Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
dale cooper

#22951 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 15:56 Image
sumirprimus wrote: 27/04/2020 15:55 To su ti linkovi.i famozni bil gejts. :lol: :-)
Cipovanje 5g.
I hoce smislenu raspravu.
Otvorite kafice i teretane neizdrzivo je :lol: :-)
ti ko da si nepismen, života mi. Linkovi, bujrum, svako donosi svoj zaključak i 5G se nigdje ne spominje.

https://www.gatesnotes.com/Health/A-coronavirus-AMA
From a factual standpoint, Gates has never proposed or funded research into the development of a vaccine — for COVID-19 or for anything else — that includes the injection of a device that could actively track your location, monitor anything you are doing, or “control” you.

The Bill and Melinda Gates Foundation did fund a pilot study conducted by MIT and Rice University researchers into a potential vaccine-delivery device that could impart an invisible mark detectable by a smartphone. This study was theoretical, the technology described was passive, and the device was incapable of any sort of tracking or monitoring.
Still, much of the credence lent to the false notion that Gates has designs to track you using vaccines comes from mixing the existence of that pilot study with another public health concept Gates is actively involved in researching called a “digital identity.”

The basic premise behind a digital (or decentralized) identity in the context of Gates’ work is simple: It would involve some sort of cloud-based storage of medical and/or personal-identification documents accessible only with the consent of the owner but available anywhere in the world. Crucially, such a concept, whose central scientific challenges are in the realm of encryption and blockchains, has nothing to do with anything injected into the body. Despite this, conspiracy theorists falsely use Gates’ support for digital identity initiatives as evidence of his intentions to build a vaccine-enabled surveillance state.
https://www.snopes.com/fact-check/bill-gates-id2020/
cvrčak_na_hedonizmu

#22952 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

sumirprimus wrote: 27/04/2020 15:59 Smijesno boga mi :-)
Nema sve si tajne provalio aferimljudino. Nisam znao da ti je uza struka molekularna biologija.Svaka cast. Dobro sam ja reko treba vas neko za nobela predlozit :thumbup:
Znači postavljeni linkovi MIT istraživanja, Rice istraživanja, vodećih naučnika, ko ih je tražio, quantum dots tatoo, ID 2020, digital ID, blockchaina, nanotehnologije, ko je koga finansirao i tako dalje.

Ko to tumači ovako ili onako je njegov izbor, ali reći da se to nije desilo, je nepismeno. Al baš. Mlatiš bezveze, al dobro, tvoj standard, ništa čudno.
cvrčak_na_hedonizmu

#22953 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

dale cooper wrote: 27/04/2020 16:03
sumirprimus wrote: 27/04/2020 15:55 To su ti linkovi.i famozni bil gejts. :lol: :-)
Cipovanje 5g.
I hoce smislenu raspravu.
Otvorite kafice i teretane neizdrzivo je :lol: :-)
ti ko da si nepismen, života mi. Linkovi, bujrum, svako donosi svoj zaključak i 5G se nigdje ne spominje.

From a factual standpoint, Gates has never proposed or funded research into the development of a vaccine — for COVID-19 or for anything else — that includes the injection of a device that could actively track your location, monitor anything you are doing, or “control” you.

The Bill and Melinda Gates Foundation did fund a pilot study conducted by MIT and Rice University researchers into a potential vaccine-delivery device that could impart an invisible mark detectable by a smartphone. This study was theoretical, the technology described was passive, and the device was incapable of any sort of tracking or monitoring.
Still, much of the credence lent to the false notion that Gates has designs to track you using vaccines comes from mixing the existence of that pilot study with another public health concept Gates is actively involved in researching called a “digital identity.”

The basic premise behind a digital (or decentralized) identity in the context of Gates’ work is simple: It would involve some sort of cloud-based storage of medical and/or personal-identification documents accessible only with the consent of the owner but available anywhere in the world. Crucially, such a concept, whose central scientific challenges are in the realm of encryption and blockchains, has nothing to do with anything injected into the body. Despite this, conspiracy theorists falsely use Gates’ support for digital identity initiatives as evidence of his intentions to build a vaccine-enabled surveillance state.
Tri posta sa masu linkova i ss, ništa više i ništa manje, konkretni dokazi što ti reče. Ne ulazim u tumačenje za druge, fact check me ne zanima. Zanima me tvoje misljenje na postavljeno, fact check to nije. Tražim li puno ?

Jel pojedini ovdje tvrde da je nešto pokupljeno sa yt i da je teorija zavjere. Samo link, samo ss, ništa više. Lažem li ?
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 27/04/2020 16:08, edited 1 time in total.
Bluemore

#22954 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Ci-Nick wrote: 27/04/2020 12:39 Sedam dana bez smrtnog slučaja u FBiH .
Dakle ili virus gubi na snazi i postaje sve manje opasan ili je nešto drugo posrijedi.
Pa kako :?
Bluemore

#22955 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

salik79 wrote: 27/04/2020 12:47
Dakle ili virus gubi na snazi i postaje sve manje opasan ili je nešto drugo posrijedi.
Korona virusi se, inace, povlace do kraja aprila, eventualno sredine maja. To im je modus operandi.
Ali nista se ne zna
Sta Ako drugi val bude jos zesCi od prvog
A imuniteta Nema jer vitamin d fali
Oprani u varikini sa rukavicama
Bluemore

#22956 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

salik79 wrote: 27/04/2020 12:54
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 12:40
Nisrin wrote: 27/04/2020 12:24 Kakvi testovi kad su netacni...neko 2x negativan, pa je tek 3. put pozitivan..
Neko lazno pozitivan...i antitijela kad odredjuju, isto cudni podaci...mozda imas obicnu prehladu, on tebi detektuje covid...
Dosadni su, toliko ljudi je ostalo bez posla, ekonomije u kolapsu, a oni govore da se prrebrzo ublazavaju mjere..najbolje da si pocrkamo kolektivno!
Pa vidis da govore da je ovo pandemija zvana jedna u stotinu godina :navijacica:

A Gates vec najavljuje Pandemiju 2, sta ti je filantropija :D

https://youtu.be/ipaP5zTVKKU
Fini i posteni. Kako ne bi, kada mu se to, u svakom pogledu, sesnaestostruko vraca :roll:

Ne dao Bog da mu neko predlozi ulaganje u sanitarnu infrastrukturu, vodoopskrbu i prehrambeni sektor, osim, naravno, Monsata. :oops:
Monsanta Sta je Monsanto :?
sadie_forever

#22957 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Bluemore wrote: 27/04/2020 16:00
sadie_forever wrote: 27/04/2020 11:57
Bluemore wrote: 27/04/2020 09:25
Treba niti je opasan da ljudi padaju
Niti se siri skace po ljudima
Imamo imuni sistem koji reaguje
Kao i uvijek do sada

Ali Ako se sakrijemo
To je dobro
Jer mozemo srozati imunitet bez zraka kretanja sunca u panici u strahu bombardovani vjestima

Kortizol raste

Cekamo vakcinu za koju prvo treba u normalnim uvjetima kazu eminentni strucnjaci 5-10 godina razvoja

Ali Eto mediji kazu sad ce samo sto nije

Plus pokriva samo trenutno soj neki 10% Ako
Uspije kao vakcina protiv Gripe

A stiti najvise do 9 mjeseci
Onda nanovo

Znaci na dobro
Da smo putu
Treba da slupamo
Imunitet i sakrijemo se
To ce nam pomoci
Virus je nepoznat i apsolutno ne znas sta moze prouzrokovat kao ni da Li se dobije imunitet
Dobro Ali imajU experti koji znaju
Nagadjaju ko ludi trenutno
dale cooper

#22958 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:07
dale cooper wrote: 27/04/2020 16:03

Tri posta sa masu linkova i ss, ništa više i ništa manje, konkretni dokazi što ti reče. Ne ulazim u tumačenje za druge, fact check me ne zanima. Zanima me tvoje misljenje na postavljeno, fact check to nije. Tražim li puno ?

Jel pojedini ovdje tvrde da je nešto pokupljeno sa yt i da je teorija zavjere. Samo link, samo ss, ništa više. Lažem li ?
Fact check si trebao ti uraditi prije nego si ovo nalijepio. A meni se više ne komentarišu neprovjerene, netačne i informacije koje
se zlonamjerno izvlače iz konteksta. A za konkretan dokaz se može uzeti samo ono što je prošlo kroz rigorozno ispitivanje i verifikaciju.
omar little

#22959 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by omar little »

dogmatski kondicionirani mozgovi ne mogu zamisliti da se istovremeno mogu imati stavovi da su nadnacionalne organizacije problematicne , da su razlicite razine represijskih mjera koje zemlje uvode zabrinjavajuce, da su tehnoloske alatke koje se etabliraju i koriste za pracenje zastrasujuce, da su ekonomske posljedice ovoga velike i stetne i da je virus i bolest koju izaziva nepoznat, opasan i da se zdravstveni sistemi zbog njega trebaju stitii od kolapsa. sve se to moze u isto vrijeme bez potezanja 5G, konspiracija o masovnoj ekterminaciji populacije, bill gatesa i ostalih gluposti. dzaba gugl doktorati.

bilo bi zanimljivo traziti od nobelovaca ovdje da inkvizitivnost, potcijenjivanje i ignoriranje zvanicnih izvora, "otvorenost za strucne alternativne tumace" s kojima raskrinkavaju "korona urotu" primijene na vlastite vjerske knjige. :D :D
sumirprimus

#22960 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:05
Nema sve si tajne provalio aferimljudino. Nisam znao da ti je uza struka molekularna biologija.Svaka cast. Dobro sam ja reko treba vas neko za nobela predlozit :thumbup:
Znači postavljeni linkovi MIT istraživanja, Rice istraživanja, vodećih naučnika, ko ih je tražio, quantum dots tatoo, ID 2020, digital ID, blockchaina, nanotehnologije, ko je koga finansirao i tako dalje.

Ko to tumači ovako ili onako je njegov izbor, ali reći da se to nije desilo, je nepismeno. Al baš. Mlatiš bezveze, al dobro, tvoj standard, ništa čudno.
Ne otvarqm linkove. Samo citam ono sto sami napisete. Pa i nema bas puno za komentirat. Osim ad eminem napada :D
He1972

#22961 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

samo domestos u venu jarani :kiss:
freelancerBIH

#22962 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

Bluemore wrote: 27/04/2020 16:08
Pa kako :?
Virus ima svoj zivotni ciklus kao i sve drugo na ovom svijetu... Svaka sljedeca osoba koju zarazi je nova mutirana generacija virusa.. Tj. svaki virus ima "rok isticanja" laicki receno :D

E sad je samo pitanje hoce li ovaj virus u tolikoj mjeri mutirati da se odrzi i vrati na jesen ili ne... Kako mi se cini sve su prilike da je ovo prvi i zadnji veliki val - bar sto se tice Evrope, Amerike i Kine.. Vjerovatno ce do septembra biti sporadicnih "uvezenih" slucajeva, ali ni blizu kao sto je do sad bilo :D

Bar se ja nadam da je tako... Pomno treba pratit sta se desava u Australiji i Novom Zealandu
cvrčak_na_hedonizmu

#22963 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

dale cooper wrote: 27/04/2020 16:14
Fact check si trebao ti uraditi prije nego si ovo nalijepio. A meni se više ne komentarišu neprovjerene, netačne i informacije koje
se zlonamjerno izvlače iz konteksta. A za konkretan dokaz se može uzeti samo ono što je prošlo kroz rigorozno ispitivanje i verifikaciju.
Druže, ti reče konkretni dokazi, al na kraju ispade konkretni dokazi ( a može i fact check ) ali samo ako se slaže sa tvojim misljenjem. Sam sebi skačeš u usta, realno.

Nego šta su neprovjerene, netačne i zlonamjerno izvučene iz konreksta informacije ? MIT i Rice istraživanje, šta oni kažu ko ih je tražio, quantum dots tatoo, Digital ID, Gates koji sam odgovora na pitanja na reditu, to isto postavlja na Gates Notes pa kaže da cemo svi imati neki Digital ID što se tiče Covida ili finasiranje pojedinih institucija, ili osnovanje Gavija sa 750 miliona dolara ili nešto peto ?

Ne kontam, fakat, jer ne vidim problem ako se postavljaju linkovi i ss, đe je zapelo.
cvrčak_na_hedonizmu

#22964 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

sumirprimus wrote: 27/04/2020 16:16
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:05

Ne otvarqm linkove. Samo citam ono sto sami napisete. Pa i nema bas puno za komentirat. Osim ad eminem napada :D
aslfnafnaflamćlamma, heheheeheh. arghhhhhh, bolje onda ovako :D

Dobro, tebi i nisam postavljao, neko će i pogledati, provjeriti :ljulja:
armin071

#22965 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

Prvo te ubjede da je kinez pojeo šišmiša i pobio 200000 ljudi. Onda taj nepoznati virus dobi i ime. Glavni epidemiolog za Evropu postade lik koji ima preciznost po modelu “ i ćorava koka će jednom ubosti“. Glavni epidemiolog i baba vanga za svijet postade programer. Pa nas ubjediše da sve što je do sada bilo normalno više nikada neće biti. Pa nobelovci i doktori postadoše neuki penzioneri. Pa nam glavni poglavica u BiH postade pastir iz I. Bosne. Pa nam maske iz najzagađenije zemlje na svijetu postadoše vodilja za higijenu kao i respiratori naravno. Ubjediše nam da je sunce opasno i da na planinama treba nositi maske da nas sačuvaju od opakog ozona. I za kraj nas zakucaše da firma za proizvodnju malina ima najbolje reference za uvoz respiratora iz Kine. Ko ovdje vidi i zeru sumnje taj je ne teoretičar zavjere nego... plače mi se ne mogu više.
piupiu

#22966 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

@cvrčak_na_hedonizmu

Pa Cvrle, ja te pitam 'zar nije tehnologija veći problem', a ti meni neki neodredjeni odgovor? Prvo, mi smo postali ovisni o njoj. Drugo, ona diktira naše ponašanje. I treće, pola zapadnih država je toliko digitalizirano da ti svaki korak tokom dana, svaki uzeti lijek, svaku novčanu transakciju, svaki razgovor sa nekom institucijom, svaku vakcinu mogu nabrojati u zadnjih pet godina. Gates je napravio Microsoft, i tebe čudi što on želi neku tech soluciju za provjeru imunizacije? Gates je geek. Njemu je to tip izazova za koji je on ekspert.

PS Za svaku stvar koju je čovjek izmislio da bi riješio jedan problem, nastala su dva nova problema koja nakon toga treba riješiti.
Last edited by piupiu on 27/04/2020 16:29, edited 1 time in total.
sumirprimus

#22967 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Nobelovac Mozete vi to i prakticno nama dokazat zalijetanjem u kakav klaster u svrhu raskrinkavanja globalne zavjere :mrgreen: ako nije prevelika vuna vuna naravno
A i nece od tog gejts profitirat garant :mrgreen:
Nisrin

#22968 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nisrin »

"Doc.dr.sc Igor Jurak s Odjela za biotehnologiju Zavoda za molekularnu i sistemsku biomedicinu Sveučilišta u Rijeci, jedan od znanstvenika koji radi na istraživanju Instituta Ruđer Bošković o genetici koronavirusa u Hrvatskoj, kaže da se nacija smatra imunom onda kad virus preboli 60-70 posto populacije. U uvjetima karantene je širenje virusa jako ograničeno pa bi za imunitet krda, u SAD-u primjerice, virus trebalo zaraditi oko 200 milijuna ljudi."

NARAVNO, upravu u karantenu ne mozes steci imunitet krda, a ljudi kad izadju, virus ce ih i dalje cekati...Nisu trebali djecu, omladinu i neugrozene drzati ovako dugo zatvorenim...
cvrčak_na_hedonizmu

#22969 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

sumirprimus wrote: 27/04/2020 16:24 Nobelovac Mozete vi to i prakticno nama dokazat zalijetanjem u kakav klaster u svrhu raskrinkavanja globalne zavjere :mrgreen: ako nije prevelika vuna vuna naravno
A i nece od tog gejts profitirat garant :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:22
sumirprimus wrote: 27/04/2020 16:16
Ne otvarqm linkove
aslfnafnaflamćlamma, heheheeheh. arghhhhhh, bolje onda ovako :D
Da ne gubim vrijeme :D
sumirprimus

#22970 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Jok, ti gubis vrijeme raskrinkavajuci gejtsa i svjetske zavjere surfajuci njihovim internetom i aparatima :lol: :-)
Linkiras se takorec :lol: :P
coco1

#22971 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

omar little wrote: 27/04/2020 16:15 dogmatski kondicionirani mozgovi ne mogu zamisliti da se istovremeno mogu imati stavovi da su nadnacionalne organizacije problematicne , da su razlicite razine represijskih mjera koje zemlje uvode zabrinjavajuce, da su tehnoloske alatke koje se etabliraju i koriste za pracenje zastrasujuce, da su ekonomske posljedice ovoga velike i stetne i da je virus i bolest koju izaziva nepoznat, opasan i da se zdravstveni sistemi zbog njega trebaju stitii od kolapsa. sve se to moze u isto vrijeme bez potezanja 5G, konspiracija o masovnoj ekterminaciji populacije, bill gatesa i ostalih gluposti. dzaba gugl doktorati.

bilo bi zanimljivo traziti od nobelovaca ovdje da inkvizitivnost, potcijenjivanje i ignoriranje zvanicnih izvora, "otvorenost za strucne alternativne tumace" s kojima raskrinkavaju "korona urotu" primijene na vlastite vjerske knjige. :D :D
ponavljam se, ali moram radi ograde od dijeljenja epiteta. coronu ne potcjenjujem, niti je smatram kugom 21. vijeka. cekam da vrijeme i validni dokazi pokazu koliko je stvarno opasna, kako i odakle je potekla itd.

medjutim, kad vidim kako nas jasu novalic, milicevicka, cerkez, solak, trio fantasikus vladajucih stranaka... i to im prolazi, bezbolno, decenijama, kako da se cudim i ne vjerujem da nesto slicno ne postoji na mnogo vecem, ozbiljnijem i sofisticiranijem nivou.
Last edited by coco1 on 27/04/2020 16:36, edited 1 time in total.
dale cooper

#22972 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:20
Druže, ti reče konkretni dokazi, al na kraju ispade konkretni dokazi ( a može i fact check ) ali samo ako se slaže sa tvojim misljenjem. Sam sebi skačeš u usta, realno.

Nego šta su neprovjerene, netačne i zlonamjerno izvučene iz konreksta informacije ? MIT i Rice istraživanje, šta oni kažu ko ih je tražio, quantum dots tatoo, Digital ID, Gates koji sam odgovora na pitanja na reditu, to isto postavlja na Gates Notes pa kaže da cemo svi imati neki Digital ID što se tiče Covida ili finasiranje pojedinih institucija, ili osnovanje Gavija sa 750 miliona dolara ili nešto peto ?

Ne kontam, fakat, jer ne vidim problem ako se postavljaju linkovi i ss, đe je zapelo.
Nema to veze sa mojim mišljenjem, ja sam gore postavio ono što su on i njegova fondacija zaista rekli vezano za te identifikacije.
Drugo je to što neko hoće da iz toga izvuče svoj zaključak i iščita ono što njemu odgovara. To su jednostavno konstrukcije koje
nemaju veze istinom i dokazima.
cvrčak_na_hedonizmu

#22973 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

dale cooper wrote: 27/04/2020 16:35

Nema to veze sa mojim mišljenjem, ja sam gore postavio ono što su on i njegova fondacija zaista rekli vezano za te identifikacije.
Drugo je to što neko hoće da iz toga izvuče svoj zaključak i iščita ono što njemu odgovara. To su jednostavno konstrukcije koje
Sam sebi skačeš u usta. Nemoj više, živ bio.
dale cooper

#22974 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dale cooper »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/04/2020 16:37
dale cooper wrote: 27/04/2020 16:35

Sam sebi skačeš u usta. Nemoj više, živ bio.
Pusti tu priču, nego malo uradi background check informacija koje postavljaš.
pizarro

#22975 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

:-?
Locked