Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
mirza_15

#5676 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

malakh wrote: 25/04/2020 23:20
malakh wrote: 24/04/2020 17:24 otkrivene i nove malverzacije naroda i pravde u viku. ovog puta u radu predsjednika nadzornog odbora, keme ademovića. naime, njemu je ministar mandić dostavio zaključak skupštine kantona sarajevo, a koji je vezan za moratorij na zapošljavanje, čime su se svi konkursi morali poništiti. to su npr. učinili u kjkp radu i kjkp toplanama.

u odgovoru na žalbu nekog od kandidata javnog konkursa, kemo ademović tvrdi da nije zaprimljen zaključak i to kako slijedi:

Image

Image

ovaj odgovor je sačinjen 16.03.2020. godine i potpisuje ga lično kemo ademović. cilj ademovica je bio da za sve okrivi srdjana mandica iz nase stranke, pod krinkom da mu mandic nije dostavio zakljucak na vrijeme.

ali inspekcijski nalaz inspektora rada govori drukčije i hvata ademovića u laži. naime, 06.03.2020. godine kjkp vik je zaprimio zaključak od strane mandića i uprava vika je morala postupiti po istom.

Image

Image

i onda meni netko govori kako je konkurs bio pošten i kako nije bilo sistemskog-stranačkog zapošljavanja/uhljebljivanja i to preko 70 stranačkih uhljeba u samo jednom javnom konkursu.
da se prisjetimo kako im je inspekcija uočila nedostatak diplome kod primljenih kandidata.

Image

Image

Image
i kako netko tko sebe predstavlja vjernikom, nakon ovih malverzacija i nakon ovakvih laži, može bilo koga drugog kritizirati za nešto? kada je isti in flagranti u laži, prevari i kriminalu.
...

kako nipovci izbjegavaju prokomentirati svoj šljam...
Sve datume (datum prigovora i datum prijema u radni odnos) si uredno zatamnio da se ne vide. Ali prca te malo činjenica da u predzadnjoj slici, u pasusu prije ovog što si podvukao piše da su odluku dobili 06.03.2020. NAKON što su donijeli odluku o zasnivanju radnog odnosa. I kako čovjek da kvalificira ovaj tvoj očiti pokušaj prevare?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5677 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

mirza_15 wrote: 26/04/2020 22:16
malakh wrote: 25/04/2020 23:20
malakh wrote: 24/04/2020 17:24 otkrivene i nove malverzacije naroda i pravde u viku. ovog puta u radu predsjednika nadzornog odbora, keme ademovića. naime, njemu je ministar mandić dostavio zaključak skupštine kantona sarajevo, a koji je vezan za moratorij na zapošljavanje, čime su se svi konkursi morali poništiti. to su npr. učinili u kjkp radu i kjkp toplanama.

u odgovoru na žalbu nekog od kandidata javnog konkursa, kemo ademović tvrdi da nije zaprimljen zaključak i to kako slijedi:

Image

Image

ovaj odgovor je sačinjen 16.03.2020. godine i potpisuje ga lično kemo ademović. cilj ademovica je bio da za sve okrivi srdjana mandica iz nase stranke, pod krinkom da mu mandic nije dostavio zakljucak na vrijeme.

ali inspekcijski nalaz inspektora rada govori drukčije i hvata ademovića u laži. naime, 06.03.2020. godine kjkp vik je zaprimio zaključak od strane mandića i uprava vika je morala postupiti po istom.

Image

Image

i onda meni netko govori kako je konkurs bio pošten i kako nije bilo sistemskog-stranačkog zapošljavanja/uhljebljivanja i to preko 70 stranačkih uhljeba u samo jednom javnom konkursu.

i kako netko tko sebe predstavlja vjernikom, nakon ovih malverzacija i nakon ovakvih laži, može bilo koga drugog kritizirati za nešto? kada je isti in flagranti u laži, prevari i kriminalu.
...

kako nipovci izbjegavaju prokomentirati svoj šljam...
Sve datume (datum prigovora i datum prijema u radni odnos) si uredno zatamnio da se ne vide. Ali prca te malo činjenica da u predzadnjoj slici, u pasusu prije ovog što si podvukao piše da su odluku dobili 06.03.2020. NAKON što su donijeli odluku o zasnivanju radnog odnosa. I kako čovjek da kvalificira ovaj tvoj očiti pokušaj prevare?
malo si se zbunio. hajde ponovno sve lijepo pogledaj.
mirza_15

#5678 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

malakh wrote: 25/04/2020 23:20 Image
Nisi dobro odradio zadaću. Iznad uokvirenog crvenom bojom jasno piše. A ti možeš riješiti sve dileme tako što ćeš odtamniti datume kada je bila odluka o prijemu zaposlenika i kada je prigovor podnesen. 16.03. se rješava pitanje žalbe na prigovor o prijemu u radni odnos za koji je odluka donesena prije 06.03.2020. i jasno je da tada nisu imali tu odluku koja je dostavljena kasnije. Vidio si to i ti pa si te datume zatamnio da bi natjerao vodu na svoj mlin.
kritikos

#5679 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kritikos »

Ovo prepucavanje sa kepecom je dobar pokazatelj koliko još nije sazrio i izbio ono mahalsko iz sebe. Koliko god je dobro ispekao zanat za kantonalni nivo, daleko je on još od federalnog da bi napravio politički iskorak. Kanton za šamaranje zelenih mu je još uvijek limit.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#5680 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

mirza_15 wrote: 26/04/2020 23:06
malakh wrote: 25/04/2020 23:20 Image
Nisi dobro odradio zadaću. Iznad uokvirenog crvenom bojom jasno piše. A ti možeš riješiti sve dileme tako što ćeš odtamniti datume kada je bila odluka o prijemu zaposlenika i kada je prigovor podnesen. 16.03. se rješava pitanje žalbe na prigovor o prijemu u radni odnos za koji je odluka donesena prije 06.03.2020. i jasno je da tada nisu imali tu odluku koja je dostavljena kasnije. Vidio si to i ti pa si te datume zatamnio da bi natjerao vodu na svoj mlin.
da u pravu si, 16.03. se rješava pitanje žalbe i zaključuje radni odnos. pravno gledano, radni odnos se nije mogao završiti do isteka žalbenog roka.

ovo što si ti izvukao je dio iz inspekcijskog nalaza kojim je konstatirano da su primili kandidate koji nisu dostavili diplomu kao dokaz stručne spreme. isti su trebali biti odstranjeni iz konkursne procedure, a oni su ih primili u radni odnos. muljanje oko toga i nema nikakve veze sa tim što ti pričaš.

oni su 06.03. od mandića dobili odluku o moratoriju na zapošljavanje i bili su dužni poništiti konkurs. oni to nisu učinili, već su 16.03. sklopili ugovore sa radnicima. u prilogu je sve to.

ovo:
otkrivene i nove malverzacije naroda i pravde u viku. ovog puta u radu predsjednika nadzornog odbora, keme ademovića. naime, njemu je ministar mandić dostavio zaključak skupštine kantona sarajevo, a koji je vezan za moratorij na zapošljavanje, čime su se svi konkursi morali poništiti. to su npr. učinili u kjkp radu i kjkp toplanama.

Image

Image

Image

Image
i ništa je ne navodim mlin na svoju vodu, ja sam samo objavio nove muljaže u viku i podsjednik na prošle muljaže koje su ustanovljene inspekcijskim nalazom.

nisi ti to dobro pročitao ili se praviš da nisi shvatio o čemu se radi.
RunnerX

#5681 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Je li realno da lik pola godine citira svoj jedan te isti post.
addy_sa

#5682 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by addy_sa »

RunnerX wrote: 27/04/2020 11:46 Je li realno da lik pola godine citira svoj jedan te isti post.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Roccohljup

#5683 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

RunnerX wrote: 27/04/2020 11:46 Je li realno da lik pola godine citira svoj jedan te isti post.
jedna od rijetkih poslovica na latinskom koju sam upamtio iz gimnazijskih dana je repetitio est mater studiorum :D

Dok kod nasKE više pije ona hiljadu puta ponovljena laž..... :D :D :D
malakh

#5684 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

sada je problem i odgovoriti na post? ne odgovara ti pisanje, lijepo demantiraš, a ne da ovo pišeš, jer ovako kršiš pravila foruma.

zato sukladno nazivu nicka... u skokovima.
Banksy

#5685 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

:lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5686 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

On je jednom cuo "sto puta ponovljena laz postaje istins"
Kaze da mu za ovo u vezi konakovica fali jos 47 ponavljanja i ide na sud onda :D
Bosanski_kralj

#5687 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

malakh wrote: 27/04/2020 11:41 oni su 06.03. od mandića dobili odluku o moratoriju na zapošljavanje i bili su dužni poništiti konkurs. oni to nisu učinili, već su 16.03. sklopili ugovore sa radnicima. u prilogu je sve to.
Konkursi se inače (na ovaj način: odlukom Vlade) mogu poništavati samo u fazi do kada je konkurs otvoren. Dakle, kada je vrijeme za prijavu na konkurs prošlo, kada su sve prijave uredno zaprimljenje konkurs se više ne može poništiti. Svaki kandidat koji je predao urednju prijavu imao bi pravo na žalbu, a onda i tužbu.
JThomas

#5688 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

počeću i ja misliti da je zlatko miletić...
Roccohljup

#5689 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

JThomas wrote: 27/04/2020 14:46 počeću i ja misliti da je zlatko miletić...
Ma ne izgleda mi da je Zlaćani ovoliko naporan :D Mada ne znam čovjeka lično....
JThomas

#5690 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

ne znam ni ja.
malakh

#5691 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote: 27/04/2020 13:24
malakh wrote: 27/04/2020 11:41 oni su 06.03. od mandića dobili odluku o moratoriju na zapošljavanje i bili su dužni poništiti konkurs. oni to nisu učinili, već su 16.03. sklopili ugovore sa radnicima. u prilogu je sve to.
Konkursi se inače (na ovaj način: odlukom Vlade) mogu poništavati samo u fazi do kada je konkurs otvoren. Dakle, kada je vrijeme za prijavu na konkurs prošlo, kada su sve prijave uredno zaprimljenje konkurs se više ne može poništiti. Svaki kandidat koji je predao urednju prijavu imao bi pravo na žalbu, a onda i tužbu.
samo mi nije jasno zašto su npr kjkp rad ili kjkp toplane poništili konkurse, a u viku to nije učinjeno?

meni je jasno što se ovdje učinilo, ali mi nije jasno kada netko to opravdava, samo zato što to nije sda učinila. to je već opsesija.

a konkurs se zvanično zatvara danom potpisivanja ugovora sa izabranim kadidatima. prikupljanje dokumentacije, pismeni i usmeni ispit, žalbeni rok (doduše neki u poslovniku komisije za prijem radnika stave da se može primiti radnik prije žalbenog roka, a neki da se to učini poslije žalbenog roka), su sastavni dio konkursne procedure. shodno navedenom, primitkom odluke o moratoriju na zapošljavanja, pomenuti konkurs u viku je morao biti poništen.

p.s. konkurs nije trebao biti poništen odlukom vlade, već odlukom skupštine, jer je ista odlukom zabranila zapošljavanja do daljnjeg. resorna ministarstva, odnosno u ovom slučaju bivši ministar mandić, je odluku morao proslijediti viku, što je i učinjeno i to na vrijeme, a kemo ademović 16.03. tvrdi da vik tu odluku nije dobio, a inspektor koji je naknadno kontrolirao postupak, je utvrdio da je vik odluku primio 06.03.. za to postoje pisani tragovi, ja ih objavio, samo se treba pogledati malo detaljnije.
malakh

#5692 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

JThomas wrote: 27/04/2020 14:46 počeću i ja misliti da je zlatko miletić...
fikret muslimović, pardon, enver mujezinović. ne ne, bakir alispahić. ma kakvi oni, zlatko miletić :lol: :lol:
JThomas

#5693 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

pa milje je sigurno taj. šta ti odgovara znaš šta car večera, a šta ti ne odgovara "saznaješ sa foruma".
Banksy

#5694 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Policijski, gradsko-brdski.
dječak sa šibicama

#5695 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dječak sa šibicama »

ne znam jel vec okacen... mlada nada Naroda i pravde :bih:
Banksy

#5696 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Bosanski_kralj

#5697 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

malakh wrote: 27/04/2020 16:14
samo mi nije jasno zašto su npr kjkp rad ili kjkp toplane poništili konkurse, a u viku to nije učinjeno?

meni je jasno što se ovdje učinilo, ali mi nije jasno kada netko to opravdava, samo zato što to nije sda učinila. to je već opsesija.

a konkurs se zvanično zatvara danom potpisivanja ugovora sa izabranim kadidatima. prikupljanje dokumentacije, pismeni i usmeni ispit, žalbeni rok (doduše neki u poslovniku komisije za prijem radnika stave da se može primiti radnik prije žalbenog roka, a neki da se to učini poslije žalbenog roka), su sastavni dio konkursne procedure. shodno navedenom, primitkom odluke o moratoriju na zapošljavanja, pomenuti konkurs u viku je morao biti poništen.

p.s. konkurs nije trebao biti poništen odlukom vlade, već odlukom skupštine, jer je ista odlukom zabranila zapošljavanja do daljnjeg. resorna ministarstva, odnosno u ovom slučaju bivši ministar mandić, je odluku morao proslijediti viku, što je i učinjeno i to na vrijeme, a kemo ademović 16.03. tvrdi da vik tu odluku nije dobio, a inspektor koji je naknadno kontrolirao postupak, je utvrdio da je vik odluku primio 06.03.. za to postoje pisani tragovi, ja ih objavio, samo se treba pogledati malo detaljnije.
Kod nas u USK se konkurs ne može poništiti nakon što protekne rok za predaju prijava. Isto ovakvo rješnje je i kod konkursa u državnoj službi i kod konkursa u javnim ustanovama, preduzećima...

U KS je drugačije rješenje i evo šta kaže člane 15. Uredbe o prijemu u radni odnos... KS
(Poništenje javnog oglasa)
(1) Nakon oglašavanja, javni oglas se ne može poništiti.
(2) Izuzetno od stava (1) ovog člana, javni oglas se može poništiti u slijedećim slučajevima:
a)ako dođe do promjene odgovorne osobe u poslodavcu koji je raspisao javni oglas, u roku od 30 dana od dana promjene;
b)u slučaju statusne promjene poslodavca (spajanje, pripajanje, podjele, promjene oblika, u slučaju promjene vlasništva nad kapitalom poslodavca i dr.), u roku od 30 dana od dana promjene;
c)ako poslodavac ocijeni opravdanim uočene nepravilnosti supervizora, u roku od 15 dana od dana prijema obavijesti supervizora;
d)ako dođe do promjene sistematizacije radnih mjesta, u roku od 15 dana od dana promjene
pinkman

#5698 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

Banksy wrote: 27/04/2020 17:25 https://www.klix.ba/vijesti/bih/poljopr ... /200427095

Da vidimo šta će NiP s ovim...
Evo na FB stranici Raja sa biroa objavljena slika Ugovora o zakupu nekog objekta na Bjelasnici. Ugovor potpisao SDP kadar, a zakupac je suprug Danijele Krstic.

Kazu da je taj objekat na Bjelasnici najatraktivniji i da u vrijeme sezone pravi pazar preko 10.000,00 KM dnevno. Objekat se izdaje za 34.800,00 KM godisnje.

Zna li neko vise da li je objekat najaktraktivniji i o cemu se radi ovdje :D
Last edited by pinkman on 27/04/2020 18:56, edited 1 time in total.
Banksy

#5699 Re: Narod i Pravda (Konakđovic)

Post by Banksy »

Faktor je nešto danas pisao o Bjelašnici, ne pratim, ni njih ni tu "raju".

Maline su danas glavna vijest.
A_A_AKCIJA

#5700 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Nema me cijelu epidemiju korona, a malakh isto vrti :-D
Post Reply