PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Alminjo

#8176 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Alminjo »

bunk wrote: 25/04/2020 19:16
Alminjo wrote: 25/04/2020 19:07 Gdje najjeftinije kupiti konzolu da je sigurna kupovina? Sa naravno legalnom garancijom.
Koncipirao si pitanje da valja :D
Reci cu ti da je najsigurnija kupovina Sancta Domenica.
Najsigurnija sa legalnom 2 godine garancijom a mozes za cirka 90KM dokupiti jos tri godine garancije..
Za prvi dio pitanja ono najjeftinije iskreno ne znam.Ali neces bas moci iskombinirati najjeftinije i sigurnu garanciju to znam.
Najvažnije mi je da je sigurna kupovina, jer evo vidim na Olx-u ima konzola od 500km, sad ne znam kakva je garancija.Je li neko kupovao od forumasa? zar nije u Sancti jedna godina garancije?
Herr Flick

#8177 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Herr Flick »

Alminjo wrote: 25/04/2020 19:31
bunk wrote: 25/04/2020 19:16
Alminjo wrote: 25/04/2020 19:07 Gdje najjeftinije kupiti konzolu da je sigurna kupovina? Sa naravno legalnom garancijom.
Koncipirao si pitanje da valja :D
Reci cu ti da je najsigurnija kupovina Sancta Domenica.
Najsigurnija sa legalnom 2 godine garancijom a mozes za cirka 90KM dokupiti jos tri godine garancije..
Za prvi dio pitanja ono najjeftinije iskreno ne znam.Ali neces bas moci iskombinirati najjeftinije i sigurnu garanciju to znam.
Najvažnije mi je da je sigurna kupovina, jer evo vidim na Olx-u ima konzola od 500km, sad ne znam kakva je garancija.Je li neko kupovao od forumasa? zar nije u Sancti jedna godina garancije?

Gdje god da kupis u legalnoj radnji, dobijas garantni list od SD, i jest 1 god je garancije
channel10

#8178 Re: PlayStation 4 - all about

Post by channel10 »

Ja sam kupio preko ekupi.ba i garancija je jedna godina...
bunk

#8179 Re: PlayStation 4 - all about

Post by bunk »

Ja sam preko BH telecoma i garancija je 24 mjeseca.
febo_acm

#8180 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

bunk wrote: 25/04/2020 21:17 Ja sam preko BH telecoma i garancija je 24 mjeseca.
Mislim da je to ugovoreno izmedju uvoznika i telekoma jer daju na 24 rate.
arnes_king

#8181 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Sinoc zavrsio Shadow of the Colossus i bas mi je sjela igra. Sami kraj je lud skroz i bas se svasta izdesava iznenada :lol: Uglavnom preporucujem svima da odigraju, zabavno i zanimljivo ubijati razlicite kolosuse na razlicite ali slicne nacine.

Sad idem Journey obaviti pa da se bacim na ove vece sto su mi u backlogu :D

Mozda je sad napokon vrijeme i da se ozbiljnije posvetim Days Gone, a AC Odyssey da saceka jer je on preogroman i nije mi zurba. DBZ sam zavrsio sve, izlazi za 2 dana prvi DLC al mislim da cu sacekati dok izadje ih jos pa da se ima radi cega uzimati.
nostalgicar

#8182 Re: PlayStation 4 - all about

Post by nostalgicar »

Ljudi igral nek COD Warzone i imal kakav BH klan ?
TMovac

#8183 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

arnes_king wrote: 26/04/2020 14:35 Sinoc zavrsio Shadow of the Colossus i bas mi je sjela igra. Sami kraj je lud skroz i bas se svasta izdesava iznenada :lol: Uglavnom preporucujem svima da odigraju, zabavno i zanimljivo ubijati razlicite kolosuse na razlicite ali slicne nacine.

Mozda je sad napokon vrijeme i da se ozbiljnije posvetim Days Gone, a AC Odyssey da saceka jer je on preogroman i nije mi zurba. DBZ sam zavrsio sve, izlazi za 2 dana prvi DLC al mislim da cu sacekati dok izadje ih jos pa da se ima radi cega uzimati.
Ja sam shadow of colossus igrao nekuh sat vremena. Igra nije lose, ali se nisam snasao u njoj. Nisam skontao gdje trebam ici, a i komande mi nekako komplikovane. Trenutno igram DS. Nije lose igra. Sad zasad mi se svidja. Nakon nje planiram igrati AC Odyssey. Ono sto mi je zanimljivo kod Days Gone. Eto igrao sam je osam mjeseci svaki dan zaredom. I nikada mi nije bilo bug-ova sve do zadnjeg update-a koji su uradili prije dva mjeseca. Gdje me bas zezalo. Morao sam kompletnu misiju odigrati 3 puta. Zaglavim u vojnom satoru i ne mogu izaci.
dinao

#8184 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

nostalgicar wrote: 26/04/2020 17:54 Ljudi igral nek COD Warzone i imal kakav BH klan ?
Ja igram, svidja mi se pravo, ali sam noobara teska, ne bi ti bilo zabavno samnom u timu :)
Stelim se jos u multiplayer, coop misijama, ako budem bolji javim se :)
Ironman_88

#8185 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Sinoć gotov sa Nioh 2 i odmah sam se bacio na ng+. Sve u svemu unapređena verzija prvog dijela i meni lično najbolji gameplay u igricama te vrste.
djama

#8186 Re: PlayStation 4 - all about

Post by djama »

arnes_king wrote: 25/04/2020 13:40
djama wrote: 25/04/2020 11:08
arnes_king wrote: 25/04/2020 10:02

Jesi li otvarao skroz tako da si skinuo ventilator i heatsink?

Mozda nisi dobro pastu stavio ili pricvrstio heatsink.

Koji je model ps4 u pitanju?
ne znam koja je chasis al imam ps 4 spiderman edition.
nisam skidao ventilator jer imam neke crne plasticne kao sarafe koje ne mogu skinuti osim ako ih ne slomim i onda sam sa donje strane
sve skinuo i ocistio
skinuo sve i zamijenio pastu, ali je li mohguce da sam pretjerao sa pastom da sam stavio previse jer sam bas natracko
sve sto sam skinuo sve sam vratio kako treba
Otvaraj onda ponovo, ocisti i stavi manje. Najveci problem kod paste je kada se stavi previse.

Imas video stranicu ili par unazad gdje sam postavljao uputstva pa pogledaj koliko on stavi. Bitno je samo da je prekrivena cijela povrsina chipa, a sloj ne treba da bude deblji od 1mm. Ja stavim jednu crticu i onda prstom ili karticom razmazem.
do paste bilo , jucer otvorio ponovo sve i ne cuje se ni sekunde cak kad igram i po par sati
arnes_king

#8187 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

TMovac wrote: 26/04/2020 21:20
arnes_king wrote: 26/04/2020 14:35 Sinoc zavrsio Shadow of the Colossus i bas mi je sjela igra. Sami kraj je lud skroz i bas se svasta izdesava iznenada :lol: Uglavnom preporucujem svima da odigraju, zabavno i zanimljivo ubijati razlicite kolosuse na razlicite ali slicne nacine.

Ja sam shadow of colossus igrao nekuh sat vremena. Igra nije lose, ali se nisam snasao u njoj. Nisam skontao gdje trebam ici, a i komande mi nekako komplikovane. Trenutno igram DS. Nije lose igra. Sad zasad mi se svidja. Nakon nje planiram igrati AC Odyssey. Ono sto mi je zanimljivo kod Days Gone. Eto igrao sam je osam mjeseci svaki dan zaredom. I nikada mi nije bilo bug-ova sve do zadnjeg update-a koji su uradili prije dva mjeseca. Gdje me bas zezalo. Morao sam kompletnu misiju odigrati 3 puta. Zaglavim u vojnom satoru i ne mogu izaci.
Predlozio bih ti da joj das jos jednu priliku. Ja sam je zapocinjao ranije, prvi put na PS3 i odustao tako nakon mozda sat, prvi ili drugi colossus. Dok dodjes do treceg, a ide veoma brzo, onda postaje sve zanimljivije a do tad se vec bolje snalazis s kontrolama. Sto se tice toga gdje trebas ici, bitno je da si na svjetlu i drzis R1 pa ti se svjetlo odbija od mac te okreces dok ne vidis gdje se sakupljaju zrake. Uvijek ides u pravcu gdje se sakupljaju i ne mozes to vidjeti ako si u hladovini gdje nema sunceve svjetlosti.

Sve kako ides dalje svaki colossus zanimljiviji, a zadnji je nema dalje kao i desavanja na samom kraju :thumbup:

Sinoc zaigrao malo vise Journey, znao sam da ce mi se svidjeti ali je nadmasila moja ocekivanja. Prva staza dosadna, druga malo zanimljivija ali dalje od toga sve bolje i bolje. Igra je opustajuca, zabavna i zanimljiva a najvise me iznenadilo to sto kasnije cak ima i "protivnika" te ono kako te spoji nasumicno s nekim drugim igracem pa idete zajedno :-D Ja u startu mislio da je neki NPC kad vidim po ponasanju da nije, kasnije citam i po netu da ako si konektovan automatski te spoji s nekim. Da se moze onako s nekim sprijateljiti i fino co-op igrati a bez da se prica, pise ili bilo sta nisam mogao zamisliti. Bas mi bilo drago i zabavno kada mi se pridruzio taj nepoznati stranac :thumbup:

Nisam je jos zavrsio, danas nastavljam.
Last edited by arnes_king on 27/04/2020 10:55, edited 1 time in total.
NecuVise

#8188 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Ironman_88 wrote: 27/04/2020 07:58 Sinoć gotov sa Nioh 2 i odmah sam se bacio na ng+. Sve u svemu unapređena verzija prvog dijela i meni lično najbolji gameplay u igricama te vrste.
Je li i u drugom dijelu dobijaš gomilu loota od kojeg te samo glava zaboli kao u prvom dijelu? To mi je bila jedna od najvećih mana keca. I umi bozu boss na kojem sam odustao jer mi je bilo mrsko farmati onaj vatreni item s kojim ga lahko pobijediš.
Ironman_88

#8189 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

NecuVise wrote: 27/04/2020 09:57
Ironman_88 wrote: 27/04/2020 07:58 Sinoć gotov sa Nioh 2 i odmah sam se bacio na ng+. Sve u svemu unapređena verzija prvog dijela i meni lično najbolji gameplay u igricama te vrste.
Je li i u drugom dijelu dobijaš gomilu loota od kojeg te samo glava zaboli kao u prvom dijelu? To mi je bila jedna od najvećih mana keca. I umi bozu boss na kojem sam odustao jer mi je bilo mrsko farmati onaj vatreni item s kojim ga lahko pobijediš.
Dobijaš, nije se po tom pitanju ništa promjenilo. Meni doduše ne smeta jer sve smeće možeš poprilično jednostavno zamjeniti za armitu i držiš se samo ljubičastog loota, kasnije zelenog u ng+ i to je to. Svaka druga strategija menadžmenta karaktera stvara glavobolju i smor.

Morao sam googlati ko je Umibozu, ali sjećam se sada da me je izludio i dobro namučio.
NecuVise

#8190 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Šteta za loot, to mi je baš smetalo u prvom dijelu, ali hajde, može se i to pregurati samo da ne bude sličnih bossova.
PlusSA

#8191 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PlusSA »

Tomahawk11 wrote: 24/04/2020 13:28 Mi smo svjedoci. Ne platiš li ide ban :mrgreen:
Ipak od bana zbog ne plaćanja barem nece biti ništa :P
Možda drugim povodom nekad ban bude al završen transfer i plaćanja :bih:

Lik je prva liga, rijetko bi ko dao PSN profil prije uplate a pri tome još povoljno.
Ironman_88

#8192 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

NecuVise wrote: 27/04/2020 11:05 Šteta za loot, to mi je baš smetalo u prvom dijelu, ali hajde, može se i to pregurati samo da ne bude sličnih bossova.
Ako si na kecu odustao tako lako, lako moguće da ovdje odustaneš na prvom mini bossu nakon 5 min igranja :lol:

Na snimci djeluje traljavo i sporo, ali vjeruj da nije. Pogotovo u samom startu gdje imaš krš opremu i oružje, prosto ti dođe da zaplačeš.
NecuVise

#8193 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Ja sam na umi bozu odustao zato jer je jedina smislena taktika bila preko tih vatrenih itema a koje moraš farmati u nekoj sporednoj misiji, znači morao bih sve ponovo do Umi bozu igrati kad nafarmas te iteme, ili da izgubim sate i sate života da ga "ručno" ubijem, i nije mi padalo na pamet da to radim. Jednostavno je boss za mene bio cheap, dakle ubije te vrlo lahko ako nemaš tih itema i zato sam odustao. Ne volim cheap bossove. Prešao sam dark souls 2, dark souls 3, bloodborne, sekiro i nije mi bio problem težak boss, čak u bloodborne imam platinum, ali nemoj mi tih cheap fazona. Evo the surge 2 sam odustao na Johnny bossu jer jednostavno nije to to. Tačno se vidi razlika u kvaliteti između from software igara i ovih drugih na taj fazon.

Eto u Nioh 1 sam prešao onu vješticu na početku na kojoj je većina odustala, ali si tu trebao da se ti popraviš a ne da ganjas nešto van misije.
febo_acm

#8194 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

PlusSA wrote: 27/04/2020 11:17
Tomahawk11 wrote: 24/04/2020 13:28 Mi smo svjedoci. Ne platiš li ide ban :mrgreen:
Ipak od bana zbog ne plaćanja barem nece biti ništa :P
Možda drugim povodom nekad ban bude al završen transfer i plaćanja :bih:

Lik je prva liga, rijetko bi ko dao PSN profil prije uplate a pri tome još povoljno.
Stigla uplata, koretktan forumas nema sta :) :thumbup:
Ima nas i normalnih :D
Ironman_88

#8195 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

NecuVise wrote: 27/04/2020 12:46 Ja sam na umi bozu odustao zato jer je jedina smislena taktika bila preko tih vatrenih itema a koje moraš farmati u nekoj sporednoj misiji, znači morao bih sve ponovo do Umi bozu igrati kad nafarmas te iteme, ili da izgubim sate i sate života da ga "ručno" ubijem, i nije mi padalo na pamet da to radim. Jednostavno je boss za mene bio cheap, dakle ubije te vrlo lahko ako nemaš tih itema i zato sam odustao. Ne volim cheap bossove. Prešao sam dark souls 2, dark souls 3, bloodborne, sekiro i nije mi bio problem težak boss, čak u bloodborne imam platinum, ali nemoj mi tih cheap fazona. Evo the surge 2 sam odustao na Johnny bossu jer jednostavno nije to to. Tačno se vidi razlika u kvaliteti između from software igara i ovih drugih na taj fazon.

Eto u Nioh 1 sam prešao onu vješticu na početku na kojoj je većina odustala, ali si tu trebao da se ti popraviš a ne da ganjas nešto van misije.
Ne sjećam se da sam u vezi umi bozu ganjao neke posebne iteme i zajebancije a još manje znao da treba tako, striktno izbjegavam da googlam bilo šta dok igram igrice te vrste. Pošto boss barata s vodom, logika videoigrica nalaže da bi ja trebao birati oružje i opremu tako da imam što veću optornost na vodu a da oružje ima što veći fire damage, tako sam se i ponašao. Namučio se jesam, ali bilo je i gorih bossova i zaista ne vidim šta je tu toliko cheap.

The Surge 2 sam prešao prije par mjeseci u cugu, ne mogu izdvojiti nekog bossa da mi je zadavao pretjerane probleme, usudio bih se tvrditi da je igrica za stepen lakša od The Surge 1 a kasnije težina čak i drastično opada. Sjećam se da je Johnny bio nešto tipa hobotnica gdje moraš krake otkidati prvo - kakav je problem u vezi njega?
NecuVise

#8196 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Ma Johnny je ta hobotnica koja ima 5 krakova i nešto mi bi mrsko ganjati iznova i iznova te krakove jer se samo baca okolo pa ko preživi pričat će :mrgreen: nisam je još izbrisao, možda nekad i nastavim, ali eto nije mi se dalo dalje. Kec nisam prešao jer mi je igra bila dosadna i jednolična, dvica je dosta bolja. Mada bih sad najradije opet sekiro igrao ali sam ga prodao nakon dva pređena puta.
Kad smo već kod ovih igara, jesi li igrao onu igru Remnant from the ashes tako nešto naziv? Čitao sam pohvale, u smislu da je kao dark souls ali sa ranged combat.
Tabakmalac

#8197 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tabakmalac »

Trenutno se vrte špekulacije da za Maj dobijamo Dying Light i Dark Souls Remaster.

Image
Ironman_88

#8198 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

NecuVise wrote: 27/04/2020 13:28 Ma Johnny je ta hobotnica koja ima 5 krakova i nešto mi bi mrsko ganjati iznova i iznova te krakove jer se samo baca okolo pa ko preživi pričat će :mrgreen: nisam je još izbrisao, možda nekad i nastavim, ali eto nije mi se dalo dalje. Kec nisam prešao jer mi je igra bila dosadna i jednolična, dvica je dosta bolja. Mada bih sad najradije opet sekiro igrao ali sam ga prodao nakon dva pređena puta.
Kad smo već kod ovih igara, jesi li igrao onu igru Remnant from the ashes tako nešto naziv? Čitao sam pohvale, u smislu da je kao dark souls ali sa ranged combat.
Čitao sam ali fokus na mp, arena, upadaš sa grupom i napadate bossove tamo-vamo sa puškama i mačevima. :D (prva pomisao Bloodborne bila kad sam vidio iako ovdje izgleda ranged combat dolazi više do izražaja). Da je single player, stojao bih prvi u redu da dam pare. Ovako će me zaobići.
Ironman_88

#8199 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Tabakmalac wrote: 27/04/2020 14:03 Trenutno se vrte špekulacije da za Maj dobijamo Dying Light i Dark Souls Remaster.

Image
Dying Light vrlo dobra, pogotovo sa ekspanzijom kasnije kad dobiješ vozilo. Priča i karakteri su poprilično tanki, ali dovoljno dobri da te drže motivisanim.

DS 'ko DS :D
NecuVise

#8200 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

Ironman_88 wrote: 27/04/2020 14:36
NecuVise wrote: 27/04/2020 13:28 Ma Johnny je ta hobotnica koja ima 5 krakova i nešto mi bi mrsko ganjati iznova i iznova te krakove jer se samo baca okolo pa ko preživi pričat će :mrgreen: nisam je još izbrisao, možda nekad i nastavim, ali eto nije mi se dalo dalje. Kec nisam prešao jer mi je igra bila dosadna i jednolična, dvica je dosta bolja. Mada bih sad najradije opet sekiro igrao ali sam ga prodao nakon dva pređena puta.
Čitao sam ali fokus na mp, arena, upadaš sa grupom i napadate bossove tamo-vamo sa puškama i mačevima. :D (prva pomisao Bloodborne bila kad sam vidio iako ovdje izgleda ranged combat dolazi više do izražaja). Da je single player, stojao bih prvi u redu da dam pare. Ovako će me zaobići.

Ja koliko sam shvatio Single player je igra, sam ideš i prelaziš. Čudno mi sad to što pišeš :?
Post Reply