Jednom slugarstvo SDA sekti mora zavrsiti. Nista ne traje vjecno.
...
Mozda je Konakovic taj a mozda nije. Na desnom spektru trenutno nema bolje opcije od Konakovica. Ili, bolje reci, nema druge opcije.
Jednom slugarstvo SDA sekti mora zavrsiti. Nista ne traje vjecno.
Prihvatam ispravku!
Ne, vec je samo hapo po zakonu. Tenderi, Lokom itd.
Znao sam da će neko to napisati. Zašto bi onda objavio taj snimak ako ga imaju u šaci?
U nas su ljudi ili totalne neznalice, ili su u vlastitoj krizi morala spremni na sve vrste kompromisa, samo da bi ostvarili svoj interes
Konkretno totalitarizam je SFRJ, Titovi partizani...?Škobo Habu wrote: ↑25/04/2020 23:05 Više vas dvojica imate zajedničkog nego li suprotno od toga.
On misli da su "zlatne godine" SDA bila sa Alijom, ti nikako da se razdvojiš antifašizam od totalitarizma.
Dok čitaš ovo nisi siguran o kojoj se državi govori, zar ne? SFRJ ili dejtonskoj BiH.Totalitarizam ili svevlast je politički sustav u kojem je vlast pod kontrolom jedne političke organizacije ili stranke koja ne prepoznaje granice svojih ovlasti.
Totalitarizam je do krajnosti dovedeni oblik apsolutističke vladavine; koji je moguć u industrijaliziranoj zemlji i uz jednu masovnu političku organizaciju čiji pripadnici predano podupiru režim.
Totalitarne države su redovito organizirane kao diktature; nekada je na čelu jedan diktator, a nekada oligarhija.
Totalitarne države su organizirane kao policijske države i često sadrže elemente sustavnog državnog zločina i, ili represije nad svim protivnicima režima.
Totalitarni režimi dolaze na vlast revolucijama, putem državnih ili vojnih udara, nakon vojnih intervencija ili na višestranačkim demokratskim izborima.
Totalitarna vlast označava suzbijanje, ograničavanje slobode govora i slobode tiska. Vlast u totalitarnim državama kontrolira gospodarstvo, slobodu govora, a po potrebi koristi i teror, primjerice pomoću svoje policije, tajne policije te poluvojnih organizacija.
...malakh wrote: ↑24/04/2020 17:24 otkrivene i nove malverzacije naroda i pravde u viku. ovog puta u radu predsjednika nadzornog odbora, keme ademovića. naime, njemu je ministar mandić dostavio zaključak skupštine kantona sarajevo, a koji je vezan za moratorij na zapošljavanje, čime su se svi konkursi morali poništiti. to su npr. učinili u kjkp radu i kjkp toplanama.
u odgovoru na žalbu nekog od kandidata javnog konkursa, kemo ademović tvrdi da nije zaprimljen zaključak i to kako slijedi:
ovaj odgovor je sačinjen 16.03.2020. godine i potpisuje ga lično kemo ademović. cilj ademovica je bio da za sve okrivi srdjana mandica iz nase stranke, pod krinkom da mu mandic nije dostavio zakljucak na vrijeme.
ali inspekcijski nalaz inspektora rada govori drukčije i hvata ademovića u laži. naime, 06.03.2020. godine kjkp vik je zaprimio zaključak od strane mandića i uprava vika je morala postupiti po istom.
i onda meni netko govori kako je konkurs bio pošten i kako nije bilo sistemskog-stranačkog zapošljavanja/uhljebljivanja i to preko 70 stranačkih uhljeba u samo jednom javnom konkursu.
i kako netko tko sebe predstavlja vjernikom, nakon ovih malverzacija i nakon ovakvih laži, može bilo koga drugog kritizirati za nešto? kada je isti in flagranti u laži, prevari i kriminalu.da se prisjetimo kako im je inspekcija uočila nedostatak diplome kod primljenih kandidata.
Svaki jednopartijski sistem je totalitarizam.drug_profi wrote: ↑25/04/2020 23:14
Konkretno totalitarizam je SFRJ, Titovi partizani...?
Ne slažem se. Totalitarizam je sada. Mozes kao reci sta hoces, ali neces jesti, lijeciti se, stanovati, raditi....
Kod Marsala nisi mogao reci sta hoces, ali si imao sve ostalo. Sad jedino imas vise para nominalno, ali je upitno koliko je to zaista realno radi inflacije.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/inter ... og/8cgwmrhVideo sam da Titu, kad je počeo da stari, više nisu bili potrebni ljudi poput mene. Bili su mu potrebni poslušni. Kad je ostario, okružio se poltronima. Naravno da je ostao sam. Ja mu se nisam udvarao, nisam mu kadio. Zato me je i uvažavao, jer sam bio vredan po sebi, a ne po izlivima poltronstva. Pošto sam video kuda stvari idu, dao sam ostavku na sve funkcije, a posle nekoliko godina prestao sam biti član Partije. Moja generacija je predugo bila na vlasti, sa masom grešaka i promašaja, koji su uglavnom bili uslovljeni ideološkim opredelenjem. Bilo bi bolje da je i Tito ranije otišao sa političke scene. To bi bilo bolje i za njega i za Jugoslaviju.
I sta ima jos i slobodno vrijeme kod kratkonog crnogorskog midgeta il minderakog efendije il malo viski malo coca cola patriote odakle vise izlazite mora da je prozivodnja sendvica otisla u trecu smjenudumpa wrote: ↑25/04/2020 23:39 nema većeg šljama na političkoj sceni od sdp-a, nip-a i ns-a.
sdp je propala partija koja je prvo jahala stazama komunizma, a potom bankrotirala i postala ruglo kojim su ostali vladati isprdak damir mašić i njemu slični. osnovno višedecenijsko zanimanje im je pisanje proserivačkih objava po facebooku i portalima.
nip je stranka koju je stvorio lik sumnjivog psihičkog zdravlja kako bi se svetio svojoj bivšoj stranci sda od koje je hajrovao sve u životu od "obrazovanja" do nepokretne imovine i "karijere". njemu staviti brnjicu bilo bi sevap u cilju zaštite zdravlja građana i higijene javnog prostora.
ns je stranka koju su osnovali pismeni ljudi, značajna imena, ali su onda odatle svi otjerani da bi se raskomotili skorojevići koji ništa u životu nisu postigli i sad im je jedino zanimanje politika visokog nivoa šupljoće. to su razni kojovići, ćudići, handžići i druge propalice zbunjenih faca.
kome se sad digne kosa na glavi od ovoga što sam napisao jer je tako emotivan prema političkom šljamu, očigledno mu se nešto drugo ne diže.