Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#15701 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

https://satro.info/najnovije/malinari-s ... tBT-6umbqQ

Malinari u Bosni i Hercegovini su ponovo ugroženi.

Ovaj put krivac nije tržišna ekonomija i država, nego nabavne cijene respiratora.

Naime, kako su malinari počeli biti glavni za najprofitabilniju robu ovih dana – respiratore – oni su shvatili da su cijene po kojima oni otkupljuju ove mašine, jednostavno previsoke.

“To smo mi vidjeli od Fikreta. Nismo planirali ovo. Nama je još donekle i dobro. Ako ništa rade prodavnice i marketi, pa mi nešto još i prodajemo. Međutim, kad nam je Fikro javio da je on počeo malo radit’ ove respiratore, skontamo i mi, šta je on bolji od nas. Kad može on, možemo i mi. Ništa, spremimo se i u Kinu. Mi tamo, kad ono imamo šta vidjeti. Otkupna cijena strašno velika. Marže katastrofa. Mi ne možemo ostvariti ni 400% dobiti na te cijene. Ne znamo šta misle ti Kinezi, da smo mi budale, da ćemo kupovati po tim cijenama. I šta ćemo, fino se organizujemo i sljedeće sedmice idemo pred Vladu Federacije BiH, da tražimo veće poticaje i da se uredi otkupna cijena respiratora”, kaže Amer Bobak, predstavnik malinara BiH.

Nije sigurno da li će se u štrajk uključiti don iz Srebrenice, Fikret Hodžić, jer kako saznajemo, on je dosta zadovoljan zaradom koju je napravio.
neko_sa_strane

#15702 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Satro.info je satirični portal kao njuz.net.
kakavdanakneiskustvu

#15703 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

neko_sa_strane wrote: 28/04/2020 18:43 Satro.info je satirični portal kao njuz.net.
da
bersK

#15705 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bersK »

Onog dana kad im je prošlo da je sasvim normalno da na izborima bude pola miliona glasačkih listića nevažećih su osjetili svoju svemogućnost. Zato danas imamo ovakve slučajeve gdje jedan Novalić umjesto da stoji za govornicom, pobjegne sa zasjedanja jer nije on dužan nikom ništa da odgovara.
O'zone
Globalni moderator

#15706 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Na pitanje ko je konkretno kupio respiratore, ona odgovara: „Vlada Federacije, u suradnji s Federalnom upravom Civilne zaštite. Još jednom ponavljam - najbitnije je da smo mi dobili te respiratore i apsolutno ne vidim svrhu polemisanja o načinu nabavke; svi treba da budemo ponosni na opredijeljenost Vlade FBiH za nabavku i ojačanje našeg zdravstvenog sistema“.
Jbm ja nas glupe.

Šta imate polemisat?! Šta?! Šuti tamo i puši!
laik1981

#15707 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

O'zone wrote: 28/04/2020 18:56
Na pitanje ko je konkretno kupio respiratore, ona odgovara: „Vlada Federacije, u suradnji s Federalnom upravom Civilne zaštite. Još jednom ponavljam - najbitnije je da smo mi dobili te respiratore i apsolutno ne vidim svrhu polemisanja o načinu nabavke; svi treba da budemo ponosni na opredijeljenost Vlade FBiH za nabavku i ojačanje našeg zdravstvenog sistema“.
Jbm ja nas glupe.

Šta imate polemisat?! Šta?! Šuti tamo i puši!
Svako od nas ponaosob je saucesnik u svemu ovome..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15709 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

objasnio je badnjevic, nije to ta japija, to su respiratori za hitnu pomoć, ne za ovu svrhu

nije ni njegovo maslo za ramazana, ali je barem educiran o tome pa sigurno najbolje u BiH, a mislim na medicinsku elektroniku
BadBoy

#15710 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Maloprije iz grada. Pun grad. Najnormalnija situacija kao da nema pandemije. Djeca u grupama od 7-8. Roditelji sa djecom se grupišu. Pola ljudi nema ni maske ni rukavice niti išta. Puno auta, puno biciklista, puno šetača.

Grad ko da nema virusa. Samo što eto ne rade radnje i kafići.

Treba sve otvoriti, jer ovo ovako nema smisla ako niko ne poštuje ostale mjere.
pinkman

#15711 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

Pravilnik o medicinskim sredstvima: http://www.almbih.gov.ba/_doc/regulativ ... ms_bos.pdf

Evo koju je sve dokumentaciju morao dostaviti:
Dokumentacija za uvoz medicinskog sredstva koje nije upisano u Registar medicinskih sredstava mora sadržavati:

a) popunjen obrazac zahtjeva za uvoz medicinskih sredstava, koja nisu upisana u registar medicinskih sredstava, kojeg sastavlja Agencija i postavlja na svoju internet stranicu;
b) profakturu proizvođača ili isporučitelja sa svim potrebnim podacima o medicinskom sredstvu, pakiranju, serijskom broju, cijeni i količini;
c) izjavu o opravdanosti uvoza medicinskog sredstva i svrsi uvoza na memorandumu krajnjeg korisnika, potpisanu od strane ravnatelja zdravstvene ili znanstvene ustanove za koju se vrši uvoz medicinskog sredstva;
d) uvjerenje o kvaliteti medicinskog sredstva koje se uvozi izdato od strane tijela ovlaštenog za potvrdu proizvođača („EC certifikat i /ili Declaration of conformity“);
e) dokaz o plaćenoj agencijskoj naknadi za obradu podneska i izdavanje suglasnosti za uvoz medicinskih sredstva koje nisu upisana u Registar;
f) dokaz o uplati administrativne pristojbe.
Tacke c i d posebno provjeriti. :)
SmokingMan

#15712 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Lijepo je kako se ponalazi način da se bilo kakva diskusija po pitanju korona zakona i njegovog usvajanja za opštu dobrobit onih koji su ostali bez ikakvih subvencija zbog gubitka posla, usvoji. "Da se prostorija prozrači....", ako ništa znamo da se nikada ne zrači kada je usvajanje prijedloga koji idu u korist njihovih enormnh primanja. Tada inače pristaju da sijede čak iako osjećaju nelagodu zbog ustajalog zraka....To jedino može da znači, kako oni nemaju apsolutno nikakvu ideju, a prije svega kapaciteta, kako riješiti ovaj problem.
avijon

#15713 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avijon »

BadBoy wrote: 28/04/2020 19:45 Maloprije iz grada. Pun grad. Najnormalnija situacija kao da nema pandemije. Djeca u grupama od 7-8. Roditelji sa djecom se grupišu. Pola ljudi nema ni maske ni rukavice niti išta. Puno auta, puno biciklista, puno šetača.

Dozvali su se ljudi pameti i pobjegli od cijelodnevnog buljenja u TV i ispiranja i ono malo mozga od strane lesinarskih medija :thumbup: :thumbup:
AmirBaa

#15714 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

BadBoy wrote: 28/04/2020 19:45 Maloprije iz grada. Pun grad. Najnormalnija situacija kao da nema pandemije. Djeca u grupama od 7-8. Roditelji sa djecom se grupišu. Pola ljudi nema ni maske ni rukavice niti išta. Puno auta, puno biciklista, puno šetača.

To za puno auta, vjerovao ili ne moraju ljudi RADITI I ZARADITI HLJEB. Ne znam sta ocekujete, ne radi gradski prevoz mjesec dana, naravno da ce biti puno auta na cesti :-) :-) ali opet ni blizu kao prije, danas se u 17:00 spustao niz tunel ciglane i nigdje nisam stao do cengic vile. A kad su kruzni poceli raditi prije virusa, guzve je bile od prije tunela. Ali bitno je popljuvati :thumbup:
neko_sa_strane

#15715 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

bersK wrote: 28/04/2020 18:50 Onog dana kad im je prošlo da je sasvim normalno da na izborima bude pola miliona glasačkih listića nevažećih su osjetili svoju svemogućnost. Zato danas imamo ovakve slučajeve gdje jedan Novalić umjesto da stoji za govornicom, pobjegne sa zasjedanja jer nije on dužan nikom ništa da odgovara.
Obzirom da tzv. međunarodna zajednica posebno EU i SAD odlično znaju šta se događa a prate se i novčane transakcije mene interesuje je li njima stvarno odgovaraju ovi debili na vlasti. Znam da Inzku odgovara jer su predstavnici te međunarodne zajednice došli da ostanu ovdje. Ja se sjećam da se Valentin Inzko ne oglašava godinama osim tokom predizbornih kampanja kada je i doslovno dolijevao ulje na vatru tokom tri izborna ciklusa zaredom kako bi izazvao reakciju određenih političkih stranaka što bi po principu spojenih sudova dovelo do homogenizacije tupavog naroda a sve u cilju opstanka i ostanka Inzka na funkciji koja mu obezbjeđuje primanja u iznosu od nekoliko desetina hiljada eura. Također sam mišljenja da Valentin Inzko i slični njemu ne bi mogli biti na ikakvoj funkciji u iole ozbiljnijoj zemlji.
Last edited by neko_sa_strane on 28/04/2020 20:07, edited 1 time in total.
BadBoy

#15716 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

avijon wrote: 28/04/2020 19:56
Dozvali su se ljudi pameti i pobjegli od cijelodnevnog buljenja u TV i ispiranja i ono malo mozga od strane lesinarskih medija :thumbup: :thumbup:
Ako je "dozivanje pameti" ignorisanje svih mogućih preporuka onda ćemo daleko dogurati :thumbup: :thumbup:
AmirBaa wrote: 28/04/2020 19:59
To za puno auta, vjerovao ili ne moraju ljudi RADITI I ZARADITI HLJEB. Ne znam sta ocekujete, ne radi gradski prevoz mjesec dana, naravno da ce biti puno auta na cesti :-) :-) ali opet ni blizu kao prije, danas se u 17:00 spustao niz tunel ciglane i nigdje nisam stao do cengic vile. A kad su kruzni poceli raditi prije virusa, guzve je bile od prije tunela. Ali bitno je popljuvati :thumbup:
Puno kruzera, puno omladine za volanom i da napomenem ovo je sve bilo u periodu 18:30-19:30. Jel baš toliko puno ljudi radi u noćnoj? Ne.

Bitno je odmah pametovati i prozivati "pljuvače" :thumbup:
avijon

#15717 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avijon »

BadBoy wrote: 28/04/2020 20:02
Ako je "dozivanje pameti" ignorisanje svih mogućih preporuka onda ćemo daleko dogurati :thumbup: :thumbup:
Puno kruzera, puno omladine za volanom i da napomenem ovo je sve bilo u periodu 18:30-19:30. Jel baš toliko puno ljudi radi u noćnoj? Ne.

preporuke nestrucnih lopova
laik1981

#15718 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Sta ces u gradu? Hoces da virus skoci na tebe? #stayathome
AmirBaa

#15719 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Da prostis sta tebe boli neka stvar ko je za volanom i kad? Je li ima zabrana ili cak preporuka da se ne smije voziti auto? Niste mi jasni nikako, isto kao da gledate sa balkona ili da hodate gradom i samo smekate da sta popljujete. Od prvog dana govorim da narod u velikoj mjeri postuje mjere, od izletista, vilsonovog (prosli vikend nisam bio pa ne znam sad kako je sa djecom) i u prodavnicama. Ja za svoje tvrdnje postavljao slike, ali niko to ne jebe ovdje, bitnije je sta mahalas neki kaze.
laik1981

#15720 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

neko_sa_strane wrote: 28/04/2020 20:02
bersK wrote: 28/04/2020 18:50 Onog dana kad im je prošlo da je sasvim normalno da na izborima bude pola miliona glasačkih listića nevažećih su osjetili svoju svemogućnost. Zato danas imamo ovakve slučajeve gdje jedan Novalić umjesto da stoji za govornicom, pobjegne sa zasjedanja jer nije on dužan nikom ništa da odgovara.
Obzirom da tzv. međunarodna zajednica posebno EU i SAD odlično znaju šta se događa a prate se i novčane transakcije mene interesuje je li njima stvarno odgovaraju ovi debili na vlasti. Znam da Inzku odgovara jer su predstavnici te međunarodne zajednice došli da ostanu ovdje. Ja se sjećam da se Valentin Inzko ne oglašava godinama osim tokom predizbornih kampanja kada je i doslovno dolijevao ulje na vatru tokom tri izborna ciklusa zaredom kako bi izazvao reakciju određenih političkih stranaka što bi po principu spojenih sudova dovelo do homogenizacije tupavog naroda a sve u cilju opstanka i ostanka Inzka na funkciji koja mu obezbjeđuje primanja u iznosu od nekoliko desetina hiljada eura. Također sam mišljenja da Valentin Inzko i slični njemu ne bi mogli biti na ikakvoj funkciji u iole ozbiljnijoj zemlji.
Naravno da medjunarodnoj zajednici odgovaraju ovakvi vlastodrsci.. Pa kako bi nekom sposobnom uvaljivali milijarde kredita.. Kako bi nekom normalnom uvozili milione litara vode godisnje..
Evelinda

#15721 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Nivelacija wrote: 28/04/2020 18:22
Evelinda wrote: 28/04/2020 18:16 Koliko je vjerovati ovim stranicama u Sarajevu vec 3 dana nije bilo novih slucajeva.I koliko vidim situacija se normalizuje sve vise.Sta vi mislite umanjilo se,proslo ili je sve ovo bila neka propaganda?
Greska, ops
Sta je greska?
laik1981

#15722 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Evelinda wrote: 28/04/2020 20:13
Evelinda wrote: 28/04/2020 18:16 Koliko je vjerovati ovim stranicama u Sarajevu vec 3 dana nije bilo novih slucajeva.I koliko vidim situacija se normalizuje sve vise.Sta vi mislite umanjilo se,proslo ili je sve ovo bila neka propaganda?
Greska, ops
Sta je greska?
Bilo je slucajeva Evelina.. Do duse 1-2 dnevno, ali je bilo..
BadBoy

#15723 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

AmirBaa wrote: 28/04/2020 20:08

Da prostis sta tebe boli neka stvar ko je za volanom i kad? Je li ima zabrana ili cak preporuka da se ne smije voziti auto? Niste mi jasni nikako, isto kao da gledate sa balkona ili da hodate gradom i samo smekate da sta popljujete. Od prvog dana govorim da narod u velikoj mjeri postuje mjere, od izletista, vilsonovog (prosli vikend nisam bio pa ne znam sad kako je sa djecom) i u prodavnicama. Ja za svoje tvrdnje postavljao slike, ali niko to ne jebe ovdje, bitnije je sta mahalas neki kaze.
Ama šta si se toliko upalio ko da si se našao prozvanim? Neće ti niko zabraniti da kruzaš okolo ne brini.

Ali nepridržavanje mjera direktno utiče na SVE nas pa i mene i tebe. I ti si ispao mahalaš koji slika ljude okolo, ne ja. Samo sam napisao svoju konstataciju.
Evelinda

#15724 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

laik1981 wrote: 28/04/2020 20:18
Evelinda wrote: 28/04/2020 20:13

Greska, ops
Sta je greska?
Bilo je slucajeva Evelina.. Do duse 1-2 dnevno, ali je bilo..
Vec tri dana stoji na 113(Sa kanton)
dobojlija81

#15725 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dobojlija81 »

[youtube]https://youtu.be/c_vWWon2XOo[/youtube]

1:08 registratori :lol: :lol: :lol:

Israfile puhni sve nas podavi
Last edited by dobojlija81 on 28/04/2020 20:45, edited 1 time in total.
Locked