Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Kikibombona

#5626 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

putokaz1 wrote: 25/04/2020 17:35Isto je to radio Radončić nekad ,''Vreće zlata'',''Bakir Kriminalac'' ponavljao i uzimao po 5 Zastupnika u BH parlamentu i vraćao SDA-u
Sve se ponavlja al pod drugim imenom
Jednom slugarstvo SDA sekti mora zavrsiti. Nista ne traje vjecno.

...

Mozda je Konakovic taj a mozda nije. Na desnom spektru trenutno nema bolje opcije od Konakovica. Ili, bolje reci, nema druge opcije.
Banksy

#5627 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

RunnerX wrote: 25/04/2020 13:06

Imaš priliku da napraviš ključni zaokret stranke, imaš Konakovića i Efendića koji su čisti, Bošnjački orjentisani, i mogu to iznijeti,
Koji Efendić?
RunnerX

#5628 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Banksy wrote: 25/04/2020 18:02
RunnerX wrote: 25/04/2020 13:06

Imaš priliku da napraviš ključni zaokret stranke, imaš Konakovića i Efendića koji su čisti, Bošnjački orjentisani, i mogu to iznijeti,
Koji Efendić?
Semir.
Banksy

#5629 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

On čist?
RunnerX

#5630 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

putokaz1 wrote: 25/04/2020 17:35Isto je to radio Radončić nekad ,''Vreće zlata'',''Bakir Kriminalac'' ponavljao i uzimao po 5 Zastupnika u BH parlamentu i vraćao SDA-u
Sve se ponavlja al pod drugim imenom
Kad smo preživjeli tvog Lagumdžiju, sve ćemo preživjeti.
RunnerX

#5631 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Banksy wrote: 25/04/2020 18:38On čist?
Da. Neko ko nije čist ne objavljuje kompromitirajuće snimke partijskih kolega iz vrha stranke.
putokaz1

#5632 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Na desnom spektru u Kantonu Sarajevu nema ništa Bolje-
Ispravka na Desnom spektru nema NIŠTA DOBRO
Vi u KS vjerujete Kifli ko mi nekad Deliću u Lukavcu,bacate ga u visine,ko nekad(a možda i sad) mnogi Komšiću
Ja liderima ne vjerujem-Lideru SDP nevjerujem NIKAKO
Ali ako glasam za SDP to je zbog ideje koju ,bar formalno,provode SDP i NS
Budite oprezni ako budete glasali za
Eseda Kitića Živinice
Agana Burića Bužim
Amela Mekića Sarajevo
Miladina Almedina
Da li se tim Preletačevićima može vjerovat koji su na listi NIP
Previše idealizujete ANTISDA priču bivšeg SDA kadra,ako ispratimo sve oni koji su UDARALI po SDA,baš svi dosad su otišli s SDA
Komšić,Radončić,Silajdžić.Delić,Šuhret,Pecikoza,Ivo Komšić i Miro Lazović,Sejfudin Tokić,Zlatko Lagumdžija,Žarko Vujović,Mirnes Ajanović i dr
Ja konakoviću mnogo ne vjerujem zbog iskustva,po meni Iskusnom Forumašu,koji više griješi(LUPA) nego što pogađa on ima CILJ da postane Načelnik Centra i to vječiti
RunnerX

#5633 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Ako sam dobro shvatio, glasaš za stranku čijem lideru nikako ne vjeruješ?
Kikibombona

#5634 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

putokaz1 wrote: 25/04/2020 19:12Na desnom spektru u Kantonu Sarajevu nema ništa Bolje-
Ispravka na Desnom spektru nema NIŠTA DOBRO
Prihvatam ispravku!

Medjutim, bez desnice nemoguce je formirati vecinu na bilo kojem nivou. Vecina gradjana BiH su desno orjentisani, nacionalizam pomjesan sa vjerom.

Ja svakako necu glasati za desnicu, samim tim ni za Konakovica, ali je on u svakom slucaju manje zlo od SDA.
Styling

#5635 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

RunnerX wrote: 25/04/2020 19:01
Da. Neko ko nije čist ne objavljuje kompromitirajuće snimke partijskih kolega iz vrha stranke.
Hint: saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom kao sredstvo ucjene od strane vrha stranke.
putokaz1

#5636 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Da,
Nema većine bez Desnice
Ljevica je unutar sebe puna Desnice,mnogi su iz Lijevih stranaka zbog fotelje presli u SDA
Prvo moramo mijenjat Ljevicu,npr novo rukovodstvo SDP-a izabrat,i da NS postane stranak i periferije pa onda kritikovat one koji Prvo BUDU SDA,pa izađu i psuju po istoj,da bi joj se vratili na kraju
Mnogi će glasat za NIP u KS,možda koji i Načelnik bude iz NIP
Treba priznati da Kifla ima SPIKU,ima sposobnost privlačenja potencijalnih glasača SDP i NS,uglavnom bivših glasača DF SBB BPS i sl
drug_profi

#5637 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ne, vec je samo hapo po zakonu. Tenderi, Lokom itd.
Tesko mu mozes naci inkriminaciju jer je pametno radio, a mentor mu je jedan od najboljih.
RunnerX

#5638 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Styling wrote: 25/04/2020 20:25
Hint: saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom kao sredstvo ucjene od strane vrha stranke.
Znao sam da će neko to napisati. Zašto bi onda objavio taj snimak ako ga imaju u šaci?
high_volume

#5639 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

U nas su ljudi ili totalne neznalice, ili su u vlastitoj krizi morala spremni na sve vrste kompromisa, samo da bi ostvarili svoj interes :(
Škobo Habu

#5640 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Konaković je detektovao ono što se svakodnevno može pročitati ovdje ili u komentarima po portalima.

Jednostavno kazano - prati puls javnosti.
drug_profi

#5641 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Otprilike dvije godine kako je kod mene presao put od najomrazenijeg politicara do najvece nade.
Razlikujemo se u mnogo toga, od Busuladzica, gejeva, cuka... ali se i slazemo u dosta bitnih stvari. On je pragmatican, lucidan, konkretan, elokventan, direktan.
Nema zime za njega. Nadam se da nikad necemo biti na suprotnim stranama.
Škobo Habu

#5642 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

Više vas dvojica imate zajedničkog nego li suprotno od toga.

On misli da su "zlatne godine" SDA bila sa Alijom, ti nikako da se razdvojiš antifašizam od totalitarizma.
drug_profi

#5643 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Škobo Habu wrote: 25/04/2020 23:05 Više vas dvojica imate zajedničkog nego li suprotno od toga.

On misli da su "zlatne godine" SDA bila sa Alijom, ti nikako da se razdvojiš antifašizam od totalitarizma.
Konkretno totalitarizam je SFRJ, Titovi partizani...?
Ne slažem se. Totalitarizam je sada. Mozes kao reci sta hoces, ali neces jesti, lijeciti se, stanovati, raditi....
Kod Marsala nisi mogao reci sta hoces, ali si imao sve ostalo. Sad jedino imas vise para nominalno, ali je upitno koliko je to zaista realno radi inflacije.
drug_profi

#5644 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Totalitarizam ili svevlast je politički sustav u kojem je vlast pod kontrolom jedne političke organizacije ili stranke koja ne prepoznaje granice svojih ovlasti.
Totalitarizam je do krajnosti dovedeni oblik apsolutističke vladavine; koji je moguć u industrijaliziranoj zemlji i uz jednu masovnu političku organizaciju čiji pripadnici predano podupiru režim.
Totalitarne države su redovito organizirane kao diktature; nekada je na čelu jedan diktator, a nekada oligarhija.
Totalitarne države su organizirane kao policijske države i često sadrže elemente sustavnog državnog zločina i, ili represije nad svim protivnicima režima.
Totalitarni režimi dolaze na vlast revolucijama, putem državnih ili vojnih udara, nakon vojnih intervencija ili na višestranačkim demokratskim izborima.
Totalitarna vlast označava suzbijanje, ograničavanje slobode govora i slobode tiska. Vlast u totalitarnim državama kontrolira gospodarstvo, slobodu govora, a po potrebi koristi i teror, primjerice pomoću svoje policije, tajne policije te poluvojnih organizacija.
Dok čitaš ovo nisi siguran o kojoj se državi govori, zar ne? SFRJ ili dejtonskoj BiH.
Ja samo mogu reci da sam u SFRJ imao osjecaj da drzava brine o meni, na granici nisam bio ponizavan, na svakom se koraku osjecao sistem...
Dajte mi tog totalitarizma jos molim vas.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5645 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

malakh wrote: 24/04/2020 17:24 otkrivene i nove malverzacije naroda i pravde u viku. ovog puta u radu predsjednika nadzornog odbora, keme ademovića. naime, njemu je ministar mandić dostavio zaključak skupštine kantona sarajevo, a koji je vezan za moratorij na zapošljavanje, čime su se svi konkursi morali poništiti. to su npr. učinili u kjkp radu i kjkp toplanama.

u odgovoru na žalbu nekog od kandidata javnog konkursa, kemo ademović tvrdi da nije zaprimljen zaključak i to kako slijedi:

Image

Image

ovaj odgovor je sačinjen 16.03.2020. godine i potpisuje ga lično kemo ademović. cilj ademovica je bio da za sve okrivi srdjana mandica iz nase stranke, pod krinkom da mu mandic nije dostavio zakljucak na vrijeme.

ali inspekcijski nalaz inspektora rada govori drukčije i hvata ademovića u laži. naime, 06.03.2020. godine kjkp vik je zaprimio zaključak od strane mandića i uprava vika je morala postupiti po istom.

Image

Image

i onda meni netko govori kako je konkurs bio pošten i kako nije bilo sistemskog-stranačkog zapošljavanja/uhljebljivanja i to preko 70 stranačkih uhljeba u samo jednom javnom konkursu.
da se prisjetimo kako im je inspekcija uočila nedostatak diplome kod primljenih kandidata.

Image

Image

Image
i kako netko tko sebe predstavlja vjernikom, nakon ovih malverzacija i nakon ovakvih laži, može bilo koga drugog kritizirati za nešto? kada je isti in flagranti u laži, prevari i kriminalu.
...

kako nipovci izbjegavaju prokomentirati svoj šljam...
Last edited by malakh on 25/04/2020 23:53, edited 1 time in total.
RunnerX

#5646 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Ovaj sam sebe citira. :skoljka:
Škobo Habu

#5647 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 25/04/2020 23:14
Konkretno totalitarizam je SFRJ, Titovi partizani...?
Ne slažem se. Totalitarizam je sada. Mozes kao reci sta hoces, ali neces jesti, lijeciti se, stanovati, raditi....
Kod Marsala nisi mogao reci sta hoces, ali si imao sve ostalo. Sad jedino imas vise para nominalno, ali je upitno koliko je to zaista realno radi inflacije.
Svaki jednopartijski sistem je totalitarizam.

Partizani su bili antifašisti.

Ali da se ne bih bavio tipičnim SDP-ovskim političkim primordijalnostima, dopustiću Koči da pljune vama okoštalim titoistima u oči.
Vi ste teret ovoj zemlji i njenom napretku podjednako kao i okoštali izetbegovićevski balinluk.
Video sam da Titu, kad je počeo da stari, više nisu bili potrebni ljudi poput mene. Bili su mu potrebni poslušni. Kad je ostario, okružio se poltronima. Naravno da je ostao sam. Ja mu se nisam udvarao, nisam mu kadio. Zato me je i uvažavao, jer sam bio vredan po sebi, a ne po izlivima poltronstva. Pošto sam video kuda stvari idu, dao sam ostavku na sve funkcije, a posle nekoliko godina prestao sam biti član Partije. Moja generacija je predugo bila na vlasti, sa masom grešaka i promašaja, koji su uglavnom bili uslovljeni ideološkim opredelenjem. Bilo bi bolje da je i Tito ranije otišao sa političke scene. To bi bilo bolje i za njega i za Jugoslaviju.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/inter ... og/8cgwmrh
dumpa

#5648 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dumpa »

nema većeg šljama na političkoj sceni od sdp-a, nip-a i ns-a.

sdp je propala partija koja je prvo jahala stazama komunizma, a potom bankrotirala i postala ruglo kojim su ostali vladati isprdak damir mašić i njemu slični. osnovno višedecenijsko zanimanje im je pisanje proserivačkih objava po facebooku i portalima.

nip je stranka koju je stvorio lik sumnjivog psihičkog zdravlja kako bi se svetio svojoj bivšoj stranci sda od koje je hajrovao sve u životu od "obrazovanja" do nepokretne imovine i "karijere". njemu staviti brnjicu bilo bi sevap u cilju zaštite zdravlja građana i higijene javnog prostora.

ns je stranka koju su osnovali pismeni ljudi, značajna imena, ali su onda odatle svi otjerani da bi se raskomotili skorojevići koji ništa u životu nisu postigli i sad im je jedino zanimanje politika visokog nivoa šupljoće. to su razni kojovići, ćudići, handžići i druge propalice zbunjenih faca.

kome se sad digne kosa na glavi od ovoga što sam napisao jer je tako emotivan prema političkom šljamu, očigledno mu se nešto drugo ne diže.
Nike af1 white

#5649 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nike af1 white »

dumpa wrote: 25/04/2020 23:39 nema većeg šljama na političkoj sceni od sdp-a, nip-a i ns-a.

sdp je propala partija koja je prvo jahala stazama komunizma, a potom bankrotirala i postala ruglo kojim su ostali vladati isprdak damir mašić i njemu slični. osnovno višedecenijsko zanimanje im je pisanje proserivačkih objava po facebooku i portalima.

nip je stranka koju je stvorio lik sumnjivog psihičkog zdravlja kako bi se svetio svojoj bivšoj stranci sda od koje je hajrovao sve u životu od "obrazovanja" do nepokretne imovine i "karijere". njemu staviti brnjicu bilo bi sevap u cilju zaštite zdravlja građana i higijene javnog prostora.

ns je stranka koju su osnovali pismeni ljudi, značajna imena, ali su onda odatle svi otjerani da bi se raskomotili skorojevići koji ništa u životu nisu postigli i sad im je jedino zanimanje politika visokog nivoa šupljoće. to su razni kojovići, ćudići, handžići i druge propalice zbunjenih faca.

kome se sad digne kosa na glavi od ovoga što sam napisao jer je tako emotivan prema političkom šljamu, očigledno mu se nešto drugo ne diže.
I sta ima jos i slobodno vrijeme kod kratkonog crnogorskog midgeta il minderakog efendije il malo viski malo coca cola patriote odakle vise izlazite mora da je prozivodnja sendvica otisla u trecu smjenu
dumpa

#5650 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dumpa »

navija se za stranke, šutaju emocije na političke morone - znači, brate, impotencija. :lol:
Post Reply