Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Bluemore

#23051 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 15:51 Evo mene opet :D

Malo sam istraživao zašto se neke stvari spominju toliko u teorijama zavjere, nekoliko linkova nije dovoljno za bilo šta, dosadno mi :D zato sam se malo više zarovio i evo šta sam našao.

Kao što rekoh, moj princip jeste no pic, didnt happen. Pa da nastavimo u tom smijeru.

Ljudi se čude pričama o "čipovanju" ( mada je ispravan izraz Digitalni ID, Imunološki Pasoš ili oboje ), a zapravo to sve je već objavljeno. Peta je priča što to neko objašnjava kao altruizam, napredak tehnologije ili "čipovanje". Stvar je perspektive i gledišta.

To bi zapravo trebabalo da bude diskusija, prednosti i mane navedenog, a ne

he, he, he, cipovace nas, 5G, urota, stavi foliju na glavu odgovori :D Možda dođe, nevidljiva, tetovaža sa "bar kodom" i aplikacijom koja je čita, sa zelenim, žutim i crvenim odbrenjem. Ako si u crvenom, nećeš nigdje. Nemoguće ba, nismo stoka, realno :D

Zeleno, Žuto, crveno, social credits - made by China :D

Preveden tekst od Le Monda ( socijalni krediti )

https://arhiva.nedeljnik.rs/lmd/portaln ... e-gradane/

Aplikacija zvana Zeleno, Žuto, Crveno :D

Pa šta, reći će vrli pitac, kakve to veze ima sa nama, jel to neko misli da nama mogu staviti tetovaže, nerealno ba, nismo kinezi, ipak je Zapad u pitanju :D
wrote:
Kevin McHugh, an assistant professor of bioengineering at Rice since this summer, and a team at his previous institution, the Massachusetts Institute of Technology, report in a cover story in Science Translational Medicine on their development of quantum-dot tags that fluoresce with information after they’re injected as part of a vaccination.

The tags are incorporated in only some of the array of sugar-based microneedles on a patch. When the needles dissolve in about two minutes, they deliver the vaccine and leave the pattern of tags just under the skin, where they become something like a bar-code tattoo.

The Bill and Melinda Gates Foundation came to us and said, ‘Hey, we have a real problem — knowing who’s vaccinated,’” said McHugh, who was recruited to join Rice with funding from the Cancer Prevention and Research Institute of Texas. “They said, ‘We go on vaccination campaigns where people get into Hummers, drive to a rural village, set up a tent and start immunizing people, but they don’t always know who’s been immunized before and what vaccines are still needed.”
https://news.rice.edu/2019/12/18/quantu ... on-record/

wrote:
Keeping track of vaccinations remains a major challenge in the developing world, and even in many developed countries, paperwork gets lost, and parents forget whether their child is up to date. Now a group of Massachusetts Institute of Technology researchers has developed a novel way to address this problem: embedding the record directly into the skin.

Along with the vaccine, a child would be injected with a bit of dye that is invisible to the naked eye but easily seen with a special cell-phone filter, combined with an app that shines near-infrared light onto the skin. The dye would be expected to last up to five years, according to tests on pig and rat skin and human skin in a dish...................

.....When people were still getting vaccinated for smallpox, which has since been eradicated worldwide, they got a visible scar on their arm from the shot that made it easy to identify who had been vaccinated and who had not, Jaklenec says. “But obviously, we didn’t want to give people a scar,” she says, noting that her team was looking for an identifier that would be invisible to the naked eye. The researchers also wanted to avoid technologies that would raise even more privacy concerns, such as iris scans and databases with names and identifiable data, she says.

The work was funded by the Bill & Melinda Gates Foundation and came about because of a direct request from Microsoft founder and philanthropist Bill Gates himself, who has been supporting efforts to wipe out diseases such as polio and measles across the world, Jaklenec says. “If we don’t have good data, it’s really difficult to eradicate disease,” she says.

The researchers hope to add more detailed information to the dots, such as the date of vaccination. Along with them, the team eventually wants to inject sensors that could also potentially be used to track aspects of health such as insulin levels in diabetics, Jaklenec says.
https://www.scientificamerican.com/arti ... accinated/

wrote:
US firm combines nanotechnology, blockchain for COVID-19 immunity passports

“Not only does this service facilitate improved health outcomes for patients, but it also underpins back-to-work certifications, sometimes referred to as immunization passports,” said Stephen B. Squires, President & CEO of QMC.

With the health data backed by blockchain, governments and health agencies can formulate new plans and safety measures to contain the spread of COVID-19 and other diseases. Additionally, individual users can assess their immunization passport using a mobile application. The app features color-coded indicators — green, yellow, and red. If the app shows the green indicator, the individual has clearance to interact in social and work environments. This indicator can be shared and authenticated by others using a QR code.

“The world must have a system that eliminates the fears and anxiety of not knowing who is able to return to work,” said Les Paull, CEO of QMVT, the unit responsible for sales and marketing of QMC’s innovations.

The solution is hosted on the Microsoft Azure cloud and can integrate with existing EMR systems. It is based on the Hyperledger Sawtooth enterprise blockchain and for smart contracts, it’s using the Digital Asset Modeling Language (DAML).

Yesterday, Ledger Insights reported on the COVID Credentials initiative (CCI), which uses digital identity to develop “immunity passports”. Members of the initiative include Evernym, ID2020, uPort, Dutch research organization TNO, Microsoft, ConsenSys Health and consultants Luxoft and many others.
https://www.ledgerinsights.com/nanotech ... passports/

Dobro, možda razvijaju nevidljivu bar kod tetovažu, aplikacije i ostalo, hajde ko da je bitno, ali šta je sa ostalim, to mora da su gluposti, ljudi izmišljaju, pišu na pamet :D
wrote:
Bringing privacy-protecting, portable and user-centric digital identity to life.
ID2020 supports digital identity programs that both directly improve lives and generate needed evidence for how we maximize the potential of digital ID for everyone.
https://id2020.org/alliance

Tri od ukupno pet finansijera

Image

Image

ps. moraću da nastavim u narednom postu, ne dopušta mi više linkova,
Ma ja ne VJerujeM da je ovo istina

Ne kontam nistA
coco1

#23052 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

freelancerBIH wrote: 27/04/2020 20:59
salik79 wrote: 27/04/2020 20:53
freelancerBIH wrote: 27/04/2020 20:42 Poslije gledanja ovog videa:

https://youtu.be/22Bn8jsGI54

Promjenio sam svako misljenje koje sam do sada imao o virusu.

Ne samo da napada pluca, vec ulazi u krv i stvara trombozu + plucnu emboliju... Nadam se da vise niko u Bosni nece oboliti od ovoga, stvarno je dzavolji virus :shock:
Ako razumijes Njemacki, odmah bih te razuvjerio sa pravim (live) ekspertom, a ne nekakvim grafikonima i nabrajanjima kojekakvih novinskih clanaka:

Ne znam Njemacki... Mozes li pojasnit sustinu videa?

Ovaj gore MedCram je doktor koji radi na intenzivnoj u New Yorku... Nije jedini od kojeg sam cuo da se virus veze i za ACE 2 receptore na crvenim krvnim zrncima i tako uzrokuje krvnu trombozu/plucnu emboliju....
definitivno se ne isplati cekati drugi val corone, na jesen.
Bluemore

#23053 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 15:53 Jebeni neki yt klipovi :skoljka:
:shock:
Bluemore

#23054 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

sumirprimus wrote: 27/04/2020 15:55 To su ti linkovi.i famozni bil gejts. :lol: :-)
Cipovanje 5g.
I hoce smislenu raspravu.
Otvorite kafice i teretane neizdrzivo je :lol: :-)
:lol:
freelancerBIH

#23055 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

armin071 wrote: 27/04/2020 20:51

Ne samo da napada pluca, vec ulazi u krv i stvara trombozu + plucnu emboliju... Nadam se da vise niko u Bosni nece oboliti od ovoga, stvarno je dzavolji virus :shock:
Ništa ovaj video poslati Fikretu jer ako ovo nije dovoljno da uveze još najmanje 200 respiratora ja ne znam šta je onda...
Izgleda da reapiratori najmanje pomazu u ovom trenutku.. Cini se da je primarna dijagnoza i lijecenje kod prvih pacijenata skroz promasena jer nismo imali pojma kako i sta virus tacno radi tijelu... Respiratori i dalje ostaju kao zadnje utociste ali izgleda da je srcani/mozdani udar primarni uzrok smrt ovog virusa :?
Bluemore

#23056 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

sumirprimus wrote: 27/04/2020 15:59 Smijesno boga mi :-)
Nema sve si tajne provalio aferimljudino. Nisam znao da ti je uza struka molekularna biologija.Svaka cast. Dobro sam ja reko treba vas neko za nobela predlozit :thumbup:
Kakav nobel i on
Vid mu glaVe
armin071

#23057 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

zubi wrote: 27/04/2020 21:03
freelancerBIH wrote: 27/04/2020 20:59 Ne znam Njemacki... Mozes li pojasnit sustinu videa?
Da, ako moze salik da nam ukratko preprica video, da cujemo sta to ekspert kaze....
Ma nikakav ekspert.On je samo radio sve obdukcije u Hamburgu i nije ni na jednoj našao nikakve promjene vrijedne spomena čak i ismijava virus. WHO fino kaže da se ne rade obdukcije a on se pravi lud i izlaže se opasnosti. Lik je penzioner i amater nije vrijedan spomena....
Bluemore

#23058 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:07
dale cooper wrote: 27/04/2020 16:03
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 15:56 Image

ti ko da si nepismen, života mi. Linkovi, bujrum, svako donosi svoj zaključak i 5G se nigdje ne spominje.

https://www.gatesnotes.com/Health/A-coronavirus-AMA
From a factual standpoint, Gates has never proposed or funded research into the development of a vaccine — for COVID-19 or for anything else — that includes the injection of a device that could actively track your location, monitor anything you are doing, or “control” you.

The Bill and Melinda Gates Foundation did fund a pilot study conducted by MIT and Rice University researchers into a potential vaccine-delivery device that could impart an invisible mark detectable by a smartphone. This study was theoretical, the technology described was passive, and the device was incapable of any sort of tracking or monitoring.
Still, much of the credence lent to the false notion that Gates has designs to track you using vaccines comes from mixing the existence of that pilot study with another public health concept Gates is actively involved in researching called a “digital identity.”

The basic premise behind a digital (or decentralized) identity in the context of Gates’ work is simple: It would involve some sort of cloud-based storage of medical and/or personal-identification documents accessible only with the consent of the owner but available anywhere in the world. Crucially, such a concept, whose central scientific challenges are in the realm of encryption and blockchains, has nothing to do with anything injected into the body. Despite this, conspiracy theorists falsely use Gates’ support for digital identity initiatives as evidence of his intentions to build a vaccine-enabled surveillance state.
https://www.snopes.com/fact-check/bill-gates-id2020/
Tri posta sa masu linkova i ss, ništa više i ništa manje, konkretni dokazi što ti reče. Ne ulazim u tumačenje za druge, fact check me ne zanima. Zanima me tvoje misljenje na postavljeno, fact check to nije. Tražim li puno ?

Jel pojedini ovdje tvrde da je nešto pokupljeno sa yt i da je teorija zavjere. Samo link, samo ss, ništa više. Lažem li ?
Ihh valja prOciTat
Bluemore

#23059 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

sadie_forever wrote: 27/04/2020 16:14
Bluemore wrote: 27/04/2020 16:00
sadie_forever wrote: 27/04/2020 11:57

Virus je nepoznat i apsolutno ne znas sta moze prouzrokovat kao ni da Li se dobije imunitet
Dobro Ali imajU experti koji znaju
Nagadjaju ko ludi trenutno
Ja ba
Bas Ko ludi u medijima servirano....

Doduse ima renomiranih koji ne nagadjaju Ali ti nemaju lEpe glAvE
salik79

#23060 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Ako razumijes Njemacki, odmah bih te razuvjerio sa pravim (live) ekspertom, a ne nekakvim grafikonima i nabrajanjima kojekakvih novinskih clanaka:

Ovaj gore MedCram je doktor koji radi na intenzivnoj u New Yorku... Nije jedini od kojeg sam cuo da se virus veze i za ACE 2 receptore na crvenim krvnim zrncima i tako uzrokuje krvnu trombozu/plucnu emboliju....
Jos jedan prilog s profesorom:

Profesor (sudska medicina) je, suprotno preporukama RKI, odradio preko 100 obdukcija korona pozitivnih pacijenata, iz razlicitih krajeva, od 50 do 100 godisnjaka/godisnjakinja, i, do sada, niti jedan pacijent nije bio bez jedne, ili visestrukih bolesti, tezih zdravstvenih slika, s cime im je imunitet bio znacajno oslabljen. Tvrdi da niti jednom od pacijenata i bez korone prognoza nije bila dobra i da nisu umrli od korone, ili sa koronom, umrli bi od neceg drugoga. Koronu smatra, relativno, bezazlenim virusom.

Dodao bih jos da je govorio i o bakterijskim infekcijama koje su pacijenti pokupili na klinikama, koje su im, ustvari, dohakale, a kaze da je Njemacka po tom pitanju (bolnicke higijene) jos dobro kotira, u poredjenju sa drugim zemljama.
Bluemore

#23061 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

freelancerBIH wrote: 27/04/2020 16:19
Bluemore wrote: 27/04/2020 16:08
Ci-Nick wrote: 27/04/2020 12:39 Sedam dana bez smrtnog slučaja u FBiH .
Dakle ili virus gubi na snazi i postaje sve manje opasan ili je nešto drugo posrijedi.
Pa kako :?
Virus ima svoj zivotni ciklus kao i sve drugo na ovom svijetu... Svaka sljedeca osoba koju zarazi je nova mutirana generacija virusa.. Tj. svaki virus ima "rok isticanja" laicki receno :D

E sad je samo pitanje hoce li ovaj virus u tolikoj mjeri mutirati da se odrzi i vrati na jesen ili ne... Kako mi se cini sve su prilike da je ovo prvi i zadnji veliki val - bar sto se tice Evrope, Amerike i Kine.. Vjerovatno ce do septembra biti sporadicnih "uvezenih" slucajeva, ali ni blizu kao sto je do sad bilo :D

Bar se ja nadam da je tako... Pomno treba pratit sta se desava u Australiji i Novom Zealandu
Aha
Mene ipaK straH
GAU8

#23062 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

freelancerBIH wrote: 27/04/2020 21:07
armin071 wrote: 27/04/2020 20:51

Ništa ovaj video poslati Fikretu jer ako ovo nije dovoljno da uveze još najmanje 200 respiratora ja ne znam šta je onda...
Izgleda da reapiratori najmanje pomazu u ovom trenutku.. Cini se da je primarna dijagnoza i lijecenje kod prvih pacijenata skroz promasena jer nismo imali pojma kako i sta virus tacno radi tijelu... Respiratori i dalje ostaju kao zadnje utociste ali izgleda da je srcani/mozdani udar primarni uzrok smrt ovog virusa :?
Da ih odmah pustimo da se poguse, kad ih svakako sve ceka mozdani ili hercika... :lol: :lol:
TheCitizen

#23063 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheCitizen »

Ova tema je interesantna za studiju logike stada i povjerenja u medije. A oni koji razumiju pozadinu funkcionisanja medija se mogu nabrojati na prste jedne ruke.
Svi statisticki medicinski podaci pokazuju da ovaj virus nije nista posebno. Za par mjeseci cemo imati jos precizniju sliku kada popusti panika.
Do tada mozemo samo cestitati onima koji su jos u feberuaru ukazivali da je sve medijski napuhano i da ce sve stati s pocetkom proljeca.
Trenutno svjedocimo da su ta predvidjanja bila potpuno tacna.
coco1

#23064 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

TheCitizen wrote: 27/04/2020 21:20 Ova tema je interesantna za studiju logike stada i povjerenja u medije. A oni koji razumiju pozadinu funkcionisanja medija se mogu nabrojati na prste jedne ruke.
Svi statisticki medicinski podaci pokazuju da ovaj virus nije nista posebno. Za par mjeseci cemo imati jos precizniju sliku kada popusti panika.
Do tada mozemo samo cestitati onima koji su jos u feberuaru ukazivali da je sve medijski napuhano i da ce sve stati s pocetkom proljeca.
po masi istrazivanja i pisanju medija, bolje i ne prezivjeti ako te potkaci corona. svaki dan se "otkriva" nesto novo sto corona unistava u covjeku.
sadie_forever

#23065 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

TheCitizen wrote: 27/04/2020 21:20 Ova tema je interesantna za studiju logike stada i povjerenja u medije. A oni koji razumiju pozadinu funkcionisanja medija se mogu nabrojati na prste jedne ruke.
A gdje ti vidis da Staje?
armin071

#23066 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

GAU8 wrote: Da ih odmah pustimo da se poguse, kad ih svakako sve ceka mozdani ili hercika... :lol: :lol:
U tvoj smisao za humor nije niko sumnjao nego hajde ti nama neukom pučanstvu objasni kako su ovi pcr testovi 100% pouzdani a Kery kaže da uopšte nisu zamišljeni za tu vrstu testiranja?
biglebovski

#23067 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Evo primjer iz komšiluka...

OD UKUPNO 59 preminulih u Hrvatskoj od koronavirusa, čak 12 ih je iz Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici...
...Dom za starije i nemoćne osobe u okviru stalnog smještaja pruža usluge stanovanja, prehrane, pomoći i njege, socijalnog rada, brige o zdravlju, odmora i rekreacije te drugih aktivnosti i stručnog tretmana za oko 300 korisnika...
...Ima pokretne i teže pokretne korisnike, nepokretne, dementne i oboljele od Alzheimera...
...Naime, u Domu za starije osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu 7. travnja utvrđeno je da je deset korisnika zaraženo novim koronavirusom, a do danas ih je umrlo čak 12 i gotovo 70 je zaraženo...
...Taj dan kad se saznalo da su zaraženi štićenici, cijelu noć je trajala evakuacija pedesetak štićenika Doma u splitsku covid-bolnicu na Križine.
...Sve su to bili ljudi stariji od 85 godina. U narednim danima je broj zaraženih štićenika i djelatnika doma porastao na 70...
...Ravnatelj Doma za starije i nemoćne Ivan Škaričić izjavio je večeras kako je petnaestak štićenika prethodnih dana imalo temperaturu, doduše ne visoku, a prije dva dana su obavljeni testovi na koronavirus koji su pokazali da ih je deset pozitivno...
Štićenici su imali prethodnih desetak dana određene simptome, a svakodnevno su ih nadgledali liječnici.
...Zaposlenici koji su bili u kontaktu s umirovljenicima na drugom katu, gdje ih se nalazilo ukupno pedeset, ići će u samoizolaciju kući, dok će 50 korisnika biti prebačeno na Križine. Epidemiološka služba će odmah nakon što završi transport umirovljenika dezinficirati drugi kat...
....O stanju u splitskom Domu za Index je 10. travnja progovorila Zdravka Đapić Kolak, voditeljica Odjela za brigu o zdravlju, zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u splitskom Domu za starije i nemoćne...
...Možda da je osoblje imalo zaštitnu opremu, možda se ne bismo ni razboljeli. Nismo dobili zaštitne maske niti smo dobili zaštitna odijela, vizire. Nismo ništa dobili", kazala je Đapić Kolak.

300 korisnika, sve ugroženiji od ugroženijeg, nepoznat broj osoblja, 70 zaraženih, 12 umrlih, nekoliko dana imali simptome, nije bilo zaštitne opreme.
salik79

#23068 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

salik79 wrote: 27/04/2020 21:12

Jos jedan prilog s profesorom:

Profesor (sudska medicina) je, suprotno preporukama RKI, odradio preko 100 obdukcija korona pozitivnih pacijenata, iz razlicitih krajeva, od 50 do 100 godisnjaka/godisnjakinja, i, do sada, niti jedan pacijent nije bio bez jedne, ili visestrukih bolesti, tezih zdravstvenih slika, s cime im je imunitet bio znacajno oslabljen. Tvrdi da niti jednom od pacijenata i bez korone prognoza nije bila dobra i da nisu umrli od korone, ili sa koronom, umrli bi od neceg drugoga. Koronu smatra, relativno, bezazlenim virusom.

Dodao bih jos da je govorio i o bakterijskim infekcijama koje su pacijenti pokupili na klinikama, koje su im, ustvari, dohakale, a kaze da je Njemacka po tom pitanju (bolnicke higijene) jos dobro kotira, u poredjenju sa drugim zemljama.
Dodao bih, profesor savjetuje sto vise kretanja.
piupiu

#23069 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

amar1994 wrote: 27/04/2020 18:24 i sta trebam plakat za airbusom :-) ,nisu ni oni plakali za nasim firmama koje su unistene u i poslije rata :zen:
Ovako se izmuze puno para u 'bail out' paketima.
index_box

#23070 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Čitam da su, pored svih onih dosad navedenih simptoma, rekli i da su crvene i suhe oči koje peku simptom coVID-19. Kao i kada pomodre tri nožna prsta između palca i malog prsta. :mrgreen:

Image

Image
armin071

#23071 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Predstavnik WHO-a u BiH: Ukidanje ograničenja može dovesti do ubojitog oživljavanja bolesti

PRED NAMA JE DUGAČAK PUT
Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije: Pandemija koronavirusa daleko je od kraja

Fikret Hodžić o nabavci respiratora: Iskoristili smo svoje relacije i osnažili naš zdravstveni sistem :thumbup:

Dolazi ubojico ne možeš nam ništa.... dr. Fikret Hodžić, malinolog i relaciolog.

p.s. ovo sad vidjeh :lol:
Fikret Hodžić: Nabavili smo respiratore, ali ne vođeni motivom o profitu
znači i filantrop. Bille u ovoj zemlji ima mjesta za samo
jednog a to je Fikro :thumbup:
Last edited by armin071 on 27/04/2020 21:39, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#23072 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bluemore wrote: 27/04/2020 21:04

Ma ja ne VJerujeM da je ovo istina

Ne kontam nistA
Ubjedila si me tvojim prvim postom. :mrgreen:
dale cooper

#23073 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:58
dale cooper wrote: 27/04/2020 16:03
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 15:56 Image

ti ko da si nepismen, života mi. Linkovi, bujrum, svako donosi svoj zaključak i 5G se nigdje ne spominje.

https://www.gatesnotes.com/Health/A-coronavirus-AMA
From a factual standpoint, Gates has never proposed or funded research into the development of a vaccine — for COVID-19 or for anything else — that includes the injection of a device that could actively track your location, monitor anything you are doing, or “control” you.

The Bill and Melinda Gates Foundation did fund a pilot study conducted by MIT and Rice University researchers into a potential vaccine-delivery device that could impart an invisible mark detectable by a smartphone. This study was theoretical, the technology described was passive, and the device was incapable of any sort of tracking or monitoring.
Still, much of the credence lent to the false notion that Gates has designs to track you using vaccines comes from mixing the existence of that pilot study with another public health concept Gates is actively involved in researching called a “digital identity.”

The basic premise behind a digital (or decentralized) identity in the context of Gates’ work is simple: It would involve some sort of cloud-based storage of medical and/or personal-identification documents accessible only with the consent of the owner but available anywhere in the world. Crucially, such a concept, whose central scientific challenges are in the realm of encryption and blockchains, has nothing to do with anything injected into the body. Despite this, conspiracy theorists falsely use Gates’ support for digital identity initiatives as evidence of his intentions to build a vaccine-enabled surveillance state.
https://www.snopes.com/fact-check/bill-gates-id2020/
Upravo uradio check tvog fact checka.......

Ko je rekao da ima veze sa vakcinom za Covid ? Gdje piše to, a da sam ja to postavio ? Ne čitaš, pod jedan.

Pod dva, nije tačno da je teorija, već je u fazi testiranja ( svinje, štakori i ljudska koža u posudi nekakvoj ). Opet pogrešno. Dva od dva promašaja.

wrote:
Keeping track of vaccinations remains a major challenge in the developing world, and even in many developed countries, paperwork gets lost, and parents forget whether their child is up to date. Now a group of Massachusetts Institute of Technology researchers has developed a novel way to address this problem: embedding the record directly into the skin.

Along with the vaccine, a child would be injected with a bit of dye that is invisible to the naked eye but easily seen with a special cell-phone filter, combined with an app that shines near-infrared light onto the skin. The dye would be expected to last up to five years, according to tests on pig and rat skin and human skin in a dish.

The system—which has not yet been tested in children—would provide quick and easy access to vaccination history, avoid the risk of clerical errors, and add little to the cost or risk of the procedure, according to the study, published Wednesday in Science Translational Medicine.

Link sa naučnog portala, da vidiš da tvoj fact check ne govori istinu :stidljiv:

https://www.scientificamerican.com/arti ... accinated/

Pod tri, ID 2020, već se testira na beskućnicima u Austinu, nigdje nije napisan način testiranja, niti to neko tvrdi da će biti čipovanje. Gdje sam to napisao.

Tri od tri promašaja, ne čitaš uopšte šta sam postavio, ja sam tvoje pročitao.

Mr. Konkretni dokazi aka potpuno promašeni fact check :lol:

Neozbiljan si, realno. Sve si fulio sa fact checkom, jer ne čitaš uopšte.
Pa bolan piše ti poveznica gore na zadnjoj rečenici onog članka što si zalijepio sa gates notesa. :lol: Pa kaže:

Eventually we will have some digital certificates to show who has recovered or been tested recently or when we have a vaccine who has
received it.

Najgore je da ti ne čitaš ni ono što si sam postavio. :mrgreen:

Da si stvarno otvorio link i pročitao kompletan članak došao bi do ovog dijela...
The sole bit of evidence used to suggest Bill Gates’ interest in adding anything that resembles a microchip in vaccines stems from his foundation’s funding of a study, published in Science Translational Medicine in December 2019, that “developed dissolvable microneedles that deliver patterns of near-infrared light-emitting microparticles to the skin” that can, when exposed to certain frequencies of light, “identify the immunization status of infants.” In several developing countries, a lack of reliable immunization records can, the authors argued, affect the quality of care provided.

The study — which was not conducted on human subjects — did not describe the injection of a “microchip” co-administered with a vaccine. Instead, it described the use of something referred to as a quantum dot. These dots are essentially molecule-sized particles engineered to have unique structures that react to near-infrared light in a way that could theoretically be identified by a device such as a smartphone. It is physically impossible to implant a quantum dot sized device that could actively ping location or any other data to an unknown third party.

Further, this sort of research — if it ever came to fruition in the first place — is in its infancy, and would be years away from klix implementation anywhere, let alone in a potential COVID-19 vaccine that scientists estimate could be available potentially within 18 months. Nonetheless, this study is crucial to the conspiracy theory, as that narrative is dependent on conflating quantum dots with Gates’ work in digital identities. That’s why it is important to understand the misrepresentations made of the Gates-funded group ID2020.
...koji govori istu stvar kao i ovo što si gore postavio. Da se radi o studiji koja nije bila testirana na ljudskim subjektima. I da je
implementacija godinama daleko od praktične primjene.

Ja se na ID2020 nisam ni referirao u kontekstu onog dijela članka koji sam postavio nego na poveznicu između vakcine i digitalnih certifikata
iz tvog članka.

Međutim, da si nastavio čitati i pročitao ovaj fact check članak do kraja, došao bi i do dijela koji se odnosi na ID2020 koji je nešto
sasvim odvojeno od digitalnih certifikata povezanih sa vakcinom za Covid-19.

ID2020 je 501c3 ne-profitna organizacija koja među svojim donorima broji i Gatesovu fondaciju.
ID2020, or the Digital Identity Alliance, is a 501c3 non-profit funded by a diverse range of foundations and corporate sponsors — including Microsoft and the Gates-funded vaccine non-profit GAVI — that provides grants for practical research into the real-world application of digital identities.
Njihov manifesto:
Over 1 billion people worldwide are unable to prove their identity through any recognized means. As such, they are without the protection of law, and are unable to access basic services, participate as a citizen or voter, or transact in the modern economy. … We believe that individuals must have control over their own digital identities, including how personal data is collected, used, and shared. Everyone should be able to assert their identity across institutional and national borders, and across time. Privacy, portability, and persistence are necessary for digital identity to meaningfully empower and protect individuals.
I da, taj koncept i projekat je testiran na beskućnicima u Texasu na sljedeći način:
One pilot project funded by ID2020 is MyPass, which is an effort to provide digital identification to the homeless population of Austin, Texas. The project, still in its infancy, seeks to create an online, cloud-based repository of identification and medical documents. Early versions of the pilot study would likely use some combination of a QR code card given to participating individuals, but future work could involve biometrics like fingerprints or IRIS scans. Importantly, the participants in the study volunteered to be in it, can opt out at any time, and did not and will not have anything injected into them. Another project, currently active in Bangladesh and Tanzania, seeks to test the viability of tying infant fingerprints to digital identities.
Znači ID2020 je projekat odvojen od studije digitalnih certifikata koju je sproveo MIT. I kao što si dobro primjetio ID2020 ne spominje
nikakvo čipovanje.

Eh sad pošto teoretičari zavjere vole da sve stvari koje Bill Gates kaže spojiti u jedan pakleni plan porobljavanja čovječanstva
tako su uradili i sa digitalnim certifikatima i ID2020. Pa se kao primjer toga u članku spominje desničarsko kriščanski teoretičar
zavjera Rick Wiles koji je to ovako formulisao:
What Bill Gates said was eventually we will have some digital certificates to show who has recovered, who has been tested … and we will have [a record of who] received [a COVID-19] through that digital certificate. Now that digital certificate might just sound like something simple. Maybe it’s a computer document. That’s not exactly what’s going on here. …. This project has researchers at MIT and Rice University with funding from the Bill and Melinda Gates foundation working to create that digital certificate system. It’s going to be a chip that actually is implanted into humans.
Što je, a vjerujem da ćeš se i ti čak složiti sa time, izvlačenje zaključaka iz guzice.

I potencijalni digitalni certifikati za Covid-19 kao i ID2020 su još mnogo, mnogo godina daleko od praktične primjene. Sasvim je sigurno
da će se sama vakcina pojaviti daleko prije bilo kojeg od ovih projekata. Pod uslovom da do njihove primjene ikada i dođe u stvarnosti.

Na kraju ovog fact check članka stoji zaključak:
In sum, the contention that Gates is using COVID-19 as a pretense to inject monitoring devices into humans relies on a misrepresentation of the research he has funded, the methods those projects have employed, and confusion over what a “digital identity” seeks to achieve. If and when a vaccine for COVID-19 comes, it will not be capable of tracking your movements or reporting any data to any entity whatsoever. None of the technology discussed by Gates here is even capable of such a task.

Pandemics are global catastrophes with few easy answers. Gates, a private citizen with no ability to mandate policy or govern international health organizations, has spent over a decade funding research into various strategies that could mitigate their effect. His ideas, though supported by many scientists, are not decrees. Instead, his focus has been on understanding the likely viability and efficacy of various counter-pandemic and public health strategies. These initiatives have been blended into a false narrative involving an as-yet-undeveloped COVID-19 vaccine combined with a made-up microchip device unlike anything Gates has ever been involved in. As such, the claim that Gates is planning to microchip you via a COVID-19 vaccination is false.
Referirao bih te i na njegov AMA na redditu iz Marta 2020 gdje odgovara na mnoga pitanja koja se ovdje provlače:

TheCitizen

#23074 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheCitizen »

sadie_forever wrote: 27/04/2020 21:24 A gdje ti vidis da Staje?
Svi ukidaju mjere zabrane. Veneto regija u Italiji se otvorila danas. Mjere opreza u vidu maske i distance se zadrzavaju ali sve pocinje raditi.
Broj zarazenih u padu svugdje. Cak i u USA. Evo sami mozete pratiti https://www.worldometers.info/coronavirus/
0,04% populacije zarazeno a umrlo 0,002%.
armin071

#23075 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Monty Python se nastavlja:

WHO nikada nije savjetovao izolaciju zbog pandemije, izjavila je glasnogovornica Margaret Harris iz Sydney Morning Heralda. Prema njenim riječima, mnoge su zemlje slijedile Wuhan u upravljanju epidemijom, a da nisu strogo kontrolirale zaražene i izolirale one koji su u kontaktu s njima. :-)

Sljedeće sedmice nastavak mediji su krivi za sve.....
Locked