Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Milenkov buraz

#15976 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

bunk wrote: 29/04/2020 14:29
Milenkov buraz wrote: 29/04/2020 14:27
bunk wrote: 29/04/2020 14:26 Pa sto ce ti link.
Pogledaj veceras dnevnik sce ces vidjeti :mrgreen:
OMG, mogu misliti :roll:

Smijem se kladiti da će pomenuti agresiju, genoicid, srebrenicu i Aliju Izetebgovića, sve u dobranu svojih haram zarađenih stotina hiljda KM.
Ma nije za malinu,nego ovaj gore sto trazi link eminentnih strucnjaka koji su preporucili zatvaranje strijih od 65 i mladjih od 18.
:lol: :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15977 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

P308 wrote: 29/04/2020 14:30 Sto ne uplati milion PDV-a da se podijele po bolnicama? Eno ih stoje na aerodoromu
eeeeee dze je milion sad... kazu imaju naka ostrva tamo se to uplacuje, kajma... kajmak... kajmakani valjda hebemliga
Maraschino

#15978 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maraschino »

P308 wrote: 29/04/2020 14:30 Sto ne uplati milion PDV-a da se podijele po bolnicama? Eno ih stoje na aerodoromu
Cuj milion, odakle njemu milion?
AmirBaa

#15979 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

BadBoy wrote: 29/04/2020 14:28
AmirBaa wrote: 29/04/2020 14:16
Dobro. Daj nam nadji koji su strucnjaci rekli da nosenje maske a pogotovo rukavica kad sam hodas cestom stiti od virusa? Hajde nam reci onda dalje koji su strucnjaci preporucili da se zatvore djeca i stariji u kuce 30 dana? Dalje, koji su strucnjaci rekli da se policijski sat uvede kako bi se sprijecilo sirenje virusa? Zar nije bila preporuka da se trebaju izbjegavati guzve, a to ces uciniti ako pustis da ljudi mogu ici u prodavnice u vecem vremenskom periodu, logicno. I naravno, koji su SVI svjetski strucnjaci rekli da ne treba otici prosetati u prirodi (naravno ili sam ili sa clanom porodice, nista grupe) ?
Apsolutno se svi slažu da je održavanje distance, nošenje maske i rukavica (PPE) i ograničavanje kretanja najbolje što imamo u borbi protiv ovog virusa o kojem još uvijek niko ništa ne zna sa sigurnošću. I da, to što ne znaju sa sigunošću ne znači da je laž i izmišljotina već da je nešto novo sa čime se ljudski rod do sada nije sretao.
Medobrundo25 wrote: 29/04/2020 14:21
Isti strucnjaci koji na dnevnoj bazi sami sebi daju kontradiktorne izjave?
Vidi pod 3. Mijenja se sve iz dana u dan zato što još uvijek učimo o ovom virusu.
To se apsolutno slazem s tobom. Ali na osnovu kojih istrazivanja su onda donesene ove mjere koje sam gore nabrojao :-)
madesa

#15980 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by madesa »

mogu li se djeca voziti u autima?
BadBoy

#15981 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

AmirBaa wrote: 29/04/2020 14:34
To se apsolutno slazem s tobom. Ali na osnovu kojih istrazivanja su onda donesene ove mjere koje sam gore nabrojao :-)
Eh tu dolazimo do tačke 2. Naš narod. Ne mogu se pridržavati ovih gore svjetskih preporuka i stoga su nam potrebne totalitarne mjere u vidu policijskih satova i prinudne karantene.
P308

#15982 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

Maraschino wrote: 29/04/2020 14:33
Cuj milion, odakle njemu milion?
Pogurat ce ko treba da pogura
laik1981

#15983 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Dobro. Daj nam nadji koji su strucnjaci rekli da nosenje maske a pogotovo rukavica kad sam hodas cestom stiti od virusa? Hajde nam reci onda dalje koji su strucnjaci preporucili da se zatvore djeca i stariji u kuce 30 dana? Dalje, koji su strucnjaci rekli da se policijski sat uvede kako bi se sprijecilo sirenje virusa? Zar nije bila preporuka da se trebaju izbjegavati guzve, a to ces uciniti ako pustis da ljudi mogu ici u prodavnice u vecem vremenskom periodu, logicno. I naravno, koji su SVI svjetski strucnjaci rekli da ne treba otici prosetati u prirodi (naravno ili sam ili sa clanom porodice, nista grupe) ?
Apsolutno se svi slažu da je održavanje distance, nošenje maske i rukavica (PPE) i ograničavanje kretanja najbolje što imamo u borbi protiv ovog virusa o kojem još uvijek niko ništa ne zna sa sigurnošću. I da, to što ne znaju sa sigunošću ne znači da je laž i izmišljotina već da je nešto novo sa čime se ljudski rod do sada nije sretao.
Vidi pod 3. Mijenja se sve iz dana u dan zato što još uvijek učimo o ovom virusu.
Svaka mutacija bilo kog virusa je, po tom tvom tumacenju, nesto novo i nesto s cim se covjek prvi put susrece.. Znas li i da virus gripe svake sezone mutira i da je uvijek drugaciji i po tvom gledanju novi.. Korona virusi nisu nista novo.. Poznati su vec 60 godina.. Uzrok su raznoraznih prehlada vec decenijama.. Ova mutacija je po nauci nova, ali tako su i svi ostali virusi novi posle mutacije.. Ne treba se zajebavati i negirati opasnost, kako od ovog, tako i od ostalih virusa, ali ne treba ni preuvelicavati.. Svi su oni opasni za odredjene grupe ljudi..

Ja se ponasam odgovorno i kada se prehladim.. Gledam da nekog ne zarazim, drzim distancu, a isto tako izbjegavam one za koje znam da su virozni..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15984 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Milenkov buraz wrote: 29/04/2020 14:27
bunk wrote: 29/04/2020 14:26 Pa sto ce ti link.
Pogledaj veceras dnevnik sce ces vidjeti :mrgreen:
OMG, mogu misliti :roll:

Smijem se kladiti da će pomenuti agresiju, genoicid, srebrenicu i Aliju Izetebgovića, sve u dobranu svojih haram zarađenih stotina hiljda KM.
nemoj dvapu rec tj napisat, odma je fiko to obrazom a suljagic i zahiragic proglasise cetnikom svakog ko barne u to...

“Fikret Hodžić u svom novom postu govori kako je “plaćenim tekstovima” protiv njega i Srebrene maline iskazana odlučnost da se nastavi ono što je započeto 92.

Ramazan, iftar i Srebrenica su također pojmovi kojima se brani od optužbi.

Pritom i dalje ne navodi nijednu preciznu činjenicu koja bi zaista mogla biti alibi za brutalnu korupciju i pljačku ovog napaćenog naroda.

Fikret ne razumije da je zapravo svojim kriminalom (najblaža riječ koja mi pada na pamet) bacio ljagu na Srebrenicu. O vjeri da ne govorim.

Podsjećanjem na agresiju i ono što je “započeto 92.” podsjetio je na humanitarne milijarde pokradene od svojih prethodnika, ljigavih parazita koji su patentirali ovo čime se on danas bavi. Krađom od svojih.

Fikret je u cijeloj priči obična pijunčina. Ali, opet i saučesnik.

Najavljuje odlazak iz zemlje, očito ubijeđen da će se, nakon svega, ipak izvući. Ramazan, iftar i Srebrenica su njegovi argumenti”, napisao je Prolić.

i ja bi s milion maraka odmah odleprso odavle
Nivelacija

#15985 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Hrvatska nikakve mjere osim distance, sve radi, prijevoz radi..20 pozitivnih u prosjeku identično kao i u Crnoj Gori, Sloveniji, Austriji

RS ostre mjere karantini, policijski satovi, pola zatvoreno, nema prijevoza, 5 puta manje stanovnika 60 pozitivnih, identično kao u Srbiji

Pogresna borba u RS za koju ce Šeranic morati odgovarati. To sto je fino pocesljan i zna fino pricati ne pije vode.

I mi imamo manijaka koji vuce nas u taj drugi kos restriktivnim mjerama, Goran Čerkez.
BadBoy

#15986 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

laik1981 wrote: 29/04/2020 14:40
Svaka mutacija bilo kog virusa je, po tom tvom tumacenju, nesto novo i nesto s cim se covjek prvi put susrece.. Znas li i da virus gripe svake sezone mutira i da je uvijek drugaciji i po tvom gledanju novi.. Korona virusi nisu nista novo.. Poznati su vec 60 godina.. Uzrok su raznoraznih prehlada vec decenijama.. Ova mutacija je po nauci nova, ali tako su i svi ostali virusi novi posle mutacije.. Ne treba se zajebavati i negirati opasnost, kako od ovog, tako i od ostalih virusa, ali ne treba ni preuvelicavati.. Svi su oni opasni za odredjene grupe ljudi..

Ja se ponasam odgovorno i kada se prehladim.. Gledam da nekog ne zarazim, drzim distancu, a isto tako izbjegavam one za koje znam da su virozni..
Virus gripe je vrlo dobro poznat jer već dugo postoji kod ljudi. SARS-COV-2 je tek nedavno napravio "skok" sa životinja na ljude, tako da je u tom smislu daleko noviji od novog soja ili mutacije virusa gripe.
sadie_forever

#15987 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Kakav je ovo nagli skok??94 nova slucaja i 3 mrtvih danas :(
dječak sa šibicama

#15988 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Besmisleno je raspravljati se sa "strucnjacima", kad vidim na ulici da ne nosi masku predjem ulicu, gledam da mu ne prilazim blizu.

Neka zarazi svoje u kuci, mene ako Bog da nece.

Nema tu prisile, ali ima izbora i on i ja.

Inace ovo je samo jedan dan u ofisu nema potrebe ni za panikom ni za teorijama zavjere, jucer 20 danas 100, sutra mozda bude 12, porekosutra 5, za tri dana 55, ali virus je i dalje tu. Zato i postoje mjere opreza, ko nece da ih se pridrzava, meni neka se ne priblizava i sve pet.
kakavdanakneiskustvu

#15989 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

pa pitati Solaka
Nivelacija

#15990 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

sadie_forever wrote: 29/04/2020 14:49 Kakav je ovo nagli skok??94 nova slucaja i 3 mrtvih danas :(
RS 65..

U Federaciji standardno Max 30..
Maglaj 15 svaki dan u nizu..
kakavdanakneiskustvu

#15991 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

madesa wrote: 29/04/2020 14:35 mogu li se djeca voziti u autima?
mogu,a danas ne smiju,po naredbi Kriznog štaba
madesa

#15992 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by madesa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/04/2020 14:52
madesa wrote: 29/04/2020 14:35 mogu li se djeca voziti u autima?
mogu,a danas ne smiju,po naredbi Kriznog štaba
a za 1 maj
zubi

#15993 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Logovan wrote: 29/04/2020 14:23 http://ba.n1info.com/Vijesti/a429327/Fi ... k3wBOCn2TY

Kakav idiot. Kakav kreten.
Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tuđe snove i neka ja budem zadnji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno!", kazao je Hodžić.

Ode on. Za svaki slucaj, ako se ipak nadje da je sta kriv...
sadie_forever

#15995 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Nivelacija wrote: 29/04/2020 14:52
sadie_forever wrote: 29/04/2020 14:49 Kakav je ovo nagli skok??94 nova slucaja i 3 mrtvih danas :(
RS 65..

U Federaciji standardno Max 30..
Maglaj 15 svaki dan u nizu..
To je jedna zemlja ?
Laertes

#15996 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Laertes »

pici wrote: 29/04/2020 14:14
Laertes wrote: 29/04/2020 14:02
plain vanilla wrote: 29/04/2020 13:47
Samo odcjepljenje :mrgreen:
Tuzla republjik :D
Daćemo im Banoviće i Kladanj :D
na karauli carinarnica... olovo je isto nasHe ide u paketu s kladnjom.... :mrgreen:
Ma carina u Stuparima. Eto vam sve južno. A do Banovića kako ćete, skontajte sami :)
bunk

#15997 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Laertes wrote: 29/04/2020 15:05
pici wrote: 29/04/2020 14:14
Laertes wrote: 29/04/2020 14:02

Tuzla republjik :D
Daćemo im Banoviće i Kladanj :D
na karauli carinarnica... olovo je isto nasHe ide u paketu s kladnjom.... :mrgreen:
Ma carina u Stuparima. Eto vam sve južno. A do Banovića kako ćete, skontajte sami :)
Cuj kako,pa ko onomad Zukan kad je trebo uvest povjerenstvo u Tz preko Zdica :lol:
laik1981

#15998 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

BadBoy wrote: 29/04/2020 14:45
laik1981 wrote: 29/04/2020 14:40

Virus gripe je vrlo dobro poznat jer već dugo postoji kod ljudi. SARS-COV-2 je tek nedavno napravio "skok" sa životinja na ljude, tako da je u tom smislu daleko noviji od novog soja ili mutacije virusa gripe.
S dolaskom hladnijeg i vlažnijeg dijela godine povećava se mogućnost obolijevanja od akutnih infekcija dišnog sustava. One su najčešće uzrokovane virusima i bakterijama i vodeći su uzrok posjeta liječniku svih dobnih skupina. Simptomi koji su karakteristični za tu skupinu bolesti su curenje iz nosa, suzenje očiju, kašalj, povišena temperatura, promuklost, grlobolja… Klinička slika i intenzitet bolesti ovisi o uzročniku i dobi osobe koju pogađa. Najčešća dijagnoza koju susrećemo kod tih infekcija je prehlada, koja je ujedno po kliničkoj slici i najjednostavnija, a uzrokovana je virusima. Razlikujemo više od 200 tipova virusa koji mogu uzrokovati prehladu, a od toga je otprilike od 10 do 40 posto slučajeva riječ o rinovirusima, slijede ih korona virusi kao uzročnici 20 posto prehlada, respiratorni sincicijski virus, virus parainfluenze i ostali. Pojavljuju se cijele godine s nešto većom učestalošću u hladnijim mjesecima.

Samo je pretpostavka da je ovaj virus mutacija sars virusa.. To nikad nije potvrdjeno.. Sars je imao mnogostruko vecu smrtnost Ima 80% genetske slicnosti sa sarsom, ali isto toliku slicnost, pa cak i dosta vecu, ima sa vec poznatim korona virusima koji izazivaju prehlade od kako je svijeta i vijeka..
Ali_G

#15999 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Pa i SARS je corona virus pa je bio kakav je bio. To sto virus pripada grupi koja je poznata stotinama godina ne znaci da ne moze da nas povalja
Medobrundo25

#16000 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

BadBoy wrote: 29/04/2020 14:38
Eh tu dolazimo do tačke 2. Naš narod. Ne mogu se pridržavati ovih gore svjetskih preporuka i stoga su nam potrebne totalitarne mjere u vidu policijskih satova i prinudne karantene.
Dolazimo do tacke da ti ocigledno nisi izasao iz BiH nikada i nemas pojma kako su zapadnjaci koronu "ozbiljno" shvatili. Druga stvar, ti si slobodan i nijedno temeljno ljudsko pravo ti nije ugrozeno s tvojim izborom da zauvijek ostanes u kuci, zavaris vrata i cekas kraj svijeta. Ima nas ovdje kojima se ta prava uskracuju sa ovim idiotskim totalitarnim budalastinjama. Problem u tome da vi svi koji se bojite i zagovarate ukidanje temeljnih ljudskih prava i sloboda zelite da nas ostale ubjedite kako je to ispravno. Za moje poimanje zivota nije i nikada nece biti i mene pusti da zivim a ti se fino zatvori i cekaj da "prodje".
Locked