I ja sam sumnjicav poprilicno po pitanju tih godista, tj. Batch kodova, za pojedine parfeme, ipak je u pitanju dug period, posebno za ovu 32 icu. Aki posto su ti parfemi iz perioda kad se i nije stedilo, moguce da su zadrzali kvalitet. Taj aventus moze biti ok, sto da ne. Ali evo da ne bude sve crno. Moj kolega ima jos nekoliko ml cuvenog, u stvari vise raritetnog Dolce &Gabbana By parfema, koji je kupio pri povratku iz svabije tamo neke 2001 godine. Ja sam taj miris prvi put pomirisao kad smo poceli raditi skupa, a to je znaci nekih 4 godine od njegove kupovine , i djelovao je nestvarno dobar, on ga je koristio samo za posebne prilike. Nedavno je donio opet na posao, da se jedan mladji kolega upozna s tom zvijeri,

fakat nevjerovatno, ja sam bio sokiran koliko je taj miris ostao isti nakon toliko godina, bar se mom nosicu tako cinio, a i sam vlasnik kaze da je gotovo isti k'o i prvog dana. Cuva ga u ladici, zasticen od svjetlosti i vlage, ali mislim i da sami sastav parfema igra ulogu u tome, sto je tako dugo ostao originalnog mirisa. Cini mi se da su ove nove verzije parfema, reformulisane, sa novim sastojcima koji nisu stetni za okolis, vise osjetljive na gubitak performansi, i da ih moramo potrositi sto prije..