno izvedena, i bez navedenih ''veterana'' , kako onih sa ulice, tako i dijela visokih ''štabskih'' oficira. Nema potrebe za kmečanjem, penzije i činovi su im ostali. Nije rat stao 1992 ili 1993. Valjalo je dobaciti do ''Dejtona'', i vojno i politički.tempuser wrote: ↑30/04/2020 10:38Apsolutno netacno! Osim sto su operativno pomenuti bili samo ikebane da ste stekne privid multieticnosti bez ikakve opretivne moci, kako su oni mogli drzati popunjene redove armije Srbima i Hrvatima u oruzanim snagama i kome prodavati muda pod bubrege, kad je Alija vec 1993. etnicki i politicki ocistio sve kljucne i operativne funkcije????Nekako s proljeća wrote: ↑30/04/2020 10:30 Fakturu što su redovi branilaca prorijeđeni sa pripadnicima pravoslavne ili katoličke vjeroispovijesti, korektnije je slati na adresu Generala Divjaka i Šibera, valjda su oni trebali te redove držati popunjenim.
Pomenuti B. Siber je 1993. godine "nagradjen" cinom generala i maknut na poziciju vojnog atasea u Svicarskoj, Knez maknut, Vikic maknut, Miletic maknut itd itd.
Balavac.
Da cinovani i nagradjeni ikebana funkcijama tipa atase ili komadant odjeljenja od jednog covjeka, nastavi centri i slicne gluposti...
Objasni kako je nagradjen i cinovan Zaim Imamovic koji se nije ulapao u tu tvoju uspjesno re-organizaciju Oruzanih snaga koje je isto ljeto kad je napravljena ta tvoja "uspjesna re-organizacija" u mjesec dana na platou Trnmovo-Treskavica-Bjelacnia-Igman izgubile 1/4 slobodne teritorije!
Da ti odgovorim istom mjerom na to balavac (iako sam ja o tome o ti laicki naprdjujes imam neko formalno obrazovanje), da imam toliko godina u guzici, iako sam sakriven iza nicka, mene bi bilo stamota da pisem ovakve lazi i glupost kakve ti pises!
-
tempuser
#260 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ukratko receno!felipe kajetano wrote: ↑30/04/2020 10:59 Kome nije jasno da je sve doziramo taman koliko treba onda ima problem.Lijepo sve zvuci, te nepobjedivi, traktori itd, strasna HV nije mogla preci Unu na kojoj je par ljudi zadrzalo Mambe i ostale zmije a eto kao trebala je zauzeti BL![]()
- LBVIEW
#261 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Evo nam i Zagorovog "druga" da nam lepo objasni kako je sve namesteno, jer gde bi 'rabra srpska vojska mogla izgubiti bitku, iako general Lisica rece kako su zgubili rat.I to nakon sto im je potpuno razbijen I Krajiski
, te dobro nacet II, te gubljenja svih dominantnih kota u B. Krajini, osim Mrakovice.
-
tetejac
#262 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Da. Mi izgubili, tj. nismo probili. Znači ti na jednoj akciji zasnovaš mišljenje? Jedina akcija od 1992 gdje nismo probili. Naravno Maslenica ti izgleda kao da nas zamalo nisu četalji pobacali u more. Nemaš ti veze sa životom. Svršavaj na Unu. Jedinu operaciju od ‘92 u kojoj nismo bili pobjednici.felipe kajetano wrote: ↑30/04/2020 10:59 Kome nije jasno da je sve doziramo taman koliko treba onda ima problem.Lijepo sve zvuci, te nepobjedivi, traktori itd, strasna HV nije mogla preci Unu na kojoj je par ljudi zadrzalo Mambe i ostale zmije a eto kao trebala je zauzeti BL![]()
- Maraschino
#263 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Svake ili svako dvije godine otvori se ista ili slicna tema da se vidi odnos snaga, da se popljuje legalna drzava, legalan predsjednik i legalna armija. Zal je veliki za propustenom prilikom da se sve bosansko i bosnjacko zatare za sva vremena. Ostaje vam nada da ce to neko drugi odraditi za vas u nekoj buducnosti jer vi nemate sanse bar za vasih zivota.
Vama ostaje samo patnja da zivite u drzavi koju mrzite i narodom koji vam smeta.
Vama ostaje samo patnja da zivite u drzavi koju mrzite i narodom koji vam smeta.
- dr_Evil
#264 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Sve to stoji ali mene je taj tvoj legalni predsjednik prodao HZHB-u da me gonjaju po logorima. Kako ono rece, cujem da su tamo neki ljudi zatvoreni na tamo nekom stadionu, pa da se to rijesi.Maraschino wrote: ↑30/04/2020 11:16 Svake ili svako dvije godine otvori se ista ili slicna tema da se vidi odnos snaga, da se popljuje legalna drzava, legalan predsjednik i legalna armija. Zal je veliki za propustenom prilikom da se sve bosansko i bosnjacko zatare za sva vremena. Ostaje vam nada da ce to neko drugi odraditi za vas u nekoj buducnosti jer vi nemate sanse bar za vasih zivota.
I evo jedna ratna sta sam slusao iz prve ruke:
(Mehmede)Behmene, ne pravite probleme dole, jesmo se dogovorili od salakovca pa dole da je sve hrvatima
Last edited by dr_Evil on 30/04/2020 11:26, edited 1 time in total.
- Maraschino
#265 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ma da, on je bio batmen.dr_Evil wrote: ↑30/04/2020 11:21Sve to stoji ali mene je taj tvoj legalni predsjednik prodao HZHB-u da me gonjaju po logorima. Kako ono rece, cujem da su tamo neki ljudi zatvoreni na tamo nekom stadionu, pa da se to rijesi.Maraschino wrote: ↑30/04/2020 11:16 Svake ili svako dvije godine otvori se ista ili slicna tema da se vidi odnos snaga, da se popljuje legalna drzava, legalan predsjednik i legalna armija. Zal je veliki za propustenom prilikom da se sve bosansko i bosnjacko zatare za sva vremena. Ostaje vam nada da ce to neko drugi odraditi za vas u nekoj buducnosti jer vi nemate sanse bar za vasih zivota.
On je iz onakve situacije u kojoj nam je bio namijenjen totalni nestanak ovako ili onako, u takvoj situaciji on je izvukao maksimalno.
Ko je mogao vise, za njega jos nisam cuo.
-
tetejac
#266 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Maksimalno?! Držao se po strani dok mu guzica nije došla u pitanje. Sramota da se mi borimo u Posavini a on još zasjeda i glumi političara. Koji si ti ćoroMaraschino wrote: ↑30/04/2020 11:25Ma da, on je bio batmen.dr_Evil wrote: ↑30/04/2020 11:21Sve to stoji ali mene je taj tvoj legalni predsjednik prodao HZHB-u da me gonjaju po logorima. Kako ono rece, cujem da su tamo neki ljudi zatvoreni na tamo nekom stadionu, pa da se to rijesi.Maraschino wrote: ↑30/04/2020 11:16 Svake ili svako dvije godine otvori se ista ili slicna tema da se vidi odnos snaga, da se popljuje legalna drzava, legalan predsjednik i legalna armija. Zal je veliki za propustenom prilikom da se sve bosansko i bosnjacko zatare za sva vremena. Ostaje vam nada da ce to neko drugi odraditi za vas u nekoj buducnosti jer vi nemate sanse bar za vasih zivota.
On je iz onakve situacije u kojoj nam je bio namijenjen totalni nestanak ovako ili onako, u takvoj situaciji on je izvukao maksimalno.
Ko je mogao vise, za njega jos nisam cuo.
- Maraschino
#267 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
A trebao se *urcit bez pokrica, prije vremena bi nas jos zesce poklopili.
Ako ste se borili sto ste je ladno napustili? Sto vas nije pomogao onaj ko vas poslao? Sta vam je bio plan kada ste krenuli u Posavinu?
To sto ste vi uradili u Posavini samo preslikaj na cijelu BiH, tako bi svi zavrsili.
@tetejac , nisam dijete da mi neko formira misljenje nego sam onaj koji je sve to prozivio a ovu temu vise citam nego komentarisem jer na njoj pisu vise oni koji su nesto culi.
Da, moja jedinica je bila iznad S.Mosta '95.god.
- LBVIEW
#268 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Daju priliku osvjedocenim forumskim cetaljima da se malo nasmeju i omalovaze uspjehe Armije Bosne i Hercegovine.Maraschino wrote: ↑30/04/2020 11:16 Svake ili svako dvije godine otvori se ista ili slicna tema da se vidi odnos snaga, da se popljuje legalna drzava, legalan predsjednik i legalna armija. Zal je veliki za propustenom prilikom da se sve bosansko i bosnjacko zatare za sva vremena. Ostaje vam nada da ce to neko drugi odraditi za vas u nekoj buducnosti jer vi nemate sanse bar za vasih zivota.
A boli, svakako boli popusiti k'o cetalji u B Krajini od onih koje si svo vrijeme podcjenjivao/rugao im se.
-
Sultanahmed
#269 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
"Izvukao maksimum"?
Zbog njega i njegove politike bosnjaci danas prakticno žive u 3 geta
Oko bihaca,srednja bosna i gorazde
Frajer nas je unistio u ratu,govorio nebojte se rata nece biti nemojmo se naoruzavati
Milijarde nestalih donacija,odbijanje miniranja mostova na drini,smjenjivao je sposobne generale u vojsci i kao zamjenu stavio svoje licne poltrone itd itd itd
Frajer nas je unistio u ratu,govorio nebojte se rata nece biti nemojmo se naoruzavati
Milijarde nestalih donacija,odbijanje miniranja mostova na drini,smjenjivao je sposobne generale u vojsci i kao zamjenu stavio svoje licne poltrone itd itd itd
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- dr_Evil
#271 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
TO je mislim najbolje Nijaz Durakovic rahmetli objasnio, kad su ga neki stranci pitali za Aliju, a on rekao dobar je samo pali mjesec dana prekasno, a oni se nasmijali i dodali nije mjesec nego sest.tetejac wrote: ↑30/04/2020 11:28Maksimalno?! Držao se po strani dok mu guzica nije došla u pitanje. Sramota da se mi borimo u Posavini a on još zasjeda i glumi političara. Koji si ti ćoroMaraschino wrote: ↑30/04/2020 11:25Ma da, on je bio batmen.
Ko je mogao vise, za njega jos nisam cuo.![]()
- Maraschino
#272 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Sultanahmed wrote: ↑30/04/2020 11:34 "Izvukao maksimum"?![]()
Frajer nas je unistio u ratu,govorio nebojte se rata nece biti nemojmo se naoruzavati![]()
to neki fazon?
i ta tri geta su uspjeh sa cime smo se sve suocili. zapamti, nama je bio namijenjen nestanak sto nisu ni krili.
ostalo, nesto stoji a nesto je smijesno.
- dr_Evil
#273 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Tako je, i one ljude sta su pobjegli iz istocne bosne i prijedora pa ih SDA kasnije vratila tamo govoreci nece rata biti, je samo taktika da Srbi imaju sta ubijat dok se ova tri geta ojacaju vojno.Maraschino wrote: ↑30/04/2020 11:38Sultanahmed wrote: ↑30/04/2020 11:34 "Izvukao maksimum"?![]()
Frajer nas je unistio u ratu,govorio nebojte se rata nece biti nemojmo se naoruzavati![]()
Milijarde nestalih donacija,odbijanje miniranja mostova na drini,smjenjivao je sposobne generale u vojsci i kao zamjenu stavio svoje licne poltrone itd itd itd![]()
![]()
to neki fazon?
i ta tri geta su uspjeh sa cime smo se sve suocili. zapamti, nama je bio namijenjen nestanak sto nisu ni krili.
- Maraschino
#274 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Alija ti kriv sto je neko ubijen na svom kucnom pragu?
Da se predao imao je pravo na zivot. Niko nema pravo da nekoga ubije.
Logori, zatvori, izgladnjivanje i ostale patnje su opet nesto drugo ali se i za to sudski odgovara.
I niko ne spomenu odgovornost i krivicu kreatora zlocina nego onoga sto se nije uspio odbraniti. Blago nama sa kime zivimo.
-
Sultanahmed
#275 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Pa sta misliš da su donacije uložene u armiju ,da li i dalje bili u 3 geta?Maraschino wrote: ↑30/04/2020 11:38Sultanahmed wrote: ↑30/04/2020 11:34 "Izvukao maksimum"?![]()
Milijarde nestalih donacija,odbijanje miniranja mostova na drini,smjenjivao je sposobne generale u vojsci i kao zamjenu stavio svoje licne poltrone itd itd itd![]()
![]()
to neki fazon?
Da smo se pripremali za rat bolje bil bili u 3 geta?
Pa dok je tkz jna rusila vukovar alija je govorio da nece biti rata
Pa zar on nije rekao:"Pregovarat ćemo gdje god možemo, ratovati gdje i kad moramo"
Eto jedan od razloga zasto smo u 3 geta,znaci gdje smo mi jači tu se pregovara a gdje su protivnici jači tu se ratuje