Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑16/04/2020 22:59
1 cm nize auto, 5 mm manje zraka pod guzicom, 5% više kontaktne površine sa cestom, vjerovatno i malo veća potrošnja goriva...
Ne znam fakat zašto ova dimenzija nije među OEM za Opel Astru J
Mada sam je našao za Vauxall Astru J
toliko da je neprimjetno
Vizavi ove price od neki dan.
Danas nekog cekao u autu i uzmem da prelistam knjigu. Nadjem za svoj model preporucene gume u knjizi i ima i ova jeftinija 17-ka o kojoj smo pricali.
Tako da cemo se lijepo presaltati na ovu 225/45 R17 dimenziju. 3 stoje su extra dobar razlog.
Joj 4x108,lakse za japanca felUgu nac nego za te cimtroene
Dobra dimenzija,samo ne znam da li ti treba to ulaganje,ja bi ostao na 16" ,osjetit ces vise neravnine na 17" i hoce svojim putem da ide ako ne drzis volan kako treba ili nisi koncentrisan..
maxell_sarajevo wrote: ↑29/04/2020 21:26
C4 fabricke 205/55 R16
Mislio sam uzeti alu R17 pa koja velicina guma je adekvatna, a da ne steti vozilu?
Kod mene je c4 noviji. Kad sam kupio auto dosle su dezent alu felge (one petokrake mislim da je ET25, a 7 sirina, pise na sajtu), uglavnom guma je 215/50 R17 (po uputstvu fabrika preporucuje)
Zimske gume cu sa celicnim felgama 205/55 R16. Rezervna guma je 7Jx16 ET 32.
Uglavnom, prezadovoljan sam sa stabilnoscu, udobnoscu, ugodjaju itd. nista ne strci ni vani ni unutra, extra.
Nisam vozio na 16ci pa da uporedim, vjerujem da je bolje na 17-ci.
Juce na Tigru UHP 225 45 17kama, po onom kijametu i pljusku, Sa-Tz odlican grip i zaustavni put pri nsglom kocenju, nikakve razlike od voznje na suhom. A nisam ih stedio vozio sam prilicno agresivno. Jedina zamjerka je aquaplaning kad uletis u veliku lokvu, frca nekontrolisano, na sve strane, i utice na smjer voznje, mada tu ima i do brazdi na asvaltu t.j stanju istog. Za ove pare radije cu uzeti uvijek novu ovakvu nego premiJum dota 5 i vise godina.
Zakoci s njima naglo do 0 pa ces vidjet kako klize , u momentu na magistrali nece ni jedna proklizat jer nisu tu sile kocenja velike na gumu koliko na sam sistem kocenja.
Cim imas aquaplaning na novoj gumi to je karina, vozio sam tu rutu cesto, sto zimi sto ljeti i nikad nisam dozivio aquaplaning
_tratincica_ wrote: ↑01/05/2020 20:39
Pozdrav,
Koje biste gume preporučili dimenzija 195/65/R15? Cijena da je do 110KM po komadu. Bilo kakvi savjeti su dobrodošli.
Hvala unaprijed.
Za te pare mozes uzet sta hoces. Continental je dobar izbor. Michelin bi trebao da je dostupan za te pare također.
basicm wrote: ↑02/05/2020 04:15
Kome trebaju felge 17 za citroen?
Imas li mozda 16 za citroen ?
Samo 17, sa c4
Koji model feluga je u pitanju???
Mk1 je imao cini mi se 4 modela 17 ki u svojoj karijeri, znam za toka toka model, resolfen (meni najdraze) volubilis i ribalta. Nekad davno sam trazio resolfen, ali bile k'o da su od zlata. Uz to se nadovezala skupa dimenzija guma u to doba 205/50r17 i onda odluka padne i kupim 16 ke enzo. Hebiga, nisu k'o originalne ali su nove bile 400 KM..