SDP

Brezan2020

#60051 Re: SDP

Post by Brezan2020 »

Dosadan si botino i ti i SDA
Naravno da sam dosadan jer postavljam par konkretnih ali jako neugodnih pitanja.
JThomas

#60052 Re: SDP

Post by JThomas »

i četiri uzvičnika ni manje ni više...

k'o onaj kad je pitao gdje je forto na kovačima, pa kad su postavili rekao ne važi za dan nezavisnosti, pitao sam za dan državnosti...
refffko

#60053 Re: SDP

Post by refffko »

Ne stavljam ja, nego to upravo SDA pokusava da uradi, odnosno radi citavo vrijeme. Mani me se price o ratu, koji je zavrsio prije 25 godina. Meni je veci problem sto SDA sa svojim partnerima, svjesno je podijelila drzavu na 3 tora. Halalili su RS i Bisnjake tamo. Svoj narod su unistili i pokrali, a cine to i danas, evo ti danas prica o nabavci respuratora. Moj otac je poginuo braneci BiH, ja od drzave nista nisam dobio. To sto neko ode i ceremonijalno se slika, znas koliko mi to znaci? Poseerem im se ja na to slikanje i cestitanje, onih koji rata vidjeli nisu, od rata su im ostali samo kriminal i ustedjevina.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#60054 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

Brezan2020 wrote: 27/04/2020 16:24
A ne rece ti nama, kad su se vojnici armije bih zvanicno odrekli armije bih?

Ignorisanjem datuma vezanih za Armiju BiH i ključne bitke koje je ta armija vodila. Govorim o SDP vrhuški i njihovom licemjerju i lažnom antifašizmu. Preči im je Vojin Mijatović nego bilo šta drugo.
Kad je u pitanju prica o nekadasnjoj armiji bih, bitnije mi je gdje je ko bio u istoj od 92-95 nego gdje je sad. Neki su bili na liniji, a neki u trezoru, neki se borili na zuri a neki u minhenu. To sto je neko iz trezora izasao do spomenikadse prosetao u miru koji su mu btw obezbijedili pvi sa linije, apsolutno mi je nebitno.
izvrsni direktor

#60055 Re: SDP

Brezan2020 wrote: 27/04/2020 16:59

Dosadan si botino i ti i SDA
Naravno da sam dosadan jer postavljam par konkretnih ali jako neugodnih pitanja.
Imam i ja jedno konretno a boga mi i neugodno pitanje za tebe. Smeta li ti ovo:
"Općepoznato je da je potpisan ugovor o famoznoj kućici na Baščaršiji na 250.000 KM, a sudski vještak je ocijenio da je vrijednost one kućice 19.900 KM"
Brezan2020

#60056 Re: SDP

Post by Brezan2020 »

refffko wrote: 27/04/2020 17:03 Ne stavljam ja, nego to upravo SDA pokusava da uradi, odnosno radi citavo vrijeme. Mani me se price o ratu, koji je zavrsio prije 25 godina. Meni je veci problem sto SDA sa svojim partnerima, svjesno je podijelila drzavu na 3 tora. Halalili su RS i Bisnjake tamo. Svoj narod su unistili i pokrali, a cine to i danas, evo ti danas prica o nabavci respuratora. Moj otac je poginuo braneci BiH, ja od drzave nista nisam dobio. To sto neko ode i ceremonijalno se slika, znas koliko mi to znaci? Poseerem im se ja na to slikanje i cestitanje, onih koji rata vidjeli nisu, od rata su im ostali samo kriminal i ustedjevina.
Opet fulaš metu.

Pa i SDP maksimalno privatizuje sve što ima veze sa Jugoslavijom i NOB-om, pa je li to znači da SDA ima pravo da se odrekne datuma vezanih za NOB?

To što su se SDP i NS odrekli Armije BiH ima veliku simboličku težinu. Zadovoljili su Vojina Mijatovića ali to je sve što su postigli.

I ne, nikada neće biti ok izjednačavati fašizam sa antifašizmom kao što to rade SDP i omiljeni im član Vojin!
putokaz1

#60057 Re: SDP

Post by putokaz1 »

I da Vojina isključe ti bi glasao za SDA
izvrsni direktor

#60058 Re: SDP

Brezan2020 wrote: 27/04/2020 16:37

ne znam ja. nisam ja ni spominjao da je sda privatizovala neki datum, nego ti. zato te i pitam.
Dakle, šta sprečava SDP i NS da čestitaju dan Armije BiH i obiđu Kovače?
A znas li ti sta sprecava sda da se prestanu baviti ovim:
Image

Imas li komentar? Ili ti je ovo nebitno?
refffko

#60059 Re: SDP

Post by refffko »

Brezan2020 wrote: 27/04/2020 17:07
refffko wrote: 27/04/2020 17:03 Ne stavljam ja, nego to upravo SDA pokusava da uradi, odnosno radi citavo vrijeme. Mani me se price o ratu, koji je zavrsio prije 25 godina. Meni je veci problem sto SDA sa svojim partnerima, svjesno je podijelila drzavu na 3 tora. Halalili su RS i Bisnjake tamo. Svoj narod su unistili i pokrali, a cine to i danas, evo ti danas prica o nabavci respuratora. Moj otac je poginuo braneci BiH, ja od drzave nista nisam dobio. To sto neko ode i ceremonijalno se slika, znas koliko mi to znaci? Poseerem im se ja na to slikanje i cestitanje, onih koji rata vidjeli nisu, od rata su im ostali samo kriminal i ustedjevina.
Opet fulaš metu.

Pa i SDP maksimalno privatizuje sve što ima veze sa Jugoslavijom i NOB-om, pa je li to znači da SDA ima pravo da se odrekne datuma vezanih za NOB?

To što su se SDP i NS odrekli Armije BiH ima veliku simboličku težinu. Zadovoljili su Vojina Mijatovića ali to je sve što su postigli.

I ne, nikada neće biti ok izjednačavati fašizam sa antifašizmom kao što to rade SDP i omiljeni im član Vojin!
Nabavka respiratora?

O ostavstinama Armije BiH, mislim da sam puno komeptentniji od tebe, kao dijete poginulog borca. To sto ces cestitati nesto, a unistavati drzavu i narod, sve zarad licne koristi, znas koliko mi to znaci? Tu pricu mozete prosipati neobrazovanim i ruralcima. Drazi mi je jedan Vojin, nego onaj papak iz Srebrenice, koji na tudjoj nesreci pokusava zaraditi. A on ce sutra biti prvi koji ce se pojaviti na tim obljetnicama. Licemjerstvo.
izvrsni direktor

#60060 Re: SDP

@Brezan2020
Obilježena godišnjica masakra na Markalama
Prije 24 godine, s agresorskih položaja iz pravca Trebevića ispaljena je minobacačka granata kalibra 120 mm, koja je pala na sjeverni ulaz u Gradsku tržnicu i tom prilikom ubila 43 naših sugrađana,dok je njih 84 teže i lakše ranila.
Porodice, prijatelji, komšije te brojne delegacije, među kojima i Kantona Sarajevo koju su predstavljali dopredsjedavajući Skupštine KS Vibor Handžić, ministri za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i boračka pitanja Malik Garibija i Ismir Jusko, te zastupnici Vedran Jakupović i Damir Nikšić polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem fatihe odale počast stradalim Sarajlijama
.

Zasto nikog iz sda nije bilo na godisnjici masakra? Jel se to odricete poginulih? Hocete li sljedece godine tvrditi da su sarajlije same sebe granatirale? Jedne godine namjerno zeznete tuzbu za genocid, druge godine vas nema na markalama, sljedece idu izjave kako su sarajlije same sebe granatirale dok se drzite ruku pod ruku sa dodikom covica onim kojima odlaze u blajburg?
Škobo Habu

#60061 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Tempo wrote: 27/04/2020 15:28
bosko... il si ljevicar il si desnicar. doduse, ima i kategorija serator, ali suvise si inteligentan da si samo serator.
Kategorija ideološke desnice i ljevice odavno ne postoji.

Ljevica već odavno koketira sa desnicom i obratno.

To kako mene neko doživljava - to mi je najmanji problem. No, da zajedno sa vama serem samo po HDZ-u, SDA, DF-u itd. odnosno da težim uklopiti se u vaš ideološki svjetonazor - to mi ne pada na pamet.
Tempo
ZeModerator

#60062 Re: SDP

Post by Tempo »

Škobo Habu wrote: 27/04/2020 17:15
Tempo wrote: 27/04/2020 15:28
bosko... il si ljevicar il si desnicar. doduse, ima i kategorija serator, ali suvise si inteligentan da si samo serator.
Kategorija ideološke desnice i ljevice odavno ne postoji.

Ljevica već odavno koketira sa desnicom i obratno.

To kako mene neko doživljava - to mi je najmanji problem. No, da zajedno sa vama serem samo po HDZ-u, SDA, DF-u itd. odnosno da težim uklopiti se u vaš ideološki svjetonazor - to mi ne pada na pamet.
pa dobro. il si nindza il si mindza. to ti vidi sam sa sobom.
izvrsni direktor

#60063 Re: SDP

Brezan2020 wrote: 27/04/2020 16:47

Kontra, kontra pitanje....to samo na Kovacima se odaje posta pripadnicima ABiH? Recimo u Tuzli je bilo obratno..Bio SDP a nije SDA.
Govorim i vrhuški SDP-a i NS-a. Kovači su simbol herojstva i antifašizma gdje leže najbolji sinovi bez kojih bi Sarajevo danas bilo srpska palanka. Zato se ide na Kovače kada se obilježavaju datumi vezani za ABiH. Ali eto, ako nisu bili na Kovačima, zašto ih nije bilo na Žuči? Možeđ li zamisliti Sabinu Ćudić, Peđu Kojovića da se penju na brdo Žuč? Nezamislivo zar ne?

Eto ako nisu bili na Kovačima, gdje drugo je vrhuška SDP-a i NS-a odala počast herojima? Zašto nisu uputili čestitku?
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... #artshares

Zasto nikog iz sda nije bilo? Zasto ste se vi iz sda odrekli 25. Novembra i zvanicno prihvatili 9 januar?
Cvijeće je danas položeno i na Centralno spomen-obilježje na Šehidskom mezarju Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića te Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 92-95, kao i na Spomen-obilježje Vječna vatra i Spomen-park Vraca.
Banksy

#60064 Re: SDP

Post by Banksy »

refffko

#60065 Re: SDP

Post by refffko »

Banksy wrote: 27/04/2020 17:27 https://www.klix.ba/vijesti/bih/poljopr ... /200427095

Eto prilike da vas čujemo.
Ma to ce samo ignorisati. Pogledaj i komentare ispod, nogdje SDA botova.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60066 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Naravno da će izignorisati.

Pričamo o čistoj zaradi od najmanje 2.000.000 KM i onda dođe SDA sa genijalnom idejom o umanjenju grantova za političke stranke.

Pa što ne bi...
Brezan2020

#60067 Re: SDP

Post by Brezan2020 »

Nabavka respiratora?

O ostavstinama Armije BiH, mislim da sam puno komeptentniji od tebe, kao dijete poginulog borca. To sto ces cestitati nesto, a unistavati drzavu i narod, sve zarad licne koristi, znas koliko mi to znaci? Tu pricu mozete prosipati neobrazovanim i ruralcima. Drazi mi je jedan Vojin, nego onaj papak iz Srebrenice, koji na tudjoj nesreci pokusava zaraditi. A on ce sutra biti prvi koji ce se pojaviti na tim obljetnicama. Licemjerstvo.
Ok, dakle nema svrhe se više pojavljivati i na obljetnicama koje su vezane za NOB? Jer sve je iskvareno i korumpirano. Komunisti su odgovorni za desetine hiljada ubijenih bošnjaka i zato nema smisla osjećati bilo kakve simpatije prema partizanima i NOB-u. Zar ne?

Taj Vojin o kojm govoriš bi sutra bio na nekom brdu iznad Sarajevo i povlačio kanafu na haubici, samo da mu se pruži prilika. Neko ko izjednačava fašizam sa antifašizmom, ko veliča ratne zločince, slavi 9 janur.... sigurno nije neko ko treba biti u SDP-u.
Tempo
ZeModerator

#60068 Re: SDP

Post by Tempo »

Brezan2020

boli te kurac. leglo 38 maraka.
refffko

#60069 Re: SDP

Post by refffko »

Brezan2020 wrote: 27/04/2020 17:37
Nabavka respiratora?

Ok, dakle nema svrhe se više pojavljivati i na obljetnicama koje su vezane za NOB? Jer sve je iskvareno i korumpirano. Komunisti su odgovorni za desetine hiljada ubijenih bošnjaka i zato nema smisla osjećati bilo kakve simpatije prema partizanima i NOB-u. Zar ne?

Taj Vojin o kojm govoriš bi sutra bio na nekom brdu iznad Sarajevo i povlačio kanafu na haubici, samo da mu se pruži prilika. Neko ko izjednačava fašizam sa antifašizmom, ko veliča ratne zločince, slavi 9 janur.... sigurno nije neko ko treba biti u SDP-u.
Respiratori? To se i dalje preskace?

O zlocinima kominista u Jugoslaviji, mozemo pricati generalno, ne samo o tome kolilo Bosnjaka su ubili. Ne brojim nevino stradale na osnovu njihove etnicke pripadnosti.
A o Vojinu i o tome da li bi me sutra gadjao, mozemo samo gatati. Meni puno vise smeta sto me SDA krade na nabavci respiratora. To je cinjenica, mani me se prica sta bi bilo kad bi bilo.
Brezan2020

#60070 Re: SDP

Post by Brezan2020 »

A o Vojinu i o tome da li bi me sutra gadjao, mozemo samo gatati. Meni puno vise smeta sto me SDA krade na nabavci respiratora. To je cinjenica, mani me se prica sta bi bilo kad bi bilo.
Ako slavi 9. januar i ako su za njega fašizam isto što i antifašizam, onda postoji velika vjerovatnoća da bi te gađao!
putokaz1

#60071 Re: SDP

Post by putokaz1 »

kaže Nele Karajlić
''Sarajevo su bombardovali 1992 koalicijski partneri''
i nastavlja SDA je svezala Zastave s Karadžićem koji ih je gađao
To je njegova izjava
Pa ti vidi s kim je SDA bila u braku 1991 da skloni ''mrski'' Komunizam :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60072 Re: SDP

Post by malakh »

:lol: :lol: šta će sdp komentirati nabavku respiratora, kada i oni imaju identičan slučaj sa trolejbusima. :lol:

očekujem iste arsine. od objasnjavanja kako je transport preskup, jer dolazi iz kine, kako je cijena respiratora na tržištu ogromna jer je i ogromna potražnja za njima, kako su ovo novi respiratori a ne polovni. ne mogu se više baš sjetiti svega što su koristili da obrane svoje kadrove koji su nabavili trole.
Brezan2020

#60073 Re: SDP

Post by Brezan2020 »

putokaz1 wrote: 27/04/2020 18:14 kaže Nele Karajlić
To je njegova izjava
Ko je Nele Karajlic? Je li to onaj negator genocida koji kaze da smo na Markalama sami sebe gađali?
refffko

#60074 Re: SDP

Post by refffko »

malakh wrote: 27/04/2020 18:15 :lol: :lol: šta će sdp komentirati nabavku respiratora, kada i oni imaju identičan slučaj sa trolejbusima. :lol:

očekujem iste arsine. od objasnjavanja kako je transport preskup, jer dolazi iz kine, kako je cijena respiratora na tržištu ogromna jer je i ogromna potražnja za njima, kako su ovo novi respiratori a ne polovni. ne mogu se više baš sjetiti svega što su koristili da obrane svoje kadrove koji su nabavili trole.
Pojasni nam, koji je problem sa trolejbusima? Nije valjda da smatras da su kostali 11 000KM, kao sto su SDA botovi tvrdili?
A sto se respiratora tice, cak mi cijena nije kljucna stvar, nego to sto se nabavka vrsi preko firme koja se bavi prouzvodnjom sokova. Ne razumijem na koji nacin to misle objasniti. Odnosno, nece ni objasnjavati. Za dva dana niko vise nece ovo ni pominjati, a oni ce rastaliti 2, 3 milona.
refffko

#60075 Re: SDP

Post by refffko »

Brezan2020 wrote: 27/04/2020 18:17
putokaz1 wrote: 27/04/2020 18:14 kaže Nele Karajlić
To je njegova izjava
Ko je Nele Karajlic? Je li to onaj negator genocida koji kaze da smo na Markalama sami sebe gađali?
Je li nesto slagao?

https://youtu.be/-ctdcQiH4s8

Ako laze koza, ne laze rog.
Ko je na ovom snimku, prilikom osnivanja SDS-a?
Post Reply