Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
montii

#23401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by montii »

Diwan wrote: 29/04/2020 19:44
montii wrote: 29/04/2020 19:17
Diwan wrote: 29/04/2020 19:13

Kakav ba 5G i uzrok za virus. To su gluposti koju su pustili isti oni koji stoje iza virusa. Ko vele, ako ne prođe prirodan uzrok, uvijek se može povezati sa 5G, a mi ćemo i dalje ostati u sjeni. 5G je sigurno štetna za čovjeka, a šta nije od tehnoligije, ali povezivanje toga sa virusom je čisti spin.
Ko stoji iza teorije da je virus nesto tipa obicne gripe. Jesu li mozda neki sto se nadaju blagoj depopulaciji.
To za mene nije teorija. Ja ne znam kako ti vjeruješ, ali za mene je u vezi virusa mnogo mnogo toga izmanipulisano da bi se došlo do čega se trenutno došlo, a to je da ljudi nose brnjice, jadna djeca i starci, da se ekonomije uništavaju, da bi se nad ljudima iživljavalo i to sve uz pomoć brojki i slova, statistikama o umrlim, oboljelim koje su korigovane i netačne i koje su daleko od istine.

istim ljudi koji su ga stvorili su napravili i ovaj medijski i drugi haos i situaciju i učinili da virus izgleda kao zlo čudovište kada nije.

Ono čega se bojim jeste drugi krug belaja, sa ili bez virusa, a koji ovi polako najavljuju. Virus je biološko oružje i u drugom krugu mogu stvoriti stanje da bude baš pogubno po lmnoge ljude pod krinkom covida-19 koji se kao vraća sada kao 'osvetnik'. Bog nam pomogao.
Znaci, ako sam dobro shvatio, vise manje bezazlen virus koji je stvoren u laboratoriju?
index_box

#23402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Mislim da nema potrebe da bilo ko ismijava ljude koji nose maske i rukavice, bilo to u automobilu ili izvan njega. Ljudi su isprepadani, svima nam je nametnut strah da ćemo izlaskom na ulicu ugroziti, kako svoj, tako i živote ljudi koje volimo.
Diwan

#23403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

montii wrote: 29/04/2020 19:50
Diwan wrote: 29/04/2020 19:44
montii wrote: 29/04/2020 19:17
Ko stoji iza teorije da je virus nesto tipa obicne gripe. Jesu li mozda neki sto se nadaju blagoj depopulaciji.
To za mene nije teorija. Ja ne znam kako ti vjeruješ, ali za mene je u vezi virusa mnogo mnogo toga izmanipulisano da bi se došlo do čega se trenutno došlo, a to je da ljudi nose brnjice, jadna djeca i starci, da se ekonomije uništavaju, da bi se nad ljudima iživljavalo i to sve uz pomoć brojki i slova, statistikama o umrlim, oboljelim koje su korigovane i netačne i koje su daleko od istine.

istim ljudi koji su ga stvorili su napravili i ovaj medijski i drugi haos i situaciju i učinili da virus izgleda kao zlo čudovište kada nije.

Ono čega se bojim jeste drugi krug belaja, sa ili bez virusa, a koji ovi polako najavljuju. Virus je biološko oružje i u drugom krugu mogu stvoriti stanje da bude baš pogubno po lmnoge ljude pod krinkom covida-19 koji se kao vraća sada kao 'osvetnik'. Bog nam pomogao.
Znaci, ako sam dobro shvatio, vise manje bezazlen virus koji je stvoren u laboratoriju?
Virus nije prirodan, bio on stvoren u laboratoriju ili bilo kako drugo, a opasnost od njega zasigurno nije srazmjerna mjerama koje su preduzete protiv njega i lično ga ne vidim opasnijim od klasične gripe, koja za nekoga može biti teška, za nekoga pogubna, za nekoga neprimjetna. Neko je fasuje, neko ne fasuje, kao što imamo svake godine i naravno da kao i gripa utiče na osobe sa već oslabljenim imunitetom i ozbiljnim zdravstvenim problemima, a što ga ne čini posebnijim i više opasnim. Da li smo imali takve mjere i porobljavanja ljudi kod klasične gripe? Nismo i nemamo. Nije svijet stao zbog gripe.
montii

#23404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by montii »

Diwan wrote: 29/04/2020 19:57 Virus nije prirodan, bio on stvoren u laboratoriju ili bilo kako drugo, a opasnost od njega zasigurno nije srazmjerna mjerama koje su preduzete protiv njega i lično ga ne vidim opasnijim od klasične gripe, koja za nekoga može biti teška, za nekoga pogubna, za nekoga neprimjetna. Neko je fasuje, neko ne fasuje, kao što imamo svake godine i naravno da kao i gripa utiče na osobe sa već oslabljenim imunitetom i ozbiljnim zdravstvenim problemima, a što ga ne čini posebnijim i više opasnim. Da li smo imali takve mjere i porobljavanja ljudi kod klasične gripe? Nismo i nemamo. Nije svijet stao zbog gripe.
ok, poštujem sve, ali zašto otpor tome da bi mogao biti prirodan. Do sada smo imali svako malo neko s... iz prirode. Ne vidim zašto bi sad moralo biti drugačije.
montii

#23405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by montii »

Još jedna, mozda 100 puta ponovljena stvar, valjda ste sebi svi priznali da bi koordinirana zavjera protiv gospodarstva i obicnog covjeka u kojoj sudjeluju i putin i trump i merkel i bakir i vucic, znacila da zivimo u polumatriksu u kojem je kompletna povijest i sadasnjost covjecanstva uglavnom izmisljena i kontrolirana. Ono, sve je laz i sve se kontrolira.
mO k3

#23406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

@diwan jos uvijek orgijas ??Kako ti ne dosadi jedno te isto uvijek
bunk

#23407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Svi cemo pozelit vremena kad smo kukali kako je dosadno..
2020 od 01.01 do danas je ...
daddy-kool

#23408 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.nytimes.com/2020/04/29/us/c ... eaths.html

Coronavirus Live Updates: F.D.A. Plans to Announce Emergency Use of New Drug After a Trial Showed Shortened Recovery
biglebovski

#23409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 29/04/2020 15:45 Skeptacan sam, jer ono to imamo su samo Korona brojke i nista vise, samo se to gura i forsira ili smrtnost u jednoj, dvije hefte pa imamo dramaticne grafove.

Mislim, koga briga sto sam skeptican, al govorim sta mislim
I treba bit skeptičan, nisi jedini, hvala bogu dragom... Evo Belgije...

...Belgija se, međutim, suočava sa suprotnim problemom: biti „previše iskrena“ i precijeniti broj smrtnih slučajeva u državi. Ova država trenutno ima najvišu stopu smrtnosti po glavi stanovnika od COVID-19 u svijetu.

Da, pravilno ste pročitali u svijetu.

To je zemlja od 11 miliona ljudi, koja je - u vrijeme pisanja - imala preko 6.000 zabilježenih smrti. Ali, za razliku od drugih mjesta, više od polovine tih smrti prijavljeno je u domovima za umirovljenike. A od ukupne smrti koja se dogodila u domovima, četiri posto su slučajevi potvrđeni koronavirusnim testom, a 96 posto se sumnjičilo...

Premijerka Sophie Wilmès rekla je da je vlada "napravila izbor pune transparentnosti prilikom komuniciranja o smrti" povezanom s virusom, čak i ako je to rezultiralo "brojevima koji su ponekad bili precijenjeni".

Postoje također zabrinutosti da bi visoke stope smrtnosti, čak i kad se kriza završi, mogle utjecati na unutarnja ulaganja, s tim da tvrtke odluče ići drugdje. Belgijski virolog Marc Van Ranst smatra da sistem treba promijeniti.

"Ako brojite sve koji umru u nekom od 1.500 centara za brigu, to je kao da više niko ne umire od nečeg drugog", rekao je Van Ranst. "Onda, dobivate lude brojeve", dodao je...

https://www.euronews.com/2020/04/22/ana ... statistics
Sanjarko

#23410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Banksy wrote: 29/04/2020 17:23

Half of world’s workers ‘at immediate risk of losing livelihood due to coronavirus’
1.6 billion people face economic hit from Covid-19, says UN labour agency

...foreseeing a “massive” poverty impact.

https://www.theguardian.com/world/2020/ ... oronavirus

E ovoga je se zabrinut.
Diwan

#23411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

montii wrote: 29/04/2020 20:09 Još jedna, mozda 100 puta ponovljena stvar, valjda ste sebi svi priznali da bi koordinirana zavjera protiv gospodarstva i obicnog covjeka u kojoj sudjeluju i putin i trump i merkel i bakir i vucic, znacila da zivimo u polumatriksu u kojem je kompletna povijest i sadasnjost covjecanstva uglavnom izmisljena i kontrolirana. Ono, sve je laz i sve se kontrolira.
Manje više je tako. Imamo piramidu vlasti. Nije da svi učestvuju u zavjeri otvoreno, ali su dio toga a da nisu svjesni. Bakir i vladavina ljudima, porobljavanje i depopulacija - nema šanse, ali je on takođe kotaćić kojeg pomjeraju polugama koje su indirektno vezane za njihovu vladavinu. Pare, vlast i moć su poluge preko kojih vladaju sitnim dušama poput njega i sličnih i tako dolaze do onoga šta oni žele. Sitne duše misle samo na sebe i svoju guzicu. Ti su se odavno prodali vragu zaradi lične koristi i takvim se upravlja bez problema. A red za vlast, moć i pare je povelik. Jedan ako odustane, odmah 10 kandidata uskače kao kandidat na njegovo mjesto i stvari idu dalje.
laik1981

#23412 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Druze opste poznata stvar je da vitamin d3 ima jednu od krucijalnih uloga u nasem imunitetu.. Manjak vitamina d se povezuje i sa nekim modernim psihickim oboljenjima poput anksioznosti i depresije, a povezuje se i sa nekim neuroloskim oboljenjima poput multipleskleroze, a slucajevi tih oboljenja iz godine u godinu eksponencijalno rastu.. Moderno doba nas je zatvorilo u cetiri zida, pa cak i ljude koji zive na teritorijama gdje sunce sija 90% dana u godini.. Moderno doba je dovelo da ljudi vecinom rade u zatvorenim prostorima, sa tacke a na tacku b se prebacuju automobilima i ostalim vozilima, pa i kada izadjemo negdje opet smo u zatvorenom prostoru i ispijamo kafe i sl.. Pa cak dolazimo i u situacije da nam se savjetuje da izjegavamo izlaganje suncu zbog rizika od melanoma i sl. Sve manje smo vani na suncu, sve manje uzivamo u prirodi.. Ja se sjecam kada mi je rahmetli nana, kao djetetu govorila, sto se vise suncas ljeti to ces biti zdraviji zimi.. E sad zamisli kakav uticaj ima zatvoren prostor na potrosene starije ljude koji su bili zatvoreni u zadnje vrijeme.. Nije boravak vani i neka setnja u prirodi preporucivana decenijama od strane medicine bez veze.. Ne smije se ni sa cim pretjerivati.. Ne smije se stititi jedno tako sto se unistava drugo.. Mora se imati mjera..

Isto tako pretjerano nosenje rukavica, maski, pretjerano koristenje sredtava za dezinfekciju unistava imunitet.. djeca koja odrastaju pod staklenim zvonom, koju roditelji od malena stite i pretjerano cuvaju od prljavstine imaju najvise zdravstvenih problema, najosjetljiviji su i uvijek bolesljivi..
Last edited by laik1981 on 29/04/2020 20:26, edited 2 times in total.
daddy-kool

#23413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

piupiu wrote: 29/04/2020 19:43
Ovo su i Kinezi rekli na početku, da treba uzimati vitamin C i D. Mislim da je bilo i u preporukama naših epidemiologa.
Interesantno da je iz Kine izašlo dosta kvalitetnih naučnih radova u tih nekoliko udarnih mjeseci.
daddy-kool

#23414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

zubi wrote: 29/04/2020 19:30
salik79 wrote: 29/04/2020 19:21 Covjek sve objasnio:

Kapa do poda!
Everythig is a possibilty... bas tako, vidjecemo, vrijeme ce nam sve reci.

I jos nesto, svedjanin rece, ljudi nisu glupi, oni znaju sta treba da rade, slusaju upute... lako je njemu, i mi bi isto slusali savjete i upute... :P
Švedski pristup se oslanja na pretpostavku da će pojedinac žrtvovati svoje vrijeme i resurse i uraditi općekorisnu stvar i ponašati se odgovorno. To je čista utopija jer svugdje postoji barem 10% probisvjeta koji će uraditi suprotno. Iz sličnog razloga se uvodi i kontrolisanje oružja, jer iako je većina razumna uvijek imaš budala koje treba kontrolisati.

On reče da će Stockholm imati imunitet krda do sredine maja? Opet da ponovim, lupanje bez pokrića. Nema podataka koji potkrijepljuju njihova predviđanja (nade, deluzije), niti su izbacili model na osnovu kojeg su to zaključili. (ustvari jesu nešto izbacili pa sutradan odmah povukli)
piupiu

#23415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

salik79 wrote: 29/04/2020 19:15
piupiu wrote: 29/04/2020 19:07 Pa dala sam ti ja - broj paralizirane djece koja su vakcinisana živom vakcinom za 2018. i 2019. zajedno = 105. Osim ako ti nemaš neke druge informacije, moguće je da ja nemam tačan broj, grozno je da ih ima i toliko. Ali ovo je 105 na stotine hiljada vakcinisane djece u zemljama gdje je stepen vakcinacije 76-78%. Od aspirina godišnje umre 3,000 ljudi. Da li aspirin izaziva smrt?
Odgovorio sam ti...
Šta? Da je vakcina izazvala bolest od koje bi trebala graditi imunitet kod 105 djece od stotina hiljada, zapravo, miliona vakcinisane djece? Ne razumijem.
montii

#23416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by montii »

Diwan wrote: 29/04/2020 20:20
montii wrote: 29/04/2020 20:09 Još jedna, mozda 100 puta ponovljena stvar, valjda ste sebi svi priznali da bi koordinirana zavjera protiv gospodarstva i obicnog covjeka u kojoj sudjeluju i putin i trump i merkel i bakir i vucic, znacila da zivimo u polumatriksu u kojem je kompletna povijest i sadasnjost covjecanstva uglavnom izmisljena i kontrolirana. Ono, sve je laz i sve se kontrolira.
Manje više je tako. Imamo piramidu vlasti. Nije da svi učestvuju u zavjeri otvoreno, ali su dio toga a da nisu svjesni. Bakir i vladavina ljudima, porobljavanje i depopulacija - nema šanse, ali je on takođe kotaćić kojeg pomjeraju polugama koje su indirektno vezane za njihovu vladavinu. Pare, vlast i moć su poluge preko kojih vladaju sitnim dušama poput njega i sličnih i tako dolaze do onoga šta oni žele. Sitne duše misle samo na sebe i svoju guzicu. Ti su se odavno prodali vragu zaradi lične koristi i takvim se upravlja bez problema. A red za vlast, moć i pare je povelik. Jedan ako odustane, odmah 10 kandidata uskače kao kandidat na njegovo mjesto i stvari idu dalje.
Aha, ali meni je i u tom sistemu vise manje dobro. Cak i vecini ljudi koje poznajem. Radim u privatnika da se razumijemo, ali nekako uz sva tehnicka dostignuca sto su nam te elite plasirale, zivot je dosta lagodan. Ovima sto su otisli na zapad je jos i bolje, ako im je vjerovat. Nezz npr ako uzmem zivot svog dida, pradida itd, napredak u lakoci zivljenja i hedonizmu koji je posljedica ne znam cega vec je dosta očit.
index_box

#23417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

daddy-kool wrote: 29/04/2020 20:31
zubi wrote: 29/04/2020 19:30
salik79 wrote: 29/04/2020 19:21 Covjek sve objasnio:

Kapa do poda!
Everythig is a possibilty... bas tako, vidjecemo, vrijeme ce nam sve reci.

I jos nesto, svedjanin rece, ljudi nisu glupi, oni znaju sta treba da rade, slusaju upute... lako je njemu, i mi bi isto slusali savjete i upute... :P
Švedski pristup se oslanja na pretpostavku da će pojedinac žrtvovati svoje vrijeme i resurse i uraditi općekorisnu stvar i ponašati se odgovorno. To je čista utopija jer svugdje postoji barem 10% probisvjeta koji će uraditi suprotno. Iz sličnog razloga se uvodi i kontrolisanje oružja, jer iako je većina razumna uvijek imaš budala koje treba kontrolisati.

On reče da će Stockholm imati imunitet krda do sredine maja? Opet da ponovim, lupanje bez pokrića. Nema podataka koji potkrijepljuju njihova predviđanja (nade, deluzije), niti su izbacili model na osnovu kojeg su to zaključili. (ustvari jesu nešto izbacili pa sutradan odmah povukli)
Izbacili su novi model, ima na njihovom tviteru.
ćiribiribela

#23418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Omg sta ste uradili od teme :lol:

Mali update, kod mene se stvari vratile koliko- toliko u normalu, s operacijama se krenulo u ponedjeljak sa 50%, od danas primaju ponovo sve, s obzirom da imamo samo 2 pozitivna slucaja u bolnici i mogucnost brzog testa, o coroni se vise i ne prica toliko. Jedino sto sad moramo uvijek nositi masku, ne mozemo ni uci u bolnicu bez iste.

Sto se tice grada, javni prevoz opet vozi po normalnom rasporedu, maske su obavezne. Velika vecina radnji se otvorila (bila danas u ikei :sretan: ), maske isto obavezne.
palermo

#23419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by palermo »

daddy-kool wrote: 29/04/2020 20:22
piupiu wrote: 29/04/2020 19:43
Ovo su i Kinezi rekli na početku, da treba uzimati vitamin C i D. Mislim da je bilo i u preporukama naših epidemiologa.
Interesantno da je iz Kine izašlo dosta kvalitetnih naučnih radova u tih nekoliko udarnih mjeseci.
pa to za vitamin D nije neka novina. Tekovine savremen civilizacije su dovele do toga da.covjek ima hronican nedostatak vitamina D posebno ovi koji zive u zagadenim gradovima sa kontinentalnom klimom. Meni su recimo rekli da bi svaki stanovnik Sarajeva trebao da uzima 800 jedinoca vitamina D zbog uslova u kojima zivi ( odnosno nedovoljnog izlaganja suncu)
jeza u ledja

#23420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Kad svratim na ovu temu skontam da nisu jedino Ameri zarazeni gluposcu. Dovoljna je ova tema i more gluposti napisanoj na njoj da bi se covjek uvjerio u to.

Virus je isto ko gripa. :oops:
Vakcine izazivaju bolescuge. :oops:
Zatvaranje po kucama je globalna zavjera da se ugnjetava obicni narod. :oops:
5G prica nije tacna, ali je to teorija koju su plasirali ovi koji su rasirili virus. :oops:
Sve bi se rijesilo samo uzimanjem vitamina. :oops:
Virus ne postoji, ili postoji ali nije toliko zarazan, ili je umjetno napravljen s namjerom da se ljudi ugnjetavaju, ali ipak nije toliko zarazan.... :-)

Kad ti je u glavi pupa-hava svaka ziva teorija ce ti imati vise smisla nego ono sto je istina.

Odgovori nisu jednostavni, niti su crno-bijeli. Jasno je da je puno nepoznanica i to vam i nauka sama govori.

Al ne, sve je dio plana. :zid:

U kakvom vremenu zivimo....gdje ti je svo znanje svijeta nadohvat prstiju i umjesto da ljude cini mudrijim, ono neke nekako cini glupljim. :-)
montii

#23421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by montii »

jeza u ledja wrote: 29/04/2020 20:44 Kad svratim na ovu temu skontam da nisu jedino Ameri zarazeni gluposcu. Dovoljna je ova tema i more gluposti napisanoj na njoj da bi se covjek uvjerio u to.

Virus je isto ko gripa. :oops:
Vakcine izazivaju bolescuge. :oops:
Zatvaranje po kucama je globalna zavjera da se ugnjetava obicni narod. :oops:
5G prica nije tacna, ali je to teorija koju su plasirali ovi koji su rasirili virus. :oops:
Sve bi se rijesilo samo uzimanjem vitamina. :oops:
Virus ne postoji, ili postoji ali nije toliko zarazan, ili je umjetno napravljen s namjerom da se ljudi ugnjetavaju, ali ipak nije toliko zarazan.... :-)

Kad ti je u glavi pupa-hava svaka ziva teorija ce ti imati vise smisla nego ono sto je istina.

Odgovori nisu jednostavni, niti su crno-bijeli. Jasno je da je puno nepoznanica i to vam i nauka sama govori.

Al ne, sve je dio plana. :zid:

U kakvom vremenu zivimo....gdje ti je svo znanje svijeta nadohvat prstiju i umjesto da ljude cini mudrijim, ono neke nekako cini glupljim. :-)
Ja mislim da je to sve zamjena za religiju. Neki impuls za apsolutnom istinom i objasnjenjem svijeta kojeg u stvarnosti nitko ne moze objasniti, ali sto je tesko prihvatiti.
daddy-kool

#23422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

index_box wrote: 29/04/2020 20:39
Izbacili su novi model, ima na njihovom tviteru.
Može link?
jeza u ledja

#23423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

montii wrote: 29/04/2020 20:46
Ja mislim da je to sve zamjena za religiju. Neki impuls za apsolutnom istinom i objasnjenjem svijeta kojeg u stvarnosti nitko ne moze objasniti, ali sto je tesko prihvatiti.
Ha, mudro zboris. :thumbup:
daddy-kool

#23424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

palermo wrote: 29/04/2020 20:43
pa to za vitamin D nije neka novina. Tekovine savremen civilizacije su dovele do toga da.covjek ima hronican nedostatak vitamina D posebno ovi koji zive u zagadenim gradovima sa kontinentalnom klimom. Meni su recimo rekli da bi svaki stanovnik Sarajeva trebao da uzima 800 jedinoca vitamina D zbog uslova u kojima zivi ( odnosno nedovoljnog izlaganja suncu)
Ne navodim kao neku novinu, zna se dosta stvari, ali recimo koliko je povika da su lažirali brojeve, one statistike smrtnosti po dobnih skupinama su se pokazale svugdje slične. Pa oko ispitivanja raznih lijekova smo imali dosta dobrih preliminarnih rezultata upravo iz Kine, već je tada bilo jasno da neki lijekovi daju dobar odziv. Pa oko zaraznosti, prenosa, načina zaštite, dijagnostike, itd itd.
Last edited by daddy-kool on 29/04/2020 21:00, edited 1 time in total.
piupiu

#23425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

jeza u ledja wrote: 29/04/2020 20:48
montii wrote: 29/04/2020 20:46
Ha, mudro zboris. :thumbup:
Pa da, ljudi tako misle da kontrolišu svijet oko sebe. Oni su spoznali i oni imaju kontrolu, a svi mi ostali...
Locked