Slobodi se prvo oprostio dug od 2.8 miliona sad opet nesto dodatno traze.Ne vidim da se bilo koji drugi klub istice za vrijeme pandemije kao oni.NS sigurno nije kriv za dugove bilo kojeg kluba i za njihovo lopovsko poslovanje.Ako ce svi klubovi od toga profitirati onda OK.izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 16:39A recite mi sta je konkretno lov u mutnom u ovom prijedlogu oko transformacije klubova?Dinostula wrote: ↑29/04/2020 09:37Lov u mutnom.Grabi svaku situaciju da navedes vodu na svoj mlin.Ko nema para da opstane neka se ugasi.Logovan wrote: ↑29/04/2020 00:33 Prijedlog mjera FK Sloboda: Registracija igrača kao obrtnika i transformacija klubova
https://sportsport.ba/fudbal/prijedlog- ... ova/359453
Kako misle da im ovako nešto prođe.![]()
Ja tu vidim samo prednost i konacno oslobadjanje okova "udruzenja gradjana".
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dinostula
#103276 Re: Premijer liga BiH
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#103277 Re: Premijer liga BiH
Znaci procitao tekst uopce nisi, vec vidio sloboda i odma oprostili im dug, lov u mutnom, duguju, nemaju para, lopovi...Dinostula wrote: ↑29/04/2020 16:45Slobodi se prvo oprostio dug od 2.8 miliona sad opet nesto dodatno traze.Ne vidim da se bilo koji drugi klub istice za vrijeme pandemije kao oni.NS sigurno nije kriv za dugove bilo kojeg kluba i za njihovo lopovsko poslovanje.Ako ce svi klubovi od toga profitirati onda OK.izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 16:39A recite mi sta je konkretno lov u mutnom u ovom prijedlogu oko transformacije klubova?
Posto vidim da ti tesko citati, izdvojit cu ti jedan dio:
Na navedeni način bi se klubovi registrovali kao sportska privredna društva a imovina udruženja građana, koja formalno prestaju sa radom predmetnom transformacijom, prešla bi u cijelosti na sportsko privredno društvo - svakako uključujući i nenamirena potraživanja prema trećim licima.
- Dinostula
#103278 Re: Premijer liga BiH
Evo nasao clanak mislio sam da im je neko oprostio dug od 3 miliona a oni ga smanjili onda sam ja pogresno procitao.izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 17:00Znaci procitao tekst uopce nisi, vec vidio sloboda i odma oprostili im dug, lov u mutnom, duguju, nemaju para, lopovi...Dinostula wrote: ↑29/04/2020 16:45Slobodi se prvo oprostio dug od 2.8 miliona sad opet nesto dodatno traze.Ne vidim da se bilo koji drugi klub istice za vrijeme pandemije kao oni.NS sigurno nije kriv za dugove bilo kojeg kluba i za njihovo lopovsko poslovanje.Ako ce svi klubovi od toga profitirati onda OK.izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 16:39
A recite mi sta je konkretno lov u mutnom u ovom prijedlogu oko transformacije klubova?
Posto vidim da ti tesko citati, izdvojit cu ti jedan dio:Na navedeni način bi se klubovi registrovali kao sportska privredna društva a imovina udruženja građana, koja formalno prestaju sa radom predmetnom transformacijom, prešla bi u cijelosti na sportsko privredno društvo - svakako uključujući i nenamirena potraživanja prema trećim licima.
Uz pomoć tih sredstava, kao i drugim aktivnostima, ukupni akumulirani dug smanjen je za 2,8 miliona KM, tvrde u UO tuzlanskog kluba.
- Logovan
#103279 Re: Premijer liga BiH
Amar Beganović produžio ugovor do ljeta 2022. godine.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- Ricken
#103281 Re: Premijer liga BiH
Pa kako odrediti vlasnika udruženja građana, naprimjer, pogotovo onih koji imaju imovinu. Kako izvršiti privatizaciju, drugim riječima?izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 16:39A recite mi sta je konkretno lov u mutnom u ovom prijedlogu oko transformacije klubova?Dinostula wrote: ↑29/04/2020 09:37Lov u mutnom.Grabi svaku situaciju da navedes vodu na svoj mlin.Ko nema para da opstane neka se ugasi.Logovan wrote: ↑29/04/2020 00:33 Prijedlog mjera FK Sloboda: Registracija igrača kao obrtnika i transformacija klubova
https://sportsport.ba/fudbal/prijedlog- ... ova/359453
Kako misle da im ovako nešto prođe.![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#103282 Re: Premijer liga BiH
Udruzenje gradjana nema vlasnika niti moze imati te se privatizacija ne moze izvrsiti. Ovom transformacijom bi se to omogucilo. Prvobitni vlasnik bi bio neki nivo vlasti, drzava entitet kanton. I onda se ide u privatizaciju.Ricken wrote: ↑29/04/2020 21:03Pa kako odrediti vlasnika udruženja građana, naprimjer, pogotovo onih koji imaju imovinu. Kako izvršiti privatizaciju, drugim riječima?izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 16:39A recite mi sta je konkretno lov u mutnom u ovom prijedlogu oko transformacije klubova?
Zar neko smatra da je ovakav sistem "udruzenja gradjana" dobar i donosi dobru buducnost nasim klubovima?
- Logovan
#103283 Re: Premijer liga BiH
Vidjet ćemo, iako mislim da je produžio da više para dobijete na ljeto od transfera.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#103284 Re: Premijer liga BiH
da, jasno mi je to. Zato kazem, nadam se da ce mu se isplatiti, da ce naci fin klub
- Logovan
#103285 Re: Premijer liga BiH
Odgovor iz Civilne zaštite ne budi nadu za nastavak sezone u bh. fudbalu
https://sportsport.ba/fudbal/odgovor-iz ... alu/359631
EDIT: Promijeniše naslov.
EDIT: Promijeniše naslov.
Last edited by Logovan on 30/04/2020 11:31, edited 1 time in total.
- Didier
#103286 Re: Premijer liga BiH
Pa samo su odgovorili da zasad ne može, ništa drugo... Naravno da će se nastaviti sezona, kao i svugdje u Evropi, osim možda u najpogođenijim zemljama.
- Dinostula
#103287 Re: Premijer liga BiH
Ma nece ovo nikad krenuti oni 500 lizu istu kasicicu, ovi nasi ce po iftarima i nema lige ove godine nece se ni igrati.Logovan wrote: ↑30/04/2020 10:50 Odgovor iz Civilne zaštite ne budi nadu za nastavak sezone u bh. fudbalu
-
Max Bunker
#103288 Re: Premijer liga BiH
Ono što je bitno, jeste da se već nazire šta i kako ako se liga ne završi, tj. ako ostane kako jeste a zarad prekida lige (ne poništenja).
U tom slučaju a vodeći se praksom u Francuskoj i Belgiji, novi/stari prvak je FK Sarajevo a ligu najvjerovatnije napuštaju Zvijezda 09 i Čelik.
Federalka se možda i nastavi, mada je tu situacija manje-više jasna i novi premijerligaš bi trebao biti Olimpik.
Prva liga RS-a ako se ne nastavi, onda bi u Premijer ligu trebala ući ekipa Krupe.
U tom slučaju a vodeći se praksom u Francuskoj i Belgiji, novi/stari prvak je FK Sarajevo a ligu najvjerovatnije napuštaju Zvijezda 09 i Čelik.
Federalka se možda i nastavi, mada je tu situacija manje-više jasna i novi premijerligaš bi trebao biti Olimpik.
Prva liga RS-a ako se ne nastavi, onda bi u Premijer ligu trebala ući ekipa Krupe.
- avetinja
#103289 Re: Premijer liga BiH
Kada se normalizuje stanje u državi, onda će početi i sport. Nema razloga da bude drugačije.
- animus
#103290 Re: Premijer liga BiH
Kad bi me pitali bili volio da FKS proglase šampionom odmah ili da krene prvenstvo u maju izabrao bi definitivno nastavak prvenstva. Jedostavno bez fudbala nema normalizacije života. To mi sada najviše fali. Psihološki bi puno znacilo nasim ljudima sa vidimo manekene da opet trče.
Uvest im ogranicenja u kontaktu sa drugim ljudima vec od sada. Sve ih testirati prije priprema i neka zabava krene. Jedini je Borac problematičan jer BL je totalna kriza glede korone i ne vjerujem da ce se tamo to brzo smiriti.
Uvest im ogranicenja u kontaktu sa drugim ljudima vec od sada. Sve ih testirati prije priprema i neka zabava krene. Jedini je Borac problematičan jer BL je totalna kriza glede korone i ne vjerujem da ce se tamo to brzo smiriti.
- Ricken
#103291 Re: Premijer liga BiH
Slažem se, ali kao što prethodnik reče, daje prostora za lov u mutnom. To nisu stvari koje se rade zbog vanredne situacije i riješavaju se sistemski i sveobuhvatno. Vidjeti pod privatizacija.izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 22:14Udruzenje gradjana nema vlasnika niti moze imati te se privatizacija ne moze izvrsiti. Ovom transformacijom bi se to omogucilo. Prvobitni vlasnik bi bio neki nivo vlasti, drzava entitet kanton. I onda se ide u privatizaciju.Ricken wrote: ↑29/04/2020 21:03Pa kako odrediti vlasnika udruženja građana, naprimjer, pogotovo onih koji imaju imovinu. Kako izvršiti privatizaciju, drugim riječima?izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2020 16:39
A recite mi sta je konkretno lov u mutnom u ovom prijedlogu oko transformacije klubova?
Zar neko smatra da je ovakav sistem "udruzenja gradjana" dobar i donosi dobru buducnost nasim klubovima?
-
artur morgan
#103292 Re: Premijer liga BiH
Treba dobro tu stvari posloziti kad se to bude mijenjalo...treba omoguciti da se klubovi mogu pod odredjenim pravilima privatizirati a i da ne moraju.
- armin071
- avetinja
#103294 Re: Premijer liga BiH
Kako drugačije? Kada ostali ljudi počnu normalno raditi, onda neka se i sport vrati. Nema razlike između sportaša i, naprimjer, radnika u banci. Ustvari, ima, jer većina sportova ima fizički kontakt pa je to možda problematično. Sačekati normalizaciju i to je to.
-
Max Bunker
#103295 Re: Premijer liga BiH
animus wrote: ↑30/04/2020 18:14 Kad bi me pitali bili volio da FKS proglase šampionom odmah ili da krene prvenstvo u maju izabrao bi definitivno nastavak prvenstva. Jedostavno bez fudbala nema normalizacije života. To mi sada najviše fali. Psihološki bi puno znacilo nasim ljudima sa vidimo manekene da opet trče.
Kada razmišljam kao čovjek i kao neko ko živi u BiH, više nego išta bih volio da se liga opet zaigra.
To bi značilo da se situacija u državi normalizuje.
Naravno, kao navijaču FK Sarajeva mi je bitno da se na čistac izašlo sa situacijom u kojoj se prvenstvo prekida i kome ide titula.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#103296 Re: Premijer liga BiH
Kritican ti je i Radnik i Zvijezda ako Dodik ne popusti.animus wrote: ↑30/04/2020 18:14 Kad bi me pitali bili volio da FKS proglase šampionom odmah ili da krene prvenstvo u maju izabrao bi definitivno nastavak prvenstva. Jedostavno bez fudbala nema normalizacije života. To mi sada najviše fali. Psihološki bi puno znacilo nasim ljudima sa vidimo manekene da opet trče.
A Miletovom Vici odgovara ovako da ostane.
Drugo imaju li svi kkubovi u ligi 100 do 150K KM da izguraju do kraja sezone samo za troskove karantina, testiranja, dezinfekcije itd?
A gdje su plate i redovni troskovi, pola klubova nije isplatilo plate jos od februara a neki od decembra!
-
5korpus
#103297 Re: Premijer liga BiH
Ma retardi iz rs sigurno nece dati da se igra
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#103298 Re: Premijer liga BiH
Ma ja bih ukinuo sve zabrane, dosta vise, mogu i gledaoci na utakmice
Pa imamo respiratore sad
Pa imamo respiratore sad
- armin071
#103299 Re: Premijer liga BiH
Al fale nam mobilna kola za iste. Sad će Fikro još jednom da potegne svoje šangajsko-irske veze i onda vas je dosta mora se čovjek o malinama brinutiSlo Burner wrote: ↑01/05/2020 05:21 Ma ja bih ukinuo sve zabrane, dosta vise, mogu i gledaoci na utakmice
Pa imamo respiratore sad![]()
Šalu na stranu ali izgleda Dodi se ne daju ove careve ovlasti znači ništa od lige....
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#103300 Re: Premijer liga BiH
Titula mi, titula ti....
Ukoliko se sezona ne nastavi, UEFA će za pobjednika Kupa BiH smatrati ekipu Željezničara
Ukoliko se takmičenje u ovoj sezoni bosasnkohercegovačkog fudbala ne nastavi, UEFA će za pobjednika Kupa BiH smatrati ekipu Željezničara.
UEFA je poslala dopis svim fudbalskim zemljama Evrope u kojem se objasnilo i šta će se desiti sa kup takmičenjima ukoliko se sezona nastavi, prenijeli su srbijanski mediji objasnivši ovu situaciju na sopstvenom primjeru.
Iz krovne kuće evropskog fudbala ovu temu najviše su obradili zbog činjenice da je potrebno raspodijeliti mjesta za evropska takmičenja, pa je tako njihova odluka i povezana sa tabelom u ligi.
To bi značilo da bi se za osvajača kupa smatrala prva ekipa ispod one koja se plasirala u Ligu prvaka ili kvalifikacije za to takmičenje.
U slučaju da se fudbal u ovoj sezoni ne zaigra u Bosni i Hercegovini, UEFA bi osvajačem Kupa smatrala ekipu Željezničara, koja se nalazi mjesto ispod Sarajeva koje bi, po tome, išlo u Ligu prvaka.
Naravno, to ne znači da bi Plavi dobili pehar za osvajača Kupa BiH, što bi trebala riješiti organizacija pod čijom je ingerencijom Kup BiH (u ovom slučaju Nogometni savez BiH).