Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ja_Ja
#42201 Re: Zeničani
I sta kazu? Ko je kriv za gasenje Celika? Po 1001 put, Fudo odradio posao onako kako je naumio onaj dan kad je obecao Evropski Celik. Turcin je bio ono sto sam i predvidjao da ce biti, rinaka koja ce kostati klub vise nego sto je ulozio. A sad nek ih obojicu vadi filozof smart 
-
macchiato
#42202 Re: Zeničani
Šta ono onako dimi u željezari?
Znam da uvijek ima onaj jedan plamen, ali sad mi nešto puno vatre, kao da se raširilo.
Znam da uvijek ima onaj jedan plamen, ali sad mi nešto puno vatre, kao da se raširilo.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#42203 Re: Zeničani
Kad visoka peć stane ili kad je u toplom režimu onda imaš veliki plamen poput ovog koji gori na koksari.
Inače ovaj mjesec za 20% smanjena proizvodnja, idući će bit za 30%, valjaonice se valjda zatvaraju na 2 sedmice, a visoka peć će biti na toplom režimu 7 dana.
Koliko sam čuo iz Uprave je poslan mail rukovodiocima da budu spremni na određene mjere koje bi mogli poduzeti zbog ekonomskih gubitaka. Ne znam je li to istina, i ja sam čuo od treće osobe.
- Rothmans
#42204 Re: Zeničani
Znal se koga su na prasnicama nasli ?
- kamberovica polje
#42205 Re: Zeničani
SDA stavila kluba na aparate, a Fudo ga iskopčao.Ja_Ja wrote: ↑27/04/2020 20:05 I sta kazu? Ko je kriv za gasenje Celika? Po 1001 put, Fudo odradio posao onako kako je naumio onaj dan kad je obecao Evropski Celik. Turcin je bio ono sto sam i predvidjao da ce biti, rinaka koja ce kostati klub vise nego sto je ulozio. A sad nek ih obojicu vadi filozof smart![]()
KrOlj se svim silama trudi da ugasi klub i mislim da mu je ovo idealan trenutak. Zeničani su u kurcu, svi su zaokpuljeni svojom mukom i ne vjerujem da bi se digla ogromna frka zbog gašenja kluba.
Iako sumnjam da iko ima tolika muda da to napravi...bar se nadam.
-
channel10
#42206 Re: Zeničani
Zar nije gradonacelnik rekao da ce odrzati sjednicu gradskog vijeca u vezi Celika i da ce se rijesiti problem?!
Grad ima pare i sigurno ce pogurati klub da izbori opstanak i licencu za iducu sezonu. U medjuvremenu pregledati sve knjige i dugovanja i podvuci vise crtu. Donijeti neku odluku da se svi oni kojima se sta duguje, da se jave i da se sve to provjeri i da se vise zna konacni dug. JP mogu oprostiti dug i onda klub privatizovati.
Sigurmo mogu naci nekog ko ce preuzeti klub.
U nastavku sezone navijaci mogu pomoci klub kupovinom karti i punim stadionom na svakoj utakmici. Kroz karte se moze dobro pomoci klub i sigurno se moze obezbijediti cetvrtina, ako ne i trecina novca da bi se obezbijedila licenca za iducu sezonu. Tu mogu pomoci i zenicki privrednici kroz reklamu i stimulacije igraca za pobjedu i opstanak.
Dovesti Pavica koji bi sigurno bez plate vodio tim i onda ga ostaviti i platiti u iducoj sezoni.......
Grad ima pare i sigurno ce pogurati klub da izbori opstanak i licencu za iducu sezonu. U medjuvremenu pregledati sve knjige i dugovanja i podvuci vise crtu. Donijeti neku odluku da se svi oni kojima se sta duguje, da se jave i da se sve to provjeri i da se vise zna konacni dug. JP mogu oprostiti dug i onda klub privatizovati.
U nastavku sezone navijaci mogu pomoci klub kupovinom karti i punim stadionom na svakoj utakmici. Kroz karte se moze dobro pomoci klub i sigurno se moze obezbijediti cetvrtina, ako ne i trecina novca da bi se obezbijedila licenca za iducu sezonu. Tu mogu pomoci i zenicki privrednici kroz reklamu i stimulacije igraca za pobjedu i opstanak.
Dovesti Pavica koji bi sigurno bez plate vodio tim i onda ga ostaviti i platiti u iducoj sezoni.......
-
Tempo
- ZeModerator
#42207 Re: Zeničani
dobar plan. prvi korak ka njegovoj realizaciji bi trebao biti otvaranje posebne teme 'celik' pa da onda cjelu diskusiju na tu temu, sve sa idejama i prijedlozima, mozemo proslijediti nadleznim organima i organizacijama da oni to prouce i donesu odgovarajuce mjere i zakljucke.channel10 wrote: ↑27/04/2020 21:58 Zar nije gradonacelnik rekao da ce odrzati sjednicu gradskog vijeca u vezi Celika i da ce se rijesiti problem?!
-
belfy
#42208 Re: Zeničani
ja bih volio da se povede i pitanje ko je doveo turskog kokosara i ko treba za to da odgovara. takodjer, da kazem, kako mislim, da stadion trenutacno vrijedi vise od Celika. trebalo bi da je obratno...
- N.N.
#42210 Re: Zeničani
Grebo li im cetvri grad u drzavi mame mamine...kada moram lajati na ovaj mjesec.
Sav sport uhakali u gradu, kako je krenulo ni u jednom sportu neces imati prvoligasa...
Njima je i Bilino polje sada tegoba i muka, novinari ih isprozivase zbog terena, sjebase teren,okolo sce zahrdjalo i zaraslo, kakvi su hajvani, repku cemo isto izgubiti.
Sve unisti i evropsku kasabu sa BFCKLJMNNJ certifikatom napravi.
Majmuni majmunski.
Sav sport uhakali u gradu, kako je krenulo ni u jednom sportu neces imati prvoligasa...
Njima je i Bilino polje sada tegoba i muka, novinari ih isprozivase zbog terena, sjebase teren,okolo sce zahrdjalo i zaraslo, kakvi su hajvani, repku cemo isto izgubiti.
Sve unisti i evropsku kasabu sa BFCKLJMNNJ certifikatom napravi.
Majmuni majmunski.
-
clio_dci120
#42211 Re: Zeničani
Realno, ne moze se sve pripisati Fudi. Unistavanje Celika je trajalo dugi niz godina. Skeptican Sam da ce iko odgovarati. Uostalom Celik je samo jedan u nizu.
Zna li iko sta he bilo na kraju sa onom zemljom od grada na moru?
- Casual's
#42212 Re: Zeničani
Fuad je trenutno simbol uništavanja kluba. Fuad je godinama dio organizacije koja je lošim poslovanjem uništila klub, pa je i sam to učinio sa 1,500 000 KM. Fuad je zbog ličnih interesa stopirao neke lijepe projekte. Nemoj biti Fuad.clio_dci120 wrote: ↑28/04/2020 00:57 Realno, ne moze se sve pripisati Fudi. Unistavanje Celika je trajalo dugi niz godina. Skeptican Sam da ce iko odgovarati. Uostalom Celik je samo jedan u nizu.
- jasko_ba
#42213 Re: Zeničani
Kako ce SDA popusiti izbore, dzaba vam sve. 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#42214 Re: Zeničani
Daj ljudi jel ima ko kosilicu da se pokosi ono Bilino Polje
, tratinčice rastu 
- Casual's
-
clio_dci120
#42216 Re: Zeničani
Dok hapi kosilicu sa rudnika
-
clio_dci120
#42217 Re: Zeničani
Naravno da jeste , Ali treba sve ukljucene nabrojati. Ovako nigdje zelenih, a oni su glavni krivci. I Fudo I oni, svi su zajedno zabijali cavlice.Casual's wrote: ↑28/04/2020 08:43Fuad je trenutno simbol uništavanja kluba. Fuad je godinama dio organizacije koja je lošim poslovanjem uništila klub, pa je i sam to učinio sa 1,500 000 KM. Fuad je zbog ličnih interesa stopirao neke lijepe projekte. Nemoj biti Fuad.clio_dci120 wrote: ↑28/04/2020 00:57 Realno, ne moze se sve pripisati Fudi. Unistavanje Celika je trajalo dugi niz godina. Skeptican Sam da ce iko odgovarati. Uostalom Celik je samo jedan u nizu.
-
skoronikako
- jasko_ba
#42219 Re: Zeničani
Gdje god su zeleni donji, normalno da ce mi biti drago. Sta se ti palis zbog toga? Svaki put poklopac ovdje.skoronikako wrote: ↑28/04/2020 10:29Nadam se da bar imas koristi od ovakvog pisanja kad vec obraza nemas.
-
skoronikako
#42220 Re: Zeničani
U ovom slucaju je donji Celik. I to zbog zelenih i zbog Fuada.
Isti si ti kao i zeleni, samo drugi dres nosis. Licni interes prije svega. Obraz nula.
Isti si ti kao i zeleni, samo drugi dres nosis. Licni interes prije svega. Obraz nula.
-
clio_dci120
#42221 Re: Zeničani
Sta vam je ljudi, trebamo se svi ujedniti kod Rame. Ni lijevo ni desno, nego sredinom. A-SDA je upravo ono sto nam treba, sinergija na nivou kantona, nisu htjeli u vlast jer ih vlast ne interesuje, ali da bi odblokirali budzet i zastitili obicne radnike i penzionere, prihvatili su taj teski teret i breme vlasti.
Zato, ni lijevo ni desno, nego uz naseg hadziju. Samo hrabro i odlucno da ustrajemo.
Hajmo se svi okupiti, pozivam cak i anexa i danka da se izmirimo i zajedno gradimo buducnost zemlje u A-SDA.

Zato, ni lijevo ni desno, nego uz naseg hadziju. Samo hrabro i odlucno da ustrajemo.
Hajmo se svi okupiti, pozivam cak i anexa i danka da se izmirimo i zajedno gradimo buducnost zemlje u A-SDA.
-
Djewojka
#42223 Re: Zeničani
Ideš bebo, objavljeno prije satak.

Last edited by Djewojka on 28/04/2020 15:57, edited 1 time in total.
-
Tempo
- ZeModerator
- avenija
#42225 Re: Zeničani
Uvijek sam se cudio ljudima koji prave razliku izmedju Fude i SDA.skoronikako wrote: ↑28/04/2020 11:25 U ovom slucaju je donji Celik. I to zbog zelenih i zbog Fuada.
Doduse kada bi se detaljnije analiziralo vecu stetu pravi Fuad ali naravno to nije popularno reci sada.
Unistiti travnjak od 1,5 miliona, kako se to ophodi prema gradskoj imovini ?
Kako ste to ophodi prema gradskom klubu? I kao SDA i kao nezavisan?
Jedinom klubu u gradu koji je u najvecem rangu.
Sta je iduce sto ce se raspasti ? BNP? Drzite lopova nisam ja bogami.....