Hajd' sad razguli i pokaži Damiru Mašiću kako su me provalio.
SDP
-
Škobo Habu
-
Patton44
#60102 Re: SDP
Tempo wrote: ↑27/04/2020 20:01zona kurca.Škobo Habu wrote: ↑27/04/2020 19:59Ma, ja. Revolucionarnim riječnikom matične ti stranke - narodni izdajnik.
Ovi iz SDA su me nazvali već odavno - petom kolonom.
Šta da ti kažem. Sa aspekta inteligencije - zona komfora.
- drug_profi
#60103 Re: SDP
Trolejbusi placeni kao i respiratori. Pa ti vjeruj da je respirator 10x skuplji od troljebusa.malakh wrote: ↑27/04/2020 18:15![]()
šta će sdp komentirati nabavku respiratora, kada i oni imaju identičan slučaj sa trolejbusima.
![]()
očekujem iste arsine. od objasnjavanja kako je transport preskup, jer dolazi iz kine, kako je cijena respiratora na tržištu ogromna jer je i ogromna potražnja za njima, kako su ovo novi respiratori a ne polovni. ne mogu se više baš sjetiti svega što su koristili da obrane svoje kadrove koji su nabavili trole.
-
Tempo
- ZeModerator
-
Tempo
- ZeModerator
#60105 Re: SDP
pokazacu nekom od tvojih kako nepokolebljivo drzis linije.
-
Škobo Habu
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#60107 Re: SDP
ma samo pretpostavljam da je i na respiratorima marža dobavljača 750% kao i kod onog što je trole uvukao.refffko wrote: ↑27/04/2020 18:19Pojasni nam, koji je problem sa trolejbusima? Nije valjda da smatras da su kostali 11 000KM, kao sto su SDA botovi tvrdili?malakh wrote: ↑27/04/2020 18:15![]()
šta će sdp komentirati nabavku respiratora, kada i oni imaju identičan slučaj sa trolejbusima.
![]()
očekujem iste arsine. od objasnjavanja kako je transport preskup, jer dolazi iz kine, kako je cijena respiratora na tržištu ogromna jer je i ogromna potražnja za njima, kako su ovo novi respiratori a ne polovni. ne mogu se više baš sjetiti svega što su koristili da obrane svoje kadrove koji su nabavili trole.
A sto se respiratora tice, cak mi cijena nije kljucna stvar, nego to sto se nabavka vrsi preko firme koja se bavi prouzvodnjom sokova. Ne razumijem na koji nacin to misle objasniti. Odnosno, nece ni objasnjavati. Za dva dana niko vise nece ovo ni pominjati, a oni ce rastaliti 2, 3 milona.
a taj drugi dio, mislim da je to osnovna djelatnost. uvidom u izvod iz sudskog registra bi možda mogli zaključiti da je između ostalog registriran i za trgovinu u i izvan države. naziv može zavarati.
mada, slažem se. tragikomično je. kao što mi je tragikomično što forumska pamet zna bolje od speditera koji je uvukao na desetine teretnih motornih vozila i autobusa (ne mislim na sebe, već na osobu koju sam pitao za trole i ista je potvrdila pisanje zurnala).
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#60108 Re: SDP
pročitaj izjavu onog fikreta hodzica i uporedi je sa forumasima koji su branili trole.drug_profi wrote: ↑27/04/2020 20:06Trolejbusi placeni kao i respiratori. Pa ti vjeruj da je respirator 10x skuplji od troljebusa.malakh wrote: ↑27/04/2020 18:15![]()
![]()
vjeruj, sličnosti na pretek.
potreba, prijevoz, carine, teško pronaći i tako dalje...
a respirator po komadu 100 tisuća, rekla po komadu malo jače. tu je to negdje. sada cekamo da žurnal objavi carinsku deklaraciju za reapiratore i da vidimo maržu.
- madner
#60109 Re: SDP
Pazi tog dzonasa, hladno tvrdi da nisu ljudi koji su morali otici u penziju otisli u istu samo da ne mora priznati da je lupao gluposti bez pokrica.
Kao sto sada brani respiratore povlacenjem paralele koja glasi ako su platili nesto po trzisnoj cijeni moze sve biti po trzisnoj cijeni. Inace kupovina polovnih vozila nije SDPova, jos jedna laz.
Kao sto sada brani respiratore povlacenjem paralele koja glasi ako su platili nesto po trzisnoj cijeni moze sve biti po trzisnoj cijeni. Inace kupovina polovnih vozila nije SDPova, jos jedna laz.
- malakh
#60110 Re: SDP
ti imas obraza nekome reci da je dzonas? podmeces procjenu elonomskog instituta za pravdanje sdpa, u kojem pise "bi trebali", a ne bi morali.
u drzavnoj sluzbi, bi trebali znaci jos minimalno dvije godine rada, od tog bi trebali.
priznajem, odlicno to radis, ali za naivce i suzdrzim se da te ne citiram i ti pomenes respiratore, po kojem sam samo napravio aluziju u odnosu na trole.
kakva opravdanja ocekivati i tako to.
a sto se tice trola, ti marzu nisi pominjao. fokus je bio kako su istisniti jedni, uhaoseni reketasi, a uvezeni ovi. garantiras li u postenje i moralnost pomenutih?
p.s. a cija je bila kupovina trola?
u drzavnoj sluzbi, bi trebali znaci jos minimalno dvije godine rada, od tog bi trebali.
priznajem, odlicno to radis, ali za naivce i suzdrzim se da te ne citiram i ti pomenes respiratore, po kojem sam samo napravio aluziju u odnosu na trole.
a sto se tice trola, ti marzu nisi pominjao. fokus je bio kako su istisniti jedni, uhaoseni reketasi, a uvezeni ovi. garantiras li u postenje i moralnost pomenutih?
- Leverage
#60111 Re: SDP
Dođe mi ga malo i žao, šta god krene slagat neko ga poklopi.
- malakh
#60112 Re: SDP
rece postovalac lika i djela damira hadzica, masica i ekipe
-
TheGodfather001
#60113 Re: SDP
Kako Violeta nabavi za 400000KM 6 respiratora i pun avion medicinske zaštitne opreme?
- Leverage
-
Škobo Habu
#60115 Re: SDP
Ono kad poturaš propalog političara kao arhitip spasioca društva.
Od Komšića i Izetbegovića ga samo djeli nepristanak na kolaciju sa SDA, iako je - sam po sebi - pretača jednog takvog koaliranja kao premijer.
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil. ... .php?id=84Nikšić u Sarajevu ima stan od 125.200 KM, dok je u Konjicu suvlasnik dva stana čiju je vrijednost procijenio na 56.000 KM. U Borcima kraj Konjica ima vikendicu od 70.000 KM. Sa bratom Mirsadom suvlasnik je poslovnog prostora i zemljišta, ukupne površine 883 kvadrata. Nikšić u Imovinskom kartonu iz 2014. godine procijenio da ovaj prostor vrijedi 15.000 KM. Međutim, tri godine kasnije ova nekretnina je založena za kredit od 200.000 KM. Kredit je podignula firma CTK Carbide Tools iz Konjica, u kojoj su braća Nikšić suvlasnici.
Nikšić vozi tiguana od 50.000 KM, a kćerka Najra polo od 12.000 KM.
- Leverage
#60116 Re: SDP
Jest, jest, ako se dobro upneš možda ti neko i povjeruje 
- Leverage
#60117 Re: SDP
Čuj Polo od 12 hiljada
Jel izgreban, ima li sva dugmad na kontrolnoj tabli 
-
Škobo Habu
- Leverage
#60119 Re: SDP
Pa ti tvrdiš da ih samo dijeli stav o koaliciji sa SDA. To je tvoja laž na koju sam se osvrnuo.Škobo Habu wrote: ↑28/04/2020 11:10Naravno. Podrazumjeva se. Tako SDP mentalni sklop funkcioniše kada je u pitanju CIN. Kada je neko drugi u pitanju - onda je vjerodostojan.
Kada je mali Maršal u pitanju - sve je laž.
Moderni boljševici.
Ne sporim ovo oko imovine, osobito mi je simpatičan ovaj Polo
- drug_profi
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
Škobo Habu
- madner
#60123 Re: SDP
Naravno, za razliku od tebe nemam ovaj ljigavi modus operandi.malakh wrote: ↑28/04/2020 08:51 ti imas obraza nekome reci da je dzonas? podmeces procjenu elonomskog instituta za pravdanje sdpa, u kojem pise "bi trebali", a ne bi morali.
Ti dodjes sa zakljuckom i onda pokusavas po svaku cijenu ocuvati isti. I onda to izgleda ovako:
Dzonas: Primili su 30 ljudi.
Ja: Zamjenili su ljude koji su otisli u penziju.
Dzonas: Samo je 4 otislo u penziju, ovi sto su trebali mogu jos raditi.
Ovo znas da nije tacno, nego samo se nadas da ne mogu provjeriti kako ne bi ispao lazov.
Medjutim kao prvo KP zaposlenici nisu drzavni sluzbenici, kao drugo ovo su starosne penzije i nema nista od trebali bi. I bice i sljedecih godina jer je takva starosna struktura zaposlenih.
Dakle dzonas klasicni, zna da laze ali ide pa ako prodje prodje.
Ruzno za gledati, samo covjek bez principa moze tako nastupati.
Ja nista ne garantujem, samo ne branim pricu dokazanih reketasa i gledam cinjenice. Ista ekipa je jednom uvezla smece za istu cijenu, od kojeg gradjanani nisu imali nista. Zurnal inace cijenim, ali ovo im je veliki lapsus.
SBB.
-
Brezan2020
#60124 Re: SDP
Dakle, da su izbori danas stranke desnog centra bi pomele. SDP i NS u velikom padu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /200428150
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /200428150
- malakh
#60125 Re: SDP
poenta je što nije istina da su zamijenili ljude koji su otišli u penziju, a ti budi tu kada budu revizorski izvještaji, da vidimo tko je lagao, a tko ne.madner wrote: ↑28/04/2020 13:29Naravno, za razliku od tebe nemam ovaj ljigavi modus operandi.malakh wrote: ↑28/04/2020 08:51 ti imas obraza nekome reci da je dzonas? podmeces procjenu elonomskog instituta za pravdanje sdpa, u kojem pise "bi trebali", a ne bi morali.
Ti dodjes sa zakljuckom i onda pokusavas po svaku cijenu ocuvati isti. I onda to izgleda ovako:
Dzonas: Primili su 30 ljudi.
Ja: Zamjenili su ljude koji su otisli u penziju.
Dzonas: Samo je 4 otislo u penziju, ovi sto su trebali mogu jos raditi.
Ovo znas da nije tacno, nego samo se nadas da ne mogu provjeriti kako ne bi ispao lazov.
Medjutim kao prvo KP zaposlenici nisu drzavni sluzbenici, kao drugo ovo su starosne penzije i nema nista od trebali bi. I bice i sljedecih godina jer je takva starosna struktura zaposlenih.
Dakle dzonas klasicni, zna da laze ali ide pa ako prodje prodje.
Ruzno za gledati, samo covjek bez principa moze tako nastupati.
Ja nista ne garantujem, samo ne branim pricu dokazanih reketasa i gledam cinjenice. Ista ekipa je jednom uvezla smece za istu cijenu, od kojeg gradjanani nisu imali nista. Zurnal inace cijenim, ali ovo im je veliki lapsus.
SBB.
ja pričam ma bazi onoga što je dostupno, a dostupne su četiri odluke o otpremninu zbog odlaska u penziju. 4, ne 30. baš na toj zvaničnoj stranici.
samo budi tu i nemoj se izgubiti kao za vik, kada sam postavio inspekcijski nalaz o poštenom konkursi, za kojeg si ti tvrdio da je posten. i tada sam za tebe bio lazov, pa si se izgubio, nekim čudom. da ne kažem usutio.
kada smo kod grasa, upravu grasa su činili kadrovi sdpa i nipa, zapravo još su tu, ali još malo.
Last edited by malakh on 28/04/2020 18:59, edited 1 time in total.